Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Johnny Wood Creations

Ένας νέος από τον  Παρακάλαμο που ξεκινάει και ασχολείται ιδιαίτερα με το ξύλο φτιάχνοντας διάφορα διακοσμητικά, όπως κηροπήγια, μπρελόκ, μπιζουτιέρες, διακοσμητικά δέντρα και πολλά αλλά.
Σκέφτεται να το κάνει επάγγελμα, Ας  βοηθήσουμε όλοι ένα ταλέντο να μην πάει χαμένο!
Πωλούνται .... Χριστουγεννιάτικα γούρια, Παρακάλαμος Πωγωνίου
Γιάννης Γρηγορίου τηλ.: 6945071273




Άρθρο του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τίτλο: «Αλλαγή σελίδας το 2018»

Του Βασίλη Τσίρκα*

          Βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός κομβικού έτους για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2018 η χώρα μας θα βγει από τα μνημόνια και από την σκληρή επιτροπεία των προγραμμάτων προσαρμογής, αλλάζοντας σελίδα. Είναι προφανές ότι οι πληγές που προκάλεσε η κρίση στο διάβα της δεν επουλώνονται εν ριπή οφθαλμού, κυρίως στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση της Αριστεράς από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων, ασκώντας κοινωνική πολιτική ουσίας πριν ακόμα τα μνημόνια τελειώσουν οριστικά.
          Στη νεοφιλελεύθερη θεώρηση το κοινωνικό μέρισμα «βαφτίζεται» φιλοδώρημα από αυτούς που με τις πολιτικές τους παρείχαν μια ιδιότυπη ασυλία στην οικονομική ελίτ για να φοροδιαφεύγει σε φορολογικούς παραδείσους. Η κυβερνητική επιλογή επιστροφής του υπερπλεονάσματος αποτελεί αναγκαία και σημαντική ενίσχυση που θα διαχυθεί στο 1/3 του πληθυσμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα φτωχά νοικοκυριά, τους άνεργους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Το ποσό που έχει ήδη αποδεσμευθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για να κατευθυνθεί ως κοινωνική ανταπόδοση σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ.
          Στο πλαίσιο αυτό διανέμεται εφάπαξ επίδομα 10 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνει άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά. Επίσης, δίνεται έκτακτη επιχορήγηση ύψους 41 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των Πανεπιστημίων αλλά και έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, με το οποίο θα παρασχεθεί εφάπαξ βοήθημα 400 ευρώ στους άνεργους νέους.
          Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με  το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας, αποτυπώνουν ένα σαφές δείγμα γραφής για το τι προτίθεται να κάνει αυτή η Κυβέρνηση όταν περάσουμε οριστικά τον κάβο της ασφυκτικής επιτροπείας. Όταν, δηλαδή, θα διευρυνθούν τα δημοσιονομικά περιθώρια για την υλοποίηση μίας ακόμα πιο παρεμβατικής κοινωνικής πολιτικής υπέρ όσων άφησε στο περιθώριο η κρίση και η λιτότητα.
          Τη στιγμή που οι ευρωπαίοι εταίροι -ακόμα και οι πιο «αυστηροί» εξ αυτών- από κοινού με τον μέχρι πρότινος επικριτικό διεθνή Τύπο αναγνωρίζουν τα εμφανή σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στο εσωτερικό της χώρας ένα συνονθύλευμα πολιτικών και μιντιακών συμφερόντων εμμένει στον εκμηδενισμό αυτής της εθνικής προσπάθειας και επενδύει συστηματικά στην καταστροφολογία και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
          Το ταχύτατο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα, το εντυπωσιακό ράλι των 10ετών ομολόγων σε χαμηλό δεκαετίας, οι θετικές προβλέψεις για τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης το 2018 και οι στόχοι του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 που ξεπέρασαν ακόμα και το συμφωνηθέν με τους πιστωτές πρωτογενές πλεόνασμα αποτελούν μερικά από τα τεκμήρια για την αλλαγή ρότας στην ελληνική οικονομία.
          Παράλληλα με την έξοδο της Ελλάδας από την στενωπό των μνημονίων, θα επέλθει και η ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Το γεγονός αυτό θα δώσει το κατάλληλο σήμα τόσο στις αγορές όσο και στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι ήδη δείχνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.
          Με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας και θα φανούν με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό 42χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία

Συνελήφθη, σήμερα (20-12-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία.
Σε βάρος του 42χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 53χρονο ημεδαπό, που αναζητείται.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα τρεις αλλοδαπούς (δύο υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 31 και 29 ετών καθώς και έναν 35χρονο υπήκοο Ιράν), προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος παρέλαβε τους τρεις αλλοδαπούς από περιοχή της Αττικής προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην Ηγουμενίτσα, ενώ οι αλλοδαποί θα κατέβαλαν σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ.
Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε καθώς και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του 42χρονου συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθησαν επτά άτομα για παράβαση -κατά περίπτωση- της Νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, συνελήφθησαν, χθες (19-12-2017) αργά το βράδυ στη Φιλιππιάδα, έξι ημεδαποί, ηλικίας 51, 46, 29, 52, 19 και 49 ετών, καθώς και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση –κατά περίπτωση- της Νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στη Φιλιππιάδα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, σε ισόγειο χώρο, ιδιοκτησίας του 51χρονου ημεδαπού.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος είχε επιτρέψει τη διενέργεια και διεξαγωγή του απαγορευμένου και τυχερού παιγνίου «poker texas holdem», στο οποίο συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ,
μία τράπουλα και (516) μάρκες πονταρίσματος,
ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι για τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου,
εξωτερικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, αποτελούμενο από μία κάμερα και καταγραφικό, προκειμένου να πραγματοποιείται ελεγχόμενη είσοδος.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Δελτίο τύπου κίνησης πολιτών κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι από όλους τους Δήμους της Ηπείρου, εντάσσονται στην κίνηση-πρωτοβουλία πολιτών κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο οικόπεδο των Ιωαννίνων.
Η κίνηση των πολιτών συνεχίζει τις ενέργειες για τον σκοπό αυτό με εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς (την Τετάρτη 20/12 στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων του ITV και Πέμπτη 21/12 στο μεσημβρινό μαγκαζίνο του ΒΗΜΑTV με την κα Βίλιαν Στασινού), καθώς και ενημερώσεις φορέων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και κλάδων τοπικής οικονομίας του τόπου.

Οι δράσεις της κίνησης στο επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν και εντός της πόλης των Ιωαννίνων, ενόψει της εορταστικής περιόδου, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και όσων επέλεξαν την Ήπειρο ως τουριστικό προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Έρχονται εκπτώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από 1η Ιανουαρίου

Με την τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή έρχονται σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για την ημερήσια κατανάλωση ρεύματος και αυξομειώσεις στις αντίστοιχες χρεώσεις για τη νυχτερινή κατανάλωση από 1η  Ιανουαρίου 2018.
Η κύρια αλλαγή που επέρχεται με το νέο τιμολόγιο των ΥΚΩ είναι πως όταν ο καταναλωτής υπερβαίνει την κατανάλωση ενός κλιμακίου, τότε θα τιμολογείται με την υψηλότερη χρέωση του επόμενου κλιμακίου μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση και όχι για το σύνολο, όπως ίσχυε ως τώρα. Επιπλέον, η ρύθμιση προβλέπει την εφαρμογή του ίδιου κλιμακωτού τιμολογίου ΥΚΩ και για τη νυχτερινή κατανάλωση (για όσους καταναλωτές έχουν νυχτερινό ρεύμα), ενώ τώρα ισχύει ενιαία τιμή για όλες τις κιλοβατώρες ανεξαρτήτως κατανάλωσης.
Αναλυτικά, η νέα κλίμακα για τις ΥΚΩ έχει ως εξής:
Από 0-1600 κιλοβατώρες 0,0069 ευρώ ανά κιλοβατώρα
Από 1601-2000 κιλοβατώρες (οι επόμενες 400), 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Από 2001 και πάνω 0,085 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Η παλιά κλίμακα, στην οποία όμως δεν ίσχυε η κλιμακωτή χρέωση ήταν:
0-1600 kwh, 0,00699 ευρώ ανά κιλοβατώρα
1601-2000 kwh, 0,0157 ευρώ ανά κιλοβατώρα
2001-3000 kwh, 0,03987 ευρώ ανά κιλοβατώρα
3001 kwh και πάνω, 0,0889 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Έτσι, για τετραμηνιαία κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρες η χρέωση μειώνεται οριακά κατά 1,3 %, από 11,184 σε 11,04 ευρώ. Όμως στις 1601 κιλοβατώρες η παλιά χρέωση ήταν 25,136 ευρώ και μειώνεται στα 11,09 ευρώ (ποσοστό 55,9 %), ενώ στις 2001 κιλοβατώρες η χρέωση μειώνεται από 79,77 σε 31,12 ευρώ (ποσοστό 61 %) και στις 3001 κιλοβατώρες από 134,7 ευρώ μειώνεται σε 116,1 (ποσοστό 13,8 %).

