Τρίτη 14 Μαΐου 2019

«Νέα Εποχή για το Πωγωνι»: Πρόγραμμα προεκλογικών ομιλιών του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη



Πρόσκληση
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Δημήτρης Ντότης και οι υποψήφιοι της παράταξης «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» σας προσκαλούν στις μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Μετά την παρουσίαση των θέσεων-δράσεων του προγράμματος μας περιμένουμε τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις σας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
Πρόγραμμα προεκλογικών ομιλιών:
·  Παρασκευή 17-5-2019 20:00 μ.μ. Κοινοτικό κατάστημα Δολιανών
·  Τρίτη 21-5-2019 20:00 μμ. Δημοτικό γυμναστήριο Καλπακίου
·  Τετάρτη 22-5-2019 20:00 μ.μ. Δελβινάκι.
·  Πέμπτη 23-5-2019 20:00 μ.μ. ΚΔΑΠ Παρακαλάμου.
·  Παρασκευή 24-5-2019 20:00 μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο Κεφαλοβρύσου.

«Έφυγε» από την ζωή ο συγχωριανός Γκέλης Μ. Θωμάς


«Έφυγε» σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου, σε ηλικία 86 ετών από την ζωή, ο συγχωριανός Γκέλης Μ. Θωμάς.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή για την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Ηπείρου», έστειλαν χθες οι κάτοικοι της Π.Ε. Πρέβεζας


Τόσο στις επισκέψεις του νυν και υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, όσο και στην κεντρική ομιλία του στην πόλη της Πρέβεζας- που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου που αψήφησε την έντονη βροχόπτωση- αναδείχθηκε το πλούσιο έργο που έχει επιτελεστεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ιδιαίτερα θετική απήχηση έχουν τα νέα που έχουν προγραμματιστεί.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης στην ομιλία του, υπογράμμισε, πως η εικόνα της Πρέβεζας αλλάζει, οι υπηρεσίες της αναβαθμίζονται και ζήτησε «καθαρή νίκη» από την πρώτη Κυριακή, για να μπορέσει η Πρέβεζα, όπως και η Ήπειρος, «χωρίς εμπόδια να πάει ακόμη ψηλότερα».
Έργα και παρεμβάσεις στην Π.Ε. Πρέβεζας
Στην ομιλία του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής:
«Το συναντάμε παντού. Οι κάτοικοι της Πρέβεζας αναγνωρίζουν το έργο μας. Την προσπάθειά μας να λύσουμε προβλήματα καθημερινότητας, αλλά και να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα.
Είναι ώρα να μιλήσουμε με το έργο μας:
Στην Π.Ε. Πρέβεζας υλοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί μεγάλα έργα που ξεπερνούν τα 120-130 εκατομμύρια ευρώ.
Με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.
Κάθε μεγάλο έργο έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη:
 Οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί προστατεύουν το περιβάλλον. Τελείωσε της Πάργας, κατασκευάζονται σε Λούτσα-Κανάλι, σε όλη την παραλία, προχωράμε σύντομα σε Καναλάκι και Αμμουδιά. Με καθαρές θάλασσες, αποκτούμε πρόσθετο πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας.

"Νέα Εποχή για το Πωγωνι": Προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη, στα Δολιανά, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 20:00

"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου με τη δημοτική παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγωνι" κ. Ντότη Δημήτρη στο Κοινοτικό Κατάστημα Δολιανών, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 20:00.

Καψάλης Κωνσταντίνος: Στις ανοίκειες επιθέσεις απαντούμε με το έργο μας!


Σε μία άνευ αρχών και ορίων αντιπολίτευση προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι «πρωτοεμφανιζόμενοι» στην περιοχή του Πωγωνίου που έχουν το θράσος να δηλώνουν σωτήρες των κατοίκων και του Δήμου!
Τα μηνύματα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου τους έχουν σπείρει τον πανικό και προκαλούν σπασμωδικές κινήσεις και επιθέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσβάλουν τη νοημοσύνη των δημοτών μας.
Η άγνοιά τους για τον αυτοδιοικητικό χώρο και για τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας τους οδηγεί σε «πόλεμο» που στερείται επιχειρημάτων. Θα τους δώσουμε μία βασική συμβουλή,  να σεβαστούν τους δημότες και την ιστορία του Δήμου.
Η ασέβειά τους απέναντι στους δημότες και στις ικανότητές τους διαφαίνεται επίσης από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, όπου παρατηρείται το τραγελαφικό να είναι υποψήφιοι σε Δημοτικές Ενότητες άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν!
Σε κάθε Δημοτική μας Ενότητα υπάρχουν δημότες που μπορούν και πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης! Αυτό ήταν το βασικό κριτήριο για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου». Έχουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα υποψηφίους που κατάγονται, ζουν ή δραστηριοποιούνται σε αυτήν, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της. Θεωρούμε τιμή να είναι αυτοί οι άνθρωποι στο πλευρό μας και δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό τόσο σε αυτούς όσο και σε όλους τους δημότες, προχωρώντας στις εκλογές της 26ης Μαΐου με πολιτικό πολιτισμό και με τον μακρύ κατάλογο των έργων που έχουμε να επιδείξουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Θα ήταν ευχής έργον να έχουμε «απέναντί» μας άξιους αντιπάλους καθώς έτσι η νίκη γίνεται πιο σημαντική! Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ανθρώπους που αντί να καταρτίζουν πρόγραμμα και να καταθέτουν προτάσεις, προσπαθούν να γκρεμίσουν όσα βρίσκουν μπροστά τους. Το Πωγώνι δεν μπορεί να πάει μπροστά με τέτοιες τακτικές! Γι’ αυτό είναι μονόδρομος η επιλογή της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου»!

Γραφείο Τύπου

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεάν internet για κατοίκους και επισκέπτες

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρει ο Δήμος Πωγωνίου μέσα από την μεγάλη παρέμβαση που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής που απαιτούν γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο internet.
Ο Δήμος Πωγωνίου κατάφερε να αναπτύξει σημεία ελεύθερης πρόσβασης, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, πρωτοπορώντας Πανελλαδικά, παρά τις δυσκολίες λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής.
Το δημοτικό ασύρματο δίκτυο δίνει στους δημότες και επισκέπτες τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν αρχεία, να έχουν on line επικοινωνία, καθώς και ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση κ.λπ.
«Στην εποχή της τεχνολογίας ο Δήμος Πωγωνίου κατάφερε να προσφέρει δωρεάν internet σε όλους τους δημότες. Και προχωρούμε αναβαθμίζοντας όλες τις γραμμές σε ευρυζωνικές, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ΟΤΕ, δίνοντας ταχύτητες 24 και 50 mbps» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Ο Δήμος Πωγωνίου ήταν από τους πρώτους 30 δήμους πανελλαδικά που εντάχθηκαν στο χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «WiFi 4eu» που αφορά στην παροχή προς τους πολίτες βελτιωμένων παροχών internet.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ο Δήμος Πωγωνίου υποστηρίζει σε εξοπλισμό και αναλώσιμα όλα τα αγροτικά ιατρεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι μαθητές του Παιδικού και Νηπιαγωγείου Καλπακίου υποδέχτηκαν τη Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη


Με πλατιά χαμόγελα υποδέχτηκαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού Καλπακίου την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη.
Η κ. Σωπίκη μίλησε στα παιδιά για το νέο της βιβλίο «Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου» καθώς και για το σπουδαίο ρόλο των παραμυθιών στη διαμόρφωση χαρακτήρων.
Οι μικροί μαθητές έμαθαν τα πάντα για τον κ. Ζιζάνιο και τη Μις Κονσερβίτα και για όλους τους ήρωες του νέου βιβλίου, το οποίο τους προσφέρθηκε από το Δήμο  Πωγωνίου όπως είχε προσφερθεί και σε όλους του μαθητές των δημοτικών σχολείων.


Σιούτα Ελένη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σιούτα Ελένη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  Πωγωνίου, στη Δ.Ε. Δελβινακίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε το 1970 στη Γερμανία και διαμένει μόνιμα στο Δελβινάκι.
Κατάγεται από τον  Άνω Παρακάλαμο.
Είναι απόφοιτος της νοσηλευτικής Ιωαννίνων.
Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στη δομή φιλοξενίας προσφυγικών ροών στο Δελβινάκι, καθώς υπήρξε και υπάλληλος και διαχειριστής φαρμακείου.

Τσαραώσης Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τσαραώσης Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, στη Δ.Ε. Δελβινακίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε το 1981 στα Ιωάννινα. 
Κατάγεται από το Δελβινάκι του Δήμου Πωγωνίου.
Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου Δελβινακίου και απόφοιτος ΙΕΚ Ιωαννίνων του τμήματος Ειδικών Εφαρμογών Πληροφορικής.
Διετέλεσε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και μέλος του Δ.Σ. του ΑΕΔ Πωγωνάτος και από το 2009 έως σήμερα εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου.
Από το 2005 έως σήμερα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία.
Είναι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Γκίκα και έχει 2 παιδιά.

Καχριμάνης Αλεξανδρος: Θετική εξέλιξη η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, για την κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι μια αρνητική εξέλιξη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικά για το ποδόσφαιρο της περιφέρειας. Κατά την πρόσφατη ιδιωτική επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στα Ιωάννινα, του είχα διαβιβάσει σχετικό υπόμνημα,  αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε και θεωρούμε πως η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δυστυχώς η  πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε.
Το δεύτερο αίτημα που διαβιβάστηκε στον κ. Υφυπουργό,  ήταν η κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Βοτανικός Ιωαννίνων, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ιωαννιτών που είχε διαθέσει την έκταση.
Του παραδώσαμε στοιχεία του φακέλου για τη μελέτη που είχε εκπονηθεί με πόρους της   Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων και της αδειοδότησης του έργου, το οποίο  δεν είχε υλοποιηθεί εξαιτίας αδυναμίας της Γ.Γ.Α. να το χρηματοδοτήσει.
Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για την επανενεργοποίηση των διαδικασιών είναι θετική εξέλιξη. Περιμένουμε την υλοποίηση του έργου, για  το οποίο  η Περιφερειακή Αρχή θα συνδράμει σε ο, τι απαιτηθεί και βεβαίως  όταν της ζητηθεί θα παραδώσει στη Γ.Γ.Α. τον πλήρη φάκελο του. 

Καψάλης Κωνσταντίνος: Το έργο μας και το πρόγραμμά μας

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ










Γραφείο Τύπου

Παπάς Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ζηκόπουλος Σταύρος

Παπάς Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δ.Ε. Άνω Καλαμά, με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ».

Ποια προϊόντα πηγαίνουν στο 13%, ποια μένουν στο 24%


Από την Δευτέρα  20 Μαΐου τίθεται σε ισχύ η μετάταξη τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% στον μειωμένο συντελεστή 13% όπως προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την τροπολογία, μετατάσσονται σε χαμηλότερο συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.
«Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, μετατάσσονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (13%) από είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) που ισχύει σήμερα:
1) είδη λαδιών, παρασκευάσματα κρεάτων και ψαριών, κακάο, ζύμες, αλάτι, ξύδια κλπ.,
2) η παροχή υπηρεσιών από οικοτροφεία, δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες και δομές που παρέχουν κατάλυμα σε άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών,
3) η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων, πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.
Επίσης, μειώνεται από δεκατρία τοις εκατό (13%) που είναι σήμερα σε έξι τοις εκατό (6%): ο συντελεστής του φόρου για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.
Τα ανωτέρω ισχύουν από 20.5.2019».
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται ετήσια απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, από τη μετάταξη σε χαμηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α. διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιορισθεί καθόσον εξαρτάται από το μέγεθος της κατανάλωσης αυτών. Εκτιμάται πάντως ότι για το έτος 2019 (σε επτάμηνη βάση) και για το έτος 2020 αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 441 εκατ. ευρώ περίπου και 667 εκατ. ευρώ περίπου, αντίστοιχα».

