Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Πάργα: Σύλληψη δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

 

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν χθες (12-06-2022) το μεσημέρι στην Πάργα αλλοδαπό και ημεδαπή, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αθήνα με προορισμό περιοχή της Πρέβεζας και με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο αλλοδαπός.

Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός την παρουσία των αστυνομικών πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου συσκευασία με ναρκωτικά, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα αμέσως μετά, παρά την προσπάθεια του αλλοδαπού να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Η παραπάνω συσκευασία ανευρέθηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι περιείχε κοκαΐνη βάρους -67,5- γραμμαρίων, ενώ σε εξονυχιστικό έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη στον εσωτερικό καθρέφτη ακόμη μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -4,4- γραμμαρίων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην Αθήνα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «EVELIN» και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν στο σπίτι του αλλοδαπού ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -16,4- γραμμαρίων και -3- ναρκωτικά χάπια, ενώ στης ημεδαπής μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μεταλλικός τρίφτης.

Κατασχέθηκαν ακόμη το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό -140- ευρώ και -2- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ κατά την εβδομάδα 13-17 Ιουνίου

 


Συνολικά 49,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 65.781 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 13-17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

– 8,9 εκατ. ευρώ σε 430 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 324.707 ευρώ σε 351 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 17 εκατ. ευρώ σε 50.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 22 εκατ. ευρώ σε 12.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 1,5 εκατ. ευρώ σε 3.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Απόκτηση του 23χρονου Ελληνοαυστραλού επιθετικού Απόστολου Σταματελόπουλου

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου Ελληνοαυστραλού επιθετικού Απόστολου Σταματελόπουλου.

Ο Σταματελόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από την Αδελαΐδα Κόμετς πριν μετακομίσει στην Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ (U-21). Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην Γουέστερν Γιουνάιτεντ. Στην ομάδα της Μελβούρνης παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 όταν και υπέγραψε στη Νιούκαστλ Τζετς. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε το βήμα για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την Ρόδο και αμέσως έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα αφού σε 17 συμμετοχές σημείωσε 6 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 59 αγώνες και 13 γκολ καθώς και 3 ασίστ.

Απόστολε καλώς ήρθες στην ομάδα μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Ο Απόστολος Σταματελόπουλος μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :

«Έρχομαι με στόχο να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω τον ΠΑΣ Γιάννινα να πετύχει τους στόχους του. Ελπίζω να προσφέρω γκολ και ασίστ και πολλές νίκες στη νέα μου ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δίνεται και όλοι μαζί με σκληρή δουλειά θα πάμε ακόμα καλύτερα».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη πέντε αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου αλλοδαπού διακινητή

 


Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στον λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φορτηγό  όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν εντός του τράκτορα, τριακόσια ενενήντα (390) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (δια ζώσης) της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας υπόψη:

• Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

• Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

• Την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 30819/31.05.2022 (ΦΕΚ 2676 τεύχος Β'): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2022 και ώρα 6:00 έως και την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 6:00.

• Τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ. εγκ.426/77233/13-11-2020 & εγκ.427/77440/13-11-2020.

• Την αρ. 6/22 Α.Δ.Σ. (62ΝΠΩ1Ω-ΗΙΓ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

• Την αρ.31/167/14-01-22 (630ΞΩ1Ω-Β73)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων ως μέλη της Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 15η Ιουνίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» Κοινότητας Αγίου Κοσμά οικ. έτους 2022.

2. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης οικ. έτους 2022.

3. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Π.Χαρίση στην Κοινότητα Κάτω Ραβενίων.

4. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού αγρού στη θέση «Λόγγος» Κοινότητας Βροντισμένης.

5. Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου Κοινότητας Στρατίνιστας -Δήμου Πωγωνίου (αχετ.60/22 Α.Δ.Σ.).

6. Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού Καταστήματος Κοινότητας Ρουψιάς. (αχετ.60/22 Α.Δ.Σ.).

7. Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου –Κλειστή αίθουσα Γυμναστικής - Κοινότητας Πωγωνιανής.(αχετ.05/21 Α.Δ.Σ.).

8. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου στην Αλεξανδρούπολη για την συμμετοχή του στην 14η Πανελλήνια Σύνοδος των Φο.Δ.Σ.Α., που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2022.

9. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με άσκηση ή μη εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας περί ανάκλησης της υπ. αρ.14814/06-02-20 Α.Ε.Π.Ο. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συλλήψεις για θορύβους μουσικής από καταστήματα διασκέδασης στην Ήπειρο

 


Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων σε όλη την Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής από καταστήματα διασκέδασης, συνελήφθησαν τη νύχτα του Σαββάτου (11-12/06/2022) -3- ημεδαποί.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς στα Ιωάννινα και έναν στην Πρέβεζα, οι οποίοι διαπιστώθηκε να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  κάνοντας  χρήση μουσικής, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο από το νόμο όριο θορύβου.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά περίπτωση από τα Αστυνομικά Τμήματα Ιωαννίνων και Πρέβεζας θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τέλος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας με τον νέο ΚΟΚ

 


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε πριν λίγες ημέρες πως η νέα κατεύθυνση που δίνεται στον ΚΟΚ αποσκοπεί στο μην έχουν οι ποινές τυφλό-τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ ανακοίνωσε πως θα αποδίδονται πλέον στον οδηγό και όχι στο όχημα.