Επίσκεψη των σπουδαστών του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας στον Περιφερειάρχη

Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκαν οι σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνοδευόμενοι από τον Πρύτανη, κ. Γεώργιο Καψάλη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος.

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πωγωνίου κ. Μποντίνη Γρηγόρη

Ελπίζω οι άνθρωποι να προσπαθήσουμε αυτές τις γιορτές να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας.
Εύχομαι η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στην δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Αναρτήθηκε η πρόσκληση για τα «Σχέδια Βελτίωσης» με προϋπολογισμό 16,292 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Ηπείρου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση των «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1«Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με ΑΔΑ: ΩΔΓΗ4653ΠΓ-45Ν.
Ο προϋπολογισμός των δράσεων για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 16.292.351 ευρώ.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από 21.12.2017 έως και 2.4.2018. Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr) και στη συνέχεια ο φυσικός φάκελος κατατίθεται στην οικεία Δ.Α.Ο.Κ.
Δικαιούχοι μπορεί να είναι ενεργοί γεωργοί (φυσικά πρόσωπα, ενήλικες έως 61 ετών και νομικά πρόσωπα), οι οποίοι έχουν υποβάλει ΟΣΔΕ κατά το έτος 2017. Δικαιούχοι μπορεί να είναι και συλλογικά πρόσωπα αγροτών.
Για τη δράση  4.1.1, οι υποψήφιοι φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι επαγγελματίες γεωργοί ή να έχουν ενταχθεί στο υπομέτρο 6.1 των νέων γεωργών.
Τις Επιλέξιμες Επενδύσεις, καθώς και τα Ποσά και την Ένταση Ενίσχυσης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στην «Ενημέρωση Αγροτών» και συγκεκριμένα στον κάτωθι υπερσύνδεσμο.
Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για γέφυρα Πλάκας, έρευνες για υδρογονάνθρακες, προστασία φέτας

Περιφέρεια και τοπικοί φορείς έβαλαν τα «θεμέλια» για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας
Η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού κ. Λυδίας Κονιόρδου, του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γεωργίου Δέδε, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη Γενική Γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, του Ε.Μ.Π. και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης οι εργασίες που είχαν αναλάβει οι τοπικοί φορείς, παραδίνονται πλέον στο Υπουργείο ώστε να μπορέσει να ξαναστηθεί το γεφύρι της Πλάκας. «Θεωρώ- υπογράμμισε- ότι αυτές οι ενέργειες που έγιναν, ήταν το βασικότερο έργο για την αναστήλωση».
 Πρόσθεσε δε ότι χάρη στην άμεση παρέμβαση Περιφέρειας και των τοπικών φορέων σώθηκε το Δυτικό βάθρο, καθώς η μελέτη είχε παραδοθεί στις 12 Οκτωβρίου και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αρχές Νοεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν αρχίσουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.
 «Από εδώ και πέρα- συνέχισε ο Περιφερειάρχης-  θα αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και νομίζουμε ότι κάναμε όλα αυτά, τα οποία πλέον δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα γίνει όπως ήταν πρώτα το γεφύρι».
 Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τις έως τώρα εργασίες στη γέφυρα Πλάκας: «Ιδιαίτερα τον κ. Σμύρη, που ήταν επικεφαλής σε αυτή την ομάδα, που πήρε τις πρωτοβουλίες, και στα συνεργεία που ήταν επί τόπου, είτε αυτός ήταν ο κ. Πλιακοπάνος είτε ο κ. Αλέξης, και επίσης στην εταιρεία που μας βοήθησε με τις ειδικές γνώσεις που παρείχε».
Ανακοίνωσε δε την πρόθεσή του να διοργανωθεί ειδική τελετή για αυτούς, κατά την οποία θα παρουσιαστούν και οι εργασίες που έγιναν στα δύο χρόνια για να στηθεί το γεφύρι.

Οδηγίες για τις αγορές της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και νέου έτους

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:
Kατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση  αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.
 Επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με τους κανόνες που προβλέπονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ήτοι:
Το Ν.4177/06-08-2013 (Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις.
Την απόφαση με αριθ.91354/24-08-2017 ( Kωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ)
Το Νόμο 4497/13-11-2017 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» και
Την αριθ.56885/19-11-2014 απόφαση "Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.
Ειδικότερα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:
Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.
Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη) – ενδείξεις.
Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
Την έκδοση νόμιμων παραστατικών στοιχείων.
Την ελλιπή στάθμιση-ζύγιση
Την διάθεση ορισμένων ειδών σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές σε χώρους κυλικείων Νοσοκομείων, αεροδρομίων, υπεραστικών λεωφορείων κ.α.
Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στον Ν.4177/2013 ή στην 91354/13-11-2017  απόφαση.
Επί των διαπιστούμενων παραβάσεων, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και εφόσον προβλέπεται, αποστέλλονται οι υποθέσεις και στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Ο καλός καταναλωτής πριν επιλέξει οποιοδήποτε προϊόν:
Διαβάζει προσεκτικά τα συστατικά του που πρέπει ν΄αναγράφονται αναλυτικά στη συσκευασία.
Λαμβάνει υπόψη του την ημερομηνία λήξης.
Ακολουθεί πάντα πιστά τις οδηγίες συντήρησης του προϊόντος.
Τα ρούχα θα πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί και για την σύνθεσή τους.
Τα παπούτσια πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί και για το υλικό που είναι κατασκευασμένα.
Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση «CE» που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.
Απαγορεύεται να διατίθενται στην κατανάλωση τρόφιμα κάθε είδους τοποθετημένα μαζί με παιχνίδια στην ίδια συσκευασία εκτός και αν είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες εναρμονισμένες προς το κοινοτικό δίκαιο διατάξεις για την ασφάλεια των παιχνιδιών.
Προσοχή στην επιλογή παιχνιδιών με γνώμονα την συμβολή τους στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε παιδί και όχι με  βάση την διαφημιστική τους προβολή που οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό.
Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαίθρια. Είναι φτιαγμένα συνήθως από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους.
Τα κοσμήματα πρέπει να έχουν ένα κωδικό που δηλώνει την ταυτότητα του κατασκευαστή ή εισαγωγέα και τον αριθμό που δηλώνει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, εκφρασμένη σε χιλιοστά.

Παρακάλαμος: Party παραμονή Χριστουγέννων στο Plegma Cafe Bar, την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Party παραμονή Χριστουγέννων στο Plegma Cafe Bar, την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στον Παρακάλαμο.

