Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Έχασε στην Κόντσικα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-0)-Πεντάστερος Αγροτικός Αστέρας σκόρπισε τον Π.Α.Ο. Ιωαννίνων (1-5)

*Την ήττα γνώρισε στη Κόντσικα  η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος καθώς έχασε από τον τοπικό Α.Ο. με σκορ 1-0 για την 28η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Maison Β' Ερασιτεχνικής.
Στο 21΄ ο Γκολφινόπουλος Κων/νος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Στο 59΄ ο Τσαραώσης Ευάγγελος σημάδευσε το δοκάρι των γηπεδούχων. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ντέτσικας Λάμπρος, Καρδάσης Γεώργιος (Ντέλλας Κων/νος 64΄), Δήμος Αθανάσιος (Παπάζης Ιωάννης 75), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος (Κατσαβριάς Βασίλης 79΄), Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος
*Εύκολο έργο είχε ο Αγροτικός Αστέρας στο «Στάθης Τσανακτσής»  το απόγευμα του Σαββάτου αφού επικράτησε  του ουραγού του ομίλου Π.Α.Ο. Ιωαννίνων με 5-1 για την 28η αγωνιστική του Α' ομίλου της Maison Β΄ Ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16΄ με γκολ του Μακρή Χρήστου.
Ο Π.Α.Ο. Ιωαννίνων ισοφάρισε σε 1-1 στο 20΄ με τον Γούλα Ελευθέριο.
Ο Γρίβας Χρήστος στο 32' έδωσε ξανά προβάδισμα στον Αστέρα με 2-1.
Ο Φερούλης Μάριος στο 48' ανέβασε το δείχτη του σκορ σε 3-1. 
Στο 55' ο Γρίβας Χρήστος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 4-1.

Το τελικό 5-1 έκανε ο Φερούλης Μάριος, στο 90'.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Ντάσκαρης Κωνσταντίνος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Γλάβος Ευθύμιος (Παύλου Τρύφων 65΄), Γκάνας Κων/νος, Κεραμίδης Αναστάσιος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος Ζότα Αρσέν (Φερούλης Μάριος 46΄), Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής  Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Απριλίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 1-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-1
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  1-0
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-5
Κυριακή 9 Απριλίου 2017
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (19:30)

«Αισθήσεις … εν χορώ» από τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων την Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων

Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017, θα χορηγηθεί ως προκαταβολή το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α' τριμήνου του έτους 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2016, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
Λόγω του ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μόλις ξεκίνησε και η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων Α21 για το έτος 2017 δεν έχει ανοίξει ακόμη, ο ΟΓΑ, για να διευκολύνει τις οικογένειες των δικαιούχων, χορηγεί και εφέτος, όπως και το 2016, την πρώτη δόση με μορφή προκαταβολής, με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.
Η πληρωμή αφορά πάνω από 725.000 οικογένειες δικαιούχων. Επιπροσθέτως, πλέον των 45.000 οικογενειών δικαιούχων θα λάβουν και αναδρομικά προηγουμένων ετών. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε πάνω από 101.000.000 ευρώ.
Σχετικά με τα αναδρομικά, διευκρινίζεται ότι προέκυψαν από την εκκαθάριση της μεγάλης πλειονότητας των εκκρεμών περιπτώσεων, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι, με τη χορήγηση του 50% της προκαταβολής στην πρώτη δόση, περιορίσθηκαν σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε μη δικαιούχους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ), στην ένδειξη Οικογενειακά Επιδόματα, στο πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων».

Ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα η καταβολή του Δωρόσημου στους οικοδόμους

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου  ξεκινάει η καταβολή Δωροσήμου του Πάσχα του Α' Τετραμήνου του 2017 στους οικοδόμους.
Η πληρωμή του Δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί από 10/04/2017 μέχρι 26/04/2017 κατά τις ημερομηνίες 10, 11, 12, 24, 25 και 26  Απριλίου  εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.  
Δικαιολογητικά πληρωμής:   
•    Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
•    Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου ή  ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης.
Το δωρόσημο καταβάλλεται και μέσω Τραπεζών σε όσους οικοδόμους εκδήλωσαν επιθυμία και υπέβαλαν την σχετική αίτηση-δήλωση.

