Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση ποτιστικού αγρού στη θέση Σπάσματα Τ.Κ. Δολιανων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 237/2015 Απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση
δημοπράτησης
ε) την 173/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση ποτιστικού αγρού που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτου:
α) Ποτιστικός αγρός εκτάσεως 12.875 τ.μ. (αρ. τεμαχίου 163) που βρίσκεται στη θέση «Σπάσματα» της Τ.Κ. Δολιανών.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση.
Συγκεκριμένα, από το πλούσιο συγγραφικό έργο του λογοτέχνη, θα παρουσιαστούν τα βιβλία του, ''Όταν μιλούν τα όπλα, δακρύζουν και τα κρίνα'' και ''Πρόβα θανάτου 3! 13! 613!''. Τα έσοδα από το πρώτο βιβλίο θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και του δεύτερου θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Για τα 2 βιβλία και την εν γένει συγγραφική προσφορά του Μητς Μήτση, θα μιλήσουν.
Ο Βασίλης Βενέτης, συγγραφέας, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ο Φώτης Μπολόφης, πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ, Αρειοπαγίτης και εν ενεργεία Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.


Ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Πρόεδρος του Δ.Σ. των ''Εκπαιδευτηρίων Γείτονα'' και
Ο Διονύσης Παπαχρήστος, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος ΕΜΠ.
Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου και θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης.
Μελοποιημένους στίχους ποιημάτων του συγγραφέα Μητς Μήτση θα ερμηνεύσει η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία ''Οι Λαλητάδες''.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικο τσίπουρο και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός, υπό τους ήχους και τραγούδι των ''Λαλητάδων'', που ανέλαβαν την μουσική ευόδωση των παρευρισκομένων, χωρίς μικροφωνική υποστήριξη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα  του Δήμου Ασπροπύργου και την ευγενική χορηγία και προβολή του ATTIKA TV.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

Δείτε ένα μελοποιημένο ποίημα του Μητς Μήτση από τους ''Λαλητάδες''


Συλλήψεις δύο ατόμων στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (18-11-2015) στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Xθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών, για σωματικές βλάβες.
Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών, για κλοπή, πλαστογραφία, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με τη χθεσινή σύλληψη δύο ημεδαπών διακινητών ναρκωτικών στη Βροσίνα Ιωαννίνων, εξακριβώθηκε ότι το Ι.Χ. Φορτηγό στο οποίο βρέθηκαν κρυμμένα τα ναρκωτικά, ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Σε συνέχεια του χθεσινού (18.11.2015) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη δύο ημεδαπών στη Βροσίνα Ιωαννίνων για μεταφορά ναρκωτικών, συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι:
Το φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και συγκεκριμένα είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του, την 14-05-2014 στο Τμήμα Ασφάλειας Μεταμόρφωσης Αττικής.
Το αυτοκίνητο έφερε αποξεσμένο αριθμό πλαισίου και κινητήρα.
Οι πινακίδες κυκλοφορίας και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ήταν πλαστές.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα

Συνελήφθη χθες (18-11-2015), το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας, ο 33χρονος αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, ένα ηλεκτρικό εργαλείο κοπής (τροχός) ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, τον εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τα εκλογικά τμήματα της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων για την εκλογή προέδρου

Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι  εκλογές θα διεξαχθούν από 07:00 έως 19:00  στα παρακάτω εκλογικά τμήματα του νομού:
- Ιωαννίνων πέντε (5) στο κέντρο Λιθαρίτσια.
- Ανατολής στο πρώην Δημαρχείο Ανατολής.
- Περάματος στο πρώην Δημαρχείο Περάματος. 
- Κατσικάς στο πρώην Δημαρχείο Παμβώτιδας.
- Πεδινής στο πρώην Δημαρχείο Μπιζανίου. 
- Ελληνικού στο κοινοτικό κατάστημα Ελληνικού.
- Β. Τζουμέρκων στο Δημαρχείο  Πραμάντων.
- Δωδώνης στο Δημαρχείο στην Αγ. Κυριακή.
- Δωδώνης στο πρώην Δημαρχείο Δωδώνης.
- Δωδώνης στο πρώην Δημαρχείο Δερβιζάνων.
- Ζίτσας στο πρώην Δημαρχείο στην Ελεούσα.
- Ζίτσας στο πρώην Δημαρχείο στο Βουτζαρά.
- Ζαγορίου στους Ασπράγγελους.
- Ζαγορίου στους Μηλιωτάδες.
- Στο Μικρό Περιστέρι.
- Στο  Μέτσοβο.
- Στην Κόνιτσα.
- Στο  Κεφαλόβρυσο.
-Στο  Δελβινάκι.
- Στον  Παρακάλαμο.
- Στο Καλπάκι. 
Στην  εκλογή του νέου Προέδρου της Ν.Δ.  μπορούν να συμμετάσχουν οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή του διαβατηρίου, ή του διπλώματος οδήγησης, για την ταυτοπροσωπία τους,  και την καταβολή τριών ευρώ.
Εγγραφές νέων φίλων και νέων Μελών του κόμματος της Ν.Δ.  θα πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στα  εκλογικά τμήματα.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα επιθυμούν.

