Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τα αποτελέσματα για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Ολοκληρώθηκε  η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.


Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΗΓΗ:
www.tzourlakos.com

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν το επίδομα ανεργίας

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.
 Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ασφαλισμένοι στους...
φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π.−Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον Ο.Γ.Α., το Ν.Α.Τ., ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά.
 Βασική προϋπόθεση είναι, επίσης, οι δικαιούχοι να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους.
 Το βοήθημα είναι 360 ευρώ το μήνα και καταβάλλεται για τρεις τουλάχιστον μήνες από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τα κατολισθητικά φαινόμενα σε Μέτσοβο – Ανήλιο

Η αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στους οικισμούς Μετσόβου, Ανηλίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, απαιτεί χρόνο, ειδικές τεχνικές μελέτες και βεβαίως τη διάθεση πιστώσεων από την Πολιτεία.
Είναι θετικό γεγονός το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται το τελευταίο διάστημα, από διάφορες πλευρές, για την περιοχή Μετσόβου καθώς με τη συνεργασία, όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.

Ωστόσο δημιουργείται η αίσθηση ότι τα κίνητρα είναι περιστασιακού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς – εκτός του Αν. Υπουργού Στ. Καλογιάννη - δεν υπήρξε ως σήμερα εκδήλωση ενδιαφέροντος, από όσους προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες και τις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ως τώρα η Περιφέρεια.

Σύνταξη από τα 55 για 350.000 άνδρες και γυναίκες

Σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και σε ηλικία 55 ετών εξασφαλίζει μια μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων του ΙΚΑ και κυρίως οι γυναίκες, με μόνη προϋπόθεση να είχαν ανήλικο παιδί όταν (στο παρελθόν) είχαν συμπληρώσει τις 5.500 ημέρες ασφάλισης.
Ακόμη κι αν σήμερα δηλαδή δεν έχουν ανήλικο παιδί, αλλά κλείνουν τα 55 τους, μπορούν να φύγουν άμεσα με πλήρη σύνταξη και 12 χρόνια νωρίτερα από το 67ο έτος.
Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες:

ΠΗΓΗ: www.e-typos.com

Το βιβλίο του Γιώργου Γκίκα «Η πατρίδα μου η Ήπειρος» θα παρουσιασθεί στις 24 Απριλίου στην Αθήνα

Από 15 Απριλίου τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα ΙΧ

Ψηφίστηκε η τροπολογία στη Βουλή
Ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 26 Μαρτίου το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τροπολογία για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και παρά τις «υποσχέσεις» κυβερνητικών στελεχών τόσο σε ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικιάσεων όσο και σε εμπόρους αυτοκινήτων τελικά καμία τροποποίηση δεν κατατέθηκε!Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» οι έμποροι ΙΧ και μοτοσικλετών αναμένεται να ξεκινήσουν το «χορό» των καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας ενώ οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ και δικύκλων θα προβούν στις μαζικές καταθέσεις πινακίδων περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όποτε και τελειώνει η τουριστική σαιζόν...
Διπλή απώλεια!
Μπορεί η τροπολογία για τα ανασφάλιστα ΙΧ να ψηφίστηκε στη Βουλή ωστόσο όλοι θα αντιληφθούν πολύ σύντομα πως τα έσοδά τους θα μειωθούν. Αρχικά οι έμποροι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα σπεύσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας σε όσα οχήματα απέκτησαν μετά την έλευση του 2013 κυρίως μέσω ανταλλαγών και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» θα κινηθούν νομικά εναντίον του κράτους ώστε να τους επιστραφεί μέρος των Τελών Κυκλοφορίας που έχουν προκαταβάλλει για το έτος που διανύουμε. Επίσης ακριβώς το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το πετρέλαιο είναι … «τα κόπρανα του Διαβόλου» -Χουάν Πάμπλο Πέρεζ Αλφόνσο, πρώην Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας 
  
Η έλευση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη στα Ιωάννινα 29/3, εκτός του ρόλου του οργανωτή ανασύνταξης της Σοσιαλδημοκρατίας, συνοδεύτηκε κυρίως από το προσφιλές του θεματικό «αποτύπωμα» στα ενεργειακά. Μονολόγησε καταλήγοντας «…ότι οι Έλληνες μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα γίνουν μάρτυρες της πραγματικής στροφής της Εθνικής μας οικονομίας…»!
Κατανοούμε την σπουδή του «Εθνικού Ευεργέτη» της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων  για την επίσπευση του έργου έναντι των δανειστών, και τα ασφυκτικά περιθώρια για την εκβιομηχάνιση της Ηπείρου, με 3 διαφαινόμενους τομείς δράσεις:
1._ Μονάδα εξόρυξης υδρογονανθράκων στο ενεργειακό οικόπεδο Καλπακίου του Δήμο Πωγωνίου
2._ Ειδική Οικονομική Ζώνη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, για την επεξεργασία πρώτων υλών (;) πετρελαϊκών υποπροϊόντων (;) (Διακαής πόθος της Περιφερειακής Αρχής).
3._ Κέντρο μετανάστευσης στην διασυνοριακή περιοχή του εν λόγω Δήμου Πωγωνίου (εξαγγελίες Δένδια).

Γιώργος Τσαβίδης : Για τον κ. Μιχάλη Μάγκο σε σχέση με ΕΟΖ στο Πωγώνι

Πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν να επανέλθω για το ίδιο θέμα φίλε Μιχάλη.
Όμως όπως διαπίστωσα  από την  τελευταία απάντηση σου ,  παραμένεις οχυρωμένος πίσω από την τυπική λήψη ή όχι απόφασης στο δημ. συμ. του Δήμου Πωγωνιού.
Σκόπιμα νομίζω, παραβλέπεις όλα τα στοιχεία που σου παράθεσα στα ερωτήματα που μου έβαλες.
Και αποφεύγεις επιμελώς να πάρεις θέση για  την  δημιουργία ή όχι της ΕΟΖ.
Μάλιστα  αναφέρεις  “ ότι προσωπικά σαν δημοτικό σύμβουλο δεν σε αφορούν  τα γεγονότα ”.
Δηλαδή λες πως η επίσκεψη του περ. Α. Καχριμάνη, του αντιπ. Γ. Πότση, του δημ. Κ. Καψάλη και του αντιδ. Σ. Κουκουλάρη αντάμα, την Παρασκευή 09-03-2012, στον γ.γ. Στρατηγικών επενδύσεων κ. Π. Σελέκο σχετικά με την  δημιουργία ΕΟΖ στο  Πωγώνι, σε αφήνουν αδιάφορο;
Πως η δημιουργία ή όχι του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κακαβιά – προαναχωρησιακό ( sic ) το ονόμασαν–, που όλοι ξέρουμε ότι είναι άμεσα συνδεμένο με την ΕΟΖ, γιατί απ΄ εκεί θα την τροφοδοτούν με εργατικό δυναμικό, δεν σε αφορά; Οφείλεις να γνωρίζεις ως εκ του θεσμικού σου ρόλου, τις διατάξεις  του ν. 3907 / 2011 άρθρο 7 παρ. 5  ( Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμοδίων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί , απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής , στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες  βιοτικές τους ανάγκες , μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί  σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ).
Και όπως φυσικά ξέρεις κι εσύ, είναι κάτι παρά πάνω από βέβαιο ότι, αφού οι αρμόδιοι θα έχουν αδυναμία να καλύψουν με ίδιους πόρους  τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των μεταναστών, τότε θα μπορούν να  τους  απασχολούν  στην ΕΟΖ. ΄Ετσι όμως πάει περίπατο ο μύθος της καταπολέμησης της ανεργίας στον τόπο μας.
Δεν σε αφορά ούτε  αντιπροσωπεία του Δήμου  Πωγωνιού, με επικεφαλής τον κ. δήμαρχο, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση της ΕΟΖ στην Θράκη , την Παρασκευή 24-02-2012;
Δεν σε αγγίζει η απορία που εξέφρασε συντοπίτης μας από την Αρετή νομίζω, κατά την περιβόητη συνεδρίαση του δημ. συμβ. στις 27-12-2012, απορία για το ποιοί, πότε, που  προσέγγισαν και ποιους, σχετικά με την ΕΟΖ, απορία που φυσικά έμεινε αναπάντητη.
Φίλε Μιχάλη ειλικρινά με απογοήτευσες με την απάντηση σου, όμως αν μέσα απ΄ αυτήν  διαφαίνεται, ότι δεν σε αφορούν όσα σου παράθεσα, γιατί είσαι αντίθετος ή ότι δεν συμφωνείς με την δημιουργία της ΕΟΖ  στο Πωγώνι, τότε να σε  υποδεχτούμε  με όλους αυτούς που πονούν για τον τόπο και δεν δέχονται τετελεσμένα  που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν .
΄Αλλωστε  εκτός από την εφ. ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ  που έχει πάρει παραμάσχαλα την ΕΟΖ  στο Πωγώνι , δεν νομίζω να υπάρχουν  και άλλοι  που να την θέλουν.
Στανικώνοντας την απάντηση μου, σου λέω ότι μπορεί οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας να είναι ανημέρωτοι ως προς τις ενέργειες σας, όμως δεν είναι και αδιάφοροι για τις εξελίξεις.

Ευχαριστώ για την  φιλοξενία

Γιώργος  Αντ.  Τσαβίδης

Μείωση από σήμερα Δευτέρα κατά 10% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

 
Τέλος στο επίδομα γάμου


Άσχημα ξεκινάει ο Απρίλιος για πολλούς μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα και να και Πρωταπριλιά δυστυχώς είναι αλήθεια!
Ειδικότερα, το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου 300 χιλιάδες περίπου εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος γάμου, μετά τη λήξη και της τρίμηνης μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 Παράλληλα παύουν να ισχύουν και μια σειρά από θεσμικού χαρακτήρα ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονταν στη σύμβαση αλλά δεν έχουν κατοχυρωθεί νομοθετικά, ορισμένες από τις οποίες αντανακλούν και στο ύψος των αμοιβών.
 Το επίδομα γάμου έχει καταργηθεί για την πλειοψηφία των εργαζομένων, που καλύπτονταν από κλαδικές συμβάσεις, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργικού Συμβουλίου.