Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τροχαίο στη σήραγγα της Εγνατίας στο ύψος του Μετσόβου προς Ιωάννινα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό λίγα λεπτά μετά τις 19:00 στο ύψος του Μετσόβου προς Ιωάννινα με την εμπλοκή λεωφορείου το οποίο μετέφερε μαθητές.
Συγκεκριμένα  στο τροχαίο φέρεται να εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα, μια νταλίκα αλλά και ένα πούλμαν το οποίο μετέφερε μαθητές χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Οι οδηγοί καταγγέλλουν ότι μόλις μπήκαν στη σήραγγα έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους καθώς όπως λένε κάτι υπήρχε στο οδόστρωμα, ενδεχομένως λάδια ή πετρέλαιο από άλλο όχημα.
Έτσι τα χτύπησαν μέσα στο τούνελ στο κράσπεδο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί οι οποίοι ακολουθούσαν να μην προλάβουν να τα αποφύγουν και να σημειωθεί η καραμπόλα.

Στο τούνελ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα για να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

Πώς γίνονται οι ρυθμίσεις οφειλών προς τους δήμους

Στο σχέδιο νόμου για τους ΟΤΑ στο άρθρο 53 γίνεται ειδική αναφορά στις «Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α’ Βαθμού».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ:
Οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος, μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για είσπραξη υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και από πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή μη καταβολής τέλους, ως ακολούθως:
(α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).
(β) Από δύο (2) σε έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη από 20 ευρώ, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).
(γ) Από εικοσιπέντε (25) σε έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Μέχρι το τέλος του 2017 καταργούνται τα βιβλιάρια στις καταθέσεις!

Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.
Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των κατστημάτων.
Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.
Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.
Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.
Οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα.


ΠΗΓΗ: www.moneyonline.gr

Άρθρο του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τίτλο: «Στο όνομα της διαφάνειας»

Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα «insider.gr»
 Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα
Τις προηγούμενες δεκαετίες η διαπλοκή και η διαφθορά μετουσιώθηκαν σε συστατικό στοιχείο όλων των εκφάνσεων της κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Η πελατειακή γραφειοκρατία, σε συνδυασμό με την εκούσια ή ακούσια αναλγησία των ελεγκτικών μηχανισμών στο σύνολο της θεσμικής σφαίρας, οδήγησαν στον εκφυλισμό των δημοκρατικών αρχών και αξιών, δηλητηριάζοντας εν τέλει την κοινωνική συνείδηση. Το κράτος μετατράπηκε σε οργανισμό εξυπηρέτησης πολιτικών, οικονομικών και κομματικών επιδιώξεων, παραμερίζοντας όσους δεν είχαν πρόσβαση σε αυτόν τον μηχανισμό.
Οι ευθύνες που αναλογούν σε όσους ασκούσαν εξουσία ή εμπλέκονταν στο ευρύ φάσμα διακυβέρνησης της χώρας για παραπάνω από 40 χρόνια είναι συγκεκριμένες. Το διακύβευμα σήμερα για μια νέα μεταπολίτευση απαλλαγμένη από τις πελατειακές παθογένειες, τα συστήματα και τα συστηματάκια διαπλοκής και διαφθοράς, είναι ευθεία ρήξη με αυτά τα φαινόμενα, με σκοπό να αναδειχθούν όλα τα κρούσματα κακοδιαχείρισης και να αποδοθούν οι πολιτικές, ηθικές ακόμα και ποινικές ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν.

