Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΣΗΠ: Ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις ώρες των αγώνων της Α' φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή κυπέλλου, οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων της Α' φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών, όπου έχει αρκετά και σημαντικά παιχνίδια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 17:00
Ανατολή-Κατσικά
Απείθαρχος-Αετός Αγίου Ιωάννη
ΑΕΔ Πωγωνάτος-Κόντσικα
Ροδοτόπι-Καρυές
Αμπελόκηποι-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου
Πέραμα-Κρύα
Λογγάδες-Ανήλιο
Κουτσελιό-Μικρασιάτες
Μέτσοβο-Πεδινή
Δροσοχώρι-Χαρόκοπι
Σταυράκι-Πήγασος
Ώρα: 19:30
Θρίαμβος Σερβιανών-Αετορράχη
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 17:00
Ελεούσα-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Αμφιθέα-Πανζαγορισιακός
Ζωοδόχος-Κάστρο
Κρανούλα-ΠΑΣ Γιάννινα
Κληματιά-Νησί
Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Βουνοπλαγιά
Αγία Μαρίνα-Κόνιτσα
Κοσμηρά-Ηλιόκαλη
Ασβεστοχώρι-ΑΕ Γιάννενα
Χρυσοβίτσα-Πλατανιά
Χουλιαράδες-ΠΑΣ Πηγών Λούρου
Μουσιωτίτσα-Πράμαντα
Καστρίτσα-Χαραυγή
Ώρα: 19:30
Ολυμπιακός Βοτανικού-Κραψήτες Καππαδόκες
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 17:00
Ελληνικό-Δαφνούλα
Ώρα: 19:30
Ραφταναίοι-Βελισσάριο
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 19:30
Κράψη-Α.Π.Ο.Ε.Λ.
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 19:30

ΠΑΟ Ιωαννίνων-Περίβλεπτος 

Επιδοτήσεις 1,5 δισ. για τους αγρότες έως τα τέλη του χρόνου

Κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ θα διανεμηθούν στους Έλληνες αγρότες τους επόμενους μήνες με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για πέντε προκηρύξεις έως τα τέλη του χρόνου και δικαιούχους χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», το «πακέτο» περιλαμβάνει δράσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον πρωτογενή και στον κλάδο της μεταποίησης, νέες επενδύσεις με σχέδια βελτίωσης, κονδύλια σε νέους αγρότες και παραγωγούς που επιθυμούν να κάνουν στροφή στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Οι προκηρύξεις, με αφετηρία τον Οκτώβριο, είναι οι παρακάτω:
-Νέοι αγρότες με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ και 24.000 δικαιούχους
-Μεταποίηση με προϋπολογισμό 170 εκατ. ευρώ για 500 επενδυτικά σχέδια
-Σχέδια βελτίωσης με προϋπολογισμό 360 εκατ. ευρώ και 5.000 δικαιούχους
-Κατάρτιση νέων αγροτών με προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ και δικαιούχους 24.000 αγρότες του εν λόγω προγράμματος
-Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία με προϋπολογισμό 555 εκατ. ευρώ και 10.500 δικαιούχους
Το ποσό της επιδότησης ορίζεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ολοκλήρωση των εργασιών των σηράγγων Κλόκοβας της Ιονίας Οδού και παράδοση στην κυκλοφορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα επιθεωρήσει, την Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου, τις εργασίες ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, της Ιονίας Οδού, έργο που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο, και θα εγκαινιάσει τις δύο σήραγγες παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και τη νέα γέφυρα διέλευσης νοτίου κλάδου της «Ολυμπίας Οδού», από τον ποταμό Δερβένι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
•11:00: Χαιρετισμός κατά την παράδοση στην κυκλοφορία, του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Κιάτου, 16ο χλμ. στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών).