Σε περίπτωση όμως επαναληπτικών εκλογών την επόμενη Κυριακή, υποχρεούνται να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Ιόνια Οδός: Ωριμάζει το έργο, οι απαλλοτριώσεις καθυστερούν την απόδοση τμημάτων

Τα νέα εδώ μάλλον είναι πιο δυσάρεστα καθώς φαίνεται ότι μετατίθεται για λίγο αργότερα η απόδοση των πρώτων τμημάτων στην κυκλοφορία. Αυτό γιατί υπάρχει μία σύγχυση καθώς ενώ όντως υπάρχουν σχεδόν ολοκληρωμένα κάποια τμήματα (από Μεσολόγγι μέχρι Αμφιλοχία) ωστόσο κάποιες μικρής έκτασης απαλλοτριώσεις (για παράδειγμα στην περιοχή του Ρύσιου) δημιουργούν ανάχωμα στην απόδοση αυτών των τμημάτων στην κυκλοφορία.
Κατά την εκτίμηση ανθρώπων του Υπουργείου είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν αυτές οι απαλλοτριώσεις σύντομα για να έχουμε τα πρώτα λειτουργικά κομμάτια δρόμου, φυσικά συνοδευόμενα και από τα πρώτα διόδια στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Πάρτε πίσω το «κούρεμα» στην εγγυημένη τιμή των οικιακών φωτοβολταϊκών ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης

Την προεκλογική της δέσμευση  να πάρει πίσω το παράνομο «κούρεμα» έως και 42% στις τιμές του ρεύματος καλεί την κυβέρνηση ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης, επισημαίνοντας ότι 42.000 νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση.
Η σημερινή κυβέρνηση, αναφέρει ο Σύλλογος,  είχε δεσμευτεί  για την πλήρη και άμεση ανάκληση του Νόμου 4254/2014, που προβλέπει την αυθαίρετη μείωση  στην εγγυημένη τιμή πώλησης ρεύματος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών είναι μακροχρόνια άνεργοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο, που έχουν περιέλθει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο λόγω των νέων, δυσμενών όρων.

1η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων της Κυψέλης 20-21-22 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

Μια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της μέλισσας και τους παραγωγούς τους θα έχουν οι πολίτες των Ιωαννίνων και μαθητές στην 1η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων της Κυψέλης, που διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων «ο Αρισταίος», από 20 έως 22 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή μελισσοκόμων – παραγωγών των Ιωαννίνων.
Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα γίνουν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και συμμετοχή έχουν δηλώσει και τοπικές εταιρείες τα προϊόντα των οποίων συνδέονται είτε με την παραγωγή είτε με την κατανάλωση μελιού.

«Την Παρασκευή θα γίνει ξενάγηση στο χώρο και ενημέρωση σε μαθητές σχολείων. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγουμε και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά που τα καθιστούν μοναδικά πανευρωπαϊκά»,  τόνισε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων «ο Αρισταίος» Αναστάσιος Ποντίκης και ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας στον κλάδο για να μπορέσει να αναπτυχθεί.

Ερώτηση του Γιάννη Στέφου για τις διανομές προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου με θέμα την «Κατάργηση άρθρου 25 Ν.4264/2014, παράγραφος 2β» προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση όπου αιτείται την κατάργηση του άρθρου 25 του Νόμου 4264/2014. Με το άρθρο αυτό απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων, η μη τήρηση του οποίου προβλέπει πρόστιμα. Στο συγκεκριμένο άρθρο εμπίπτουν και  οι διανομές προϊόντων από τις ομάδες των Δικτύων Αλληλεγγύης «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες».