Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας

 
 
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα παρουσία του Δ.Σ. της ομάδας, του προπονητή κ. Νάκα, του Αντιδημάρχου Άνω Καλαμά κ. Γκόγκου Χρήστου, των ποδοσφαιριστών από τον πάτερ Ευθύμιο ο καθιερωμένος αγιασμός.
Σε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.
Ο προπονητής κ. Νάκας μίλησε για θέματα  πειθαρχίας και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της βασικής προετοιμασίας.
Ακολούθησε η πρώτη προπόνηση της ομάδας.

ΔΩΔΩΝΗ: Δίνει από σήμερα προκαταβολές όπως δεσμεύτηκε, για την προμήθεια ζωοτροφών

Η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε στηρίζει τους παραγωγούς – συνεργάτες της, όπως έξ’ αρχής έχει πει ότι θα κάνει.
Από σήμερα, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, προχωρά τη διαδικασία των προκαταβολών, αποκλειστικά για τις προμήθειες ζωοτροφών περιόδου 2013, στη βάση των γνωστών ποιοτικών κριτηρίων.
Όπως είχε ανακοινώσει και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Δημήτρης Κάφαλης επήλθε συμφωνία με τις περισσότερες εταιρίες ζωοτροφών, η οποία αφορά στην αποδοχή επιταγών της εταιρίας, και έτσι ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούσαν τους παραγωγούς της, επιλύθηκε.
Μέχρι τις 8 Αυγούστου όσοι από τους παραγωγούς το επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν αίτηση στους σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος, ή στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.
Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε συνεχίζει να χορηγεί προκαταβολές, όπως γινότανε και στο παρελθόν,  κάτι που δεν κάνει καμία άλλη γαλακτοβιομηχανία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών της.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Β' Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Έρευνες στο Πωγώνι», Δολιανά Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, ώρα 07:30 μ.μ.


Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας και του Νεοελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Κέντρου Ερευνών Πωγωνίου, Απόστολος Παπαϊωάννου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Β' Επιστημονική Ημερίδα "Έρευνες στο Πωγώνι"
Ιστορία, Παιδεία, Τέχνη, Πολιτισμός.
Οι εργασίες της Ημερίδας θα γίνουν στα Δολιανά, στο Λύκειο Δολιανών, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, ώρα 07:30 μ.μ..
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου    Ο Διευθυντής του Εργαστηρίoυ
                                                      και του Κέντρου Ερευνών
 
Κώστας Καψάλης     Απόστολος Γ. Παπαϊωάννου

 

Πρόγραμμα της Β' Επιστημονικής Ημερίδας Δολιανά
Λύκειο Δολιανών, Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

07:30' – 07:45':  Χαιρετισμοί, προσφωνήσεις. Προεδρείο: Γεώργιος Σκόρδος. τ. Λυκειάρχης, Γιάννης Ντάλλας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Πρόνοιας. Απόστολος Γ. Παπαϊωάννου, Καθηγητής.
07:45' – 07:55': Α. Γ. Παπαϊωάννου. Γεώργιος (1786-1865) και Ιωάννης Γεννάδιος (1884-1932): Διαρκείς αγώνες για την Ελευθερία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.
07:55' – 08:05': Κωνσταντίνος Π. Χρήστου. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας ο Α'.
08:05' – 08:15': Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός Λ. Καθηγητής, Πρόεδρος Δ.Ε. Ακαδημίας Βελλάς, Ο Σπυρίδων Βλάχος και η προσπάθειά τον για την ανόρθωση της Ηπειρωτικής υπαίθρου.
08:15' – 08:25': Πάνος Δ. Τζιόβας. Ιστορικός Ερευνητής, Το Συνέδριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πωγωνίου  (30 Οκτωβρίου 1940).
08:25' – 08:35': Θανάσης Μπάκος, τ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε., Οι Συγγραφείς τον Δήμου Πωγωνίου  η συμβολή τους στα γράμματα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
08:35' – 08:45': Ιωάννης Ντάλλας, τ. Σχολικός Σύμβουλος, Πολυπολιτισμικότητα και Πολιτισμός.
08:45' · 08:55': Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής. Η καταγωγή τον Βλάχων.
08:55' – 09:05': Γεώργιος Τσουμάνης. Εκπαιδευτικός, Η Καταγωγή των Σαρακατσαναίων.
09:05' – 09:10': Ασπασία Θεοδοσίου, Επ. Καθηγήτρια ΤΕΙ Ηπείρου. -ΕΑΠ. Χριστίνα Χαλιγιάννη Φοιτήτρια Π.Τ.Δ.£. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι Ρομά Moυσικοί τον Παρακαλάμου.
09:10' – 09:20': Δημήτριος Κουτουλίδης, σ. Εκπαιδευτικός,
Η μουσική δημιουργία στην περιοχή μας από το χθες στο σήμερα: Φίλιππος Ρούντας (1915-1978) ένας αυθεντικός εκφραστής.
09:20' – 09:40': Διάλογος, συζήτηση.
09:40' – 09:50': Απολογισμός.