Χάστε τα περιττά κιλά ως την Πρωτοχρονιά

Το βράδυ του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν πλησιάζει και όλες οι γυναίκες θέλουν να λάμπουν μέσα στο φόρεμά τους, δείχνοντας κομψές. Για εκείνες που θέλουν να χάσουν βάρος, ώστε να νιώθουν και να δείχνουν καλύτερα, υπάρχει τρόπος έστω και στο παρά πέντε, για να το καταφέρουν.
Η μέθοδος Diettube μπορεί να βοηθήσει, καθώς πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο, που έχει αποτελέσματα σε δυο εβδομάδες.
«Δύο εβδομάδες αρκούν για ν’ απαλλαγείτε από σημαντικό ποσοστό του βάρους σας σε λίπος, χωρίς την απώλεια μυϊκής μάζας και να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά χωρίς περιττά κιλά», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Η μέθοδος μπορεί να προσαρμοστεί και σε μία εβδομάδα μόνο, ιδανικά για όσους θέλουν να χάσουν βάρος μέχρι την Πρωτοχρονιά!
Στο διατροφικό πρωτόκολλο Diettube  κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων, δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, μέσω συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη (εβδομάδα συντήρησης βάρους & συνέχισης απώλειας αυτού), γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα. 
Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις».
Η μέθοδος υπόσχεται την απώλεια περίπου 6 - 8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα. 
Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας, που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες, σε καθημερινή βάση. 
Και είναι μια δυναμική αρχή, για όσους επιθυμούν να χάσουν ακόμη περισσότερα κιλά στη συνέχεια με την κατάλληλη διατροφή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:
1. Βελτίωση δρόμου από θέση "Ζάβατο" μέχρι θέση "Μορσί" στην ΤΚ Πιστιανών ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σωτ. Σφήκας.
2.  Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Τ.Κ Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Μάρε), προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σ. Πουλιάνος και ΣΙΑ Ε.Ε.
3. Άμεση αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Χαροκοπίου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος:  Γεώργιος Μάγκος.
4. Αποκατάσταση Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Καλογερικού, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Κιτσοπάνος.
5. Τοποθέτηση ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας στον Αρχάγγελο Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 13.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης.
Επίσης αναδείχθηκε ο ανάδοχος (ΜΑΡΝΕΤ Α.Τ.Ε.) του ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την  «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση της Λιμναίας Συγκοινωνίας στη Λίμνη Παμβώτιδα» στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ)», με προϋπολογισμό 196.800 ευρώ.
Δημοπρατείται ο Σ.Μ.Α. Άρτας
Με απόφαση που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου για την  «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Άρτας», προϋπολογισμού 531.500 ευρώ.
  
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τενοντίτιδα: Επώδυνη η αγκαλιά του μωρού για τους νέους γονείς;

Ιδιαίτερα επώδυνη μπορεί να καταλήξει η αγκαλιά του μωρού, ο θηλασμός του και η αλλαγή της πάνας για τις νέες μητέρες, αλλά μερικές φορές και για τους νέους πατέρες και παππούδες. Αιτία δεν είναι άλλη από τον λανθασμένο τρόπο σηκώματος και κρατήματος του παιδιού, κίνηση που επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 30 φορές κάθε ημέρα.
Όπως μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος «ο πόνος στον καρπό είναι σύνηθες σύμπτωμα που βιώνουν οι νέοι γονείς, λόγω της απειρίας τους να παίρνουν αγκαλιά το μωρό τους εκτελώντας τη σωστή κίνηση. 
Τοποθετούν, δηλαδή, τα χέρια τους κάτω από τις μασχάλες του και το σηκώνουν, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μια πολύ συχνή, επώδυνη πάθηση υπέρχρησης, που αναφέρεται συχνά και ως “αντίχειρας της μαμάς”. 
Οι παθήσεις υπέρχρησης, όπως φανερώνει το όνομά τους, προκύπτουν από την υπερκόπωση ενός μέλους, οδηγώντας σε κακώσεις τενόντων, συνδέσμων, μυών και οστών, με κυρίαρχο σύμπτωμα τον πόνο και την αδυναμία εκτέλεσης κινήσεων».
Οι τένοντες είναι ινώδεις συνδετικές δομές που μοιάζουν με κορδόνια που συνδέουν τους μυς με τα οστά και τους χόνδρους. 
Όταν ένας μυς συσπάται και κονταίνει, τραβάει τον τένοντα, ο οποίος στη συνέχεια προκαλεί την κίνηση ενός σκέλους του σώματος. Οι τένοντες που διαπερνούν τον καρπό προκαλούν την κίνησή του, των δακτύλων και του αντίχειρα. 
Η τενοντίτιδα καρπού προκύπτει όταν οι τένοντες φλεγμαίνουν, δηλαδή είναι ερεθισμένοι, οιδηματώδεις και πονούν, λόγω τραυματισμού τους. Ειδικά η τενοντίτιδα που επηρεάζει την κίνηση του αντίχειρα ονομάζεται τενοντίτιδα De Quervain.