Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΣΗ: Ποια Ι.Χ. έχουν εξαιρεθεί


Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας ορίζονται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις του μέτρου της απόσυρσης.
Από τη φετινή απόσυρση έχουν εξαιρεθεί τα Ι.Χ. με κινητήρες άνω των 2 λίτρων, τα οποία μπορεί να αφορούν μόλις το 3% της συνολικής αγοράς, αλλά αποτελούν το 45% των δημοσιονομικών εσόδων από την αγορά αυτοκινήτου.
Εξαιρούνται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ. καθώς και τα επαγγελματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύνδεσμος των Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν πωλείται ελληνική γη»


Οριστικό τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Ιπποκράτους.
«Το έχω πει 30 φορές. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία.
Έχουμε διόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να τιμήσουμε τις θυσίες των πολιτών και να εντείνουμε τις προσπάθειες για να πάει μπροστά ο τόπος» είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης της οποίας προήδρευσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο θόρυβο που προκάλεσαν οι αναφορές της τρόικας στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης».

ΑΡΤΑ: Καταδίωξαν και συνέλαβαν ανήλικο Αλβανό με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 67 κιλών


Στη θέση «Κατσούλη» Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Άρτας ύστερα από καταδίωξη συνέλαβαν 17χρονο Αλβανό, γιατί μετέφερε με επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Ελληνίδας, τρεις σάκους που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 67 κιλών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι άμεσος συνεργός του ήταν ένας Έλληνας, κάτοικος Σαλαμίνας Αττικής, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Νίκαιας Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Άρτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Δεν πωλείται η ΔΕΗ


Η ελληνική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να πωλήσει οποιοδήποτε ποσοστό της συμμετοχής της στη ΔΕΗ, σημειώνει το Ρόιτερ, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου τον οποίο δεν κατονομάζει.
«Παραμένει σε ισχύ η πολιτική της κυβέρνησης να διατηρήσει ποσοστό 51% στη ΔΕΗ», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για την εξέταση της ελληνικής οικονομίας πρότεινε, την περασμένη Παρασκευή, να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε πώληση μετοχών της στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ: Τραυματισμός σκιέρ


Σκιέρ τραυματίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Βασιλίτσα.
Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία νεαρού ο οποίος έκανε σνόουμπορντ και οι φίλοι του ειδοποίησαν το χιονοδρομικό κέντρο.
Ο σκιέρ βρέθηκε τελικά καταπλακωμένος από χιονοστιβάδα και με το κεφάλι του μόνο να προεξέχει από το χιόνι, περίπου δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους του κέντρου.
Ο γιατρός του κέντρου που τον εξέτασε, διαπίστωσε υποθερμία, χωρίς κάποιο άλλο τραύμα.
Ο νεαρός όμως, φτάνοντας στα Γιάννενα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

ΠΕΔΙΝΗ: Σε τροχαίο σκοτώθηκε 59χρονη


Το πρωί του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Πεδινή Ιωαννίνων, βρήκε τραγικό θάνατο μία 59χρονη Ελληνίδα.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 29χρονη κόρη της βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 59χρονη και να τραυματιστεί ελαφρά η οδηγός του οχήματος καθώς και ο 11χρονος γιος της.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Εγκύκλιος για το προσωπικό που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ


«Η προϋπηρεσία στις δημοτικές επιχειρήσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ από τις επιχειρήσεις αυτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική του κατάταξη και την προαγωγή του σε βαθμό», σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία βασίζεται στη γνωμοδότηση του ΣΤ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η παραπάνω απόφαση, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών και ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να την εφαρμόσουν άμεσα.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Συνάντηση αιρετών δήμων και κοινοτήτων


Επιτάχυνση της έκδοσης των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν σε θέματα λειτουργίας των δήμων της χώρας, απόδοση πόρων που θα συνοδεύουν τις αρμοδιότητες των νέων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και ενημέρωση για θέματα σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι αιρετοί των δήμων και των περιφερειών που συμμετείχαν στην 3η συνάντηση διαλόγου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ΚΕΔΚΕ.

«Περιμένουμε τον οικονομικό ''Καλλικράτη''. Δεν φτάνει μόνο ο διοικητικός, για να δούμε καλύτερες μέρες» είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην προσφορά των ελληνικών κοινοτήτων στη δημιουργία του ελληνικού κράτους και τόνισε ότι «πολλά λεφτά μεν δεν υπάρχουν, αλλά με τις απαραίτητες αλλαγές στη διακυβέρνηση μπορεί να δημιουργηθεί εκ νέου κοινωνικός πλούτος στη χώρα μας και στις κοινότητες του καθενός μας».

Την υποστήριξή του στην υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ωστόσο έκανε λόγο για ασάφεια αρμοδιοτήτων και έλλειψη πόρων. «Ως ένας από τους 13 μικρούς πρωθυπουργούς της χώρας, νιώθω ξυπόλητος στα αγκάθια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στην επιτροπή κοινωνικής διαβούλευσης, το συμβούλιο μεταναστών, τα νομικά πρόσωπα των δήμων, ακόμη και το επιχειρησιακό τους σχέδιο ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κ. Θέμης Μπαλασόπουλος.

Οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν με αναφορές σε ζητήματα προγραμματισμού, οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων.

ΙΚΑ: Πως θα εξαγοράσετε τη θητεία


Έκπτωση από 30% έως και 50% στον εξαγοράσιμο χρόνο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αποκτούν πλέον οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το ΙΚΑ παρέχει πλέον οδηγίες για τη διαδικασία εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας ως συντάξιµου, βάσει του νέου ασφαλιστικού νόµου.
Ειδικότερα, µε τις νέες ρυθµίσεις προβλέπεται ότι για τους ασφαλισµένους που θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2011 µέχρι 31/12/2014, µε βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το ποσό εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας καταβάλλεται µειωµένο κατά 30%.
Αντίστοιχα, για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2015 και εφεξής το σχετικό ποσό καταβάλλεται µειωµένο κατά 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του, δηλαδή εφάπαξ ή σε δόσεις ή µε παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης.
Σε καµία όµως περίπτωση το τελικά καταβαλλόµενο ποσό δεν µπορεί να είναι κατώτερο του 25πλάσιου του Ηµεροµισθίου Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Είναι ευνόητο ότι στο ποσό της εξαγοράς που θα προκύψει µπορεί να γίνει στη συνέχεια και η έκπτωση του 15% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.
Παράδειγμα
Ασφαλισµένος θεµελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωµα το έτος 2011, µε αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας.
Αν οι αποδοχές του τελευταίου µήνα πλήρους απασχόλησής του πριν από την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης ανέρχονται σε 1.500,006 ευρώ, το ποσό εξαγοράς στρατιωτικής υπηρεσίας θα ανέλθει σε 10,006 ανά ηµέρα (1.500,006: 30 x 20% = 10,006) και µετά τη µείωση του 30% σε 7,006 ανά ηµέρα.
Έτσι, για την αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας το ποσό είναι 2.520,006 (7,006 x 360 =2.520,006).

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Στους 61 έχουν ανέλθει έως σήμερα οι νεκροί


Στους 61 έχουν ανέλθει έως σήμερα οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό της γρίπης ενώ άλλοι 250 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του προβλήματος και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν συνέχεια συσκέψεις για το θέμα αυτό.
Τελευταίο θύμα του ιού ήταν ένας άνδρας ηλικίας 51 ετών ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.
Το σύστημα καταγραφής του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει σημαντικά αυξημένο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι καταφεύγουν σε γιατρό με γριπώδη συνδρομή.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνουν ότι η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει αυξητική τάση σε 16 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δεν θα γίνουν φέτος εξετάσεις για τα Διδασκαλεία!



ΟΕΚ: Επεξεργάζεται νέο πλαίσιο για τα προγράμματα του


Αυτό προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή που είχε ζητήσει ενημέρωση για τα προγράμματα του ΟΕΚ, κατόπιν σχετικής έκκλησης του βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Κ. Τσιάρα, αναφορικά με την αναστολή των προγραμμάτων χορήγησης παροχών από τον οργανισμό.

Με έγγραφό του ο κ. Κεγκέρογλου ενημερώνει ότι ο ΟΕΚ επεξεργάζεται ένα νέο εξορθολογισμένο πλαίσιο για το νέο πρόγραμμα δανειοδοτήσεων και επιδοτήσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συγκεκριμένη στόχευση των ομάδων δικαιούχων, τον αυστηρό καθορισμό κριτηρίων και τη μείωση της γραφειοκρατίας με τη διαδικασία αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών.

Αναφορικά με το χρόνο επανεκκίνησης των προγραμμάτων του ΟΕΚ ο υφυπουργός αναφέρει ότι θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οργανισμού, συμπληρώνοντας ότι οδηγήθηκε σε οικτρή οικονομική κατάσταση με το ύψος των διαθεσίμων να βαίνει από το 2005 μειούμενο λόγω κάλυψης μέρους των ταμειακών αναγκών χρηματοδότησης των προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα οφείλονται στις αλλαγές των όρων και των προϋποθέσεων ένταξης στα προγράμματα του οργανισμού, την εισαγωγή νέων κατηγοριών δικαιούχων και την αύξηση των χορηγούμενων ποσών χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα και τεκμηρίωση σχετικά με τις επιπτώσεις τους στην οικονομική κατάσταση του ΟΕΚ.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν κατανοώ γιατί υπάλληλοι πρέπει να δίνουν συνεντεύξεις»


Σφοδρή επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου αποκαλώντας τους υπαλλήλους ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης και όχι της πώλησης ακινήτων του δημοσίου και κατά των πρόωρων εκλογών.

«Είχαμε ένα δύσκολο και αντιπαραγωγικό τριήμερο και έχει προβλήματα και χειρισμού και ουσίας.
Διαφωνώ με το να δίνουν η τρόικα συνεντεύξεις είναι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, η συμφωνία ανακοινώνεται με συνέντευξη από την κυβέρνηση και αποτυπώνεται σε ένα χαρτί», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Διαμαντοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει η υπαλληλία να δίνει συνεντεύξεις οποιασδήποτε ιεραρχίας και αν είναι» πρόσθεσε.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Αυξημένα τα κρούσματα του ιού Η1Ν1


Η δραστηριότητα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι έντονη, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει τους 52, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση 120 ασθενείς.
Συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις κλινικές της χώρας.
Σήμα υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου για αυξημένη επαγρύπνηση.
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται δεκάδες δημόσια, ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία, εξαιτίας της έξαρσης του ιού Η1Ν1, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και το υπουργείο Υγείας για την αποφυγή πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων.
Από το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές.
«Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων» λέει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα».

ΙΚΑ: Κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα, Δευτέρα τα ιατρεία


Κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα, Δευτέρα, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος.

Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 2 - 0

ΑΘΗΝΑ: Σύλληψη Ισλαμιστή


O άνθρωπος για τη δράση του οποίου έκανε λόγο σε δημοσίευμά της η "Κορριέρε Ντελλ Σέρα", συνελήφθη στην Αθήνα.
Ήταν για καιρό υπό παρακολούθηση, αλλά το δημοσίευμα επέσπευσε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοίμαζε εντυπωσιακό χτύπημα
Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου ο Λιβανικής υπηκοότητας Παλαιστινιακής καταγωγής Γκαλέμπ Ταλέμπ που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα είναι μέλος της Λιβανέζικης ομάδας "Φατάχ Αλ Ισλάμ" που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κεντρική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά μετά το δημοσίευμα οι αρχές για να μην διαφύγει, τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο και κρατούνται στην διεύθυνση αλλοδαπών για απέλαση ή για να εξεταστεί τυχόν αίτημα για άσυλο.

Επίσης ο Μωχάμεντ Μούσα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ότι ήταν ο προκάτοχος του Ταλέμπ για λογαριασμό της "Φατάχ Αλ Ισλάμ" στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί και κρατείται εδώ και αρκετό καιρό για απέλαση.
Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Ρώμη, δημοσίευσε στο χθεσινό φύλλο της ότι "ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 3 - 2

ΙΚΑ-ETAM: Σε ισχύ από σήμερα το «184»


Από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την παροχή υπηρεσιών υγείας, μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω του 184 σε όλες τις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος ή να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ ιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, επιλέγει ο ίδιος ο ασφαλισμένος το γιατρό που θα επισκεφθεί στο ιδιωτικό του ιατρείο από το σύνολο των ιατρών που του γνωστοποιείται από τις καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα Υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ, τα ΚΕΠ και την ιστοσελίδα του ΙΚΑ και τις πληροφορίες που μπορεί να του δίνει το 184.