Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου

Αριθ. πρωτ.: 2533        Αθήνα 4-11-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου και συμμετείχε δια της συμβούλου Ηλέκτρας Κίκη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Η κ. Κίκη πέραν της συμμετοχής της στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων έκανε και την ακόλουθη δήλωση προς τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα:
«Η κορυφαία οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Έλληνα  Γενικό Πρόξενο κ. Νικόλαο Κοτροκόη για την τιμητική πρόσκληση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης  Οκτώβρη. Η μνήμη της οποίας  αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό, που αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση, που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Γι' αυτό και σήμερα, είναι απαραίτητο ο λαός ενωμένος να αγωνιστεί για  την απαλλαγή από αυτές τις πολιτικές, για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Πάνω απ΄ όλα  απαιτείται σήμερα επαγρύπνηση για το  πανανθρώπινο αγαθό της Ειρήνης, σήμερα  που μερικοί στηριζόμενοι σε προστάτες επιδιώκουν την αλλαγή των συνόρων. Αλλά όταν τα σύνορα αλλάζουν σημαίνει ανθρώπινο αίμα, για να θησαυρίσουν οι πολεμικές βιομηχανίες και οι μεγάλοι οικονομικοί κύκλοι να διαφεντέψουν τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής».

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