Ειδικά για τους παραπάνω, η κατάθεση του δικαιούμενου ποσού δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί την 7/4/17 στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (07-04-2017) το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι χθες το μεσημέρι στην Άρτα, αφαίρεσε μέσα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού.
Επίσης, στην κατοχή του 39χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (17) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης δέκα ετών και ενός μηνός, για κλοπή.
Χθες το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για απάτη.
Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία της, Γερανίου 44 (5ος όροφος), Ομόνοια

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας καλεί σε ετήσια Γενική Συνέλευση τους Αντιπροσώπους των Αδελφοτήτων μελών της, την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 10:30 πμ. στα γραφεία της [Γερανίου 44 (5οςόροφος), Ομόνοια], με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Απολογισμός Δ.Σ. (Διοικητικός-Οικονομικός).
2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ανακοινώσεις.
4. Διάφορα θέματα
5. Αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Δ.Σ. και Εξελεκτικής Επιτροπής.
Παρακαλούμε τους Προέδρους των Αδελφοτήτων Μελών μας να ειδοποιήσουν έγκαιρα όλους τους Αντιπροσώπους τoυς, φροντίζοντας για την νομιμοποίησή τους (απόσπασμα Πρακτικού Εκλογής τους).
Η Ομοσπονδία έχει ανάγκη όλους σας, για την ανοδική της πορεία.

Η Πρόεδρος    Η Γεν. Γραμματέας


Ζωή Ντρούκα   Εύη Μάχου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Μ. Δευτέρα (10-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Μ. Τρίτη (11-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Μ. Τετάρτη (12-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Μ. Πέμπτη (13-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Μ. Παρασκευή (14-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Μ. Σάββατο (15-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Προς υπογραφή η νέα Προγραμματική Σύμβαση για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο "Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα", η οποία όπως ανακοίνωσε στο Σώμα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
 Στην Προγραμματική Σύμβαση συμβαλλόμενοι είναι τα Υπουργεία Οικονομίας- Ανάπτυξης, Πολιτισμού - ΑΘλητισμού, Υποδομών- Μεταφορών, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Β. Τζουμέρκων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος- Τμήμα Ηπείρου.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η σύνταξη της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, η έγκρισή τους και η διακήρυξη του διαγωνισμού εντός έξι μηνών από την υπογραφή της. Φορέας Υλοποίησης ορίζεται το Υπουργείο Υποδομών, ενώ η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
"Από την πλευρά μας φέραμε σε πέρας τη σπουδαία δουλειά που είχαμε αναλάβει και με το παραπάνω",  δήλωσε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι  για  εκπρόσωπο της Περιφέρειας στην Επιστημονική Επιτροπή προτείνει τον καθηγητή Γ. Σμύρη, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει επιτελέσει στο πρώτο στάδιο των διαδικασιών για την αναστήλωση της γέφυρας.
Με τη νέα "Προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης",  η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, να παρέχει το σύνολο του επιστημονικού υλικού, των μελετών και των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προηγούμενης Προγραμματικής Σύμβασης, να μεταφέρει το επιστημονικό υλικό που παρήχθη και αφορά τη διάσωση του αυθεντικού υλικού της γέφυρας στους εμπλεκόμενους φορείς, να ελέγχει και να συντηρεί τις προσβάσεις προς το έργο, να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης  και στην Επιστημονική Επιτροπή του Έργου.
Το ΕΘνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει επιστημονική υποστήριξη στο Έργο, να παρέχει τις προδιαγραφές, την άποψή του για τα κριτήρια επιλογής αναδόχου, τεχνική βοήθεια για την κατεύθυνση εκτέλεσης των μελετών, γνώμη επί  των παραδοτέων των μελετών, γνώμη για την επιλογή τεχνικού συμβούλου και φυσικά να συμμετέχει την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (τμήμα Ηπείρου) αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες ως τεχνικός σύμβουλος του έργου, να συμμετέχει στις δύο Κοινές Επιτροπές (Παρασκολούθησης και Επιστημονικής), να μεταφέρει την εμπειρία των μελών του σε ιδιαιτερότητες του έργου κλπ.
Τέλος ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διευκολύνει το έργο, επιλύοντας πιθανά προβλήματα με όμορες διαδικασίες, να ενημερώνει την τοπική κοινωνία για την εξέλιξή του,  να παρέχει κάθε δυνατή και αναγκαία πληροφορία, θα συμμετέχει δε και στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
Συνδρομή προς Νοσοκομείο Φιλιατών- ΕΚΑΒ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε να συνδράμει το Νοσοκομείο Φιλιατών, με το ποσό των 12.000 ευρώ για την αγορά μηχανήματος αιμοκάθαρσης και το ΕΚΑΒ για την επισκευή/συντήρηση εννέα συνολικά οχημάτων του, ενόψει του Πάσχα και της επερχόμενης θερινής περιόδου.
Επίσης  το Π.Σ. συζήτησε το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας, για το οποίο αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο να ζητείται η άμεση στελέχωσή του


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Μ. Δευτέρα (10-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Μ. Τρίτη (11-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Μ. Τετάρτη (12-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Μ. Πέμπτη (13-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.