Η '''Ηπειρος 'Ολον'' και ο Δημήτρης Δημητρίου συνάντησε τους Ηπειρώτες της Αττικής στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Με τους Απόδημους Ηπειρώτες της Αττικής, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Μαϊου 2019, το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών
Ο Δημήτρης Δημητρίου στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων είπε:
Η παράταξη μας αντιπροσωπεύει την Ήπειρο ΟΛΩΝ αλλά και το ΟΛΟΝ Ήπειρος. Σκοπός μας είναι μία Περιφέρεια όλων των πολιτών της, όπου κι αν μένουν, ότι κι αν κάνουν, όποια κι αν είναι η πολιτική, κοινωνική και οικονομική τους θέση.
Σηματοδοτούμε το ΟΛΟΝ, που περικλείει το έδαφος, τις ιδέες, τα συναισθήματα, τους ανθρώπους, τα ήθη και τα έθιμα, τους ξενιτεμένους μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας και τόσα άλλα χαρακτηριστικά που διαπλάθουν κι αποτελούν την ταυτότητα του ΗΠΕΙΡΩΤΗ. Μια ταυτότητα για την οποία όλοι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Μια ταυτότητα την οποία η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ θα αγωνιστεί για να την κάνει φημισμένη σε όλο τον κόσμο.
Όλοι οι Ηπειρώτες και όλες οι Ηπειρώτισσες είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το νέο όραμα που πρεσβεύει η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ. Από τους νέους μας, που με φιλοδοξίες και όνειρα ξεκινάνε την ζωή τους και επιθυμούν να μένουν και να εργάζονται στον τόπο που μεγαλώνουν. Από τις γυναίκες, οι οποίες καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους, κοινωνικά και επαγγελματικά, και που θα πρέπει πάνω από όλα να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις και οι κόποι τους να ανταμείβονται. Από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, η οποία κουβαλάει στους ώμους της όλη την κληρονομιά και την ιστορία αυτού του τόπου και καλείται να την μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές. Από τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ που βρίσκονται ανά τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κουβαλώντας μαζί τους την ταυτότητα του ΗΠΕΙΡΩΤΗ.

Εορτάστηκε η επέτειος αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι


ΜέΡΑ25: Ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στα Ιωάννινα την Πέμπτη 16 Μαΐου


Ανοικτή πολιτική εκδήλωση διοργανώνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στα Γιάννενα το κόμμα ΜέΡΑ25.
Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Serai, θα μιλήσει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης και θα προλογίσει η Ευρωβουλευτής του κόμματος και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα.

Κάκος Ευθύμιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάκος Ευθύμιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Καλπακίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».



Βίλλης (Τέλης) Αριστοτέλης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Βίλλης (Τέλης) Αριστοτέλης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Δελβινακίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε στο Δελβινάκι το 1961.
Διατελεί διοικητικός υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου από το 1986 έως σήμερα.
Επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελβινακίου.
Είναι έγγαμος.
Από το 2014 είναι Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Πωγωνίου και Αντιπρόεδρος του ΔΣ  του Ν.Π.Δ.Δ..

Μήτση Γιαννούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μήτση Γιαννούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Άνω Καλαμά, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε το 1957 στη Ρεπετίστη Πωγωνίου.
Κάτοχος πτυχίου Λογιστών και πτυχίου εκτελωνιστού.
Εργάστηκε επί σειρά ετών ως λογίστρια, ως εκτελωνίστρια και ως Διοικητική Υπάλληλος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι έγγαμη με ένα παιδί.

Πότση Σοφία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πότση Σοφία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Δελβινακίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
  
Γεννήθηκε το 1996 στην Γερμανία και μεγάλωσα στην Βήσσανη Πωγωνίου.
Απόφοιτη Ψυχολογίας (University of East London), μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία
Σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.

Ρούκου Φανή: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μιας και εκπροσωπεί το γυναικείο φύλο καλωσορίζουμε την κα Φανή Ρούκου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο ψηφοδέλτιο της Παράταξής μας.
Η κα Ρούκου κατάγεται από τα Δερβίζιανα και τους Δρυμάδες, είναι διπλωματούχος Φυσικοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική.
Εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, είναι πλήρως καταρτισμένη σε ζητήματα υγείας, πολιτισμού και συνδικαλισμού και κατέρχεται πρώτη φορά στην αρένα της πολιτικής, με πύρινο λόγο, πυγμή κι αποφασιστικότητα!
"Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από σένα Φανή" μου είπε. Και του απάντησα: "Τότε κ. Νικόπουλε, μου επιτρέπετε να σας συνοδεύσω να προχωρήσουμε μαζί σ αυτό τον αγώνα για ένα Δήμο με ταυτότητα. Είναι τιμή και χαρά μου"

Καλή επιτυχία Φανή μας!!!

Μάτσιας Βασίλειος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μάτσιας  Βασίλειος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Δελβινακίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε στα Κτίσματα του Δήμου Πωγωνίου το 1948.
Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο Πωγωνιανής. Είναι Πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Υπηρέτησε για 30 και πλέον έτη σε μονάδα Παιδικής Προστασίας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Διετέλεσε παιδαγωγός και διευθυντής του κέντρου παιδικής μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στο ΚΠΜ (25 έτη), επικεφαλής αντιπολίτευσης στον Δήμο Δελβινακίου(2006-2010), Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου (2011-2014), Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Πωγωνίου (2014-2017).
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 2014-17.

Νατσίκου Ειρήνη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Ακόμα μία γυναικεία παρουσία κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Παράταξής μας η κ. Ειρήνη Νατσίκου. Την καλωσορίζουμε ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στο ψηφοδέλτιό μας.
Η κα Νατσίκου κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα του Αστικού, του Αστικού Δικονομικού και του Εργατικού Δικαίου.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων από το 2012 και τα τελευταία τρία χρόνια παρέχει νομικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες και αιτούντες διεθνή προστασία.
Είναι Δόκιμη Σαμαρείτισα στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Μια παρουσία δύναμης και αποφασιστικότητας για το "αύριο" του Δήμου Πωγωνίου αλλά και που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον στα πολιτικά δρώμενα.
Ευγενική φυσιογνωμία, δημιουργική, αποτελεσματική, με κοινωνικές ευαισθησίες, διεκδικητική, ειδική στην
τάχιστη διεκπεραίωση υποθέσεων, ανοιχτή και φιλική.
"Νοιαζόμαστε για το διπλανό μας, μαχόμαστε για τις ιδέες μας, αγωνιζόμαστε για την συλλογική πρόοδο του τόπου μας και πορευόμαστε με αξιοπρέπεια, ήθος κι εντιμότητα για να δώσουμε στο Πωγώνι την θέση που του αξίζει"

Καλή επιτυχία Ειρήνη!!!

Κιόση Σωτηρία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κιόση Σωτηρία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε το 1994 στα Ιωάννινα.
Κατάγεται από το Βασιλικό του Δήμου Πωγωνίου.
Είναι πτυχιούχος του ΙΕΚ Ιωαννίνων στην προσχολική αγωγή δραστηριοτήτων και έκφρασης.
Εργάζεται ως υπεύθυνη σε κατάστημα ενδυμάτων.

Τζάτζου Χρύσα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»



«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Μία ακόμα όμορφη παρουσία έρχεται από τη Λάβδανη αυτή τη φορά, να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο της Παράταξής μας,
Καλωσορίζουμε την κυρία Χρύσα Τζάτζου.
Η κυρία Τζάτζου κατάγεται από τη Λάβδανη και διαμένει στα Ιωάννινα.
Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας ιδιόκτητη επιχείρηση ξυλείας.
Είναι άριστη σε καλλιτεχνικής φύσεως εργασίες με τις οποίες ασχολείται χρόνια.
Δυναμική, πρωτοπόρα, ασυμβίβαστη, θαρραλέα, γυναίκα με πυγμή κι αποφασιστικότητα, καλή γνώστης των νόμων του εμπορίου και των συναλλαγών, άριστη στις δημόσιες σχέσεις.
"Χρύσα, η διεκδίκηση ενός Δήμου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι άνθρωποι που χρειάζομαι δίπλα μου πρέπει να είναι ικανοί και άξιοι, ώστε αν εκλεγούν να μπορούν να διεκδικήσουν για την περιοχή και να είναι έτοιμοι ακόμα και να συγκρουστούν αν χρειαστεί" κι η απάντηση δεν άργησε να ΄ρθει. "Τότε κύριε Νικόπουλε είστε στο κατάλληλο άτομο. Ακόμα και γροθιά στο μαχαίρι θα χτυπήσω αν χρειαστεί για τους συνδημότες μου που εγκαταλείφθηκαν στο έλεός τους. Το Πωγώνι πρέπει πάση θυσία να βγει από την απομόνωση. Δεν του αξίζει και δεν ανέχομαι να το βλέπω έτσι. Πάμε μαζί, γερά και δυνατά να πάρουμε πίσω τη χαμένη του αίγλη"

Καλή επιτυχία Χρύσα!!!

Γιούνης Αναστάσιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γιούνης Αναστάσιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Άνω Καλαμά, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».


Γεννήθηκε στο Μαζαράκι Ιωαννίνων.
Είναι πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Βελλάς, του Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Διδασκαλείου Ιωαννίνων.
Διετέλεσε: Μέλος Δ.Σ Διδασκαλικού Συλλόγου Αθηνών, Γραμματέας Αδελφότητας Μαζαρακιτών Αθηνών, Πρόεδρος Κοινότητας Μαζαρακίου,  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνω Καλαμά (2006-2010), Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Καλαμά (2006-2008), Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος Α/θμιας & β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου (2010-2019), Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου.

Τσιάτη Γιάννα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»



«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Απλοί καθημερινοί άνθρωποι ορισμένοι εκ των υποψηφίων μας που με χαμόγελο ζουν, αγωνίζονται και πάντα τα καταφέρνουν δίχως να χάσουν το κουράγιο τους, όπως η επόμενη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξής μας.
Καλωσορίζουμε την κυρία Γιάννα Τσιάτη.
Η κυρία Τσιάτη γεννήθηκε στους Νεγράδες και μεγάλωσε στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.
Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε κλινική.
Από μικρή στη βιοπάλη εργάστηκε στον τομέα της εστίασης, της καθαριότητας και των πωλήσεων.
Αναδείχτηκε ταλέντο στην οργάνωση και στο χώρο του marketing. Ακούραστη, εργατική, αγωνίστρια, άνθρωπος των έργων και με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
"Βλέποντας την ερήμωση των χωριών μας, την εγκατάλειψη και τις δυσκολίες των ανθρώπων, αποφάσισα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στηρίζοντας έναν άνθρωπο δυναμικό, με όραμα για το δήμο Πωγωνίου"

Καλή επιτυχία Γιάννα!!!

Αποστόλου Βασίλειος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"



"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Αποστόλου Βασίλειος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δ.Ε. Καλπακίου, με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγωνι".

Ονομάζομαι Αποστόλου Βασίλης και κατάγομαι από τα Δολιανά Πωγωνίου.
Μεγάλωσα και ζω στα Δολιανά. Είμαι απόφοιτος Σχολής τεχνικών υπολογιστών.
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση παρά το νεαρό της ηλικίας μου γιατί νιώθω ότι εμείς οι νέοι έχουμε την ικανότητα σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις των μεγαλύτερων μας να αλλάξουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Πωγώνι και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Συντάχθηκα στο πλευρό του Δημήτρη Ντότη και είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" γιατί συμμερίζομαι τις απόψεις, τα οράματα και το όνειρα του κυρίου Ντότη για τον τόπο μου.
Το Πωγώνι μας αξίζει καλύτερο μέλλον και είμαστε έτοιμοι να του το προσφέρουμε!

Αποστόλου Βασίλειος
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος
"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"