Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πώς θα διορθώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Προσοχή στα εμπράγματα δικαιώματα και στα αγροτεμάχια


Πολλοί ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ επειδή δεν δήλωσαν σωστά την ψιλή κυριότητα ή άλλα στοιχεία για τα ακίνητά τους.  Δείτε πώς θα ελέγξετε πέντε διαφορετικά σημεία στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να εντοπίσετε τυχόν λάθη σας κατά την συμπλήρωση της δήλωσης Ε9, τα οποία μπορεί να έγιναν αιτία να χρεωθείτε αδίκως με υπέρογκα ποσά του νέου φόρου ακινήτων.
Το εκκαθαριστικό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχετε δηλώσει στο Ε9 για τα ακίνητά σας, οπότε όποια λάθη εντοπίσετε μπορείτε να τα εξαλείψετε με την υποβολή διορθωτικής δήλωσης Ε9, από την οποία θα προκύψει νέο διορθωμένο εκκαθαριστικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Την Κυριακή τιμήθηκαν οι πεσόντες στη μάχη της Γκραμπάλας

Την Κυριακή το πρωί με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών αρχών και αρκετού κόσμου τιμήθηκαν οι φαντάροι μας που έπεσαν στην ιστορική μάχη της Γκραμπάλας.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και επίκαιρη ομιλία.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Σταύρος Καλογιάννης  και ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου.

Ολοκληρωμένη πρόταση της Περιϕέρειας Ηπείρου για την πλατϕόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων

Η Περιϕέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηϕιακή Σύγκλιση με τίτλο: «Πλατϕόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιϕέρειας Ηπείρου», υπέβαλλε ολοκληρωμένο ϕάκελο πρότασης για την ένταξη έργου, με τίτλο: «Πλατϕόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιϕέρειας Ηπείρου», και προϋπολογισμό: 896.706,90 ευρώ.
Μέχρι σήμερα, και με τη δημιουργία του «Οδηγού του Πολίτη» της Περιϕέρειας Ηπείρου (www.politis.gov.gr), έχουν ολοκληρωθεί τα 2 πρώτα στάδια-επίπεδα υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιϕέρειας Ηπείρου
Η ηλεκτρονική παροχή πληροϕοριών και η ηλεκτρονική παροχή των σχετικών εντύπων.
Με την υποβληθείσα πρόταση προτείνονται να υλοποιηθούν τα επόμενα 2 στάδια που αϕορούν: στην ηλεκτρονική αίτηση από ταυτοποιημένους χρήστες, στην ηλεκτρονική απάντηση ψηϕιακά υπογεγραμμένη
Ακόμη, πρόκειται να δημιουργηθεί η «ηλεκτρονική θυρίδα», μέσα από την οποία θα παρέχονται προσωποποιημένες υπηρεσίες (ϕάκελος του πολίτη, sms ειδοποίησης, κλπ).

Ο ϕάκελος-πρόταση συγκροτήθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Διαϕάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιϕέρειας Ηπείρου, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Αντιπεριϕερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνας Καλογιάννη, με απώτερο στόχο οι Ηπειρώτες πολίτες να εξυπηρετούνται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, με ευκολία και διαϕάνεια.

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Έκλεψαν από 35χρονη με σοβαρά προβλήματα όρασης, 20.000 ευρώ!

Στιγμές τρόμου έζησε μια 35χρονη με σοβαρά προβλήματα όρασης, το μεσημέρι μέσα στο σπίτι της στο προάστιο Καρδαμίτσια των Ιωαννίνων, όταν άγνωστοι την ακινητοποίησαν και άρπαξαν περίπου 20 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για το συμβάν, δύο άνδρες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας του σπιτιού όπου μένει η 35χρονη, η οποία ανυποψίαστη την άνοιξε.
Οι δράστες ακινητοποίησαν την γυναίκα, δένοντας την σε μία καρέκλα και στη συνέχεια αναστάτωσαν το σπίτι ψάχνοντας για χρήματα, τα οποία εντόπισαν και άρπαξαν από μία κρύπτη που υπήρχε στον χώρο.
Στη συνέχεια έφυγαν από την είσοδο του σπιτιού ενώ η 35χρονη λίγο αργότερα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών γίνεται αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή.