Μ. Σάββατο (15-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Eυρωπαϊκό βραβείο για τον "Οδηγό του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου

Ευρωπαϊκών διακρίσεων συνέχεια για την Περιφέρεια Ηπείρου και για το έργο «Οδηγός του Πολίτη». Δύο χρόνια μετά το βραβείο «Καλής Πρακτικής» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 αυτή τη φορά κατέκτησε το βραβείο “Certificate of Excellence”, με την 4η θέση στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο», μεταξύ 118 προτάσεων / 96 συμμετοχών / 4 κατηγορίες, από χώρες της Ε.Ε. στο διαγωνισμό για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις (Share and reuse interoperability solutions for public administrations), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η τελετή απονομής έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Sharing & Reuse Conference την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας από τον Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντη της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής (DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Campolargo.
Στη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι 17 καλύτερες λύσεις πληροφορικής από τις 96 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποβληθείσες αιτήσεις αξιολογήθηκαν για το σχεδιασμό της λύσης, τη διακυβέρνηση, τον αντίκτυπο / αποτέλεσμα, την έκταση της επαναχρησιμοποίησης και της βιωσιμότητας.
Ο «Οδηγός του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις (Share and reuse interoperability solutions for public administrations) στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο».
Την Περιφέρεια Ηπείρου στη διάσκεψη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Γοργόλης και την παρουσίαση έκανε ο Νικόλαος Ντέμος, προϊστάμενος του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ο οποίος για τις ανάγκες του διαγωνισμού ως προέκταση του δικτυακού τόπου www.politis.gov.gr, ανέπτυξε μια λύση πληροφορικής, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα με έμφαση στη βελτίωση της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων και την παροχή προτύπου ως πακέτο εγκατάστασης με την αντίστοιχη διαμόρφωση, το οποίο και διατίθεται χωρίς περιορισμούς ως προς την αντιγραφή, περαιτέρω χρήση και διάθεση ή τροποποίηση αυτού. Παράλληλα παρέχεται δυνατότητα επέκτασης και υποστήριξης προς άλλες Ευρωπαϊκές Δημόσιες Διοικήσεις. Η περιγραφή της λύσης με τα σχετικά αρχεία προς μεταφόρτωση έχουν αναρτηθεί και στο Joinup portal.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη με την ευκαιρία της συμμετοχής στη διάσκεψη του Sharing & Reuse Conference και τη διάκριση στο διαγωνισμό ανέφερε: «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελούσε για εμάς άλλη μια πρόκληση. Η 4η θέση που καταλάβαμε ανάμεσα σε τόσο δυνατές συμμετοχές με μεγάλα οικονομικά budget επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια Ηπείρου για την περεταίρω ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων προς όφελος των πολιτών αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης».
Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός «Sharing & Reuse Award» ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος ISA² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2016 με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη της κοινής χρήσης και της επαναχρησιμοποίησης λύσεων πληροφορικής στο Δημόσιο τομέα. Στην πλατφόρμα Joinup (joinup.ec.europa.eu) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μια συλλογή με επαναχρησιμοποιήσιμες λύσεις πληροφορικής που αναπτύχθηκαν από τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ως ενιαίο σημείο πρόσβασης παρέχει περισσότερες από 2.800 λύσεις διαλειτουργικότητας για τις Δημόσιες Διοικήσεις.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Φάρμακα στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας προσέφεραν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Το δικό τους μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης παρέδωσαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ από την περιοχή της Θεσπρωτίας, προσφέροντας λίγο πριν το Πάσχα, φάρμακα και πολύτιμο υγειονομικό υλικό στο ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας. Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που συγκέντρωσαν οι ίδιοι οι μαθητές όλο το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, τα παρέδωσε αντιπροσωπεία τους, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στο διευθυντή του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Σούρλα για την ανακούφιση των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Ίδρυμα οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, αντάλλαξαν ευχές και μετέδωσαν στους ηλικιωμένους τρόφιμους το Αναστάσιμο μήνυμα της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

  Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Λυκείου, κ. Γεώργιο Καμηνά, επισκέφτηκαν το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, όπου συνάντησαν τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Παιδείας κ. Δημήτριο Δημάκο από τον οποίο ενημερώθηκαν για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και το έργο που καθημερινά επιτελείται στην περιοχή. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήματα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την προώθηση του εθελοντισμού, ενώ τον ενημέρωσαν για τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά.