Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Εντοπίστηκαν σε κρύπτη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εκκλησιαστικά αντικείμενα - κειμήλια

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντοπίστηκαν σε κρύπτη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στο Μαυρόπουλο Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δύο σακίδια με εκκλησιαστικά αντικείμενα – κειμήλια.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν χθες (06-10-2017) το μεσημέρι στην ανωτέρω περιοχή κρυμμένα σε πυκνόφυτη βλάστηση, τα δύο υφασμάτινα σακίδια που περιείχαν:
καντήλι Αγίας Τράπεζας με βάση,
τρικέρι και δύο μυροδοχεία,
θυμιατό και λιβανιστήρι,
σταυρό αγιασμού,
ιερό αρτοφόριο Αγίας Τράπεζας,
δύο κηροπήγια και τέσσερις καντήλες.
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ η έρευνα για την προέλευση και εκτίμησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, απειλής και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.
Χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. 
Από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αναφορά του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή οι ανάγκες συντήρησης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ζαγορίου

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, επιστολή του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου με την οποία αιτείται χρηματοδότηση του έργου "Αποκατάσταση- συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου".
Στην επιστολή επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες Καπεσόβου, Βραδέτου, Τσεπελόβου, Μονοδενδρίου, Παπίγκου, Γρεβενιτίου, Μηλιωτάδων και Βοβούσας του Δήμου Ζαγορίου, οι οποίες υδρεύονται, είτε με φυσική ροή από πηγές, είτε με άντληση από γεωτρήσεις.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται πολλές και συχνές βλάβες, τις οποίες με δυσκολία οι υπηρεσίες μας μπορούν να αποκαταστήσουν, αδυνατώντας να δώσουν οριστική λύση. Απαιτείται η άμεση αντικατάσταση τόσο των παλαιωμένων δικτύων όσο και  των αντλιών των γεωτρήσεων, καθώς ο κίνδυνος για ολική έλλειψη υδροδότησης των οικισμών, είναι  άμεσα ορατός", τονίζει ο Δήμαρχος Ζαγορίου και για τους λόγους αυτούς αιτείται από τον υπουργό "τη συνδρομή του, στη χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση - συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου», σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της σχετική προμελέτης της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου".

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 19 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού στα Τζουμέρκα από 23 έως 25 Οκτωβρίου

Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων,  και η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού στα Τζουμέρκα.
Θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και ημερίδες σε Πράμαντα, Καλαρρύτες και Βουλγαρέλι.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
23 Οκτωβρίου Βουργαρέλι (Δημαρχείο) Γενική Συνέλευση ΣΕΑΓΕ
24 Οκτωβρίου Βουργαρέλι (Δημαρχείο) Ημερίδα 10:00 π.μ.
25 Οκτωβρίου Πράμαντα (Συνεδριακό Κέντρο) Ημερίδα 10:00 π.μ.
25 Οκτωβρίου Καλαρρύτες (Συνεδριακό Κέντρο) Γενική συνέλευση ΣΕΑΓΕ 18:00 μ.μ.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 19:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη    11η  Οκτωβρίου  2017   και ώρα  19:00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι-στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [Παιδικός σταθμός Καλπακίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (09-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (10-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (11-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (12-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (13-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (14-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το  Δ.Σ  του  Γ.Α.Σ.Ι  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” μετά από την με αριθ. 11/ 6-10-2017 απόφασή του, καλεί τα μέλη του Συν/σμού σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό του Συν/σμού η οποία θα πραγματοποιηθεί την 19η Οκτωβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στο ισόγειο του κτιρίου του Συν/σμού στην οδό Χαρ.Τρικούπη  38 στα Ιωάννινα και σε περίπτωση μη απαρτίας την 26η Οκτωβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο:
 Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
ΘΕΜΑ 2ο:
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη επταμελούς ( 7 μέλη ) Διοικητικού Συμβουλίου και τριμελούς ( τρία μέλη ) Εποπτικού Συμβουλίου.
Τα μέλη θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σας γνωρίζουμε για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας
 και προκειμένου να υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 26η  Οκτωβρίου 2017
Σημείωση
Για την οικονομική τακτοποίηση των μελών και την υποβολή των υποψηφιοτήτων ισχύουν οι προθεσμίες της πρώτης Γενικής Συνέλευσης ( 16 Οκτωβρίου 2017  μέχρι  12 το μεσημέρι).

Με  εντολή   του  Δ.Σ  του  Γ.Α.Σ.Ι “ ΕΝΩΣΗ αγροτών”
Ο Πρόεδρος

Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (975) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -786- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -50-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -14-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -2-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 14 -
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -6-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -35-
Για ενδοοικογενειακή βία:-5-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -19-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας: -1-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για αντιποίηση αρχής: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμηση: -5-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -29-
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Δεκαέξι υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Τριάντα πέντε υποθέσεις ναρκωτικών
Δεκαέξι υποθέσεις όπλων
Τέσσερις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας
Οκτώ υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Μία υπόθεση περί πνευματικής ιδιοκτησίας 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (09-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (10-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (11-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (12-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (13-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Κυριακή (15-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στον κορυφαίο τουριστικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας θα προβληθεί, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, η Ήπειρος

Μια ουσιαστική πρωτοβουλία για την προβολή της Ηπείρου στη Ρωσία και κατ΄ επέκταση στην προσέλκυση τουριστών από κράτη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων  Κρατών (χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης), αποτελεί η άφιξη την ερχόμενη Δευτέρα τηλεοπτικού συνεργείου το οποίο θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.
Το τηλεοπτικό συνεργείο θα πραγματοποιήσει γυρίσματα με θέμα τα αξιοθέατα και τον γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου, τα οποία θα προβληθούν σε δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ στην δημοφιλή εκπομπή Planeta Vkusov (Πλανήτης Γεύσεων) του κορυφαίου τουριστικού  τηλεοπτικού σταθμού της Ρωσίας Moya Planeta (Ο Πλανήτης μου), που συγκεντρώνει  περισσότερους από 75 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ, και πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τη Ρωσική αποστολή έχει συντονίσει το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος της Μόσχας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και κατά τόπους φορείς.


ΠΗΓΗ: www.php.gov