Σκλίβανη Ιωαννίνων: Συνελήφθη 60χρονος μετέφερε παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες αργά το απόγευμα, στα Πέντε Πηγάδια στην περιοχή της Σκλίβανης Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 60χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου

Κλειστά θα είναι αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία σε όλη τη χώρα (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.
 Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, όπως γίνεται πάντα στις εκλογές των εκπαιδευτικών, για να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων τους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου

Αριθ. πρωτ.: 2533        Αθήνα 4-11-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου και συμμετείχε δια της συμβούλου Ηλέκτρας Κίκη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Η κ. Κίκη πέραν της συμμετοχής της στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων έκανε και την ακόλουθη δήλωση προς τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα:
«Η κορυφαία οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Έλληνα  Γενικό Πρόξενο κ. Νικόλαο Κοτροκόη για την τιμητική πρόσκληση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης  Οκτώβρη. Η μνήμη της οποίας  αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό, που αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση, που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Γι' αυτό και σήμερα, είναι απαραίτητο ο λαός ενωμένος να αγωνιστεί για  την απαλλαγή από αυτές τις πολιτικές, για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Πάνω απ΄ όλα  απαιτείται σήμερα επαγρύπνηση για το  πανανθρώπινο αγαθό της Ειρήνης, σήμερα  που μερικοί στηριζόμενοι σε προστάτες επιδιώκουν την αλλαγή των συνόρων. Αλλά όταν τα σύνορα αλλάζουν σημαίνει ανθρώπινο αίμα, για να θησαυρίσουν οι πολεμικές βιομηχανίες και οι μεγάλοι οικονομικοί κύκλοι να διαφεντέψουν τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής».

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εικαστικές αναφορές στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο – Ελ Γκρέκο από 5 έως 22 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο των Γ.Α.Κ. Φιλοσόφου & Γλυκήδων

Το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, τα Γ.Α.Κ. – Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου διοργανώνει έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα:
Εικαστικές αναφορές στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο – Ελ Γκρέκο, αφιέρωμα στα 400 χρόνια από το θάνατό του στον εκθεσιακό χώρο των Γ.Α.Κ. Φιλοσόφου & Γλυκήδων.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας.

Εγκαίνια Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, ώρα 6:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 5-22 Νοεμβρίου 2014
Ώρες επίσκεψης: 11:00-6:00 μ.μ.

Σάββατο-Κυριακή: 11:00-4:00 μ.μ.

Aποπληρωμή «κόκκινων» στεγαστικών δύο φάσεων

Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, που υπολογίζονται περίπου σε 27 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα στους οφειλέτες, όπως είπε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της παρουσίασης της ρύθμισης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, την οποία κατέθεσε στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως είπε ο Ν. Δένδιας, το βασικό σκεπτικό της μελετώμενης ρύθμισης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα.
Ουσιαστικά δηλαδή το υπουργείο επιδιώκει τον διαχωρισμό των δανείων στο τμήμα της τρέχουσας εμπορικής αξίας και στο τμήμα της υπερβάλλουσας εμπορικής αξίας, αφού όπως επισήμανε ο υπουργός είναι γεγονός ότι στο διάστημα της κρίσης η εμπορική αξία των ακινήτων έχει μειωθεί. Η πτώση, υπολογίζεται, κατά μέσο όρο, περίπου στο 30%. Με τη λογική αυτή, το ποσόν του κεφαλαίου του δανείου που βρίσκεται σε καθυστέρηση θα διασπασθεί.

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαραυγής Πωγωνίου



ΧΑΡΑΥΓΗ 2/11/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Ο Πρόεδρος, του Πολιτιστικού συλλόγου των Απανταχού Χαραυγιτών Πωγωνίου Ιωαννίνων «ο Άγιος Κοσμάς», Βασίλειος Γ.Βόκολος-Λιάρος, ανακοινώνει τις 2 πρώτες αποφάσεις που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στις 26/10/2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί.
ΘΕΜΑ 1ο: Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας που εορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου προστάτη των απανταχού Χαραυγιτών Πωγωνίου Ιωαννίνων & προστάτη των μελών της αδελφότητας των στην Αθήνα και Πειραιά κατοικουντων Χαραυγιτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας
ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ  & ΠΡΟΚΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ
«ΕΛΛΗΝΑ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»
ΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΘΕΜΑ 2ο: Αποφασίζουμε το νέο ξεκίνημα του συλλόγου μας, ύστερα από τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης της χώρας μας, με την επαναφορά της συνδρομής των μελών, που ορίζεται ξανά στα 5 (πέντε) ευρώ και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από όσους έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. 
Ως πρόεδρος του Δ.Σ. και συμμορφούμενος στις αποφάσεις μας, σήμερα 2 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί, άρχισα μόνος μου την νέα φάση που ξεκινάει ο σύλλογος μας, για την ανάδειξη του έργου που κάναμε ανεγείροντας το ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού καθαρίζοντας το περιβάλλοντα χώρο του ναού και των πεύκων.
Εύχομαι να βρεθούν μιμητές !!!!

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ.ΒΟΚΟΛΟΣ-ΛΙΑΡΟΣ   ΕΛΕΝΗ Φ.ΚΑΤΣΗ