Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Super League: ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0

Με 4 πόντους στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, ενώ ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει χωρίς βαθμούς. 

Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα.
Στο 4' ένα μακρινό σουτ του Λάζαρ που πέρασε λίγο άουτ.
Στο 21' μετά από λάθος κοντρόλ του Φωτάκη η μπάλα έφτασε στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.
Ο ΠΑΣ έγινε και πάλι επικίνδυνος στο 36'.
Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Κωνσταντινίδης δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Ιλιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε με το δεξί ψηλά άουτ.
Μετά το 30' τα Γιάννινα ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.
Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης προσπάθησε να αλλάξει την μεσοεπιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ, προωθώντας τον Κατσουράνη στα χαφ.
Ο ΠΑΣ με καλό σουτ του Ίλιτς που μπλόκαρε ο Γλύκος, ενώ ακολούθησαν δύο απανωτές φάσεις για τον ΠΑΟΚ, στο 48' όταν μετά από σουτ του Φωτάκη ο Κατσουράνης έκανε γυριστό μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση και ο Φεγκρούς έδιωξε εντυπωσακά και δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά κόρνερ του Λίνο ο Φωτάκης πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία.
Ο Δώνης στο 65' πέρασε και τον Γεωργιάδη στο ματς βγάζοντας τον αρνητικό Λάζαρ, ενώ στο 65' μετά από ώρα ο ΠΑΟΚ απείλησε έπειτα από σέντρα του Κωνσταντινίδη και τον Σαλπιγγίδη να μην προλαβαίνει για μερικά εκατοστά την μπάλα, την οποία απομάκρυνε ο Κολοβέτσιος.
Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 68' όταν ο  Καμαρά ελίχθηκε από δεξιά, πάσαρε στον Κατσουράνη, ο οποίος έκανε συρτή σέντρα στην καρδιά της περιοχής όπου ο Γεωργιάδη που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Ο Κατσουράνης, στο 80' κλείδωσε τη νίκη, πλασάροντας άψογα τον Φεγκρούς.

ΠΑΟΚ (Δώνης):  Γλύκος, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Κουμαλό, Κατσουράνης, Κάτσε, Λάζαρ (65' Γεωργιάδης), Καμαρά, Φωτάκης, Λόρενς (46' Ιντζίδης), Σαλπιγγίδης (77' Κίτσιου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (78' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (85' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς (85' Κειτά), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

ΑΓΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Βρέθηκε πτώμα ανδρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης

Το Σάββατο (20-04-2013) το μεσημέρι, στην όχθη του ποταμού «Γορμού» στα Δολιανά Ιωαννίνων (κοντά στην γέφυρα των «Αγίων» της Εθνικής Οδού Καλπακίου – Κακαβιάς), βρέθηκε πτώμα ανδρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Με πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ

Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής

Εξαφανίζονται τα μετρητά από την αγορά, δημεύονται περιουσίες και καταθέσεις, ανακρίνονται επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, για να σωθεί η χώρα από τη φοροδιαφυγή.
Αυτά προβλέπονται τουλάχιστον στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο του ελέγχου του Ιουνίου από την τρόικα.
Μέχρι το τέλος Μαΐου το νομοσχέδιο το οποίο θα ανατρέπει τα πάντα στους ελέγχους, στις ποινές και κυρίως στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί προκειμένου να σταματήσουν οι απειλές από τους δανειστές σε κάθε αξιολόγηση για νέα μέτρα.

Κατάσχεση μισθού και για οφειλή 5 ευρώ!

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε κατάσχεση ακινήτου ή μισθού για οφειλή που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και ξεπερνά τα 5 ευρώ θα προχωράει η Εφορία σε λίγες εβδομάδες σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα":
-Κατάσχεση μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Η Εφορία θα στέλνει στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται ο φορολογούμενος ένα σημείωμα για την οφειλή και η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στη ΔΟΥ το ποσό που οφείλεται.
-Εάν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και καταστεί ληξιπρόθεσμο, τότε θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολογούμενου.
-Η διαγραφή οφειλών προς την Εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. άποροι).
«Μη εισπράξιμες» θα χαρακτηρίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο ρευστοποιήσιμο ή αξιοποιήσιμο στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή το χρέος θα χαρακτηρίζεται «μη εισπράξιμο», θα παραμένει σε «ύπνωση» για 20 έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, τότε θα διαγράφεται οριστικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες πολύ μεγάλο μέρος των σημερινών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα θεωρηθεί μη εισπράξιμο και θα περάσει στα αρχεία της Εφορίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν από τα 56 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς την Εφορία εισπράξιμα θεωρούνται μόλις τα 15 δισ. ευρώ.

Δόσεις για όλους

Διέξοδος για 2,7 εκατομμύρια οφειλέτες

Τη δυνατότητα να κάνουν μία «καινούργια αρχή» τακτοποιώντας τα χρέη τους προς της Εφορία, τα Ταμεία, τους Δήμους, τις τράπεζες, ακόμη και στη ΔΕΗ, δίνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", με νομοσχέδιο «σκούπα» που θα τεθεί πολύ σύντομα προς ψήφιση, προβλέπεται η ρύθμιση των οφειλών σε απεριόριστες δόσεις για όσους χρωστούν ως 5.000 ευρώ και ρύθμιση οφειλών σε 48 δόσεις για επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρήσεις και μεγαλοοφειλέτες.
Συγκεκριμένα:
-Τα χρέη που μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση είναι αυτά που έχουν δημιουργηθεί ως τις 31.12.2012.
-Ο οφειλέτης πρέπει να έχει εξοφλήσει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μετά την 1.1.2013.
-Οφειλέτες με χρέη που είχαν συσσωρευθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012 μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση οποιαδήποτε στιγμή αργότερα, υπό την προϋπόθεση η διάρκεια του διακανονισμού να μην εκτείνεται πέραν τις 30ής Ιουνίου 2017 και να είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους από τον Ιανουάριο του 2013. Η υπαγωγή στις υφιστάμενες ρυθμίσεις θα κλείσει μόλις ανακοινωθεί η νέα ρύθμιση.
-Νέοι οφειλέτες με χρέη που δημιουργήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012 δεν μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας, σημειώνει:
«Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα υλοποιεί τη συμφωνία με την Τρόικα, θα εκταμιευτεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου η οποία έχει δύο προαπαιτούμενα, τη μείωση των τιμών των φαρμάκων και τη διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ».
Αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο έως τις 13 Μαΐου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους

Ανάμεσα τους και ο Δήμος Πωγωνίου

Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».
 Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες  αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».

Marc: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Οριακό προβάδισμα 0,2% στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε»:
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: 22,3% (23,4% τον Μάρτιο)
ΝΔ: 22,1% (22,6%)
Χρυσή Αυγή: 9,7% (9,7%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,9% (5,4%)
ΠΑΣΟΚ: 5,4% (5,6%)
ΚΚΕ: 5,1% (4,4%)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,4% (4,7%)
Άλλο Κόμμα: 6% (6,7%)
Άκυρο/Λευκό/Αποχή: 10,7% (9,3%)
 ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω/Δεν απαντώ): το 8,4% (8,2%).
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: 27,5%
ΝΔ: 27,3%
Χρυσή Αυγή: 12%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,3%
ΠΑΣΟΚ: 6,7%
ΚΚΕ: 6,4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,4%
Άλλο Κόμμα: 7,4%.
Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46,6% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 31,8%, ενώ ένα 21,6% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 43% (σε σχέση με 44,8% τον Μάρτιο) και ακολουθεί η ΝΔ με 38,4% (36,2%).
Άλλο Κόμμα απάντησε το 2,6% των ερωτηθέντων (3,6%) και ΔΞ/ΔΑ το 16% (15,4%).

Δεξαμενή εξόδου για 15.000 υπαλλήλους

Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση Μανιτάκη

Το αργότερο έως τέλη Αυγούστου θα έχουν αποχωρήσει από 22 οργανισμούς του Δημοσίου τουλάχιστον 1.200 υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά και συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου. Αυτό θα είναι το πρώτο κύμα εθελοντικών αποχωρήσεων ή απολύσεων μέσω καταργούμενων οργανισμών, όπως σχεδιάζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με βάση τη συμφωνία με την τρόικα για έξοδο από το Δημόσιο 4.000 υπαλλήλων ως τα τέλη του χρόνου και με αντίστοιχες ισάριθμες προσλήψεις από τη λίστα επιτυχόντων παρελθόντων ετών από το ΑΣΕΠ.
Όπως αναφέρει η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», το αργότερο μετά το Πάσχα θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με βάση το οποίο θα προβλέπονται βήμα προς βήμα όλα τα στάδια των αναγκαστικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο και τα οποία θα περιλαμβάνουν επίσης τις δεξαμενές από τις οποίες θα προέλθει ο πρόσθετος αριθμός για τη συμπλήρωση συνολικά 4.000 απολύσεων.

Οι εκπτώσεις στο «χαράτσι» για τα ακίνητα

Οι «εκπτώσεις» στο χαράτσι στα ακίνητα φέρνουν ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με τη φορολογική επιβάρυνση του 2012. Πέρα από τη μετονομασία του ΕΕΤΗΔΕ σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα προέκυψε και οριζόντια μείωση του φόρου της τάξης του 15% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι ελαφρύνσεις ξεκινούν από τα 30 με 50 ευρώ για μικρά ακίνητα σε περιοχές με χαμηλές ή μεσαίες τιμές ζώνης. Φτάνουν δε ή σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 300 ευρώ για μεγάλες κατοικίες ή για όσους κατέχουν περισσότερα του ενός ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.
Κερδισμένοι του νέου συστήματος είναι και πολύτεκνοι, ανάπηροι και μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι με το ισχύον καθεστώς πληρώνουν μειωμένο ειδικό τέλος 0,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το οποίο θα πέσει στ 0,425 το τ.μ.

Θετική γνωμοδότηση για την παραχώρηση έκτασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Φιλοθέη Άρτας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά, γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία, σε αίτημα παραχώρησης με δημοπρασία εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή Φιλοθέης και Φιλοθέη – Γεωργουσοί Π.Ε. Άρτας αντίστοιχα, με την προϋπόθεση εξαίρεσης των εκτάσεων που ζητά για δική του χρήση ο Δήμος Αρταίων.
Το αίτημα έχει υποβληθεί για παραγωγή φυτών μηλιάς και φράουλας, από την εταιρεία Αφοι ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, η οποία παράγει και εξάγει φυτικά προϊόντα στη Ν.Α. Ευρώπη, απασχολώντας δεκάδες ντόπιους εργαζόμενους.
«Διάβασα την πρόταση που υποβλήθηκε και θεωρώ ότι αποτελεί πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα πάνω στην αγροτική οικονομία, η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι και στην αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καλαμά

TO ΝΕΟ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑ

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Μαρτίου έγινε η συγκρότηση του προεδρείου και τις θέσεις ανέλαβαν:
Πρόεδρος: Λέκκα-Πράπα Στασινή (Κουρνόραχη)
Αντιπρόεδρος Α`:Γιαννάκος Κώστας (Ιερομνήμη)
Γεν.Γραμμματέας: Μπουρατζής Παναγιώτης (Βασιλόπουλο)
Ειδ. Γραμματέας: Τσουκάλης Δημήτριος (Ζίτσα)
Ταμίας: Παπακωνσταντίνου Σπυριδούλα (Ράικο)
Αναπλ. Ταμίας: Κολοβός Βασίλης (Αετόπετρα)
Εφ. Δημ. Σχέσεων: Τσεκούρας Θανάσης (Δεσποτικό)
Σύνδεσμος Αδελφοτήτων: Βρανά Ευαγγελία (Δαφνόφυτο)
Υπευθ. Πολιτισμού: Καρέλης Γιάννης
Μέλη: Τσιούνης Θωμάς (Λίθινο)
Οικονόμου Φώτης (Ιερομνήμη)

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ, έργου ύδρευσης στο Δήμο Αρταίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης (Β΄ φάση)», με τελικό δικαιούχο το Δήμο Αρταίων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 584.350 ευρώ και με αυτό προβλέπεται η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, που κρίνεται απαραίτητη καθώς παρουσιάζονται λόγω διαρροών μεγάλες διαρροές νερού, υψηλή κατανάλωση ρεύματος και εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια Υγείας, λόγω της σκουριάς του προς αντικατάσταση χαλυβδοσωλήνα.