Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών από σπίτι στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

Για την υπόθεση, συνελήφθη ως δράστης 38χρονος ημεδαπός Ρομά στην Κέρκυρα, κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης ενώ αναζητείται 37χρονος συνεργός του

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η αξιοποίηση στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, οδήγησαν στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών, από σπίτι στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση, συνελήφθη σήμερα (27-05-2016) τα ξημερώματα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ένας 38χρονος ημεδαπός Ρομά, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή Πρέβεζας, ενώ αναζητείται ο 37χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός του.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες το πρωί της 15-02-2015, αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο μονοκατοικίας στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συμπλοκή μεταναστών με πέντε τραυματίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Δολιανών Πωγωνίου

Συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Φιλοξενίας Δολιανών Πωγωνίου και οδήγησε στον τραυματισμό πέντε ατόμων και τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο των  Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αψιμαχίες μικρότερης έντασης και έκτασης μεταξύ των προσφύγων έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.

Συνάντηση της ΠΣΕ με τον βουλευτή και Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε

Συνάντηση στα γραφεία της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας Ελλάδος, είχε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ο βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλες, που συνοδευόταν από το στέλεχος της Ομόνοιας στην Ελάδα και Πρόεδρο της Ένωσης Αδελφοτήτων Αποδήμων Επαρχίας Λιβαδειάς Βορείου Ηπείρου Γιώργο Τζουμάκα,  με τον Πρόεδρο  της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών Γιώργο Δόση και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση στον  Βουλευτή του Αλβανικού Κοινοβουλίου, για τις ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για ζητήματα που άπτονται του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, του μόνιμα εγκατεστημένου στη χώρα.
Από την  πλευρά του ο Βαγγέλης Ντούλες  ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΣΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι από την άλλη πλευρά Ηπειρώτες, ως και τη στάση του Αλβανικού Κράτους σε ζητήματα ελληνικών περιουσιών σε όλη την Αλβανία και ειδικά στη  περιοχή της Χιμάρας. Ακόμη ζήτησε από την ΠΣΕ, να παρέμβει στο Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων που αμφισβητούνται στο Διεθνές  Δικαστήριο της Χάγης από τους Αλβανούς Τσάμηδες.
Μεταξύ των 2 πλευρών συναποφασίστηκε η συνδιοργάνωση κοινών πολιτιστικών παρεμβάσεων-δράσεων  στην Αλβανία και την Ελλάδα  και η τακτική επικοινωνία και αλληλοενημέρωση, για ζητήματα που άπτονται του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, την Αλβανία και την αλλοδαπή.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, μία 49χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται ο 49χρονος σύζυγός της, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και ένα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχαν παράνομα.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατείχε και επέδειξε κατά τον αστυνομικό έλεγχο αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Συνελήφθη στην Αμπελιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει παράνομα μία κυνηγετική καραμπίνα.

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 70χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, συνολικής ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (5.000) ευρώ, για οικοδομικές παραβάσεις και απείθεια.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Τρίτη 31 Μαΐου, ώρα 13:00

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 31η Μαΐου 2016, ημέρα Τρίτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Καθορισμός όρων δημοπράτησης ανοιχτού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Δαπάνες αποκομιδής απορριμμάτων» Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 607.181,81€ με Φ.Π.Α.
2. Καθορισμός όρων δημοπράτησης «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου» έτους 2016.
3. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Αποκατάσταση περιοχής στη θέση «ΣΥΡΤΟ» της Τ.Κ. Παλαιοπύργου» προϋπολογισμού 12.000,00€.
4. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης περιοχής ανέγερσης αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας» προϋπολογισμού 12.300,00€.
5. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Μερόπης» προϋπολογισμού 10.000,00€.
6. Ορισμός δικηγόρου σύνταξης γνωμοδότησης σχετικά με σύναψη νέας σύμβασης με την εταιρεία VICTUS NETWORKS A.E.
7. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης μικρών έργων Δήμου Πωγωνίου.
8. Αποδοχή δωρεάς ανακατασκευής πέτρινης βρύσης στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μερόπης Παλαιοπύργου από τον Εξωραϊστικό σύλλογο Μερόπης Πωγωνίου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

34η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 27/28 Μαΐου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, ντέρμπι στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 28-05-16/17:30), εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 28-05-16/17:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ   
ΩΡΑ: 17:30

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 27 Μαΐου  2016
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.ΔΑΒΑΚΗΣ (17:30)
Κυριακή 28 Μαΐου  2016
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:30)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:30)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:30)

ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:30)

Άνοδος στις βάσεις από τα βατά θέματα των πανελληνίων

Οι καλές αποδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να φέρουν σημαντική άνοδο στις βάσεις των σχολών υψηλής ζήτησης. 
Στις σχολές μεσαίας ζήτησης η βάση αναμένεται να μην εμφανίσει σημαντικές αποκλίσεις ενώ υποχώρηση δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις Παιδαγωγικών και Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα γραπτά των μαθητών, μάχη μεταξύ αριστούχων αναμένεται να δοθεί στις πανελλήνιες, καθώς οι βαθμοί θα είναι αρκετά υψηλότεροι σε σχέση με πέρυσι.
Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε «εκτόξευση» των βάσεων στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ σε αυτές με τη μικρότερη ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί το όριο εισαγωγής.
Καθηγητές υποστηρίζουν πως τα θέματα φέτος ήταν βατά και είχαν μικρότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με άλλες χρονιές, γεγονός που βοηθάει τους καλά διαβασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Με επιταγή ή με πλαστικό χρήμα οι πληρωμές στην εφορία για ποσά άνω των 100 ευρώ

Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στην εφορία άνω των 100 ευρώ. 
Οφειλές των φορολογούμενων προς την εφορία άνω των 100 ευρώ θα εξοφλούνται στο εξής μόνον με επιταγή ή με πλαστικό χρήμα. 
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής υπέγραψε απόφαση με την οποία μειώνεται το όριο των 200 ευρώ, που ίσχυε μέχρι τώρα στα 100 ευρώ.
Η ενεργοποίηση της διάταξης προβλέπεται να γίνει άμεσα και θα εντάσσεται στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σημειώνεται ότι το μέτρο θα εντάσσεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο πρόκειται να κατατεθεί τον Ιούνιο και θα προβλέπει μεταξύ άλλων τα μέτρα για την επέκταση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.