Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός ο οποίος εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών


Συνελήφθη, χθες (27-04-2018) το πρωί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης τεσσάρων παράτυπων μεταναστών.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και παράνομη είσοδο, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος συλληφθείς μαζί με τον 40χρονο συνεργό του, χθες το πρωί οργάνωσαν την παράνομη μεταφορά και την περαιτέρω προώθηση στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας (ηλικίας 29, 35, 29 και 19 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι όπως προέκυψε, καθοδήγησε τους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, από την ελληνοαλβανική μεθόριο έως τον Παραπόταμο Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τους προμήθευσε με εισιτήρια λεωφορείου, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι λαθρομετανάστες για την παράνομη μεταφορά, θα κατέβαλαν στον 40χρονο, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν, μεταξύ (100) και (200) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο υφυπουργός εξωτερικών Τέρενς Κουίκ προσκεκλημένος στην Αστάνα στην ετήσια συνέλευση των εθνοτικών κοινοτήτων του Καζακστάν


Ο υφυπουργός εξωτερικών Τέρενς Κουίκ προσκεκλημένος στην Αστάνα στην ετήσια συνέλευση των εθνοτικών κοινοτήτων του Καζακστάν

Μετά από σχετική πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν και του ομολόγου του κ. Roman Vassilenko, o Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ θα παραστεί σήμερα στην εναρκτήρια συνεδρία της εφετινής (26ης) Συνέλευσης των Λαών του Καζακστάν, η οποία διεξάγεται στην Αστάνα.
Στη Συνέλευση, η οποία πραγματοποιείται με τη παρουσία του Καζάκου Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσωπούνται οι εθνοτικές κοινότητες του Καζακστάν μεταξύ των οποίων και η Ελληνική, που αριθμεί περί τα 10.000 μέλη.
Ο Υφυπουργός θα συναντήσει και θα συνεργαστεί με στελέχη της εκεί ελληνικής Ομογένειας και θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Vassilenkο.

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2018/2019


Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2018/2019 στα πλαίσια του Καν. (ΕΕ) 1308/2013
Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:
Έως και τις 25 Μαΐου 2018 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2018/2019 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο ή για τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης), με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες).
Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:
I.             Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση
II.           Φύτευση νέων αμπελώνων
III.         Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:
1.Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
2.Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου
3.Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών
4.Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ)
5.Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
6.Φωτοτυπία φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
7.Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου και IBAN.
8.Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 10 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια. Για τα ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια όταν ο παραγωγός ενταχτεί στο πρόγραμμα θα απαιτηθεί 10ετή συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης).
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr  – Ενημέρωση Αγροτών. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για δεκάδες έργα περιβάλλοντος, πολιτισμού, υποδομών


Η κατασκευή δύο ακόμη ΣΜΑ σε Ηγουμενίτσα και Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού για το σύνολο των μονάδων της Ηπείρου, προωθείται με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε τους αναδόχους και άλλων σημαντικών έργων για περιοχές της Ηπείρου, όπως είναι η κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών και αντλιοστασίων στο Δήμο Πάργας, η σύνδεση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με την εθνική οδό προς Ιωάννινα, αλλά και οι εργασίες αντιστήριξης στην Αρχαία Αμβρακία. Επίσης έλαβε αποφάσεις για βελτιώσεις- αποκαταστάσεις οδικού και αρδευτικού δικτύου.
Αναλυτικά Ανάδοχοι αναδείχθηκαν κατά κατηγορία οι εξής:
Έργα Περιβάλλοντος:
«Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 918.500. Ανάδοχος Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.- ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Γ. Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού € 495.000. Ανάδοχος Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.- ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», προϋπολογισμού 6.322.500,00 € πλέον ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. Ανάδοχος Κ/Ξ ENACT AE- A. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.
«Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000€. Ανάδοχος Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗ
Αγροτικές υποδομές/Αντιπλημμυρικά
«Αποκατάσταση ζημιών πρανών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 40.000€. Ανάδοχος ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για νέους αγρότες, πέτρινα γεφύρια, κατολίσθηση Κρυοπηγής, λίμνη Παμβώτιδα


Ξεπερνά τις  προσδοκίες το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των Νέων  Αγροτών
Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ενδιαφέρον, για ένταξη στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τις βεβαιώσεις που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί από το  ΚΕΠΠΥΕΛ, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 750, που ίσως αυξηθούν καθώς δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου.
Η θετική αυτή εξέλιξη, οφείλεται όπως είπε ο Περιφερειάρχης, στις ενημερωτικές ημερίδες που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης ανέφερε ότι στην αρχική πρόσκληση είχαν υποβληθεί 280 αιτήσεις και το στοίχημα που είχε τεθεί ήταν ο αριθμός να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 450, στόχος που πλέον έχει υπερκαλυφθεί και για να ικανοποιηθούν  οι επιλαχόντες θα απαιτηθούν για την Ήπειρο άλλα 6 εκ. ευρώ.
«Αν συμπληρώσουμε τον αριθμό, θα ζητήσουμε επιλαχόντες. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε. Πρόκειται για 6 εκ ευρώ επιπλέον για τους επιλαχόντες. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε περίπου 1.000 άτομα νέους αγρότες στην Ήπειρο,  1000 οικογένειες έξω από την ανεργία. Με σωστή καθοδήγηση και ενέργειες να πάρουν στον τόπο μας τα προγράμματα αγροδιατροφής και με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για εξωστρέφεια των προϊόντων, να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει», υπογράμμισε.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στην συμμετοχή του το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση που οργάνωσαν κτηνοτροφικές οργανώσεις στον Τύρναβο για τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος, στην οποία παρουσίασε τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και μια σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την προστασία της φέτας και του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές.
Το έργο των τοπικών φορέων  για τη  δημοπράτηση του έργου αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Δημητρίου, μέλη του ΔΣ και τον Γενικό Διευθυντή κ. Λάζαρο Τσακανίκα.
Τα στελέχη της κορυφαίας συνεταιριστικής επιχείρησης της χώρας ενημέρωσαν λεπτομερώς τον βουλευτή για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πτηνοτροφικός κλάδος, εστιάζοντας σε φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, στο υψηλό κόστος παραγωγής, στις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και στις καθυστερήσεις επενδυτικών προγραμμάτων που αφορούν νέες γραμμές παραγωγής.
Ο κ. Καραγιάννης, που υπήρξε κατά το παρελθόν στέλεχος του συνεταιρισμού, μετέφερε στους συνομιλητές του την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη συνεταιριστική πτηνοτροφία στην Ήπειρο και γενικότερα τις επιχειρήσεις του χώρου της κοινωνικής οικονομίας, στον οποίο η ΠΙΝΔΟΣ εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και προσφέροντας στην ελληνική και διεθνή αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης εμπλέκεται σε (14) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, δημοτικά κτίρια, Ιερό Ναό καθώς και σε μία κλοπή τροχοφόρου 
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών - διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων.
Ως δράστης των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκε ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο 46χρονος αλλοδαπός, τον περασμένο Φεβρουάριο, διέπραξε τις παρακάτω κλοπές - διαρρήξεις:
κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 13-02-2018, στην Πέτρα, διέρρηξε τέσσερα σπίτια, καταναλώνοντας τρόφιμα και αφαιρώντας από το ένα σπίτι, το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ
την 12-02-2018 στην Πέτρα, εισήλθε στο κοινοτικό γραφείο και στο αγροτικό ιατρείο, διαρρηγνύοντας παράθυρο και ερεύνησε τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει και το κοινοτικό καφενείο,
βραδινές ώρες της 13-02-2018 στο Τρίστενο, αφαίρεσε από αυλή σπιτιού ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο,
βραδινές ώρες της 14-02-2018 στη Δόλιανη, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ καθώς και είδη ρουχισμού και διατροφής,
την 14/15-02-2018 στη Λεπτοκαρυά, διέρρηξε δύο σπίτια, χωρίς να έχει εξακριβωθεί εάν έχει αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο,
βραδινές ώρες της 15/16-02-2018 στους Μηλιωτάδες, διέρρηξε τρία σπίτια, καταναλώνοντας τρόφιμα, καθώς και τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, χωρίς να αφαιρέσει αντικείμενα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τετάρτη (02-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
· Πέμπτη (03-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
· Παρασκευή (04-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (05-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη, χθες (26-04-2018) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 42χρονος υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, ο 42χρονος εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, διότι λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει σε προαύλιο χώρο οικίας στον Κατσικά Ιωαννίνων και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο καθώς και ένα μαχαίρι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τετάρτη (02-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (03-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (04-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (06-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Συνελήφθησαν στο Δοτσικό Γρεβενών, πέντε άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης


Κατασχέθηκαν πάνω από (248) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών αναζητούνταν ως δραπέτης, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας
Η αυτόφωρη σύλληψη πέντε εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-04-2018) νωρίς το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, απέτρεψε την διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας περισσοτέρων από (248) κιλών κάνναβης .

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27, 29, 32 και 27 ετών και έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απόδρασης κρατουμένου, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, ο 27χρονος μαζί με τον 29χρονο, γιατί μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (80) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (248) κιλών και (400) γραμμαρίων.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
80) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (248) κιλών και (400) γραμμαρίων,
συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,9) γραμμαρίων,
δυο οχήματα,
το χρηματικό ποσό των (540) ευρώ,
ένα πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς,
εννέα κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν επίσης τα ακόλουθα:
το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν σε αυτό.
ο 27χρονος συλληφθείς (οδηγός του πρώτου οχήματος) αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-02-2013, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.
από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε επίσης ότι ο 27χρονος αλλοδαπός κατείχε πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, ενώ οι τρεις εξ αυτών στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.

Θέλετε να μείνετε έγκυος; Αρχίστε την προετοιμασία χρόνια νωρίτερα


Οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί κάνουν πολύ λίγα και πολύ αργά για να έχουν όσο τη δυνατόν καλύτερη υγεία κατά την εγκυμοσύνη και να διαφυλάξουν την μελλοντική υγεία του αγέννητου μωρού τους, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Μια νέα, διεθνής έρευνα αποκαλύπτει ότι η παχυσαρκία και η κακή διατροφή αφθονούν στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών στην εγκυμοσύνη.
Στις γυναίκες που προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη συνήθως συνιστάται να λαμβάνουν μέτρα, όπως η μείωση του αλκοόλ, και να παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα δύο-τρεις μήνες πριν αρχίσουν τις προσπάθειες σύλληψης. Ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι, αν κι αυτό ήταν σωστό ως σύσταση κατά το παρελθόν, σήμερα οι ανάγκες έχουν αλλάξει.
Όπως γράφουν οι ερευνητές σε μια σειρά άρθρων που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet», ανέλυσαν στοιχεία για εκατοντάδες γυναίκες ηλικίας 18-42 ετών, διαπιστώνοντας ότι η πλειονότητά τους είχαν θρεπτικές ανεπάρκειες που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην εγκυμοσύνη αλλά και στην μελλοντική υγεία των παιδιών.
Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες κάπνιζαν, έπιναν πολύ αλκοόλ, είχαν περιττά κιλά ή/και κατανάλωναν καθημερινά ανεπαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Επιπλέον, είχαν ελλιπή επίπεδα σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως ο σίδηρος και το φολικό οξύ στο οποίο το 96% των εθελοντριών διαπιστώθηκε ότι είχαν έλλειψη.
Αντίστοιχα, στην ηλικιακή ομάδα 26-30 ετών, που αποτελούσε το σχεδόν 20% των εθελοντριών της μελέτης, ούτε μία γυναίκα δεν κατανάλωνε καθημερινά τις συνιστώμενες ποσότητες βιταμίνης Β12, η οποία είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των βρεφών.