Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Διπλό στην Ασφάκα ο Αγροτικός Αστέρας (1-4)-Επτάσφαιρη η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (7-2)-Ήττα σοκ στο Δελβινάκι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-5)

*Εύκολα πήρε το  τρίποντο ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Ασφάκας επικρατώντας της ουραγού της βαθμολογίας  τοπικής ομάδας με 4-1.
Αν και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με την Πασσαρώνα Ροδοτοπίου (δυο αγωνιστικές πριν το τέλος) τα περιθώρια ανόδου στην μεγάλη κατηγορία στενεύουν, καθώς ο Αετός Νήσου έφυγε με το τρίποντο από το Δελβινάκι και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν  με 0-1 στο 11' με τον Μακρή Χρήστο.
Ο Ζόta Romeo έκανε  το 0-2 στο 44', ο Τσιγαρίδας Μανόλης το 0-3 στο 57΄ και ο  Φερούλης Μάριος το 0-4 στο 65΄.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρβανίτη Γεώργου σε 1-4  στο 76΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Σκόρδος Κων/νος, Γκόνης Πέτρος Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Ζόta Romeo (Ζηκόπουλος Δημήτριος 65΄), Σαντεντίν Δημήτριος (Τσιγαρίδας Μανόλης 46΄), Βαζάτης Χριστόδουλος,  Φερούλης Μάριος

* Βαριά  ήττα  γνώρισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με 1-5 το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι από τον Αετό Νήσου και έχασε τις λιγοστές ελπίδες για  άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν  με 0-1 στο 7' με τον Μπίλη Κων/νο.
Ο Σπαθάρης Χρήστος  έκανε  το 0-2 στο 14', ο Μπίλης Κων/νος το 0-3 στο 18΄ και ο  Κουβάτης Ιωάννης το 0-4 στο 26΄.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν με  αυτογκόλ του Κουβάτη Ιωάννη σε 1-4 στο 28'.
Το τελικό 1-5 έκανε στο 62'  ο Σπαθάρης Χρήστος.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος, Καρδάσης Γεώργιος, Καπρινιώτης Ευστράτιος (Ασημακόπουλος Ν. 84΄), Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας, Κατσαβριάς Βασίλειος (Παπάζης Ιωάννης 46΄), Ζενέλης Πάτροκλος (Μπάγιας Ελευθέριος 46΄)
*Άνετη επικράτηση της  Αναγέννησης το απόγευμα της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο επί του Π.Α.Ο. Πεντέλης με το ευρύ 7-2 και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τους πρωτοπόρους για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Τα γκολ των νικητών σημείωσαν: χαν τρικ ο Γιάτσε Gerti (11΄, 40΄, 49΄) χαν τρικ ο Μακολλάρι Μαρινγκλέν (22΄, 37΄, 72΄) και ο Μαρκουλάς Αλέξιος με αυτογκόλ.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν  σε 4-1 στο 48' με τον Χόνταϊ Δανιήλ και με το Ζήκο Κων/νος σε 6-2 στο  69'.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος (Πορίκης Μιχαήλ 46΄), Καραμάνης  Αλέξανδρος, Τάσιος Αλέξανδρος, Μπίστας Βασίλειος (Γκορίτσας Παναγιώτης 46΄), Πότσης Θεόδωρος, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Νούσης Χρήστος, Δήμος Αναστάσιος, Πότσης Ανδρέας, Μακολλάρι Μαρινγκλέν
  
Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 7-2
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-4
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ - ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (Αναβλήθηκε)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-5
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-3
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-0
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-1
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  2-0


Βαθμολογία (32η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 69
2. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 68
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 66
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 66
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 65 
6. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 65
7. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 62
8. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 46  
9. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 44 
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 44
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 43 (31)
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 41
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 41
14. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 40
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 7 (31)
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6

Χρήσιμες οδηγίες και λάθη προς αποφυγή στις Πανελλαδικές

Με μεγάλο ενδιαφέρον και τεράστια αγωνία αναμένουν οι 103.366 υποψήφιοι την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων τη Δευτέρα. 
Οι υποψήφιοι, οι οποίοι φέτος θα εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα, διεκδικούν συνολικά 69.985 θέσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας
Η πρεμιέρα θα γίνει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα. 
Με το ίδιο μάθημα, μία μέρα αργότερα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό σύστημα. Σημειώνεται ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.
Ήδη από τον Απρίλιο, οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, έχουν προμηθευτεί το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο οι υποψήφιοι θα προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

Έρχονται αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Απλή αναλογική για 270 βουλευτές και ψήφο στα 17

Η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο, ο οποίος έχει ήδη ετοιμαστεί και πρόκειται να τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και εν συνεχεία να κατατεθεί στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων τα εξής:
•Σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Καμία εκλογική περιφέρεια δεν θα έχει εφεξής περισσότερους από δέκα βουλευτές.
•Ειδικά η Β' Αθηνών, η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας σπάει σε τέσσερα κομμάτια.
•Επιτρέπει την προγραμματική προεκλογική συνεργασία των κομμάτων, κάτι που ο ισχύων εκλογικός νόμος δεν προέβλεπε.
•Το μπόνους των εδρών μειώνεται από 50 σε 30 και για κόμματα ή συνεργασία κομμάτων με ποσοστό 40%.
•Καθιερώνεται η απλή αναλογική για 270 βουλευτές.
•Διατηρείται το πλαφόν του 3% για είσοδο στη Βουλή.
•Καθιερώνεται μεικτό σύστημα και με σταυρό (στο νομό) και με λίστα (στην περιφέρεια).
•Μένει ανοικτό το θέμα της μείωσης των εδρών από 300 στις 200.
•Καθιέρωση κοινωνικού ελέγχου των υποψήφιων βουλευτών. Αν περάσει αυτή η πρόταση σημαίνει ότι καθιερώνονται για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών οι προκριματικές εκλογές κατά νομό.

•Καθιερώνεται για πρώτη φορά 12ετής θητεία στους βουλευτές.

Έγιναν τα εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης 2016

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, τα εγκαίνια της «Πανηπειρωτικής Έκθεσης  2016» από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Στέφος και Βασίλης Γιόγιακας.

Επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμοί, φιλοξενούνται σε καλαίσθητα περίπτερα και έχουν το δικό τους βήμα προβολής και παράλληλα την δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Ελεύθερα προς πώληση όλα τα δάνεια το 2018

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή

Την άρση των περιορισμών στην πώληση όλων των δανείων από τις τράπεζες στα επενδυτικά κεφάλαια προβλέπει -σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες που επικαλείται "Το Βήμα της Κυριακής" το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες θα μπορούν να πωλούν σε επενδυτικά κεφάλαια τόσο τα «κόκκινα» δάνεια όσο και τα ενήμερα.
Η μόνη εξαίρεση που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αφορά τα δάνεια α' κατοικίας αντικειμενικής αξίας ως 140.000, αλλά και ο περιορισμός αυτός αίρεται από τις αρχές του 2018.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργανώνει Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά, με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων ηπειρώτικων αποδημικών ενώσεων της Αττικής, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, ώρα 19:30, στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης

Ανακοίνωση
Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργανώνει Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά, με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων ηπειρώτικων αποδημικών ενώσεων της Αττικής, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, ώρα 19:30, στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.
Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκκη Κάκο στο ντέφι.
Υποσχόμαστε μια γνήσια ηπειρώτικη βραδιά και το αυτό το εγγυάται το προηγούμενο των πετυχημένων εκδηλώσεων μας, για να περάσετε καλά.
Είσοδος ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Γιώργος Κωτσαντής

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (17-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (18-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι –Καπέσοβο –Τσεπέλοβο –Σκαμνέλι –Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (19-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (20-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (21-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Άρτα: Συνελήφθη 33χρονη ημεδαπή για κλοπή

Συνελήφθη χθες (13-05-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, 33χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οδηγήθηκαν στη σύλληψη της 33χρονης, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα, να βρεθεί στην κατοχή της προσημειωμένο χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει από χώρο ιατρείου στο οποίο εργαζόταν.
Από την εξέλιξη των ερευνών, διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε αφαιρέσει, κατά το τελευταίο εξάμηνο, τμηματικά και άλλα χρηματικά ποσά από το ιατρείο.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.