Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για οδικά, αντιπλημμυρικά κ.ά. έργα

Νέες παρεμβάσεις για βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, για αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και για το έργο πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, προωθούνται μετά από αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επαναδημοπράτηση έργων, λόγω αύξησης του Φ.Π.Α.
Αναλυτικά η Ο.Ε. ανέδειξε, κατά Περιφερειακή Ενότητα, αναδόχους για τα εξής έργα:
Π.Ε. Άρτας
Ø  «Αποκατάσταση βλαβών της γέφυρας Κοράκου επί του Αχελώου ποταμού στα σύνορα των νομών Άρτας - Καρδίτσας»  προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΕ- Β. ΘΩΜΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Ø  «Αποκατάσταση αποκομμένου πρανούς – επέκταση τεχνικού στον επαρχιακό δρόμο Γιαννιώτη - Σκουληκαριά», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Φωτίου Στέφανος.
Ø  «Βελτίωση επικίνδυνου σημείου, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, επιχώματος και τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας στην ΕΟ Άρτα – Ροδαυγή (θέση Κιάφα)» προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης Σταύρου.
Π.Ε. Ιωαννίνων
Ø  «Βελτίωση βατότητας Παλαιοχώρι – Ανατολική»,  προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος Κώστας Θεόδωρος.
Ø  «Βελτίωση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κάτω Πεδινά - Ελαφότοπος», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε..
Ø  «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου» (για καθαρισμό δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους), συνολικού προϋπολογισμού 69.000 ευρώ. Ανάδοχοι: Βλάχος Κων. για περιοχή Δωδώνης- Δερβιζιάνων κ.α.. - Γκιόκας Άγγελος για περιοχή Μέρτζιανης- Αμαράντου- Καβασίλων - Διστράτου κ.α., Ντόκος Θ. Κωνσταντίνος για περιοχή Συρράκου- Πραμάντων κ.α.. Τσίτος Αθανάσιος για περιοχή Τσεπελόβου- Κήπων- Αρίστης- Παπίγκου- Δεματίου κ.α., Κόκκας Χ. Γεώργιος για περιοχή Μετσόβου- Ανθοχωρίου- Γότιστας. Σκαρώνης Χρήστος περιοχές Ζίτσας & Πωγωνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπογράφτηκε η απόφαση για τη χρηματοδότηση των ΣΜΑ Ηπείρου και της επέκτασης του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν πλέον οι διαδικασίες για τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων στην Ήπειρο, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τ. Καλογιάννη, των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης των ΧΥΤΑ της Ηπείρου και Δημάρχων.
Σε επικοινωνία που είχε  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ  κ. Αλέξη Χαρίτση, ενημερώθηκε για την σημερινή υπογραφή της ένταξης σε ΣΑΕ της χρηματοδότησης των έργων κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό 12.467.365 ευρώ και της επέκτασης του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας Άρτας με συνολικό προϋπολογισμό 5.415.689,27 ευρώ.
Επίσης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κινήθηκαν οι διαδικασίες για την υπογραφή,  ενδεχομένως  την ερχόμενη Τρίτη, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου,  ώστε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων από την Περιφέρεια.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

N.E. ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Την Κυριακή 26 Ιουνίου οι εκλογές των τοπικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ

H  N.E  ΠΑΣΟΚ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   ανακοινώνει  ότι  την Κυριακή  26 Ιουνίου 2016  θα  πραγματοποιηθούν   εκλογές  για  την ανάδειξη  νέων  οργάνων  του κινήματος  σε νομαρχιακό και  δημοτικό επίπεδο. Οι  εκλογές  θα  διεξαχθούν  από   την  09:00  π.μ  έως  την  07:00  μ.μ..
Δικαίωμα  συμμετοχής  έχουν  όλα τα μέλη και  οι φίλοι  του ΠΑΣΟΚ  στο  νομό  Ιωαννίνων, που  είναι εγγεγραμμένα  στο μητρώο  του  κινήματος  ή  είναι εγγεγραμμένοι  στα  δηματολόγια  των  Δήμων  τους.
Αύριο θα ανακοινωθούν  οι   τοποθεσίες  στους  Δήμους  όπου θα στηθούν  τα  εκλογικά  κέντρα.  

H Νομαρχιακή Επιτροπή  απευθύνει  ανοικτό κάλεσμα  προς όλα  τα μέλη και τους φίλους του  ΠΑΣΟΚ  στο  νομό  Ιωαννίνων  για  συμμετοχή  στην  εκλογή  των  νέων   αποκεντρωμένων  οργάνων.

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου ο βουλευτή Γιάννης Στέφος συναντήθηκε με μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων.
Με την συνάντηση αυτή έκλεισε ένας κύκλος επαφών του συλλόγου με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και με συμβούλους του Υπουργού για θέματα σχετικά με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στη μακρά συζήτηση που είχε ο βουλευτής με τα μέλη του συλλόγου αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια και ειδικότερα όσα έχουν σχέση με τους αναπληρωτές.
Από τη μεριά του βουλευτή υπήρξε διάθεση για βοήθεια στην προσπάθεια των αναπληρωτών δασκάλων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Δεσμεύτηκε επίσης, ότι στο υπό συζήτηση σύστημα διορισμών και αναπλήρωσης, που θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουν λόγο και οι εκπαιδευτικοί.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας σε Διεθνές Συνέδριο για τα Οικονομικά της Υγείας στη Βιέννη


Πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 16-18 Ιουνίου 2016, στη Βιέννη, το Φόρουμ Ηγεσίας και Διοίκησης στην Καρδιοαγγειακή Ιατρική (LMCmed) με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών, επαγγελματιών υγείας, διευθυντών, αναλυτών, ακαδημαϊκών, και με κύριο σκοπό την αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών σχετικών με την πολιτική της Υγείας και των οικονομικών της.
Το συνέδριο παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας, και με την ιδιότητα του Σ. Διευθυντή στην Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα των οικονομικών της υγείας, που σχετίζεται άμεσα με το κόστος και την αποτελεσματικότητα της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ με αφορμή την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου διεθνούς συνεδρίου δήλωσε: «Καθημερινά καλούμαστε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις στα νοσοκομεία μας και τις πανεπιστημιακές κλινικές, προκειμένου να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον έλληνα ασθενή - παρά τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα διαχείρισης στην Ευρώπη και δεν πρέπει να αρκούμαστε σε προσωπικές πρωτοβουλίες και πρόχειρες αποφάσεις. Είναι η ώρα να επαναξιολογήσουμε συνολικά το ΕΣΥ και να εφαρμόσουμε μοντέλα από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε και το κόστος να εξορθολογήσουμε και κονδύλια να μην χάνονται, αλλά και καλύτερες παροχές νοσοκομειακής περίθαλψης να παρέχουμε, ώστε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Συνέντευξη του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα «Hellenic Mail»

Συνέντευξη του Βασίλη Τσίρκα στη «Hellenic Mail»

-Η Κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο και πέτυχε το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη αυτή για τη χώρα μας και τι αντίκτυπο θα έχει αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας;
Ένας στόχος που ενδιέφερε τον ελληνικό λαό ήταν να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της Ελλάδας, αλλά και τη δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Το οριστικό κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διαφορετικού μέλλοντος για τη χώρα μας. Από τα 10,3 δις που θα εκταμιευτούν συνολικά, 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 700 εκατ. ευρώ το μήνα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ της χώρας. Η κοινωνία γνωρίζει πως αν τα χρήματα από την εκταμίευση της δόσης πέσουν στην αγορά, χρησιμοποιηθούν και αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι για πρώτη φορά έχουμε μία συμφωνία που ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για το μέλλον και μία σημαντική απόφαση για την διευθέτηση του χρέους. Πρώτη φορά έχουμε έναν ρητά διατυπωμένο οδικό χάρτη για τη διευθέτηση του χρέους σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με σκοπό την απομείωσή του. Έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία δεν είναι εύκολη και γι’ αυτό δεν πανηγυρίζουμε. Έχουμε, όμως, έναν ανοιχτό δρόμο μπροστά μας, ώστε να δουλέψουμε συστηματικά για να μειώσουμε την ανεργία, να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης και το 2018 να έχουμε εξέλθει από τα μνημόνια.  Με το τέλος της αξιολόγησης λήγει και μια μακρά περίοδος παρατεταμένης αβεβαιότητας. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε τώρα σε μια νέα περίοδο οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και να δουλέψουμε για να βγούμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας όπου μας ενέπλεξαν οι καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων. 

