Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΚΑ: Η «μεγάλη έξοδος»

Κατατέθηκαν 1.000 αιτήσεις σύνταξης σε δύο μέρες!!!
Ένας στους οκτώ υπαλλήλους κατέθεσε τις τελευταίες δύο μέρες αίτηση για σύνταξη.

Πρωτοφανής είναι η «έξοδος» από τον δημόσιο τομέα, καθώς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση.


Ενδεικτικό της μαζικής φυγής είναι πως στο ΙΚΑ ο ένας στους οκτώ υπαλλήλους κατέθεσε τις τελευταίες δύο μέρες αίτηση για σύνταξη.
Φέτος αναμένεται να καταγραφεί «ρεκόρ εξόδου», καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν για να αποφύγουν την εφεδρεία αλλά και τις αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις.
Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και η μαζική αυτή έξοδος απειλεί να τινάξει στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως το αναλογιστικό έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει πλέον αγγίξει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Κρίσιμη είναι η κατάσταση και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, και το ΙΚΑ καταφεύγει σε δανεισμό για να βρει ζεστό χρήμα.
Ενδεικτικό της πρωτοφανούς εξόδου από το Δημόσιο είναι πως θα ξεπεράσουν τις 20.000 οι αιτήσεις για σύνταξη που θα κατατεθούν το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.
Συνολικά πάνω από 50.000 υπάλληλοι αναμένεται να ανοίξουν τη φετινή χρονιά την πόρτα εξόδου.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, όπου μέσα σε δύο μόλις μέρες κατέθεσαν αίτηση για σύνταξη 1.000 από τους 8.385 υπαλλήλους!
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, κ. Νίκος Χατζόπουλος, σημειώνει στην εφημερίδα «Έθνος του Σαββάτου» πως αν φύγει όλος αυτός ο κόσμος, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ταμείου, στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και στην είσπραξη των οφειλών.
Πρέπει τα συναρμόδια υπουργεία να ξεκαθαρίσουν άμεσα τι θα ισχύσει για τις συντάξεις μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας.
Κυρίως αποχωρούν διευθυντές -που θα έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες από το νέο μισθολόγιο- με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες.


Η ραγδαία αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης οφείλεται στο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους δύο φορές σε διάστημα 15 ημερών.
Επομένως έσπευσαν να κάνουν την πρώτη αίτηση για να καταθέσουν και τη δεύτερη αίτηση στις 30 του μήνα και να αποφύγουν τα μέτρα που θα τρέξουν τον Οκτώβριο.

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Το πάγιο αίτημα όλων των Πωγωνησίων, να αποδοθεί η λίμνη Ζαραβίνα ως κοινόχρηστος χώρος έγινε πραγματικότητα

Μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία η λίμνη Ζαραβίνα είναι κοινόχρηστη, ο τέως δήμαρχος Δελβινακίου κ.  Μποζιάρης Αθανάσιος σε γραπτή του δήλωση υπενθυμίζει πως η τελεσίδικη απόφαση προήλθε έπειτα από τον αγώνα του πρώην Δήμου Δελβινακίου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, αφού πάγιο αίτημα όλων των Πωγωνησίων, ήταν να αποδοθεί η λίμνη ως κοινόχρηστος χώρος.

Ο κ. Μποζιάρης μεταξύ των άλλων αναφέρει:
«Θα πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να πω στον διάδοχο Δήμο Πωγωνίου να προετοιμαστεί για να αξιοποιήσει αυτό το φυσικό πλεονέκτημα, αλλά παράλληλα να εξωθήσει τώρα το Ελληνικό Δημόσιο για τα 12.000 στρέμματα του παρακείμενου δάσους Κρυονερίου».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το κλωτσοσκούφι των κερδοσκόπων»



Δραματικό μήνυμα έστειλε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ.
Μίλησε για την ανηφόρα που ανεβαίνει η χώρα και την οποία θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

«Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα», τόνισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το κλωτσοσκούφι των κερδοσκόπων».
Είπε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε χονδροειδή ψέματα στην 76η ΔΕΘ.
«Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα και για το έλλειμμα.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009, ενώ θέτοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να σηκωθεί ξανά, απάντησε «ναι», αρκεί να τα αλλάξουμε όλα.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης» το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία, την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία και σημείωσε: «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κίνημα «Δεν πληρώνω».
Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά είναι και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3 - 2

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Καλπακίου όπου η τοπική ομάδα κέρδισε τη Θύελλα Ελεούσας με 3-2.

Το α΄ ημίχρονο ήταν μέτριο με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση. Η επανάληψη όμως ήταν συναρπαστική με το Καλπάκι να πετυχαίνει μέσα σε είκοσι λεπτά τρία γκολ.
Συγκεκριμένα στο 55΄ ο Κατσαβριάς με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Δήμητσας έβγαλε ωραία πάσα στο Χολέβα και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-0 Στο 75΄ Χολέβας και Κατσαβριάς συνδυάστηκαν ωραία με τον τελευταίο με προβολή να κάνει το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα η Θύελλα μείωσε με τον Πασχάλη μετά από λάθος του τερματοφύλακα Τσωλα.
Στο 82΄ η Θύελλα έκανε το 3-2 όταν ο Γεωλδάσης ανατράπηκε ο Βασιλείου εκτέλεσε το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.


Διαιτησία: Κατσουλίδης, (Αλεξίου Κολιάκη)


ΚΑΛΠΑΚΙ: Τσώλας, Ηλίας Μ., Μαρκούλης, Βάρδας, Καραγιώργος, Καψάλης, Βαζάτης (60΄ Μαστραντώνης), Δήμητσας (75΄ Παπαπαναγιώτου), Κατσαβρίας, Χολέβας, Ηλίας Β. (25΄ Τάλιος)
ΕΛΕΟΥΣΑ: Μούτας Τζιάφκος (75΄ Κιτσάκης), Παππάς, Νάνης, Σοφίας, Λάλος, Ζώτος (60΄ Καλέσιος), Οικονόμου, Βασιλείου, Πασχάλης, Γεωλδάσης.

ΠΗΓΗ: www.sportsioannina.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Με εγκύκλιο κλείνει τις βιβλιοθήκες των σχολείων

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (750/Φ 2.2/2-9-11) που κοινοποιείται αυτές τις μέρες στα σχολεία διατάσσεται «η παράδοση του εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών βιβλιοθηκών» και καλεί τους εκπαιδευτικούς-υπεύθυνους των βιβλιοθηκών να «παραδώσουν τα κλειδιά».

Σε μια σχολική χρονιά που ξεκινά με καταλήψεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αντί βιβλίων άρχισαν τα μαθήματα με φωτοτυπίες και dvd, το υπουργείο, όπως καταγγέλλει ο γ.γ. της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης, έρχεται να βάλει λουκέτο στον θεσμό των σχολικών βιβλιοθηκών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ «το κλείσιμο των βιβλιοθηκών έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια. Είναι περίεργο, πικρό αλλά αληθινό.
Μια υπουργός Παιδείας που επαγγέλλεται το «νέο» στην εκπαίδευση να υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου των σχολικών βιβλιοθηκών»

ΑΘΗΝΑ: Όργιο φημών για πρόωρες εκλογές και πρόσθετα μέτρα


Ο κ. Παπανδρέου ματαίωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ.
Στο υπουργείο Οικονομικών έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο το απόγευμα.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η χώρα.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι στις ΗΠΑ για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Το απόγευμα του Σαββάτου σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών εξετάζεται η κατάσταση ενώ φήμες κυκλοφορούν ότι η τρόικα δεν θα εγκρίνει την έκτακτη δόση, καθώς και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Η απόφαση για ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ελήφθη ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε, λένε οι πληροφορίες ότι το κλίμα φτάνει στα όρια της εχθρότητας και οι εταίροι δεν πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Ύστερα από αυτή την ενημέρωση ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι στις ΗΠΑ.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πυρκαγιά σε δασική έκταση

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:50 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Τσαμαντάς, στη Θεσπρωτία.
Στο σημείο βρίσκονται 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Προανήγγειλε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από 1 Ιανουαρίου 2012


Αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προανήγγειλε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Οι πίνακες με τις νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να είναι έτοιμοι στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από 1 Ιανουαρίου 2012.
Αυτό σημαίνει ότι παίρνει την… ανηφόρα τόσο το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όσο και μια σειρά άλλων φορολογικών επιβαρύσεων για τα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως στο προηγούμενο διάστημα δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας δεν είχαν εφαρμοσθεί και πλέον απαιτείται να προχωρήσουμε αποφασιστικά.
«Δεν έχουν αποδώσει μια σειρά από μέτρα.
Μερικά μέτρα δεν ελήφθησαν.
Για παράδειγμα, δεν ελήφθη το μέτρο της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών οι πίνακες με τις τιμές ζώνης θα είναι έτοιμοι στα τέλη Οκτωβρίου και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου

Σε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του συνδικαλιστικού της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή αλλάζει πολιτική και απεγκλωβίζει τη χώρα από την κρεμάλα, ή δίνει στο λαό την εντολή να αποφασίσει» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Reuters.
Πρόσθεσε μάλιστα πως θα γίνει και δεύτερη απεργία μέσα στο Οκτώβριο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα, έτσι ώστε να μπορέσει ενδεχομένως να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στο ΕΣΠΑ τρία έργα ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.745. 000 ευρώ, που αφορούν έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζίτσας, υπέγραψε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Φορέας υλοποίησης και των τριών έργων είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Ζίτσας.
Με τα τρία έργα, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης, λύνοντας μακροχρόνια προβλήματα σε οικισμούς του ανωτέρω Δήμου.
Αναλυτικά οι τρεις πράξεις – που εντάχθηκαν στον Άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής του Ε.Π. Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος»- αφορούν:

-Αντικατάσταση – βελτίωση του υφιστάμενου παλαιού δικτύου ύδρευσης της περιοχής του Λεκανοπεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας από την υπάρχουσα δεξαμενή – υδρομάστευση για τις τοπικές ενότητες Άνω Λαψίστας, Μεγάλου Γαρδικίου και Νεοχωρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 1.120.000 ευρώ, με χρονική διάρκεια υλοποίησης 33 μήνες.
-Aντικατάσταση – βελτίωση του υφιστάμενου παλαιού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Γραμμενοχωρίων της Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας από την υπάρχουσα δεξαμενή – υδρομάστευση για τις τοπικές ενότητες Περάτης, Λύγγου, Βαγενιτίου, Πολύλοφου, Λοφίσκου, Αναργύρων, Γραμμένου και Πετραλώνων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.575.000 ευρώ, με χρονική υλοποίηση του έργου τους 33 μήνες.
-Επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της δημοτικής κοινότητας Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.050.000 ευρώ, με χρονική υλοποίηση τους 33 μήνες.

Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ: Πρόθεσή μας μέχρι τέλος του έτους να έχει προχωρήσει η διαδικασία για την διανομή αγροτικής γης σε όλη την χώρα

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου τέθηκε το σχέδιο νόμου «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων – Αγροτικές Μισθώσεις», βάσει του οποίου θα μπορούν να παραχωρούν οι περιφερειάρχες, με απόφασή τους, δωρεάν εκτάσεις σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν διαθέτουν γη τόσο για καλλιέργειες όσο και για την κατασκευή κατοικιών.
Το εν λόγω νομοσχέδιο που όπως αποδεικνύεται έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αγροτών και ανέργων εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Ο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Δριβελέγκα ανέφερε ότι η διαδικασία προχωράει και για τους υπόλοιπους νομούς της χώρας εκτός της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και του Κιλκίς «και πρόθεσή μας είναι μέχρι τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους νομούς».