Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Τον 18χρονο Enes Dolovac απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η ομάδα των Ιωαννίνων ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου Σέρβου επιθετικού Enes Dolovac ο οποίος αγωνίζεται στην επίθεση.
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου τριετούς συνεργασίας με το δεκαοχτώ ετών Σέρβο επιθετικό Enes Dolovac», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον παίκτη να δηλώνει αρκετά χαρούμενος για την μεταγραφή του αυτή.

«Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω σε πραγματικά υψηλό επίπεδο. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη και τους προπονητές του ΠΑΣ που μου δίνουν σήμερα αυτή την ευκαιρία. Το διάστημα που βρίσκομαι μαζί με την ομάδα κατάλαβα τι θα πει οικογένεια. Ξέρω πολύ καλά ότι οι απαιτήσεις είναι πολλές και υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά για να ανταποκριθώ στη μεγάλη αυτή πρόκληση», κατέληξε.

Έκλεψαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Χιονάδες Ιωαννίνων

Χθες (02-07-2016) το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Χιονάδες Ιωαννίνων. 
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν τρεις ασημένιους σταυρούς, ένα χρυσό μενταγιόν, δύο μουσαμάδες στους οποίους απεικονίζονταν η Βάπτιση και η Ανάσταση του Κυρίου, καθώς και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

161 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα. Ημερίδα την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, ώρα 20:00 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου

Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου συνδιοργανώνει με τον σύλλογο Φίλων του Ζαππείου, 161 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα, ημερίδα την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Το θέμα της ημερίδας είναι: "Η Ευεργεσία στη σύγχρονη εποχή". 

Διακεκριμένοι καθηγητές θα μιλήσουν για την ευεργεσία του Ευαγγέλη Ζάππα, αλλά και τον ρόλο αυτής στις μέρες μας.
Σας περιμένουμε όλους με χαρά να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου Ηπειρώτη  Εθνικού Ευεργέτη, Ευαγγέλη Ζάππα!
Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Διπλάσιοι αυτοί που έχασαν το ΕΚΑΣ ελάχιστοι ωφελήθηκαν

Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που υπέστησαν την εβδομάδα που μας πέρασε περικοπή ή ακόμα χειρότερα κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Ασφαλείς πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ), θέλουν να ανέρχονται στις 163.000 οι «χαμένοι» του ΕΚΑΣ, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αρχικό προγραμματισμό.
Από αυτούς, περίπου 143.000 έχασαν οριστικά τη συγκεκριμένη προνοιακή παροχή, ενώ μείωση υπέστησαν άλλα 20.000 άτομα. Το παράδοξο είναι ότι υπήρξαν και μόλις 571 χαμηλοσυνταξιούχοι που ωφελήθηκαν από τις αλλαγές των εισοδηματικών κριτηρίων και θα διαπιστώσουν ότι το ΕΚΑΣ αυξήθηκε, έστω και λίγο.
Με δεδομένο ότι το ΕΚΑΣ το 2015 καταβλήθηκε σε περίπου 380.000 δικαιούχους, προκύπτει ότι σχεδόν το 42% των περσινών δικαιούχων, φέτος έχασαν ή υπέστησαν μείωση στο επίδομά τους.
Το γεγονός ότι είναι διπλάσιος ο αριθμός όσων έχασαν το ΕΚΑΣ σε σχέση με την αρχική, μνημονιακή δέσμευση για απώλεια στο 20% των δικαιούχων, ερμηνεύεται από τον περιορισμό της αναδρομικής επιστροφής.

Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών: Με επιτυχία, το καλοκαιρινό ηπειρώτικο αντάμωμα των Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου των Αχαρνών

Οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου των Αχαρνών,  γλέντησαν με την ψυχή τους, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, στο  13ο Ηπειρώτικο αντάμωμα, της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.
Είναι αυταπόδεκτο γεγονός και καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας. Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.
Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους ηπειρώτικης καταγωγής.
Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, για κλοπές και πλαστογραφία

Επίσης, συνελήφθη και ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία

Συνελήφθη, χθες (01-07-2016) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και διώκονταν με ένταλμα σύλληψης.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν:
 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για πλαστογραφία.
Επίσης, όπως εξακριβώθηκε, ο 25χρονος υπέθαλπε τον δράστη αποκρύπτοντας τον στην οικία του στην Πρέβεζα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω σπίτι, βρέθηκε στην κατοχή του 30χρονου μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 29-05-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και για περιστατικά απατών, για τα οποία έχουν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες (σχετικά τα από 18-03-2016 και 10-06-2016 Δελτία Τύπου μας).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Άλλαξε το αρχικό σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017

Άλλαξε το αρχικό σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα καθώς η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε οχήματα με 1η Άδεια από την 1η/1/2003 βρήκε αντίθετους τόσο τους εισαγωγείς και εμπόρους όσο και στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς εκτιμούν πως θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.Enikonomia.gr  το οικονομικό επιτελείο έδωσε σαφείς εντολές στην Ειδική Επιτροπή για περιορισμό της επέκτασης των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η/1/2007 αντί της 1ης/1/2003 περιορίζοντας τον αριθμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν σε πάνω από 1 εκατ. από 3 εκατ. που περιελάμβανε το αρχικό σχέδιο.
Μάλιστα στο στόχαστρο αρκετών μελών του οικονομικού επιτελείου έχει εισέλθει η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών καθώς το απέτυχε παταγωδώς το πρώτο επίτευγμά της που αφορά στο νέο τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης που είχε ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» των εκτελωνισμών καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά και των δημοσίων εσόδων!

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (04-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (05-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (06-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο.
Πέμπτη (07-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (08-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (09-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (04-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (05-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (06-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (07-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (08-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι.
Σάββατο (09-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι-Δομολεσσά -Σενίκο.