Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πάρτε πίσω το «κούρεμα» στην εγγυημένη τιμή των οικιακών φωτοβολταϊκών ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης

Την προεκλογική της δέσμευση  να πάρει πίσω το παράνομο «κούρεμα» έως και 42% στις τιμές του ρεύματος καλεί την κυβέρνηση ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης, επισημαίνοντας ότι 42.000 νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση.
Η σημερινή κυβέρνηση, αναφέρει ο Σύλλογος,  είχε δεσμευτεί  για την πλήρη και άμεση ανάκληση του Νόμου 4254/2014, που προβλέπει την αυθαίρετη μείωση  στην εγγυημένη τιμή πώλησης ρεύματος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών είναι μακροχρόνια άνεργοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο, που έχουν περιέλθει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο λόγω των νέων, δυσμενών όρων.

Παράλληλα, για τη διασφάλιση της δικαστικής προστασίας των ιδιοκτητών  με οικιακά φωτοβολταϊκά που πλήττονται, κατατέθηκαν σχετικές αγωγές, οι οποίες εκδικάζονται αύριο 19 Νοεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. 
Η κατάθεση των αγωγών έγινε μετά τη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.
 Επιπλέον, τονίζεται ότι οι αυθαίρετες αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της  ΔΕΗ σε αντίθεση με τις κοινοτικές οδηγίες αλλά και τη διεθνή πρακτική, δημιουργούν πρόσθετες στρεβλώσεις στην αγορά των οικιακών φωτοβολταϊκών, ακυρώνοντας, στην ουσία, ένα πρόγραμμα με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, το περιβάλλον και τον τελικό καταναλωτή.