Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Παλαιόπυργος Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Αυγούστου

 


Διήμερο  παραδοσιακό πανηγύρι  τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Αυγούστου, στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι γυναίκες να τρομοκρατούνται και να δολοφονούνται από τους ανθρώπους που επέλεξαν για συντρόφους τους

 


Στην ΕΡΤ σήμερα μια 26χρονη μας αποκάλυψε πως μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον σύζυγό της, το επόμενο ρεπορτάζ που θα καλύψουν θα είναι η δολοφονία της.

Η αδυναμία της πολιτείας, των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να κατανοήσουν την φυλετική διάσταση του προβλήματος, δίνει το έναυσμα και στους επόμενους να μπορούν να απειλούν να τρομοκρατούν και ενίοτε όταν υπάρχει αντιπαράθεση, να δολοφονούν τις γυναίκες τους.

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι γυναίκες να τρομοκρατούνται και να δολοφονούνται από τους ανθρώπους που επέλεξαν για συντρόφους τους και εμπιστεύτηκαν για τη δημιουργία οικογένειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Πωγωνήσιο αντάμωμα, την Τρίτη 16 Αυγούστου

 


Πωγωνήσιο αντάμωμα, την Τρίτη 16 Αυγούστου στην Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Στο 12,1% η ανεργεία τον Ιούνιο, έναντι 15% πέρυσι τον Ιούνιο

 


Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, στο 12,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, έναντι 15% τον Ιούνιο 2021 και 12,5% τον Μάιο 2022.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 572.109 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 130.976 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 (18,6%) και κατά 17.233 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2022 (2,9%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 15,9% (από 19%) και στους άνδρες σε 9% (από 11,8%). Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στην ομάδα 15- 24 ετών το ποσοστό ανήλθε σε 27,4% (από 31,7%) και στις ηλικίες 25- 74 ετών διαμορφώθηκε σε 11,3% (από 14,1%).

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.148.431 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 155.318 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 (3,9%) και αύξηση κατά 12.020 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2022 (0,3%).

Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.110.882 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 55.254 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 (1,7%) και αύξηση κατά 2.560 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2022 (0,1%).

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Απόκτηση του 20χρονου ακραίου Μοχάμεντ Μανσούρ Φοφανά

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 20χρονου ακραίου Μοχάμεντ Μανσούρ Φοφανά για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Φοφανά έχει γεννηθεί στις 10 Ιουλίου του 2002 στην Ακτή Ελεφαντοστού και ξεκίνησε την καριέρα του από την ιταλική Κανάρα πριν μετακομίσει το καλοκαίρι του 2021 στην Βέροια. Με την ομάδα της Ημαθίας ξεχώρισε έχοντας σε 32 συμμετοχές, 6 γκολ και μία ασίστ.

Σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Μανσούρ Φοφανά έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στο www.pasgiannina.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελώ μέλος μιας ιστορικής ομάδας όπως είναι ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όλο το επιτελείο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και αυτό που υπόσχομαι είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσουμε. Πάμε Π.Α.Σ.!»

Άρτα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία

 


Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (10-08-2022) το βράδυ σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας, ο αλλοδαπός τραυμάτισε με μαχαίρι ομοεθνή του, ο οποίος στη συνέχεια διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, μήκους 30 εκατοστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αντάμωμα Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς έτους 1972

 


Αντάμωμα- προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα θα πραγματοποιήσουν στις 16 Αυγούστου 2022 στη Βελλά   οι Απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς του έτους 1972, με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την αποφοίτησή τους, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα  μέτρα (μάσκες-αποστάσεις -αντισηπτικά) που ισχύουν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τόσον εντός του Ναού όσο και στον προαύλιο  χώρο.

Το αντάμωμα θα αρχίσει  με Θεία Λειτουργία και  Αρτοκλασία, στον ανακαινισμένο  Ιερό Ναό της Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Θα  ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές μας, σπουδαστές και συμμαθητές μας που ¨λείπουν¨ σήμερα από κοντά μας. Μετά  τη Θεία Λειτουργία θα έχουμε καφεδάκι  στο αρχονταρίκι της Μονής και περιήγηση στους χώρους της Σχολής.

Θα ακολουθήσει  επίσκεψη  στις Πηγές για το καθιερωμένο τσιπουράκι.

Η αντάμωμα θα κλείσει με γεύμα σε γνωστή ταβέρνα του Καλπακίου.

΄Ομορφες στιγμές με πολλές συγκινήσεις και πολλές αναμνήσεις από τη μαθητική μας ζωή.

Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο, οι Απόφοιτοι  του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς θα πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα - προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα.

Σας περιμένουμε όλους...

Δύο συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας

 


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 56 και 19 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Στην όχθη της Ζαραβίνας συναντηθήκαμε φέτος στην καλοκαιρινή εκδήλωση

 


Στην όχθη της Ζαραβίνας συναντηθήκαμε φέτος στην καλοκαιρινή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και ο Σύλλογος Πρακτικής Σκοποβολής BUDO.

Σημαντική ευκαιρία για να αναδείξουμε τα πιο όμορφα μέρη μας, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διασκεδάσουμε.

Νωρίς το πρωί έγινε το «βάπτισμα του πυρός» στο νέο σκοπευτήριο Πωγωνίου στο Δελβινάκι όπου σκοπευτές και κυνηγοί στόχευσαν με εξαιρετικά αποτελέσματα στον άτυπο αγώνα.

Το σκοπευτήριο, που αναμένεται να προσελκύσει σκοπευτές κι επισκέπτες και να φιλοξενήσει πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες, αποτελεί σημαντικό έργο για τον τόπο καθώς απευθύνεται όχι μόνον σε όσους αγαπούν τη σκοποβολή  αλλά σε όλους όσοι χειρίζονται όπλα.

Δίνει στους κυνηγούς του Πωγωνίου την ευκαιρία να εξασκηθούν στη σκοποβολή για να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους αλλά και την εμπειρία τους στα μέτρα ασφάλειας.

Ζήσαμε ωραίες στιγμές με  του ψαράδες στη λίμνη, που ψάρεψαν «θηράματα» πολλών κιλών, πανέμορφους κυπρίνους  αποδεικνύοντας  ότι  η ζωή της λίμνη είναι πλούσια και δραστήρια.

Τα ψάρια απελευθερώθηκαν πίσω στο βιότοπο τους για να συνεχιστεί η ακμαία ζωή τους.


Συγχαρητήρια σε όλους και στην παρέα που κατάφερε να ψαρέψει το μεγαλύτερο κυπρίνο.

Παρακάλαμος: Τα παιδιά της περιοχής απόλαυσαν την θεατρική παράσταση «2096-Μια ιστορία από το μέλλον»

 

Την θεατρική παράσταση «2096-Μια ιστορία από το μέλλον» απόλαυσαν τα  παιδιά της περιοχής στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Παρακαλάμου, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022.


Ετήσια συνάντηση Βελλαϊτών στους χώρους της Σχολής στις 16 Αυγούστου

 


Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔ/ΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ (ΑΘΗΝΩΝ) ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Γνωστοποιούν  σε όλους τους αποφοίτους Βελλαΐτες, στους συγγενείς και στους φίλους αυτών, ότι στις 16 Αυγούστου 2022, ημέρα Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση στους χώρους της Σχολής, κατά το γνωστό πρόγραμμα.

Στη θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος   Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΥΤΩΝ

ΚΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο), το Σάββατο 13 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 και ώρα 08:00-10:30 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 12 Αυγούστου

 


Την Παρασκευή 12 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Ρήξεις πρόσθιου χιαστού: Πιο συχνές στις γυναίκες και τις έφηβες αθλήτριες

 


Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα. Η πιθανότητα ρήξης ΠΧΣ σε γυναίκες αθλήτριες έχει βρεθεί ότι είναι από δύο έως οκτώ φορές υψηλότερη από ό,τι στους άνδρες. Υπάρχουν πολυάριθμες θεωρίες, που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες τραυματίζουν τον ΠΧΣ συχνότερα από τους άνδρες. Η πιο πρόσφατη έρευνα επισημαίνει διαφορές στη εμβιομηχανική (τον τρόπο που κινείται το σώμα) των αθλητριών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάξει η πιθανότητα ρήξης ACL σε μια γυναίκα.

Θεωρίες για τις διαφορές των τραυματισμών ACL μεταξύ ανδρών και γυναικών

«Έχουν γίνει πολυάριθμες μελέτες για τη διερεύνηση των τραυματισμών του ΠΧΣ σε αθλήτριες και αυτό που είναι γνωστό είναι ότι σε αθλήματα που έχουν σημαντικές στροφικές απαιτήσεις για τον ΠΧΣ, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, cheerleading και άλλα, οι τραυματισμοί ACL είναι έως και οκτώ φορές περισσότερο συνηθισμένες στις γυναίκες παρά στους άνδρες. 

Δεν είναι μυστικό ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετική δομή, διαφορετικό σχήμα σκελετού και διαφορετικούς τύπους σώματος. Ο λόγος για τον οποίο το ποσοστό των τραυματισμών ΠΧΣ είναι διαφορετικό αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης συζήτησης», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Ιντζόγλου, MD, MSC, PHD Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Ι' Ορθοπαιδικής Κλινικής - Αθλητικών Κακώσεων, Αρθροσκόπησης και Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Metropolitan General.

Μερικές θεωρίες είναι:

·         Ανατομικές διαφορές