Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, από το Σαββατοκύριακο


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το  Σάββατο, και από τα βόρεια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Το Σάββατο 7 Ιουλίου
Κατά διαστήματα η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις απογευματινές ώρες πιθανώς η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία, από τις απογευματινές ώρες η Θράκη, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
2. Την Κυριακή 8 Ιουλίου
Κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς οι Σποράδες και η Εύβοια.
3. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου
Κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς η Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Παρά την εξασθένηση των φαινομένων, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

OAI: Ξεκινάει το Σάββατο 7 Ιουλίου, το 3ο Ioannina ITF CUP Juniors


Με εκατοντάδες αθλητές το 3ο Ioannina ITF CUP Juniors.

Από το Σάββατο 7 Ιουλίου ως και τις 16 Ιουλίου, τα Γιάννενα, και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων φιλοξενούν στο πάρκο Πυρσινέλλα, το 3ο Ioannina ITF CUP Juniors.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ) διοργανώνει ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια πρωταθλήματα στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 160 αθλητές και αθλήτριες από 60 χώρες.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες βρίσκονται ήδη στα Γιάννενα προκειμένου να λάβουν μέρος στους αγώνες που θα ξεκινούν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ.
Μετά την περσινή επιτυχία του γιαννιώτη αθλητή του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων Βασίλη Βαρδάκη που ήταν ο νικητής του  ITF Juniors Ioannina Cup 2017, οι προσδοκίες μεγάλωσαν και το ίδιο και η διοργάνωση, που φέτος φιλοξενεί δεκάδες αποστολές αθλητών που θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του επάθλου.
Ανάμεσα στους αθλητές και δυο αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων οι  Νίκος Ρόζος και  Ανδρέας Τζέλης.
Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΙ στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι).
Τους αγώνες διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.
Η διοίκηση του Ομίλου ευχαριστεί θερμά τόσο τους φορείς όσο και τους δεκάδες χορηγούς που συμβάλλουν καθοριστικά στην διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή παγκόσμιου πρωταθλήματος.  

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες



Συνελήφθη, χθες (05-07-2018) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις αλλοδαπούς (τρεις άνδρες ηλικίας 36, 47 και 36 ετών και μία 32χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τριών εξ’ αυτών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (05-07-2018) μετά τα μεσάνυχτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 42 και 22 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Κόνιτσα: Τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Παϊσίου από την Τρίτη 10 έως και την Πέμπτη 12 Ιουλίου


Με λαμπρότητα θα γιορτάσει και φέτος η Κόνιτσα τη μνήμη του  Αγίου Παϊσίου, ο οποίος έζησε 31 χρόνια της ζωής του στην Κόνιτσα, όπου  βρίσκεται και το πατρικό του σπίτι.
Τέσσερα χρόνια έζησε σαν μοναχός στη  Μονή Στομίου, που φθάνει κάποιος προχωρώντας 5 χιλ. μέσα στην  πανέμορφη χαράδρα του ποταμού Αώου. 
Αναμένονται να φθάσουν στην Κόνιτσα οι Μητροπολίτες Μεσογαίας  και  Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος, Ζιχνών και  Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, ο αρχηγός ΓΕΣ και εκπρόσωπος των  Διαβιβάσεων, (ο Άγιος Παΐσιος ανακηρύχθηκε προστάτης των  Διαβιβάσεων στις 12 Ιουλίου 2017), εκπρόσωπος της Περιφέρειας, της  Αστυνομίας, πολλοί Δήμαρχοι αλλά και επισκέπτες από τη Ρωσία, από  άλλες χώρες και από ολόκληρη την Ελλάδα.  Η Μητρόπολη και ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνουν τριήμερες  εκδηλώσεις με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
9:00 – 18:00: Επίσκεψη στην Οικία του Οσίου Παϊσίου και ξενάγηση από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.
18:00: Πορεία από την Οικία του Οσίου προς το Εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας.
19:00 – 20:00: Παράκληση του Οσίου στο ανωτέρω Εξωκλήσι.
20:00 - 21:00: Πορεία από την Αγία Βαρβάρα προς το πέτρινο γεφύρι Κόνιτσας και προς την Εκκλησία Αγίου Αρσενίου δια μέσου παλαιού μονοπατιού, που βάδιζε ο Όσιος Παΐσιος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας στην χαράδρα του Αώου έως τη Μονή Στομίου(απόσταση διαδρομής 5 χλμ.). Υπάρχει δυνατότητα να ακολουθήσει κανείς το παλαιό μονοπάτι από όπου διερχόταν ο Όσιος Παΐσιος.
07:30 – 10:30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
10:30 – 12:30: Ξενάγηση στη Μονή Στομίου και στο κελί του Οσίου.
12:30 – 14:00: Επιστροφή στην Κόνιτσα.
19:00–20:30: Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό
Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Συλλειτουργούντων
των Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου).
20:30 – 21:00: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Παϊσίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά προς την Οικία του Οσίου Παϊσίου και επιστροφή στο Ναό.
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
07:00: Όρθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
07:30: Καταβασίες.
08:30 – 10:30: Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
10:30 – 11:00: Μικρή Δεξίωση στο Δημαρχείο.
11:00- 11:15: Ύμνοι Αγίου Παϊσίου από το Σύλλογο Βυζαντινής
Μουσικής Ιωαννίνων «Το Ενδόφωνον».
11:15 Ομιλία από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.
11:45 Συναυλία Ρώσων φοιτητών από τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1. Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, 7:30 μ.μ. στην
Πινακοθήκη του Ιδρύματος «Κλέαρχος Παπαδιαμάντης» (Παλαιό Δημαρχείο)
2. Παρουσίαση ταινιών «Παΐσιος Αγιορείτης» στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας:
- Κυριακή 8-7-2018 και ώρα 9:00 μ.μ.
- Δευτέρα 9-7-2018 και ώρα 9:00 μ.μ.

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, χθες (05-07-2018) το πρωί σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ο 49χρονος δράστης κατείχε σε χώρους ιδιοκτησίας του, δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (201,6) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Νεοχωρίου-Άρτας


Χθες και ώρα 23.20΄, στο 1ο  χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Νεοχωρίου-Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 21χρονος, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 28 και 21 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε κρυμμένο εντός του πορτ μπαγκάζ, έναν 21χρονο αλλοδαπό, με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για την ψήφο στην αλλοδαπή και τη σύσταση του νέου συμβούλιου απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα έβαλα την υπογραφή μου σε μιά σημαντική τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή. Η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για τη ψήφο στην αλλοδαπή. Για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων πολιτών, όπως με ακρίβεια και ουσιαστικά, το διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, στη συνάντησή του με την ΠΑ.Δ.Ε.Ε στην οποία ήμουνα παρόν.
Σε αυτή την συνάντηση ανακοίνωσα από την πλευρά μου ότι τους αμέσως επόμενους μήνες έρχεται και το νομοσχέδιο για το νέο ΣΑΕ. Με αυτοοργάνωση και αυτοχρηματοδότηση.
Σε ό, τι αφορά τη ψήφο, παραθέτω το πλήρες Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών».

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου


Από τις 30 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων Αυγούστου 2018 σε όλα τα Ταμεία.
Oι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο είναι οι εξής:
*Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2018, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
*Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2018, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
*Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2018, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
*Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2018, τη Τετάρτη 1 Αυγούστου.
*Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2018, τη Τετάρτη 1 Αυγούστου.
* Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2018 στις 30 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα.
*Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Αυγούστου 2018 θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
*Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) Αυγούστου 2018, πληρωμή την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Δηλώσεις του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά την τρίμερη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα διασποράς


«Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «NOSTOS»

