Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Η Εφορία βάζει χέρι στα χρήματα που έχετε στο σπίτι σας

Θα κατάσχει λεφτά σε στρώματα και θυρίδες

Στη φάση της συλλογής υπογραφών μεταξύ των υπηρεσιών βρίσκεται η εγκύκλιος για το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. 
Με το νέο σύστημα όλοι θα δηλώσουν τα πάντα-από ακίνητα και καταθέσεις μέχρι δάνεια, οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες. 
Αν κάτι δεν δηλωθεί ο φορολογούμενος κινδυνεύει να τα χάσει όλα αφού θα κατάσχονται τη στιγμή που θα το ανακαλύψει το κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Με τον τρόπο αυτό θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο όχι μόνο όσοι δήλωναν ελάχιστα ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, διέθεταν πολλά, αλλά η Εφορία θα καλεί και όσους είχαν δηλώσει με ειλικρίνεια όλα τα εισοδήματά τους να βρουν τρόπο να αποδείξουν πως προέρχονται από τα φορολογημένα εισοδήματά τους και μόνο.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (51,1) γραμμάρια ηρωίνης και (7,3) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (14-06-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον 37χρονο, ο οποίος μόλις είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου και κατασχέθηκαν μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (51,1) γραμμάριων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (7,3) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Λούρος Πρέβεζας: Σύλληψη 28χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (14-06-2015) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Άρτας, στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος είχε στην κατοχή του και στο σπίτι του ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους (0,7) γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (1,3) γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Μέσω ΕΣΠΑ η επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη 10.000 ανέργων

Σε εφαρμογή από το ΕΣΠΑ τίθεται πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ωφελούμενων από Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) και Τοπικές Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ).
Επιχορήγηση επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για να προσλάβουν και να απασχολήσουν 10.000 άνεργους που ωφελήθηκαν από Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) και Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες οµάδες (ΤοπΕΚΟ).
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και επιθυμούν να προσλάβουν μέλη τους ως εργαζόμενους.
Περίοδος υποβολής αιτήσεων: από 24/7/2014 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού.
Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε:
Υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου