Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Αναφορά του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή οι ανάγκες συντήρησης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ζαγορίου

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, επιστολή του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου με την οποία αιτείται χρηματοδότηση του έργου "Αποκατάσταση- συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου".
Στην επιστολή επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες Καπεσόβου, Βραδέτου, Τσεπελόβου, Μονοδενδρίου, Παπίγκου, Γρεβενιτίου, Μηλιωτάδων και Βοβούσας του Δήμου Ζαγορίου, οι οποίες υδρεύονται, είτε με φυσική ροή από πηγές, είτε με άντληση από γεωτρήσεις.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται πολλές και συχνές βλάβες, τις οποίες με δυσκολία οι υπηρεσίες μας μπορούν να αποκαταστήσουν, αδυνατώντας να δώσουν οριστική λύση. Απαιτείται η άμεση αντικατάσταση τόσο των παλαιωμένων δικτύων όσο και  των αντλιών των γεωτρήσεων, καθώς ο κίνδυνος για ολική έλλειψη υδροδότησης των οικισμών, είναι  άμεσα ορατός", τονίζει ο Δήμαρχος Ζαγορίου και για τους λόγους αυτούς αιτείται από τον υπουργό "τη συνδρομή του, στη χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση - συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου», σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της σχετική προμελέτης της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου".