Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Επιστροφή του 26χρονου επιθετικού Ζαν Μπατίστ Λεό για τα επόμενα τρία χρόνια

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την επιστροφή του 26χρονου επιθετικού Ζαν Μπατίστ Λεό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Λεό ο οποίος έχει γεννηθεί στις 3 Μαΐου του 1996, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σοσό το 2013 σε ηλικία 17 ετών. Στη συνέχεια ανέβηκε στην Σοσό Β’ για να αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 για την Ελλάδα και τα Χανιά.

Στην ομάδα της Κρήτης έμεινε μια σεζόν όπου αγωνίστηκε σε 29 αγώνες έχοντας οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ. ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις του στην Football League. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Π.Α.Σ. Γιάννινα και το επόμενο καλοκαίρι έγινε κάτοικος Ιωαννίνων. Στην ομάδα μας έμεινε μέχρι το Μάρτιο του 2021 και μετά από 62 συμμετοχές, 18 γκολ κι επτά ασίστ μετακόμισε στην Ρίγα. Στην ομάδα της Λετονίας αγωνίστηκε για ένα χρόνο καταγράφοντας 28 συμμετοχές, έξι γκολ και δύο ασίστ

Σε καλωσορίζουμε ξανά στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Ζαν Μπατίστ Λεό μίλησε στο www.pasgiannina.gr  για την επιστροφή του στην ομάδα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα. Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά και να πάμε ακόμα καλύτερα. Ο Π.Α.Σ. είναι η οικογένεια μου και όλοι μαζί να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/  

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης των Τ.Κ. Ιερομνήμης και Βροντισμένης

 


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Α' και Β' εξαμήνου 2021 Κοινότητας Ιερομνήμης και Α' εξαμήνου 2022 Κοινότητας Βροντισμένης, με ημερομηνία λήξης 31-8-22.

Παρακάλαμος: Εθελοντική αιμοδοσία, στο αγροτικό ιατρείο

 


Την Τετάρτη 26 Ιουλίου η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου, διοργάνωσε  εθελοντική αιμοδοσία, στο αγροτικό ιατρείο.

Εορτασμός προς τιμή της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο

 


Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής,  τελέστει Θεία Λειτουργία στο  ξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.






ZaravinaFestival: Οι Πυξ-Λαξ και ο Δημήτρης Υφαντής στην κορυφαία μουσική συνάντηση του καλοκαιριού, την Τρίτη 9 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ.

 


Κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα στην μαγευτική ομορφιά της Λίμνης Ζαραβίνας, οι Πυξ – Λαξ συναντούν το Δημήτρη Υφαντή, στην κορυφαία μουσική συνάντηση του καλοκαιριού!

Ο Δήμος Πωγωνίου σε σύμπραξη με το Κέντρο Νέων Ηπείρου παρουσιάζουν στις 9 Αυγούστου, το κορυφαίο ελληνικό ροκ συγκρότημα μαζί με τον αγαπημένο Δημήτρη Υφαντή σε μία μοναδική βραδιά! Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων η ειδυλλιακή λίμνη Ζαραβίνα υποδέχεται δύο σπουδαίους καλλιτέχνες σε ένα μουσικό καλοκαιρινό festival που θα συζητηθεί.

Το «ZaravinaFestival» επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με σκοπό να χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές κάτω από το φεγγαρόφως στο Δήμο Πωγωνίου!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. 

Περισσότερες πληροφορίες για διάθεση εισιτηρίων σε λίγες ημέρες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Μέρτζανη, που κατηγορείται για ζωοκλοπή

 


Συνελήφθη χθες  το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης και του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα από το συνοριακό σημείο ελέγχου Μέρτζανης.

Όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για το αδίκημα της ζωοκλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της Ουκρανίας, μετά την πτώση του αεροσκάφους Αντόνοφ στην περιοχή της Καβάλας

 


Ερώτηση, αναφορικά με την προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της Ουκρανίας, μετά την πτώση του αεροσκάφους Αντόνοφ στην περιοχή της Καβάλας και επιμέρους ζητήματα σχετικά με το φορτίο του Αντόνοφ, την προέλευσή του και τον προορισμό του, κατέθεσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής, στην ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στη Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα του πιστού συμμάχου, έσπευσε να στείλει πυρομαχικά στην Ουκρανία. Πυρομαχικά που δεν γνωρίζουμε εάν θα λείψουν από την δική μας επιχειρησιακή αναγκαιότητα και κυρίως υλικό για το οποίο ουδέποτε τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής». Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ακόμα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για την αποστολή των πυρομαχικών και των οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι μετά το τραγικό δυστύχημα της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους Αντόνοφ, λόγω βλάβης, στην περιοχής της Καβάλας, δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα τι ακριβώς μετέφερε και που.

Ο βουλευτής ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για τον προορισμό του αεροσκάφους και το ακριβές φορτίο του. Παράλληλα σημειώνει ότι «η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αντόνοφ είναι η Meridian Air Cargo, η οποία λέγεται ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις παράνομων μεταφορών όπλων, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, ενώ ταυτόχρονα, η Ιντερπόλ προειδοποιεί για τον κίνδυνο τα όπλα που αποστέλλονται ως βοήθεια στην Ουκρανία, να καταλήγουν μαζί με άλλων χωρών, στη μαύρη αγορά».

Εν συνεχεία, ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «παρά την βοήθεια σε πυρομαχικά, πυρομαχικά πληρωμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο, παρά το ατύχημα του Αντόνοφ που εκτός από τους νεκρούς επιβαίνοντες παρ΄ ολίγο να είχαμε θύματα και κατοίκους της περιοχής, παρά  την άρνηση της Ουκρανίας να μας δώσει απαντήσεις για τα πυρομαχικά που κουβαλούσε, τώρα η Ουκρανία έχει το θράσος να μας απειλεί και με κυρώσεις σε ελληνικές εταιρείες, σε κανάλια και σε τάνκερ που δραστηριοποιούνται νόμιμα. Την ίδια στιγμή από την πλευρά της Ρωσίας η Ελλάδα μπήκε στην μαύρη λίστα των μη φιλικών χωρών προς αυτήν. Με λίγα λόγια η ελληνική κυβέρνηση με την έμπρακτη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και με την άρνησή της να ενημερώνει το ελληνικό κοινοβούλιο για τις ενέργειές της έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε δυσμενή θέση τόσο απέναντι στην Ρωσία όσο και στην Ουκρανία».

Καλπάκι Πωγωνίου: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ", τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, ώρα 18:30

 


Αφιερωμένο στα παιδιά θα είναι ένα τετραήμερο του Αυγούστου με «Παιχνίδια στην Αλάνα» που θα διεξαχθούν σε τέσσερις (4) μεγάλες Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου.

Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί οργανώνουν ομαδικά παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών από το απόγευμα έως αργά το βράδυ και υπόσχονται γέλιο, δράση και διασκέδαση!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές - αγωνίσματα τύπου «Survivor» και η αδρεναλίνη αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη!

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 5 Αυγούστου στον Παρακάλαμο

Σάββατο 6 Αυγούστου στο Κεφαλόβρυσο

Κυριακή 7 Αυγούστου στο Δελβινάκι

Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Καλπάκι

Με ώρα έναρξης 6:30 μ.μ.

Σας περιμένουμε για ατελείωτες ώρες διασκέδασης!

Σύλληψη για πυρκαγιά στην Θεσπρωτία

 

Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ηγουμενίτσας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αύλειο κτηνοτροφικό χώρο, στην περιοχή Πηγαδούλια του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

 


Σύνολο 24.786 διορισμοί εκπαιδευτικών στη τελευταία διετία

 

Αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό καλούνται από σήμερα να υποβάλουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, εγγεγραμμένα στους σχετικούς τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, που επιθυμούν να διοριστούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών/μουσικών σχολείων προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr ) από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το σύνολο των διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ανέρχεται στους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουν προηγηθεί 11.700 στη γενική παιδεία, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ), οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ.

Δελβινάκι Πωγωνίου: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ" την Κυριακή 7 Αυγούστου, ώρα 18:30

 


Αφιερωμένο στα παιδιά θα είναι ένα τετραήμερο του Αυγούστου με «Παιχνίδια στην Αλάνα» που θα διεξαχθούν σε τέσσερις (4) μεγάλες Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου.

Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί οργανώνουν ομαδικά παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών από το απόγευμα έως αργά το βράδυ και υπόσχονται γέλιο, δράση και διασκέδαση!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές - αγωνίσματα τύπου «Survivor» και η αδρεναλίνη αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη!

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 5 Αυγούστου στον Παρακάλαμο

Σάββατο 6 Αυγούστου στο Κεφαλόβρυσο

Κυριακή 7 Αυγούστου στο Δελβινάκι

Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Καλπάκι

Με ώρα έναρξης 6:30 μ.μ.

Σας περιμένουμε για ατελείωτες ώρες διασκέδασης!

Σιταριά Πωγωνίου: Γλέντι στη «Θέα», την Τρίτη 26 Ιουλίου

 


Γλέντι στη «Θέα», την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 22:00, στη Σιταριά Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Τρίτη 26 Ιουλίου

 


Την Τρίτη  26 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX. 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00.

Ανοσοθεραπείες του καρκίνου με βλαστοκύτταρα από ομφαλοπλακουντιακό αίμα

 


Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου μέσω της ενεργοποίησης των Τ-λεμφοκυττάρων έναντι των καρκινικών κυττάρων αποσκοπεί στην καταστροφή τους από τα Τ-λεμφοκύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα εμφανίζουν στην επιφάνειά τους ένα μεγάλο αριθμό βιοδεικτών-αντιγόνων, τα οποία κινούν την προσοχή των κυττάρων του ανοσοποιητικού όταν τα συναντήσουν.

Στη φάση αυτή τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού που ευαισθητοποιούνται έναντι των νέων αντιγόνων είναι λίγα και γι’ αυτό το λόγο τα καρκινικά κύτταρα υπερισχύουν, δημιουργούν μεταστάσεις και μεταλλάσσονται, ανθίστανται στη χημειοθεραπεία, προλαμβάνουν όλες τις αντιδράσεις του οργανισμού και βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ανοσοθεραπείες του καρκίνου αποτελούν νεότερες θεραπείες, που αποσκοπούν στο μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα χωρίς τη χρήση χημειοθεραπείας, με ενίσχυση των φυσικών αμυντικών δυνάμεων του οργανισμού.
«Στο ανοσοποιητικό σύστημα ανήκουν τα Τ και Β-λεμφοκύτταρα, τα δενδριτικά κύτταρα και τα κύτταρα φυσικοί φονείς (ΝΚ). Στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου μετέχουν τα Τ-λεμφοκύτταρα, τα δενδριτικά και τα ΝΚ κύτταρα, με διαφορετικό ρόλο το κάθε ένα», αναφέρει η κ. Κοκκώνα Κουζή-Κολιάκου, Ιατρός Παθολόγος, Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών της Biohellenika, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό των ΝΚ είναι η πολύ ισχυρή κυτταροτοξική τους δράση έναντι των καρκινικών κυττάρων. Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα περιέχει τον μεγαλύτερο αριθμό ΝΚ και για το λόγο αυτό δημιουργεί σταθερό θεραπευτικό αποτέλεσμα στη θεραπεία κακοήθων αιμοποιητικών ασθενειών.