Στον νέο ΚΟΚ θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, αλλά όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε, ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για παραβάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως πχ η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.λπ.

Εξήγησε ότι στο παρελθόν υπήρχε εξισωτισμός προς τα κάτω, δηλαδή αυτές οι σοβαρές παραβάσεις τιμωρούνταν λίγο πολύ το ίδιο με λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε το φαινόμενο μερικές ποινές να είναι εξοντωτικές, με αποτέλεσμα τα όργανα της τάξης να έχουν δεύτερες σκέψεις να τις επιβάλλουν.

Δήμος Κόνιτσας: Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας-Προτάσεις νέων ειδικοτήτων για το 2022-23

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2022-23

Το Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την προτίμησή τους σε μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω ειδικότητες, για τις οποίες έχει καταθέσει πρόταση (προς έγκριση).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει είτε με αποστολή email στη διεύθυνση:   lazoyiannis@konitsa.gr   αναφέροντας ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει και τηλέφωνο επικοινωνίας,  είτε στα τηλέφωνα του Δήμου: 2655360326 και 2655360349 (κα Γιάννα Νίκου).

Οι προτεινόμενες ειδικότητες είναι οι εξής:

1.      Συνοδός Βουνού

2.      Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

3.      Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

4.      Υπεύθυνος Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Κοινωνικών Δικτύων

5.      Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ

6.      Ζωγραφική Τέχνη

7.      Βοηθός Φαρμακείου

8.      Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών

9.      Τουριστικός Συνοδός 

Επίσης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενημερώνουμε ότι στο Παράλληλο Μηχανογραφικό μπορούν να δηλώσουν τις παρακάτω ειδικότητες που έχουν ήδη εγκριθεί και αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β 2662/30-5-2022).

-         Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

-         Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ

-         Ζωγραφική Τέχνη

-         Βοηθός Φαρμακείου

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ανοίγει την Πέμπτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την αποζημίωση έως και 600 ευρώ

 


Την Πέμπτη 16 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για την λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πλατφόρμα να ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου.

Η καταβολή των ποσών θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Η αποζημίωση για το Power Pass θα είναι ξεκινάει από τα 18 ευρώ και θα ανέρχεται ως τα 600 ευρώ, ανά μετρητή που είναι και το ανώτερο όριο και θα αφορά τους λογαριασμούς εκείνους που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού από αυτές αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και πιθανόν των παρόχων και ως του ποσού των 600 ευρώ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

SuperPATH: Αποτελεσματική τεχνική για ολική αρθροπλαστική ισχίου


Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια επέμβαση που κατά κύριο λόγο εφαρμόζεται ως τελική θεραπευτική λύση για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. 

Η οστεοαρθρίτιδα γενικά αποτελεί μια εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων που επιφέρει πόνο και περιορισμό της κινητικότητάς τους. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι τόσο έντονα που να οδηγήσουν ακόμα και σε αδυναμία εκπλήρωσης καθημερινών δραστηριοτήτων ρουτίνας.

Επίσης, ο υποκείμενος πόνος και ο περιορισμός της κινητικότητας μπορεί να οδηγήσουν τον ασθενή σε σημείο που να μην είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς αναζητούν λύσεις και θεραπείες πολύ νωρίτερα από τα τελικά στάδια της νόσου. Ο ρόλος του ορθοπαιδικού ιατρού είναι να αναγνωρίσει αυτήν την κατάσταση έγκαιρα, και να παράσχει τις κατάλληλες θεραπευτικές οδηγίες στους ασθενείς του.

«Όπως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έτσι μοναδικός παραμένει και ως ασθενής και παρόλο που η οστεοαρθρίτιδα είναι μια οντότητα επαρκώς μελετημένη, έχει διάφορα στάδια με ποικίλης εντάσεως συμπτωματολογία. Για την αντιμετώπιση του ασθενούς με οστεοαρθρίτιδα υπάρχουν αρκετές επιλογές, φαρμακευτικές, επεμβατικές, χειρουργικές με αποκορύφωμα την αντικατάσταση της πάσχουσας άρθρωσης για οριστική θεραπεία της νόσου», επισημαίνει ο κ. Αναστάσιος Τόκης, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital, Πιστοποιημένος Χειρουργός Ρομποτικής Ορθοπαιδικής γόνατος και ισχίου & ειδικός στην ολική αρθροπλαστική ισχίου SuperPATH.

Ολική αρθροπλαστική ισχίου

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου βελτίωσε και συνεχίζει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ασθενών εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμενε μια βαριά, συχνά αιμορραγική επέμβαση που απαιτούσε μακρά νοσηλεία και αποκατάσταση. Στην πορεία των ετών η ορθοπαιδική χειρουργική εξελίχθηκε επιστημονικά και ταυτόχρονα εξελίχθηκε και η επιστήμη των υλικών που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία. Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποτελούν οι νέες χειρουργικές τεχνικές που εντάσσονται στο χειρουργικό οπλοστάσιο του ορθοπαιδικού χειρουργού για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου.