Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Πνιγμός 76χρονου


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 76χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΣΤΡΟΒΙΛΙ” Σαγιάδας.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Φιλιατών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την Λιμενική Αρχή Σαγιάδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Κίνηση Καθαρός Καλαμάς»: Προβολή ταινίας-συζήτηση-ενημέρωση στην έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων την Τρίτη 31 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, ώρα 8:00 μ.μ.


 Προβολή ταινίας-συζήτηση-ενημέρωση στην έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων την Τρίτη 31 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, ώρα 8:00 μ.μ.

Παρακάλαμος: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα


Μετά την Θεία Λειτουργία, οργανώθηκε με  επιτυχία το πανηγύρι στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Παρακάλαμο, την Παρασκευή  27 Ιουλίου.
Το παρόν στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καττής Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Φωτίου Θανάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Γκόγκος Χρήστος,  ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Τόπουλος Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Αθήνας  «Η Ένωση» κ. Μπάγιας Αλέξανδρος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Ντότης Δημήτρης, Μποντίνης Γρηγόρης, Λίτσας Ιωάννης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπίκας Κωνσταντίνος.
Κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.
Γυναίκες του χωριού, βοήθησαν στην κουζίνα και η νεολαία στο σερβίρισμα των επισκεπτών.
Οι μάγειροι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη παρασκευή του φαγητού.
Το ζεστό χειροκρότημα  έκλεψαν οι μικροί και οι μεγαλύτεροι χορευτές υπό τις οδηγίες του κ. Ντότη Δημήτρη.


Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 47χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών


Με αυτοκίνητο που οδηγούσε μετέφερε 4 αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (25-07-2018) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 47χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο Κομπότι Άρτας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 47χρονο και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς (τρεις άνδρες, ηλικίας 37, 35 και 31 ετών και μία 39χρονη γυναίκα), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να νομιμοποιούν την είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν ως τελικό προορισμό την Αθήνα ενώ για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν στον διακινητή το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων τους, προέκυψε ότι σε βάρος δύο εξ’ αυτών, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού στο Κορφοβούνι Άρτας


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 50χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Κορφοβούνι Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 50χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 50χρονη εμπλέκεται σε κλοπή που έγινε μεσημεριανές ώρες της 20-07-2018, σε μονοκατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού στο Κορφοβούνι Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 28χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, το βράδυ της 18-02-2016, ο 28χρονος, αφού παραβίασε μπαλκονόπορτα μονοκατοικίας, εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού ηλικίας 39 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν οκτώ (08) ακόμη πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Μερόπη Πωγωνίου: Ημερίδα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου, την Κυριακή 12 Αυγούστου

Καρκίνος εντέρου: Τα αναψυκτικά διαίτης ελαττώνουν το ποσοστό υποτροπής;


Μικρότερο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου ή θανάτου έχουν όσοι ασθενείς σταδίου 3 απαρνιούνται τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη και επιλέγουν αυτά με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι παρά τις αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την επίδραση των τεχνητών γλυκαντικών στην υγεία του ανθρώπου, η δική τους μελέτη δείχνει ότι βοηθούν στην αποφυγή υποτροπής του καρκίνου και θανάτου σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για προχωρημένο καρκίνο του παχέος εντέρου.
«Μετά τις μελέτες που έδειξαν ότι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, τα αποτελέσματα των οποίων υιοθετήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος τα κατέταξε στην Ομάδα 1 (όπου κατηγοριοποιούνται οι τροφές που αποδεδειγμένα προκαλούν καρκίνο), μια νέα μελέτη δίνει αισιόδοξα μηνύματα στους ανθρώπους που ήδη έχουν εμφανίσει καρκίνο του παχέος εντέρου, μια νόσο που επηρεάζει περί τους 1,7 εκ. ανθρώπους κάθε χρόνο παγκοσμίως», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).