Σάββατο 21 Μαΐου 2011

MRB: Μηδενική η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ


O Γιώργος Παπανδρέου καταλληλότερος για πρωθυπουργός με προβάδισμα 0,2%!!!
Μηδενική είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας REAL news.

Αναλυτικά: 
ΠΑΣΟΚ: 21,5%
ΝΔ: 21,5%
ΚΚΕ: 8,1%
ΛΑΟΣ: 6%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2%
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,9%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 26,1%.


Στην εκτίμηση ψήφου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 31,8% αντιστοίχως, το ΚΚΕ 9,5%, το ΛΑΟΣ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,8%.

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν περνούν το κατώφλι του 3% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και δεν υπάρχει αυτοδυναμία.
Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται 12,5 μονάδες. Προβάδισμα 0,2% έχει ο Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 26,5% έναντι 26,3% του Αντ. Σαμαρά.


Κανένας από τους δυο δηλώνει το 45,2%.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ:Μιλάει με σκληρή γλώσσα για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση


Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση.
Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.



Αναλυτικά, τις απαντήσεις που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος:

-Κύριε Γλέζο, η Αθήνα είναι ανάστατη από τα επεισόδια που γίνονται μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες. Η Αριστερά δεν φαίνεται να εκφράζει με όσα λέει τους πολίτες που άρχισαν να κοιτάνε προς την Ακροδεξιά. Τι φταίει;


«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.

Ποίος ευθύνεται γι’ αυτό όμως; Καταρχάς να δούμε τη ρίζα του κακού. Ευθύνονται όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές που είχαν αποικίες στις υπό ανάπτυξη χώρες, οι οποίες σταμάτησαν να αποικιοκρατικές αλλά εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις χώρες και δεν τις αφήνουν να αναπτυχθούν. Οι οικονομικοί μετανάστες δεν βρίσκουν δουλεία στον τόπο τους και φεύγουν.


Φταίει επίσης η κυβέρνηση, που δεν κάνει ό, τι πρέπει. Έπρεπε να πιάνει τον καθέναν και να τον ρωτά «από πού είσαι;» και αν απαντά λ.χ. «από το Αλγέρι» να τον στέλνει στη Γαλλία! Να πληρώσει εκείνη που είναι αιτία γι’ αυτό. […] Γιατί να την πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης και όχι του Ψυχικού και της Φιλοθέης; Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία ως όργανο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, αντί ως όργανο καταστολής της παραβατικότητας. Αν έκανε το δεύτερο δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα. Θα αποτρεπόταν».


-Και η Αριστερά;

«Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».


-Έχετε ζήσει όλη τη πολιτική μας ιστορία. Σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν η σημερινή κρίση ή δεν έχει ταίρι;

«Οι αιτίες που φτάσαμε ως εδώ είναι πολλές. Έχουμε κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, κρίση στα δημοσιονομικά και κρίση γενικότερα στην οικονομία της χώρας.


Πρώτον η κρίση στο κεφάλαιο θα είναι διαρκής, όσο υπάρχει χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί παίζουν γύρω από το χρήμα. Το χρήμα όμως είναι μέσο ανταλλαγής αξιών. Δεν παράγει αξίες. Η αύξηση της τιμής των μετοχών στο Χρηματιστήριο δεν σημαίνει ότι παράγεται αξία. Παιχνίδια παίζονται. Αέρας!


Οι Ελληνικές κυβερνήσεις πάντα σώζουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο με τα σχέδια ενίσχυσης ρευστότητας με 110 δισ. ευρώ. Παίρνουν χρήματα από το φτωχό λαό και τα δίνουν στους μετόχους που δεν παθαίνουν τίποτε […].


Δεύτερον, το δημοσιονομικό έλλειμμα. Υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει για να είμαστε πάντα χρεωμένοι. Έχουμε περιττά έξοδα σίγουρα. Γιατί όμως να δίνουμε το 24% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες την ώρα που τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη δίνουν 4%-12%;
Και μη μου λένε για την Τουρκία. Όταν μας έκανε πόλεμο ο Μουσολίνι, είχε 8.000.000 στρατό, και ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 7.350.000. Ο στρατός του κράτους που μας έκανε επίθεση ήταν μεγαλύτερος από τον πληθυσμό μας! Νικήσαμε; Νικήσαμε. Χωρίς άρματα μάχης. Χωρίς αεροπλάνα.