Συντονιστής:
Ιωάννης Ντάλλας
Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού Υγείας και Πρόνοιας

Η υποβολή του Ε9 στο Taxisnet για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου


Οδηγίες για τη συμπλήρωση από τη ΓΓΠΣ

Έως και τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα τη δήλωση στοιχείων ακινήτων του Ε9 έτους 2013.
Η αντίστοιχη προθεσμία για την υποβολή του Ε9 από νομικά πρόσωπα εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου.
Στοιχεία για τη συμπλήρωση του Ε9
1. Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 για το έτος 2012;
Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013 έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που εντός του έτους 2012 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.
Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται ναελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των αγροτεμαχίων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά.
Τα νομικά πρόσωπα, για το έτος 2013, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή υφίσταται κατά την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Πού θα προσληφθούν 50.000 άνεργοι με το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Μια έστω και προσωρινή ανάσα σε 50.000 ανέργους αναμένεται να δώσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό των δήμων, των περιφερειών και των σχολείων.
Το πρόγραμμα, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, θα «τρέξει» ο ΟΑΕΔ, ενώ οι θέσεις αφορούν κυρίως διοικητικές ειδικότητες, με έμφαση στην Πληροφορική.
Αναλυτικά σύμφωνα με το «Έθνος»:
1.036 προσλήψεις σε δήμους, ΕΡΤ, φορείς
«Τρέχουν» οι διαγωνισμοί για 347 θέσεις εποχικού προσωπικού σε δήμους, ενώ αιτήσεις δέχονται αυτή την εβδομάδα η ΕΡΤ, η ΔΕΗ, το ΕΛΚΕΘΕ, το Αστεροσκοπείο Αθηνών και πολιτιστικοί φορείς.
Ζήτηση στελεχών από την αγορά ενέργειας
Μοχλός πίεσης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι ο ενεργειακός κλάδος, σύμφωνα με τους διευθυντές προσωπικού τεσσάρων μεγάλων εταιρειών.
Τέλος, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για 820 συμβασιούχους υπαλλήλους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ με 120 καταμετρητές και εργάτες θα ενισχυθεί η ΕΥΔΑΠ.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδήλωση του ΚΕΦΗ, τη Τρίτη 30 Ιουλίου

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του ΚΕΦΗ στους Κουκλιούς Πωγωνίου, πραγματοποιείται εκδήλωση, τη Τρίτη 30 Ιουλίου.

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτή λουλουδιών τη Τρίτη 30 Ιουλίου

Στα Κτίσματα Πωγωνίου, πραγματοποιείται «Γιορτή λουλουδιών», τη Τρίτη 30 Ιουλίου.

Στον Αλέξη μου...

       
          Ήσουν το γρήγορο πουλί,
           το πετροχελιδόνι∙
           του έρωτα τραγουδιστής…
           της ρεματιάς τ’ αηδόνι!

           Είχες φτερά του Χρυσαετού
           που σχίζαν τους αιθέρες,
           και δε φοβόσουν σύννεφα
           και δυνατούς αγέρες.

            Μα……..

            Μια αστραπή της ξαστεριάς,
            σταμάτησε το χρόνο….
            και σαν το λαβωμένο αετό
            σε έριξε στο δρόμο..
 
            Άνοιξαν  τα Ουράνια,
            ξανακυλάει  ο χρόνος!
            εκεί που πας Λεβέντη μου
            είν’ του Θεού ο θρόνος!..
            είναι στρωμένος με χαλιά
            και με μαργαριτάρια..

            Εκεί θα βρεις ψυχούλα μου
            τα «μαύρα μανιτάρια»..
            Θα βρεις της κόρης το φιλί..
            της μάνας σου το χάδι.
            Κι εδώ θα καίει πάντοτε…

            Ένα κερί.. και λάδι!

 Ο παππούς σου

Πρόγραμμα για 1.822 θέσεις εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου!!!

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ έχει ως τελικούς δικαιούχους τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.
Οι θέσεις που κατανέμονται σε όλους τους ΟΤΑ της Ηπείρου ανέρχονται στις 1.822.
Βασικό κριτήριο που ακολουθείται για την κατανομή είναι το πληθυσμιακό.
Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Αρταίων: 230
Πρέβεζας: 169
Ιωαννιτών: 598
Ηγουμενίτσας: 141
Φιλιατών: 42
Σουλίου: 55
Ζαγορίου: 22
Βορείων Τζουμέρκων: 32
Γεωργίου Καραϊσκάκη: 33
Μετσόβου: 33
Κόνιτσας: 34
Κεντρικών Τζουμέρκων: 37
Πωγωνίου: 50
Δωδώνης: 54
Πάργας: 68
Νικολάου Σκουφά: 69
Ζηρού: 74
Ζίτσας: 79

Οι τελικές αλλαγές για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Ποιοι ωφελούνται

Βελτιωτικές αλλαγές έγιναν στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη να προχωρά στην απαλλαγή από την καταβολή προστίμου ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που απέκτησαν μέσω του ΟΕΚ, οι οποίοι θα κληθούν από κοινού να καταβάλουν μόνο ένα παράβολο αξίας 500 ευρώ.
Παράλληλα με καταβολή μόνο του 30% του ειδικού προστίμου θα μπορούν οι μονογονεϊκές οικογένειες να νομιμοποιούν αυθαίρετο κτίσμα εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία. Αυτό προστέθηκε στις νομοτεχνικές βελτιώσεις στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης.

Αλλάζει εντελώς το λύκειο

Μειώνονται τα μαθήματα και οι κατευθύνσεις
Ολική ανατροπή στο λύκειο από το Σεπτέμβριο που έρχεται.

Το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο σχέδιο προβλέπεται να μειωθούν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Το νέο λύκειο είναι αποτέλεσμα του πενταετούς εθνικού διαλόγου και της συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, και ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είναι σίγουρος ότι η ολοκληρωτική ανάπτυξή του σε διάστημα τριών ετών θα δημιουργήσει νέο «επαναστατικό τοπίο μάθησης». Νέα Προγράμματα Σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» από το θίασο ΘΕ.Ο.ΡΑ, τη Τρίτη 30 Ιουλίου

Ο θίασος ΘΕ.Ο.ΡΑ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Δελβινάκι Πωγωνίου, τη Τρίτη 30 Δευτέρα και ώρα 9:00 μ.μ..