«ΝΟΣΤΟΣ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» και «ΝΟΣΤΟΣ – ΤΑ ΝΙΑΤΑ» είναι τα δύο νέα Προγράμματα της τριμερούς συνεργασίας για θέματα Διασποράς Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, που πραγματοποίησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου και η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αποδήμων Αιγυπτίων κα Ναμπίλα Μάκραμ.
Το Πρόγραμμα “NOSTOS - ΤHE RETURN OF THE TREASURES” προτάθηκε από τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Τ. Κουίκ, το Πρόγραμμα “NOSTOS - YOYTH” από την κα Μάκραμ, με τόπο πραγματοποίησής τους το Λονδίνο, τέλος Οκτωβρίου, μετά από εισήγηση του Κύπριου Επιτρόπου κ. Φωτίου. Ένα μήνα πριν, τον Σεπτέμβριο, 10 φοιτητές από κάθε χώρα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία με τριήμερες στάσεις σε Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο, έχοντας κατά σειρά στην ατζέντα τους την πραγματοποίηση στρογγυλών τραπεζιών, με θέματα την επιστροφή των θησαυρών, την παιδεία και τον τουρισμό. 
Τα διπλωματικά επιτελεία των τριών κυβερνητικών στελεχών θα επεξεργαστούν και δύο παράλληλες δράσεις στη συνάντηση του Λονδίνου, που θα αφορούν την επιχειρηματικότητα και τον ιατρικό κλάδο.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ: «Το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» ήταν επιβεβλημένο να μπει στην ατζέντα μας, γιατί και οι τρεις χώρες έχουμε ματώσει από την αρπαγή του αρχαιολογικού μας πλούτου. Και επιπλέον, έχουμε και την καταστροφή του Κυπριακού πλούτου από τις δυνάμεις εισβολής στα Κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με τη βοήθεια της Ομογένειας των τριών χωρών και με τη σχετική προπαρασκευή που θα κάνουν οι νεολαίοι μας τον Σεπτέμβριο, στη δική τους περιοδεία στις τρεις χώρες μας, με την αναμφισβήτητη πολιτιστική κληρονομιά, νομίζω ότι εκεί στην καρδιά του Λονδίνου θα ανεβάσουμε σε πολύ υψηλό σημείο το επίπεδο της επικοινωνίας του αιτήματός μας για την επιστροφή των θησαυρών. Εξάλλου, πρόσφατα σε αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας».

Στυτική δυσλειτουργία μετά από ριζική προστατεκτομή: Μύθος ή πραγματικότητα;


Ύφεση των σεξουαλικών διαταραχών και αύξηση των πιθανοτήτων επανάκτησης της στυτικής ικανότητας των ανδρών που υποβάλλονται σε ριζική προστατεκτομή υπόσχεται η ρομποτική χειρουργική. Τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι καθησυχαστικά για τους ασθενείς -και κυρίως τους νεότερους που αναζητούν λιγότερο δυσμενείς επιπτώσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής μετά από τη χειρουργική επέμβαση- αφού καταδεικνύουν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι βελτιωμένες τεχνικές δύνανται να εξασφαλίσουν ομαλότερη μετεγχειρητική πορεία, αλλά και ικανοποιητική στύση για διείσδυση.
Όπως μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Γεώργιος Κυριάκου διδακτικό μέλος IRCAD/EITS της Ιατρικής Σχολής του Στρασβούργου, ο καρκίνος του προστάτη είναι η συνηθέστερη μη δερματική κακοήθεια στους άνδρες. Εμφανίζεται συχνότερα στους ηλικιωμένους, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Ωστόσο, περίπου το 10% των νέων διαγνώσεων εμφανίζεται σε σεξουαλικά ενεργούς άνδρες, δηλαδή ηλικίας ≤ 55 ετών, ποσοστό που φανερώνει ότι η ηλικία των ανδρών κατά τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη συνεχίζει να μειώνεται. Γεγονός όμως είναι ότι οι μικρότεροι άνδρες είναι πιθανότερο να έχουν καρκίνο χαμηλότερου βαθμού κατά τη διάγνωση και μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης, σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους άνδρες.
Ο εντοπισμένος αλλά και τοπικά προχωρημένος καρκίνος προστάτη αντιμετωπίζεται κατεξοχήν και πρωταρχικά με ριζική προστατεκτομή. Η ηλικία του ασθενούς, η καλή προεγχειρητική λειτουργία και η διατήρηση των λεγόμενων αγγειονευρωδών δεματίων -μια πολύπλοκη νευρο-αγγειακή δομή που είναι υπεύθυνη για την εγκράτεια των ούρων και τη στύση- αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επανάκτηση της στυτικής λειτουργίας. Σημαίνοντα ρόλο έχει και η ψυχολογία του ασθενή μετά τη διάγνωση, δεδομένου ότι η κατάθλιψη είναι παράγοντας στυτικής δυσλειτουργίας. Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτόν, παλαιότερα μεγάλο ποσοστό των χειρουργημένων ασθενών παρουσίαζε στυτική δυσλειτουργία μετά από την επέμβαση και τις συμπληρωματικές θεραπείες (ορμονοθεραπεία, ακτινοθεραπεία).