Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Δολό Πωγωνίου: Έκλεψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το παράθυρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Δολό Πωγωνίου και έκλεψαν μία ασημένια εικόνα, δύο ξύλινες εικόνες-ελαιογραφίες, μία υφασμάτινη εικόνα και έναν σταυρό.
Οι δράστες  έβαλαν χέρι και στο παγκάρι του ναού απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Η κλοπή τοποθετείται από το απόγευμα της Πέμπτης έως το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και καταγγέλθηκε. 
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Νικηφόρο πέρασμα από τον Παρακάλαμο του Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας (3-4)

*Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του «πέρασε» και από τον Παρακάλαμο ο Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας, αφού νίκησε και τον Αγροτικό Αστέρα το απόγευμα του Σαββάτου με το εντυπωσιακό σκορ 3-4.
Ο Αστέρας αιφνιδίασε και προηγήθηκε στο 3' με τον Γκόνη Πέτρο,  και διπλασίασε τα τέρματα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσιγαρίδα Μανόλη  στο  13΄.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους  και μείωσαν στο 23΄ με τον Χωραβάτη Βασίλη,  ισοφάρισαν στο 41' με τον Παπαγιάννη Δημήτρη και έκαναν την ολική ανατροπή με τον ίδιο παίχτη στο 45΄.
Με αυτογκολ του Λιόντου Χρυσοβαλάντη  ο Αγροτικός  Αστέρας ισοφάρισε σε 3-3 στο 74'.
Οι φιλοξενούμενοι  με τον Παπαγιάννη Δημήτρη έκαναν το  3-4 στο 84' πήραν το τρίποντο και συνεχίζουν αήττητοι την κούρσα για την Α΄ ερασιτεχνική.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζόta Joel (Basha Arhan 46΄), Χαλιγιάννης Βασίλειος, Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος,  Παπαναστασίου Αλέξανδρος,  Σκόρδος Κων/νος (Άμρο Παντελής 63΄), Γρίβας Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Τσιγαρίδας Μανόλης, Μακρής Χρήστος (Τσεκούρας Παναγιώτης 85΄), Μπούρμπος Αλέξανδρος

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-3
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-4
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-3
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 4-0
Κυριακή 8 Νοεμβρίου  2015
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (14:00) 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ - Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών

Συνελήφθησαν, χθες (06-11-2015) το βράδυ στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, βρέθηκαν στο πορτ-παγκάζ του οχήματος δύο μπαστούνια δυναμίτη, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές κινητών τηλεφώνων από θαμώνες καταστημάτων, στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν ως δράστες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο 19χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο κλοπές κινητών τηλεφώνων σε βάρος θαμώνων καταστημάτων, που έγιναν χθες (06-11-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα.
Συνελήφθησαν για τις παραπάνω υποθέσεις, σήμερα (07-11-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο 19χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο νεαροί δράστες, χθες τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, αφαίρεσαν διαδοχικά από δύο θαμώνες διαφορετικών καταστημάτων, τα κινητά τους τηλέφωνα.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Υποχρεωτικό το "πλαστικό" χρήμα από την 1η Ιανουαρίου

Σε εφαρμογή βάζει το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο για διερεύνηση της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τους πολίτες στις συναλλαγές τους, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Ηλεκτρονικός λαχνός και χτίσιμο αφορολογήτου βάσει των ψηφιακών δαπανών είναι ορισμένες από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος στο ΥΠΟΙΚ
Όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, από την 1η Ιανουαρίου 2016 κάθε επιτηδευματίας που επιθυμεί να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία θα πρέπει να προμηθεύεται υποχρεωτικά τερματικό μηχάνημα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS).
Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται στην παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών με «πλαστικό» χρήμα.
Ηλεκτρονικός λαχνός και χτίσιμο αφορολογήτου βάσει των ψηφιακών δαπανών είναι ορισμένες από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος. 

«Κούρεμα» στις συντάξεις και αύξηση εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ!

Οι σαρωτικές αλλαγές θα επηρεάσουν 687.000 συνταξιούχους και 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους

Διπλό χτύπημα στους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ φέρνει το νέο ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Αφενός έρχονται μειώσεις στις συντάξεις των 687.000 συνταξιούχων και αφετέρου έρχεται αύξηση εισφορών στους 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους.
Το βασικό σενάριο, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», για τις συντάξεις του ΟΓΑ προβλέπει μείωση της προνοιακής σύνταξης κατά 8% από το 2016 έως το 2021 έναντι του 4% που ισχύει σήμερα.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Οκτώβριο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 8 το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 1 το 2014)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2014)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 15 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός ( έναντι 1 το 2014 )
1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 3 το 2014)
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 11 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Τέλος το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ στις 20 Δεκεμβρίου

Στις 20 Δεκεμβρίου εκπνέει το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ και πολλοί ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που έχουν αποσύρει ήδη τα παλιά τους οχήματα ή πρόκειται να τα αποσύρουν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία  δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με το όφελος της απόσυρσης και μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Tο όφελος της απόσυρσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καινούρια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. 
Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά τα «χαρτιά» της απόσυρσης είναι άχρηστα αν δεν δοθεί κάποια παράταση της χρήσης τους από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι καταναλωτές λοιπόν για να μπορέσουν να ωφεληθούν από την απόσυρση του παλαιού τους αυτοκινήτου στην απόκτηση κάποιου καινούριου θα πρέπει να έχουν παραγγείλει το νέο τους αυτοκίνητο πριν το τέλος της χρονιάς. 

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές δικύκλων, που έγιναν σε περιοχές της Θεσπρωτίας, κατά το τελευταίο διήμερο

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτές, τρεις Αλβανοί υπήκοοι, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, έξι κλοπές δικύκλων, που έγιναν σε περιοχές της Θεσπρωτίας, κατά το τελευταίο διήμερο.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτές, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ομοεθνή συνεργό τους.
Αναλυτικότερα, χθες (05-11-2015) αργά το βράδυ στην περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα από περιοχές της Θεσπρωτίας.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οι οδηγοί δεν υπάκουσαν και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 28χρονος ενώ οι άλλοι τρεις δράστες, διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.
Στη συνέχεια, κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αλβανικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν επί του Αλβανικού εδάφους και συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 24 ετών.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε έξι κλοπές δικύκλων που διαπράχθηκαν το τελευταίο διήμερο ενώ στο πλαίσιο ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν κατασχεθεί τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των συλληφθέντων και τον εντοπισμό του συνεργού τους.

Ιόνια Οδός: (Αντίρριο Ιωάννινα, Μεταμόρφωση-Σκάρφεια), Στενός ο χρονικός ορίζοντας του 2017

Αγωνία για τα χρονοδιαγράμματα

Νέα επίσημη επιβεβαίωση ότι οι Αυτοκινητόδρομοι θα ολοκληρωθούν το 2017 είχαμε από το Υπουργείο Οικονομίας και την προϊσταμενη της ΕΥΔΕ/Π-ΥΜΕΠΕΡΑΑ σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου.
Στην ερώτηση του ο κος Θεοχαρόπουλος, αφού εκφράζει την ανησυχία του, ρωτά για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου για  επιτάχυνση των έργων, τον κίνδυνο απώλειας πόρων, το ποσοστό υλοποίησης και τα νέα ακριβή χρονοδιαγράμματα.
Στην απάντηση που έλαβε τόσο από τον Διευθύνουσα Υπηρεσία και την προϊσταμένη κα Ζωή Παπασιώτη, αναφέρει συγκεκριμένα πως οι 5 αυτοκινητόδρομοι που είναι σε κατασκευή:

Εντοπίστηκε νεκρός ο 65χρονος ψαράς που αγνοούνταν στην Λίμνη Πουρναρίου

Στις όχθες της λίμνης Πουρναρίου, εντοπίστηκε από τους άνδρες της  ΕΜΑΚ Ιωαννίνων το πτώμα του 65χρονου ψαρά που αγνοούνταν από την περασμένη εβδομάδα.
Ο άτυχος 65χρονος σύμφωνα με τους οικείους του, είχε πάει στις 26 Οκτωβρίου για ψάρεμα στην λίμνη, όμως όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του στο κινητό τηλέφωνο επί ώρες δεν απαντούσε, ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρχές.
Με τις πρώτες έρευνες στη λίμνη, βρέθηκε η βάρκα μέσα στην οποία ήταν το κινητό του τηλέφωνο καθώς κι άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Σήμερα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος, με τον εντοπισμό του άψυχου κορμιού του.