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
 Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
 Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.
 Χθες το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
· Χθες το απόγευμα στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Γιάννης Καραγιάννης: Επίσκεψη στην εβραϊκή συναγωγή Ιωαννίνων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τη γραμματέα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, κα Αλέγρα Μάτσα.
Ο κ. Καραγιάννης ξεναγήθηκε από την κα Μάτσα στους χώρους της συναγωγής και ενημερώθηκε για την ιστορία της. 
Ταυτόχρονα πληροφορήθηκε την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου εντός της συναγωγής, στον οποίο θα εκθέτονται ιστορικά κειμήλια που ανήκουν στην Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε συζήτηση για τη στενή σχέση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολιτιστικού τουρισμού, στην εξέλιξη της οποίας ο βουλευτής ενημέρωσε την κα Μάτσα για τις δυνατότητες που παρέχει η Στρατηγική της ΕΕ για την περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), στην ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων της περιοχής μας μέσα από τη δημιουργία πολιτιστικών δικτύων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 7 Απριλίου, ώρα 3:00 μ.μ.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 3:00 μ.μ. συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεών του (Διοικητήριο Περιφέρειας Ιωάννινα), το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:  
1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 1ης/22-2-2017, 2ης/5-3-2017  και 3ης/27-3-2017 συνεδρίασης Π.Σ.
2. Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2017
3. Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας έτους 2017
4. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020», στο πλαίσιο της αριθμ. 40/2017 πρόσκλησης, για «Δικτύωση και προβολή του τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου 2017-2020»
5. Τροποποίηση της αριθμ. 11/51/29-10-2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως προς την αντικατάσταση τακτικού μέλους της  ορισθείσας Επιτροπής για την Π.Ε. Άρτας
6. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ζηρού για διάθεση προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.


Το λίπος γύρω από την καρδιά «προδίδει» την καρδιοπάθεια

Μία απλή εξέταση, με την οποία ελέγχεται η συσσώρευση λίπους γύρω από την καρδιά, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Η εξέταση γίνεται με συσκευή υπερήχων και μετρά το πάχος του περικαρδιακού λίπους, το οποίο αντιπροσωπεύει το 20% της καρδιακής μάζας. Όταν το πάχος του υπερβαίνει τα 6 χιλιοστά, αποτελεί ύποπτη ένδειξη για στεφανιαία νόσο και έτσι γίνονται στον εξεταζόμενο περαιτέρω εξετάσεις, που θα επιβεβαιώσουν ή θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτό.
Τα παραπάνω τόνισε ο Δρ. Στυλιανός Χαντανής, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, σε ομιλία του στο 4ο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ), που διεξήχθη  στο Ναύπλιο από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017.
Όπως εξήγησε ο Δρ. Χαντανής, μέχρι τον περασμένο αιώνα οι ειδικοί πίστευαν ότι ο λιπώδης ιστός γύρω από την καρδιά συμβάλλει στην μηχανική προστασία και την θερμορρύθμιση των στεφανιαίων αρτηριών. Ωστόσο είναι πλέον τεκμηριωμένο πως δεν αποτελεί απλώς μία αποθήκη λίπους αλλά, όπως συμβαίνει και με το κοιλιακό λίπος, είναι ένα βιολογικά ενεργό όργανο το οποίο εκκρίνει κυττοκίνες.
Οι κυττοκίνες είναι ουσίες με φλεγμονώδεις ιδιότητες που προάγουν την αθηροσκλήρωση, η οποία είναι υπεύθυνη για τα οξέα στεφανιαία επεισόδια (εμφράγματα).
«Η μέτρηση του περικαρδιακού λίπους έχει μεγάλη προβλεπτική αξία και μπορεί να γίνει με τους υπερήχους στη διάρκεια μιας καρδιολογικής εξέτασης ρουτίνας», είπε ο Δρ. Χαντανής. Και πρόσθεσε ότι στη μείωση του περικαρδιακού λίπους συμβάλει η απώλεια των περιττών κιλών όταν υπάρχουν, σε συνδυασμό με άσκηση και λήψη υπολιπιδαιμικών φαρμάκων.
Το 4ο Συνέδριο της ΕΚΚΕ εστιάσθηκε στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, τις νέες κλινικές πρακτικές-συμμάχους των καρδιολόγων ιατρών, αλλά και στα φλέγοντα επαγγελματικά ζητήματα  του κλάδου.
Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε την συσχέτιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων με το κάπνισμα. Όπως εξήγησε ο Δρ. Πέτρος Καλογερόπουλος, διευθυντής καρδιολόγος στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Άγιοι Ανάργυροι, το κάπνισμα δεν αντιμετωπίζεται με τη σοβαρότητα που του αναλογεί ως παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως η στεφανιαία νόσος, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η περιφερική αγγειοπάθεια, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος και οι υποτροπές της ισχαιμίας. Ωστόσο παγκοσμίως πεθαίνουν εξαιτίας του 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ή αλλιώς 10.000 την ημέρα. Μάλιστα προβλέπεται ότι, αν διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα, έως το 2020 θα πεθαίνουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως.
Από το κάπνισμα κινδυνεύουν πολύ και οι παθητικοί καπνιστές, στους οποίους ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιοπάθειας  ανέρχεται σε 25-30%. Τα δε τοξικά προϊόντα  της καύσης του καπνού παραμένουν σαν σκόνη πάνω στα ρούχα και τους χώρους του σπιτιού, με συνέπεια να τα εισπνέουν ακόμα και μικρά παιδιά.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αιφνίδιο θάνατο των νέων. Όπως εξήγησε ο Δρ. Αντώνης Χ. Γεωργάκης, ειδικός καρδιολόγος και μέλος της  ΕΕΚΕ, η κύρια αιτία αιφνίδιου θανάτου των νέων (ποσοστό 50% των περιπτώσεων) είναι οι αρρυθμιογόνες κληρονομικές μυοκαρδιοπάθειες που παρατηρούνται συχνότερα σε αθλητές και ασκούμενους νέους.
Η καρδιολογική εξέταση των νέων αυτών είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται από ιατρό εξειδικευμένο σε αυτήν, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές και «υπερδιαγνώσεις» που έχουν ως συνέπεια να περιγράφονται αθώα ηχοκαρδιογραφικά ευρήματα ως παθολογικά, με συνέπεια οι αθλητές να σταματούν αναίτια να γυμνάζονται. Παγκόσμιες οδηγίες προαθλητικού  καρδιολογικού ελέγχου δεν υπάρχουν και έτσι κάθε χώρα υιοθετεί τις δικές της. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, υπάρχει τεράστιο πρόγραμμα υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου, στις ΗΠΑ δίδεται βάρος κυρίως στο ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό του αθλητή, ενώ στην Ελλάδα είναι σύνηθες φαινόμενο η υπερδιάγνωση.
Στο 4ο Συνέδριο της ΕΚΚΕ δόθηκε επίσης έμφαση στις νέες επεμβατικές θεραπείες για τη στεφανιαία νόσο και τις βαλβιδοπάθειες. Μία από αυτές είναι η νέα τεχνική διαδερμικής τοποθέτησης αορτικής βαλβίδος, που εφαρμόζεται σε αρκετά κέντρα στην Ελλάδα, ενδείκνυται ακόμα και για ηλικιωμένους ασθενείς και έχει πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας. Όσον αφορά την αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών, τονίστηκε πως αποτελεί την θεραπευτική επιλογή σε νόσο τριών αγγείων και χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διεργασία του by-pass. Η αγγειοπλαστική είναι προτιμητέα επειδή είναι λιγότερο αιματηρή από το by-pass, απαιτεί λιγότερη νοσηλεία και επιτρέπει την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς.
Στον τομέα των φαρμακευτικών θεραπειών, ο Δρ. Ανδρέας Πιτταράς, καρδιολόγος, αναφέρθηκε στους συνδυασμούς φαρμάκων σε ένα χάπι (πολυχάπι) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. 
Όπως είπε, οι τρέχουσες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οδηγίες αναγνωρίζουν την αξία που έχει η εκτίμηση του συνολικού καρδιακού κινδύνου στους αρρύθμιστους ασθενείς και όχι κάθε καρδιαγγειακού παράγοντα κινδύνου μεμονωμένα. Όμως, οι ασθενείς με πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά αρκετά χάπια, έχουν χαμηλή πιθανότητα συνέχισης και συμμόρφωσης στη θεραπεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμμόρφωσή τους μειώνεται μετά από 6 μήνες κατά μέσο όρο, παρότι η καλή συμμόρφωση μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού συμβάματος κατά 50%. Τα «πολυχάπια» έρχονται να επιλύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, καθώς μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των φαρμάκων που πρέπει να παίρνουν οι ασθενείς.
Στη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν επίσης τρεις δορυφορικές διαλέξεις οι οποίες ασχολήθηκαν με νέα καινοτόμα φάρμακα για τις καρδιακές παθήσεις. Ένα από αυτά είναι η ρανολαζίνη, ένας νέος αντιστηθαγχικός και αντιισχαιμικός παράγοντας, η δράση του οποίου δεν εξαρτάται από τις μειώσεις της καρδιακής ταχύτητας ή της αρτηριακής πίεσης. Αντίστοιχα, το νέο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια  είναι ο έτοιμος συνδυασμός  βαλσαρτάνης με σακουμπιτρίλη, ενώ ένα νέο αντιρρυθμικό φάρμακο, η φλεκαινίδη, είναι πολλά υποσχόμενη.
Τέλος, στο συνέδριο συζητήθηκαν και τέθηκαν προς επίλυση όλα τα πρακτικά φορολογικά, νομικά και επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρδιολόγοι ιατροί στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις για θέματα που αφορούν στον ΕΟΠΠΥ, στην καθυστέρηση των οφειλών, στις νέες συμβάσεις, στην κοινή φόρμα γνωμάτευσης, καθώς και στα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα. 
«Η δύσκολη και αβέβαιη  εποχή που διανύουμε καθιστά το 4ο Συνέδριο της ΕΕΚΕ  κομβικό για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο καρδιολόγο και την επαγγελματική του επιβίωση μέσα στα ταχύτατα μεταβαλλόμενα θεσμικά πλαίσια, τις εξελίξεις στην υγεία, την οικονομία και την Πληροφορική στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση,  τις κλινικές πρακτικές και την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΚΕ  Φώτιος N. Πατσουράκος, καρδιολόγος-αρχίατρος ε.α.

Στην τελετή έναρξης με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου κ. Μητρόπουλο Αλέξη που μίλησε για το ασφαλιστικό και αίτια της κρίσης και την υπέρβασή της παραβρέθηκαν και έκαναν προσφώνηση ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρας Δημήτριος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ.Στεφανοπούλου Δήμητρα και ο εκπρόσωπος της ΕΚΕ και μέλος του Δ.Σ κος Χαντανής Στυλιανός.

Πασχαλινό - Ανοιξιάτικο Bazaar στην Αθήνα από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για να υποδεχτούμε το Πάσχα και την άνοιξη, οι κυρίες Ελένη και Αθηνά Αρώνη οργανώνουν την τετραήμερη έκθεση-bazaar Selections-Spring 2017, από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί ως τις 10.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο St George Lycabettus, Κλεομένους 2 στο Κολωνάκι.
Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα δημιουργείται από τα υπέροχα στολισμένα τραπέζια, για το Πάσχα, την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι, με πολύ χρώμα και πρωτοτυπία, που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. 
Το κάθε τραπέζι έχει τo δικό του χρώμα, ύφος και προσωπικότητα, με ποικιλία από το πιο μοντέρνο έως το πιο κλασσικό. 
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται αυτή τη φορά στη διακόσμηση του τραπεζιού σε ύφος mix & match, που αποτελεί την τελευταία τάση στη διακόσμηση, όπου συνδυάζονται χρώματα, σχέδια, διαφορετικά στυλ, το κλασικό (vintage) με το μοντέρνο, με γούστο και φαντασία, φροντίζοντας πάντα να διατηρείται μια ισορροπία. Στόχος είναι να ικανοποιούνται και τα πιο απαιτητικά γούστα!
Οι επισκέπτες με σωστή καθοδήγηση, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική σύνθεση mix & match για να ανανεώσουν τη διακόσμηση του τραπεζιού τους και να πάρουν χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές.
Θα βρείτε επίσης, πολλές πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε διάφορες γωνιές του σπιτιού αλλά και εξωτερικά τη βεράντα ή τον κήπο σας.
Σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, προσφέρονται πολλές προτάσεις δώρων για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, σε ποικιλία τιμών. Δωράκια μικρά πασχαλινά, παιδικά, αλλά και ιδιαίτερες ιδέες δώρων για γάμο, βάπτιση και για τους αγαπημένους μας.
Επιπλέον, οι επισκέπτες θα βρουν ιδιαίτερες προσφορές σε τραπεζομάντηλα, διακοσμητικά, μικροέπιπλα και όχι μόνο...
Στην είσοδο της έκθεσης μπορείτε να προμηθευτείτε υπέροχες πασχαλινές λαμπάδες και διακοσμητικά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, συμβάλλοντας έτσι στο αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο τους.

Η είσοδος είναι δωρεάν και στα πλαίσια της γενικότερης ευχάριστης και φιλόξενης ατμόσφαιρας, στους επισκέπτες της έκθεσης προσφέρεται καφές και τσάι.