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν σε εξοχικές κατοικίες στα Ριζά, τη Νικόπολη και το Κανάλι Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 2016, σε εξοχικές κατοικίες στα Ριζά, στη Νικόπολη και στο Κανάλι Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε η συμμετοχή του 30χρονου, στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
τα ξημερώματα της 12-07-2016 στα Ριζά Πρέβεζας, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε κοσμήματα, χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
Την 13/14-07-2016 στη Νικόπολη Πρέβεζας, αφαίρεσε από πυλωτή σπιτιού μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Το μεσημέρι της 15-07-2016 στο Κανάλι Πρέβεζας, παραβίασε παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ διερευνάται η εμπλοκή του 30χρονου σε συναφείς πράξεις και ο εντοπισμός συνεργών του.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απειλή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων

Συνελήφθη, χθες (31.08.2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απειλής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα, ο 32χρονος, χθες το απόγευμα, αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού, που ήταν σταθμευμένη στην πόλη των Ιωαννίνων.
Όταν ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον παθόντα, τον απείλησε με σουγιά, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς, μήκους (13) εκατοστών.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Αρχές Οκτωβρίου θα υλοποιηθεί σεμινάριο για τα νέα αγροτικά φυτά

Σας ενημερώνουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα υλοποιηθεί το δεύτερο από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ.
Το σεμινάριο αφορά τη «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (αρώνια, τρούφα κ.λπ.)», διάρκειας 60 ωρών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο Καλπακίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου (τηλ.: 2653360112, Σοφία Τσέπα, Δημήτρης Γκαρτζονίκας) προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή φωτοτυπίας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και οποιουδήποτε τίτλου σπουδών.

Προς νέα παράταση η νομιμοποίηση των στάβλων, με πιο απλούς όρους

Θα παραταθεί εκ νέου με νομοθετική ρύθμιση η προθεσμία της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που έχει οριστεί ως η 12η Σεπτεμβρίου.
Αυτό ανέφερε, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο κ. Αποστόλου είπε, επίσης, ότι “καταντάει αστείο η παράταση της παράτασης, γιατί δεν υπάρχει η προσθήκη μιας ευκαιρίας εκμετάλλευσης της παράτασης αυτής.
Πάντως, ετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την απλούστευση της διαδικασίας. Θα τη συζητήσουμε πρώτα τόσο με τους κτηνοτρόφους όσο και με τις περιφέρειες”.

ΠΗΓΗ: www.Agro24.gr

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών κ.ά.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών κ.ά.
1. Οι αλλαγές στον "Καλλικράτη"
Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο νόμο του "Καλλικράτη" απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που συνεδρίασε την Τρίτη στην Αθήνα. Στο θέμα αυτό, καθώς και σε άλλα που συζητήθηκαν, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι  μέχρι σήμερα η Ένωση Περιφερειών  δεν έχει υπόψη της κάποιο σχέδιο των αλλαγών που προετοιμάζει η Κυβέρνηση, αλλά παρά ταύτα, καταθέτει τις δικές της προτάσεις βάσει των αρμοδιοτήτων  της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε ότι για αυτές  υπήρξε συμφωνία του Δ.Σ.  σε πέντε βασικά σημεία που θα τεθούν εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν με το Υπουργείο,  επισημαίνοντας παράλληλα και τις ενστάσεις που υπάρχουν για τις προωθούμενες αλλαγές:
"Αυτή την ώρα των τεράστιων δυσκολιών που περνάει η Ελληνική κοινωνία, το τελευταίο που έπρεπε να απασχολήσει την κεντρική διοίκηση ήταν οι αλλαγές στο Νόμο "Καλλικράτη". Γιατί είναι ένας νόμος καινούργιος, που έδωσε αποτελέσματα και μέχρι σήμερα δουλεύει  η Πρωτοβάθμια και  η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση και το μόνο μεμπτό σημείο που υπάρχει,  ειδικά για τις Περιφέρειες που εμείς έχουμε στοιχεία,  είναι η μείωση των  πόρων στο 65% που είχαν προβλεφθεί  όταν δημιουργούνταν οι αιρετές περιφέρειες".
 Μεταξύ των επιμέρους θέματα που θέτουν οι Περιφερειάρχες είναι της Υγείας και της Ανάπτυξης (οι αρμοδιότητες των οποίων  βάσει του   "Καλλικράτη" πρέπει να ανήκουν στις Περιφέρειες),  η θέσπιση του Ελεγκτή Νομιμότητας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  και η κατάργηση των άλλων υπηρεσιών που σήμερα δεν έχουν αντικείμενο. Επίσης εκφράστηκε προβληματισμός για την τυχόν αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπό το πρίσμα της αναποτελεσματικότητας που μπορεί να προκληθεί.
2. Αδειοδοτήσεις μονάδων- ενσωμάτωση υπηρεσιών   στις Περιφέρειες- μεταφορά δασαρχείων στο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης
Ένα άλλο θέμα που τέθηκε, ανέφερε ο Περιφερειάρχης,  αφορά το γεγονός ότι στις 12/9/2016 λήγουν οι προθεσμίες που δόθηκαν με το Ν.4351 για τις πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες θα ζητηθεί η παράτασή τους.
Επίσης, πρόσθεσε,  τέθηκε μετ΄ επιτάσεως το ζήτημα, ώστε  όλες  οι υπηρεσίες που υπάρχουν στα όρια των Περιφερειών, χωρίς να ανήκουν σε αυτές, αλλά υπάγονται είτε στο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης, είτε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,  άμεσα να μεταφερθούν στις Περιφέρειες οι οποίες θα κληθούν σε λίγο να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και παράλληλα να τελειώνει το θέμα των αδειοδοτήσεων και να γίνουν οι απλουστεύσεις. "Είχαμε μια πρώτη  επαφή  με τον Υπουργό  κ. Αποστόλου, ο οποίος μας είπε ότι αυτά ετοιμάζονται και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν. Εμείς στείλαμε τις απόψεις για να προλάβουμε καταστάσεις. Συζητήθηκε και ομόφωνα αποφασίστηκε ότι οι υπηρεσίες των Δασαρχείων πρέπει να υπαχθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως είναι σε όλη την Ευρώπη και όχι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπως είναι στην Ελλάδα, έχοντας αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς πόρους και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βιοποικιλότητα ειδικά στους ορεινούς όγκους, που πάντα η αγροτική ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση συνοδευόταν από την δασική εκμετάλλευση".
3. Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων
 Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε επίσης και στο νέο νόμο περί "Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών",  επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών πόρων εξαιτίας καθυστέρησης έκδοσης των απαραίτητων οδηγιών κλπ.
 "Μεγάλο θέμα - είπε συγκεκριμένα-  δημιουργείται στην απορρόφηση και των ευρωπαϊκών πόρων αυτή την στιγμή, καθόσον ενώ ψηφίστηκε ο Νόμος, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για το πως θα οργανωθούν αυτά τα νέα συστήματα, ούτε και οδηγίες υπάρχουν,  με αποτέλεσμα είναι σαν να μην λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες που διεξάγουν τους διαγωνισμούς. Σε αυτή την περίπτωση ζητήσαμε αναστολή του Νόμου, μέχρι να γίνουν από πλευράς του κράτους όλες  οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να έχουμε σωστή  εφαρμογή του νέου νόμου με ηλεκτρονικές προσφορές που, τώρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν και σίγουρα θα χαθούν πολλοί πόροι που έχουν προβλεφθεί από το ν+2  του προγράμματος 2014-2020".
Παραπλήσιο θέμα, ως προς τον κίνδυνο απώλειας πόρων, είναι και το πρόβλημα που υπάρχει  με την ηλεκτρονική κλήρωση των Π.Ο.Υ. των αναπτυξιακών νόμων χωρίς το ανάλογο υπόβαθρο, καθώς όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  πολλές επενδύσεις   έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το οποίο κλείνει το Σεπτέμβριο, δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα να χαθούν αρκετοί ευρωπαϊκοί πόροι και να μεταφερθούν στο πρόγραμμα εθνικών πόρων που ισχύουν τα 2/7 που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και στην αγορά.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η ΔΕΗ προτρέπει τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τα χρέη έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Η ΔΕΗ καλεί τους καταναλωτές να σπεύσουν και να κάνουν διακανονισμό για τα χρέη τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που λήγει το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι από τον Οκτώβριο έρχονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν ή να μην ρυθμίζουν οφειλές ενώ αποδεδειγμένα μπορούν.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM": «Πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αυτόματα, αφού κάνουν ρύθμιση -μία γενναία ρύθμιση 36 δόσεων- εντάσσονται και στην έκπτωση του 15% (αφορά συνεπείς καταναλωτές). Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που επιμένουν να μην πληρώνουν. Όσοι πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έχουν όλες τις προστασίες είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε είναι άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης». 