-Υπόθεση «ειδικής πολιτικής και κοινωνικής βαρύτητας» θεωρεί η Κυβέρνηση το νέο αναπτυξιακό νόμο.  Πιστεύετε πως θα επιδράσει θετικά στην οικονομία και την κοινωνία; Τι θα πρέπει να προσδοκούν οι πολίτες σχετικά με την ανάπτυξη;

Δήμος Πωγωνίου: Εφαρμογή μέτρων προστασίας και την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

Σύσκεψη με στόχο την εφαρμογή μέτρων προστασίας και την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Πωγωνίου.
Ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Κων/νος Ζευγολάς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο κτηνιάτρων, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους του Δήμου για τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν προκειμένου να προστατεύσουν τα κοπάδια τους από τη νόσο που έχει οδηγήσει σε σφαγή χιλιάδες βοοειδή.
Πρόκειται για μία νόσο που προέρχεται από την Νότια Αφρική και η εξάπλωσή της λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν, μέχρι σήμερα, κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων.
Για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, είναι απαραίτητος ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού της περιοχής. Εν αναμονή των δόσεων του εμβολίου οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να λάβουν τα εξής μέτρα:
•    Περίφραξη των εγκαταστάσεων για την αποτροπή εισόδου και εξόδου ζώων και ανθρώπων ανεξέλεγκτα.
•    Απολυμαντική τάφρος στην είσοδο-έξοδο των εγκαταστάσεων.
•    Καθαρισμός και απολύμανση των εγκαταστάσεων.
•    Απεντόμωση και μυοκτονία.
•    Καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις.
•    Περιορισμός των ανθρώπων που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις.
•    Παραμονή των νεοεισαχθέντων ζώων σε απομονωμένο χώρο από τα υπόλοιπα ζώα της εκτροφής για 28 ημέρες.
•    Καθαρισμός και απολύμανση των υποδυμάτων των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται.
•    Έλεγχος της προέλευσης των ζωοτροφών και των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται.
•    Απομάκρυνση εστιών ρύπανσης και λιμναζόντων υδάτων  που ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων και κυρίως εντομοαπωθητικά στα ζώα για καταπολέμηση εξωπαρασίτων.
Η οζώδης δερματίτιδα είναι ιδιαίτερα σοβαρή νόσος για τα βοοειδή, ωστόσο δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι τα εξής:
α) επώδυνα οζίδια στο σώμα (εξογκώματα 2-5 εκ.), ιδιαίτερα στην κεφαλή, τον αυχένα, το μαστό και το περίνεο, που σταδιακά γίνονται έλκη (πληγές),
β) αλλοιώσεις (πληγές) στους βλεννογόνους του στόματος,
γ) ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα που προοδευτικά γίνεται πυώδες,
δ) πυρετός,
ε) πτώση της γαλακτοπαραγωγής,
στ) χωλότητα,
ζ) απίσχνανση και πολλές φορές θάνατος του άρρωστου ζώου.
Η μετάδοση της νόσου γίνεται κατά κύριο λόγο με κουνούπια, μύγες, τσιμπούρια και σε πολύ μικρότερο βαθμό από μολυσμένη τροφή και νερό και μεταφορικά μέσα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καλπακίου κ. Κώστα Καψάλη, του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Γκόγκου αλλά και του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Γαλίτση ο οποίος διαβεβαίωσε την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τους κτηνοτρόφους ότι ο Δήμος στέκεται στο πλευρό τους. «Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δημοτική Αρχή ασχολούμαστε διεξοδικά με τη νόσο που απειλεί άμεσα τα κοπάδια των δημοτών μας. Ο Δήμος στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων σε ένα νέο κίνδυνο που απαιτεί διεξοδικές κινήσεις για την καταπολέμησή του» κατέληξε ο κ. Γαλίτσης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συναντήσεις για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης

Συνάντηση για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε συνάντηση που έγινε την Παρασκευή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αντικείμενο την εξειδίκευση των δράσεων που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την κ. Εύη Παπανικολάου,  Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, από  στελέχη της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς επίσης και από στελέχη    της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και της "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.".
Στη συνάντηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για τις δημόσιες και ιδιωτικές δράσεις,  υποσχέθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκχώρησης των πόρων στις Περιφέρειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνάντηση για την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης κ.ά.
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Αντικείμενο της σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων, ήταν η εξέταση θεμάτων που αφορούν τις μελέτες:
·  "Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης"
·  Μελέτη βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στην παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από κόμβο Παντοκράτορα μέχρι διασταύρωση με Ε.Ο.21"
·  Μελέτη οδού σύνδεσης πόλης Πρέβεζας με Ιόνια οδό.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Το πολυφωνικό συνεχίζει τις πρόβες (21-6-2016)

Σημαντική πρόοδο παρουσιάζει η ομάδα πολυφωνικού τραγουδιού του Δήμου Πωγωνίου που συνεχίζει τις εβδομαδιαίες πρόβες.
Η επόμενη πρόβα θα πραγματοποιηθεί στο Καλπάκι με τη βοήθεια μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Συγχαρητήρια επιστολή για την «έξοδο» της ομάδας στην Ευρώπη, απέστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Πωγωνίου σε αυτό το δύσκολο αλλά συνάμα όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή του στο EUROPALEAGUE.
Ο ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ έδωσε σε όλους μας το μάθημα της επιμονής αφού ποτέ δεν έπαψε να προσπαθεί να κατακτήσει αυτό που δικαιωματικά του ανήκει, την είσοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το όνειρο που επί πενήντα χρόνια κυνηγούσε Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μαζί του όλη η Ήπειρος, επιτέλους έγινε πραγματικότητα.
Ο θρυλικός ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, που όλα αυτά τα χρόνια κατακτά τις καρδιές μας, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα στέλνοντας σε όλη την Ευρώπη μήνυμα ελπίδας και δύναμης από τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια. Τα δείγματα γραφής και η εικόνα του στο ελληνικό πρωτάθλημα δικαίωσαν τον αγώνα  όλων των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και η σημαντική αυτή διάκριση έφερε τη δικαίωση της προσπάθειας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην ευρωπαϊκή πορεία του ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, με την ελπίδα το όνειρο να πάρει διαστάσεις θριάμβου. Ο κόσμος του Πωγωνίου είναι στο πλευρό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κώστας Καψάλης

Ηπειρώτικο πανηγύρι από την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 20:30, στο Πάρκο της Νέας Ζωής, στο Περιστέρι

Πρόσκληση
Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος» σας προσκαλεί στο 6ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20:30 μ.μ. στο Πάρκο Νέας Ζωής.
Θα μας διασκεδάσει η κομπανία του Γιώργου Κοτσίνη.
Στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης.
Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου
Ο Πρόεδρος

Ζήκος Κόντης

ΟΓΑ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές, βιβλία και εκδρομές

Σημαντικά λιγότεροι, σε σχέση με πέρυσι είναι οι ωφελούμενοι από τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
Συγκεκριμένα, πέρυσι τα προγράμματα του ΟΓΑ απευθυνόταν σε 419.000 άτομα, ενώ φέτος οι δικαιούχοι είναι 337.000.
Τα προγράμματα τα οποία «τρέχουν» φέτος είναι τα εξής:
Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: Από αυτό θα ωφεληθούν 159.000 δικαιούχοι. 
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
Εξαήμερες διακοπές (με πέντε διανυκτερεύσεις) για 55.000 άτομα 
Εξαήμερες διακοπές (με πέντε διανυκτερεύσεις) για 4.000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μέχρι πέντε απλές λούσεις σε ιαματικές πηγές στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
Πρόγραμμα εκδρομών: Αφορά σε 37.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει:
Τριήμερες εκδρομές για 12.000 άτομα
Μονοήμερες εκδρομές για 25.000 άτομα
Εισιτήρια θεάτρων: θα δοθούν 66.000 εισιτήρια θεάτρων
Παροχή δωρεάν βιβλίων: 175.000 άτομα θα λάβουν βιβλία της επιλογής τους από βιβλιοπωλεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου

Οι συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημοσίου σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες.
Συγκεκριμένα:
•Οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου μηνός Ιουλίου 2016 θα πιστωθούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου.
•Οι συντάξεις  ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα πιστωθούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.

•Οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα πιστωθούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.