Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα Τρίκαλα

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε το 1ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα Τρίκαλα το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.
Ήταν το πρώτο από τα 7 συνολικά Περιφερειακά Συνέδρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εκπαίδευση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων καθώς και για τη μείωση της θνητότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου και στα συνολικά τέσσερα στρογγυλά τραπέζια αναπτύχτηκαν από τους ομιλητές θέματα σχετικά με τη θέση του Καρδιολόγου στη συνεργασία με άλλες ειδικότητες, τα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα, ενώ σε δύο στρογγυλά τραπέζια έγινε Παρουσίαση Ενδιαφερόντων Περιστατικών-Λήψη Κλινικών Αποφάσεων, από τις καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λιβαδειάς, Καρδίτσας Βόλου, Λαμίας, Καρπενησίου, Λάρισας, Χαλκίδας και Τρικάλων όπου οι παρευρισκόμενοι Ιατροί είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για  μείζονα θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων πολίτες νεαρής κυρίως ηλικίας- είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης-, ενημερωτικές ομιλίες σχετικές με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων (Κάπνισμα, Λιπίδια, Υπέρταση, Διαβήτης, Μεταβολικό Σύνδρομο) καθώς και διάλεξη από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα με τίτλο "Πώς θα αποφύγουμε το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου".

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» και η «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 26/1/2016
Σε πολύ καλό κλίμα και με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, η συγκέντρωση που διοργάνωσε το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» και η «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ».
Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για ευρύτερα ζητήματα που αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως το Ασφαλιστικό, τα προβλήματα με τον ΟΑΕΕ και την Εφορία κ.ά. αλλά δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να συζητηθούν τα προβλήματα με τις Τράπεζες, κάτι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συγκέντρωση.
Όλοι όσοι παρευρέθησαν συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την ανεύρεση μιας κοινής συνισταμένης που θα εκφράζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και που θα χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» απέναντι σ’ ένα κράτος που, όπως πολύ χαρακτηριστικά ειπώθηκε, είναι πλέον ο «χειρότερος εχθρός». Έτσι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής απλών ανθρώπων, συμπολιτών μας, πέρα από κόμματα και διακρίσεις, πέρα από προεδρεία και καρέκλες, πέρα από συνθήματα και ντουντούκες.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ελευθέριος Λάππας

Συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου, δραστηριοποιούνται καθημερινά για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και τη σύλληψη ατόμων που επιχειρούν να εξαπατήσουν με διάφορους τρόπους και μεθόδους πολίτες, και ιδίως ηλικιωμένους.
Κατά το Β’ εξάμηνο του 2015 εξιχνιάστηκε μεγάλος αριθμός υποθέσεων εξαπάτησης, ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα (12 βουλγαρικής υπηκοότητας και 3 ελληνικής) και ταυτοποιήθηκαν 13 Βούλγαροι υπήκοοι κι ένας Κύπριος (βουλγαρικής υπηκοότητας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες.
Προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι και να αποφεύγουν το ενδεχόμενο εξαπάτησής τους, επισημαίνεται ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), η οποία αποτυπώνεται ως ακολούθως:
ü  Οι δράστες, έχοντας προφανώς αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε  νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
ü  Επιπλέον ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
ü  Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Οι ακρίτες του Πωγωνίου ζητούν προστασία για τη ζωή τους και οχυρώνονται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια

Σιδερένια κιγκλιδώματα στις πόρτες και στα παράθυρα, αγκαθωτά συρματοπλέγματα στις ταράτσες και τους κήπους, σπίτια που όταν τα αντικρίζεις θυμίζουν φυλακή. Αυτή είναι η εικόνα, που αποτυπώνει την ανησυχία των κατοίκων στα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου, στο Πωγώνι των Ιωαννίνων.
    Εκτεθειμένοι απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές, οι ακρίτες αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό, αλλά και τρόμο, τη δύσκολη καθημερινότητά τους και θωρακίζουν τα σπίτια τους. Απόμαχοι της ζωής, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, αν και δυσκολεύονται οικονομικά, για να προστατέψουν την οικογένεια και την περιουσία τους, ξοδεύουν από το υστέρημα τους, προκειμένου να οχυρωθούν πίσω από ένα κάγκελο. Είναι ένα έξοδο που επιβαρύνει, κατά μέσο όρο, με 1.000 ευρώ το κάθε σπίτι, αλλά και πάλι όπως λένε «τα σίδερα αν και μασίφ δεν παρέχουν ασφάλεια, γιατί οι εκπαιδευμένοι κακοποιοί τα λυγίζουν».

Ιόνια Οδός: 4 εργοτάξια υλοποιούν το όραμα γενεών σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα

Σε δύσκολους χειμερινούς ρυθμούς είναι το έργο της Ιόνιας Οδού. 
Οι εργασίες τις τελευταίες μέρες γίνονται με μεγάλη δυσκολία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλο το μήκος του άξονα.
Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2017 να έχει ολοκληρωθεί τμηματικά το μεγαλύτερο οδικό έργο της Ηπείρου (και της Δυτικής Στερεάς). 
Εκτός από τη σήραγγα Κλόκοβας που θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα παραπάνω  η απόσταση Αντίρριο-Ιωάννινα θα γίνεται σε διάστημα περίπου 90 λεπτών σε ένα ασφαλές κλειστό αυτοκινητόδρομο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε όλο το δυτικό τμήμα της χώρας.

Το έργο έχει ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα καθώς λόγω της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας από το βόρειο και το νότιο μέτωπο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει πλήρως διανοιχθεί.
Μετά θα χρειαστεί ένα διάστημα για την μόνιμη επένδυση της σήραγγας τα έργα Η/Μ και τη σύνδεση της με τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο.
ΤΑ 4 ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Άρτας, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, τρία άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες (25-01-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σήμερα (26-01-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (700) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.
Χθες (25-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 27χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. 

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 48χρονης ημεδαπής Ρομά

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, περίπτωση κλοπής πορτοφολιού, που έλαβε χώρα χθες (25-01-2016), στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 48χρονης ημεδαπής Ρομά, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι η 48χρονη πλησίασε 43χρονο ημεδαπό και αιφνιδιαστικά του απέσπασε το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και κάρτες ανάληψης χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 48χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής, «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», κόβει την Πίτα της την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου Αττικής, «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ώρα 07:00 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης, Στρ. Παπάγου 164, Αγ. Δημήτριος.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΙΛΙΑΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥΜΗ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Θανάσιμη απειλή για την ευρωπαϊκή ένωση η παχυσαρκία

Σε θανάσιμη απειλή εξελίσσεται   για  την Ευρωπαϊκή Ένωση  η παχυσαρκία, καθώς σκοτώνει κάθε χρόνο άμεσα η έμμεσα 2.800.000 ανθρώπους!
Ταυτόχρονα κοστίζει  δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία καθώς  το 7% των εθνικών προϋπολογισμών  δαπανάται για την υγεία σε παχύσαρκους ασθενείς, ενώ τεράστιες είναι οι έμμεσες δαπάνες που προκύπτουν:
• Από την απώλεια παραγωγικότητας,
• Τις απουσίες από την εργασία λόγω προβλημάτων υγείας  και
• Τους πρόωρους θανάτους.
Τα στοιχεία από την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ε., λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, παρουσίασε μιλώντας  με θέμα «Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία» στο πλαίσιο του 1ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου σε Θέματα Δημόσιας Υγείας, ο επιδημιολόγος και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου κ  Κωνσταντίνος Βαρδαβάς.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά, το μέλλον είναι δυσοίωνο αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μείωση των παχύσαρκων παιδιών μέχρι το 2020.
Κι αυτό γιατί ανησυχητικός είναι ο υψηλός επιπολασμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών και εφήβων, αφού  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την  Πρωτοβουλία Επιτήρησης του ΠΟΥ για την Παιδική Παχυσαρκία, περίπου  1 στα 3 παιδιά στην ΕΕ, ηλικίας 6-9 ετών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα το 2010.