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη οι εργασίες πασσαλώσεων στη γέφυρα Πλάκας

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γεφύρι της Πλάκας,  λέγοντας τα εξής:
«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με τις πασσαλώσεις. Ήδη τελείωσε η πρώτη και ξεκίνησε η δεύτερη, και από το συνεργείο υπολογίζεται ότι μπορούν να κάνουν δύο πασσαλώσεις και τσιμεντένιες κολώνες την ημέρα. Είναι επί τόπου ο κ. Γ. Σμύρης με ένα κλιμάκιο που έχει οριστεί από την Περιφέρεια, ενώ για τις πασσαλώσεις βοηθάει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στις εργασίες αναστήλωσης. Όπως γνωρίζετε, φορέας υλοποίησης έχει οριστεί με προγραμματική σύμβαση η Περιφέρεια Ηπείρου. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο. Καταφέραμε πέρυσι να κάνουμε την πρώτη φάση, λαμβάνοντας τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. Αν φέτος καταφέρουμε και βγάλουμε όλα τα αντικείμενα που είναι μέσα στο ποτάμι και ολοκληρώσουμε τις πασσαλώσεις, την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει ο  μεταλλότυπος,  ώστε να μπορέσουμε  να ξαναστήσουμε το Γεφύρι».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΑΣ Γιάννινα: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Ζάιρο ντε Νασέδο ντε Σίλβα

Λίγο πριν τελειώσει η μεταγραφική περιόδου ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πετύχει μια συμφωνία, καθώς απέκτησε τον Ζάιρο ντε Νασέδο ντε Σίλβα.
Οι Γιαννιώτες πέτυχαν να πείσουν τον Ζάιρο να αφήσει τον ΠΑΟΚ και να μετακομίσει στα Γιάννενα για έναν χρόνο ως δανεικός.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

«H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον βραζιλιάνο επιθετικό Jairo de Macedo da Silva».

Πλήρη αποκατάσταση στη ρήξη τένοντα στο ποντίκι με άμεσο χειρουργείο

Η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση στη ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι» (Δικέφαλος Βραχιόνιος) γίνεται πλέον εύκολα και αποτρέπει επιπλοκές και  χρήση μοσχευμάτων.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν κορυφαίοι επιστήμονες, αξιολογώντας τα αποτελέσματα  χειρουργικών επεμβάσεων, που παρουσιάστηκαν στο 17ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο  Χειρουργικής Χεριού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη  Γενεύη   τον περασμένο Ιούλιο.
«Η άμεση χειρουργική  αντιμετώπιση, στη ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι», προσφέρει πλήρη αποκατάσταση και γίνεται εύκολα μέσα από δυο μικρές τομές η μία σε μορφή «Ζ» τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού, Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού..
Η επέμβαση γίνεται με περιοχική νάρκωση στη μασχάλη και διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν  αφού πρώτα τοποθετηθεί το χέρι του σε πλαστικό νάρθηκα    σε γωνία 90 μοιρών.               
«Μετά την πρώτη αλλαγή τοποθετούμε νάρθηκα δυναμικό-λειτουργικό με γωνιόμετρο, για  να απελευθερώνεται σταδιακά κατά 20 μοίρες κάθε βδομάδα το εύρος κίνησης αρχίζοντας από θέση ακινητοποίησης 90 μοιρών» προσθέτει ο κ. Ιγνατιάδης.
Έτσι αποφεύγεται η αγκύλωση, αλλά και η επαναρρήξη. 
Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από 40 ημέρες.
                   ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΡΗΞΗΣ ΤΕΝΟΝΤΑ