Εάν πούμε στη γείτονα «μη διανοηθείς να διεκδικήσεις ούτε σπιθαμή εδάφους», τι θα κάνει; Θα τολμήσει; Τα είπα και στους δημοσιογράφους του «Spiegel». Τους ρώτησα: «Για πόσα χρόνια δεν σας άφησαν οι σύμμαχοι να φτιάξετε στρατό;». «Για δέκα χρόνια» μου απάντησαν. Για δέκα χρόνια λοιπόν ούτε μια δεκάρα για αμυντικές δαπάνες. Η πρώτη δόση του Μνημονίου δεν πήγε στον λαό, αλλά επέστρεψε στη Γερμανία για τα υποβρύχιά τους!».


-Και με το μεγάλο κράτος τι κάνουμε;


«Επεμβαίνει τώρα η τρόικα και λέει ότι ζητά περικοπή των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι τομείς που δεν αντέχουν περικοπές, είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας, της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως τομείς μη παραγωγικοί, γεμάτοι από εσμούς ημετέρων που λυμαίνονται τον κρατικό Προϋπολογισμό. Αργόμισθοι, υψηλόμισθοι, πολυθεσίτες σε επιτροπές που παίρνουν αντιμισθίες, όλοι αυτοί οι εσμοί είναι αντιπαραγωγικοί. Να τους διώξει όλους αυτούς. Να τους διώξει!


Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μου είχε πει ότι είχε 145 συμβούλους! Και ο ρόλος τους ποιος είναι; Να κάνουν ρουσφέτια. Ογδόντα οκτώ συμβούλους έχει ο Παπανδρέου. Πότε προλαβαίνει να τους δει;


Τέλος, δεν αναπτύξαμε ποτέ βαριά βιομηχανία. Καταντήσαμε να περιμένουμε να έρθουν τουρίστες επειδή γίνεται ένοπλη σύρραξη στη Μεσόγειο.


-Και πώς θα βγούμε από την κρίση; Ποία είναι η πρόταση σας;


«Για δέκα χρόνια να κάνουμε και εμείς το θαύμα μας! Έχω τέσσερις τρόπους. Μείωση στρατιωτικών δαπανών. Περικοπή άχρηστων δαπανών και σύλληψη της φοροδιαφυγής. Να μας δώσουν επίσης πίσω οι Γερμανοί τα 162 δισ. πολεμικές αποζημιώσεις που με τον τόκο φτάνουν το 1 τρισ. . Τέταρτος τρόπος: Αν η Ελλάδα έκανε ένα ομολογιακό δάνειο και η κυβέρνηση κέρδιζε την εμπιστοσύνη του λαού, τι λες, ο κόσμος θα δάνειζε ή όχι την κυβέρνηση; Θα τη δάνειζε. […]».


-Η Αριστερά θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;


«Εμείς, ως Αριστερά, δεν έχουμε πειστεί ότι οι κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει. Ούτε η μία, ούτε η άλλη. Αν είχαμε πειστεί, για ποίον λόγο να μην το κάναμε; […]».


-Εσείς, στην ηλικία σας, δεν κάθεστε σε ησυχία. Τη μία πάτε στην Πάτρα, την άλλη στη Μυτιλήνη, την άλλη στη Κέρκυρα. Πότε θα ησυχάσετε; Πέρασαν τα χρόνια…


«Ποτέ! Είναι μια οφειλή προς τους συντρόφους μου για τα όνειρα που κάναμε στη Κατοχή. Λευτεριά - την πετύχαμε -, εθνική ανεξαρτησία - δεν την πετύχαμε και φταίμε εμείς στην Αριστερά -, το θέμα της δημοκρατίας και το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι οφειλή απέναντι στους νεκρούς συντρόφους μου. Γι’ αυτό δεν θα ησυχάσω ποτέ. […]».

ΕΛΛΑΔΑ: Θητεία Ελλήνων Πολιτικών

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ!!!




ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός, ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής / εφοδιαστής .


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΕΘΑ. Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.


ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην ΥΕΘΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον "ακριτικό" Πειραιά.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού, ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με "μέσο" στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε "μέσο" για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην "ακριτική" Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.

Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)... Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Και μια μικρή "λεπτομέρεια": σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».


Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί...


(Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Δρ. ΔΡΟΥΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ )

ΑΡΙΣΤΕΡΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ : Καλούμε όλες και όλους την Τρίτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 19.30 μ.μ. να βρεθούμε στα Λιθαρίτσια, για καφεδάκι και κουβέντα για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΑΕΚΕ)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Καθηγητών είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα, είναι η προσπάθεια συνεύρεσης των αριστερών και όχι μόνο εκπ/κών. Δεν είναι μια ευκαιριακή σύμπραξη αλλά η “μαγιά” για νέο ξεκίνημα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και μετά τις εκλογές της ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ, στον ίδιο ενωτικό δρόμο της σύμπραξης και συνεύρεσης συνολικά της αριστεράς τόσο σε κινηματικό επίπεδο και όχι μόνο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια των ενωτικών αγώνων σε όλα τα επίπεδα, μήκη και πλάτη για να αποτελέσει αυτό την αναγέννησης της ελπίδας μέσα σε ζοφερούς καιρούς της μη πτώχευσης του λαού και της νεολαίας.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει και άλλους συνοδοιπόρους και συνεργάτες, θα ανοίξει δρόμους συνεργασίας με όλες εκείνες τις δυνάμεις της παιδείας, που αγωνιούν για το μέλον όλων των παιδιών, όλων των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων, όλων των ανέργων, όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων ενάντια σε κατοχικά μνημόνια, ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας γης και περιουσίας του λαού. Ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου με τους ληστές εκφραστές του ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συνεργασία και άλλων προθύμων.


Με βάση αυτό χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή.


Καλούμε όλες και όλους την Τρίτη 25-5-2011 και ώρα 19.30 μ.μ. να βρεθούμε για καφεδάκι στα Λιθαρίτσια, κουβέντα για το εκλογικό αποτέλεσμα, τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με ανταλλαγή και εμπλουτισμό των απόψεων με σκοπό την απογείωση της προσπάθειάς μας για ενότητα.
Για να μην παραμείνει μόνιμα η Αριστερά δωρητής ψυχής τε και σώματι.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη μεταναστών και διακινητή τους

Συνελήφθη, σήμερα στις 00:20, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε ως συνεπιβάτιδες μια 30χρονη αλλοδαπή και μια 23χρονη, οι οποίες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΣΙΟ: Έρχονται μειώσεις έως και 35% στις συνολικές αποδοχές των εργαζόμενων

Οριστικό τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου αποφάσισαν να βάλουν κυβέρνηση και «δάνειες δυνάμεις».
Η εντολή της Τρόικας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, συνεπάγεται την οριστική κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Μετά τις περικοπές τα επιδόματα εορτών και αδείας έχουν περιοριστεί σε 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το δώρο Πάσχα και 250 ευρώ το επίδομα καλοκαιρινής άδειας.

Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», κάθε υπάλληλος του Δημοσίου θα χάσει από εφέτος 750 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ από το 2012 η απώλεια θα φθάνει τα 1000 ευρώ ετησίως. Η μισθολογική δαπάνη που θα γλιτώσει το κράτος από το 2012 και μετά, θα φθάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μελετά μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και την κατάργηση του για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Προ των πυλών βρίσκεται η τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα μέτρα του νέου Μεσοπρόθεσμου 2012-2015 και το μεγαλύτερο πακέτο εκποίησης ΔΕΚΟ και ακινήτων του Δημοσίου. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ανασκευή του συστήματος των αποδείξεων, που από λάθος φέρνει μεγάλες επιστροφές φόρου.
Εξετάζεται επίσης η επιβολή πλαφόν στο μπόνους του φόρου ή μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογουμένων. Συζητείται και η κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για του Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.


Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», το τελικό πακέτο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, προς εκμαίευση συναίνεσης.

ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: Απαιτεί Ανεξάρτητο φορέα για τις αποκρατικοποιήσεις

Την ίδρυση ανεξάρτητου φορέα για τις «πωλήσεις» κρατικών εταιρειών απαιτεί η Άγγελα Μέρκελ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Κεφάλαιο».

Με αυτή την απόφαση οι αποκρατικοποιήσεις «φεύγουν» από τα χέρια της κυβέρνησης και τις αναλαμβάνει ανεξάρτητος φορέας με «έκτακτες εξουσίες» στον οποίο θα περάσει κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου μεγαλύτερη από 50 δις. ευρώ.
Η κυβέρνηση θα έχει συμμετοχή στον φορέα αυτό, αλλά δεν θα τον ελέγχει, με την έννοια ότι οι αποφάσεις θα παίρνονται από τη διοίκησή του χωρίς την παρέμβαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα δεσμεύεται μόνο από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Οι δεσμεύσεις θα αφορούν τη «ρευστοποίηση» κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, υπό την εποπτεία της τρόικας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η στελέχωση της διοίκησης του οργανισμού θα γίνει υπό την εποπτεία της τρόικας, με παράγοντες με «διεθνή πείρα» στο αντικείμενο.


Το χρονοδιάγραμμα των ρευστοποιήσεων αλλάζει επίσης και επισπεύδεται:


-Το πρώτο πακέτο κρατικοποιήσεων 15 δις. ευρώ, που αρχικά προβλεπόταν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2013, τώρα πρέπει να έχει τελειώσει μέσα στους επόμενους 6 έως 12 μήνες.


-Το υπόλοιπο πακέτο των 35δις. ευρώ θα πρέπει να έχει τρέξει στο μεγαλύτερο μέρος του, το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2013.


Στον νέο σχεδιασμό προβλέπεται η πρώτη κίνηση να γίνει μέσα σε έναν μήνα με πωλήσεις του ΟΤΕ και πιθανώς μια από τις συμμετοχές του Δημοσίου σε τράπεζα.

ΚΚΕ: «Ποια είναι η προσφορά των εφοπλιστών;»

Το ΚΚΕ σχολιάζει την ομιλία Σαμαρά.



«Ποια είναι η προσφορά των εφοπλιστών που ύμνησε ο πρόεδρος της ΝΔ: Τα προκλητικά τους προνόμια και η φορολογική ασυλία; Η χρεοκοπία του ΝΑΤ; Η ναυπήγηση εκατοντάδων πλοίων στο εξωτερικό; Η ανεργία των ναυτεργατών ή η στυγνή εκμετάλλευση των Ελλήνων και ξένων που απασχολούν;» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφορικά με την ομιλία Αντώνη Σαμαρά στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Όσον αφορά τη συναίνεση, το ΚΚΕ αναφέρει πως «με όποιο τρόπο και αν καταλήξουν να ισχυροποιήσουν τη συναίνεσή τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι άλλοι πρόθυμοι ή "κρυφοπρόθυμοι", για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, με την οργάνωση και τη συμπόρευση του με το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σχέδιο περιλαμβάνει την πληρωμή βάση τον δεδουλευμένο μισθό

Σχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση ενός μηνιάτικου από τη μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων, βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να μαζέψει τα 6 και πλέον δισεκατομμύρια που λείπουν φέτος από τον προϋπολογισμό ώστε να πετύχει μείωση του ελλείμματος.

Η πρόταση αυτή συζητείται ήδη από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου», το σχέδιο προβλέπει αλλαγή στον τρόπο αποδοχών για 780.000 δημόσιους υπαλλήλους, καθώς θα πληρώνονται με βάση τον δεδουλευμένο μισθό και όχι προκαταβολικά, όπως συμβαίνει σήμερα.

Στην πράξη λοιπόν, ένας μισθός θα μείνει στα ταμεία του κράτους και έτσι θα εξοικονομηθούν περίπου 1,5-2 δισεκατομμύρια, με το να μεταφέρει το Δημόσιο τις πληρωμές των υπαλλήλων στο τέλος του μήνα τον οποίο εργάστηκαν, όπως συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα.

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και ισχυρό φαβορί για την ανάληψη των ηνίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
H κα Λαγκάρντ επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, ακόμη περισσότερες απ' όσες έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι επιθεωρητές Υγείας ερευνούν τις προμήθειες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, αποκάλυψε ότι οι επιθεωρητές Υγείας διερευνούν προμήθειες καρδιολογικών στεντς με φαρμακευτική ουσία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το νοσοκομείο πλήρωνε τα καρδιολογικά στεντς που προμηθευόταν στην τιμή των 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ευρήματα των επιθεωρητών θα παραδοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Επιχορηγήσεις για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-64 ετών

Αφορούν σε επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η υλοποίηση, από τον ΟΑΕΔ, προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών), για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-64 ετών.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κα Ελένης Τσιαούση, για τα προγράμματα απασχόλησης. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την απορρόφηση ανθρώπινου δυναμικού και την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ενημερώνει τη βουλευτή ότι άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί η υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών, για την απασχόληση και κατάρτιση των δικαιούχων «επιταγής επανένταξης» στην αγορά εργασίας.