Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Παρακάλαμος: Παλαίμαχοι Πωγωνίου- Παλαίμαχοι Κύπρου 2-3 (Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας)

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων Πωγωνίου- Παλαιμάχων Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο γήπεδο Παρακαλάμου.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας

Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) άτομα, από τα οποία τα επτά (7) είναι μέλη της οργάνωσης 

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη οκτώ (8) άτομα, από τα οποία τα τρία (3) τυγχάνουν έγκλειστα σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο τύπου «KALASHNIKOV», ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, 3 οχήματα και χρήματα 
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -170.000- ευρώ
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) από τα μέλη άλλης συμμορίας που ενέχεται στη διάπραξη απατών, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας. 

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (24.8.2016) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μεσσηνίας και Κορινθίας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) ημεδαποί, οκτώ άντρες ηλικίας από 31 έως 56 ετών και μία 43χρονη, αντίστοιχα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και άλλους χώρους.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε κλέψει λίγο νωρίτερα από την Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Συνελήφθησαν, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, τρεις ημεδαποί (ένας 37χρονος, ένας 54χρονος και μία 30χρονη), κατηγορούμενοι για άγρα πελατών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συνελήφθη, στο Καστρί Γοργομύλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε προανακριτικά, ο 45χρονος το απόγευμα της 11-08-2016 εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα στην Άρτα και αφαίρεσε πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα. 

Κώστας Καψάλης: Συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Με αφορμή τις επιτυχίες των μαθητών του Δήμου Πωγωνίου στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Στη ζωή τους ανοίγει πλέον μία καινούργια σελίδα γεμάτη προκλήσεις. Αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια που το Πωγώνι συνεχίζει να διατηρεί τα πετυχημένα ποσοστά εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των νέων πλέον φοιτητών.
Για όσους μαθητές δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σημειώνουμε ότι η προσπάθειά τους μπορεί να έχει και συνέχεια, η οποία τους ευχόμαστε να είναι επιτυχημένη την επόμενη χρονιά».


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

«Ήπειρος και Κρήτη, Αστική μουσική παράδοση και άλλα ανταμώματα» στο Βεάκειο, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

Η μουσική κομπανία Λαλητάδες και ο Κρητικός Μάνος Μουντάκης με το συγκρότημά του σε ένα αντάμωμα από την Ήπειρο στην Κρήτη.

Λαλητάδες από την Ήπειρο και Κρητικοί δεξιοτέχνες τραγουδούν για την ΑΚΤ-ΕΙΝ ανταμώνοντας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και εναλλάσσουν τη σκυτάλη της παράδοσης από την Ήπειρο στην Κρήτη και τανάπαλιν... 

Ένα αντάμωμα αλλιώτικο από τ’ άλλα. Εκεί όπου ήχοι και φωνές πλέκονται ποικιλότροπα ανάμεσα στις Κρητικές κοντυλιές και τα Ηπειρώτικα μελίσματα του κλαρίνου. Μια ιδιότυπη σύμπραξη που αναδεικνύει τα κοινά στοιχεία της αστικής μουσικής παράδοσης και όχι μόνο. Ήπειρος και Κρήτη, μια φωνή, ένα μουσικό στίγμα, ένα διάβα στο χθες και το σήμερα.
Αφηγητής της βραδιάς ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης.
Η δημοτική κομπανία «Λαλητάδες» που επιμένει στα αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα με τη χρήση «φυσικών» οργάνων δηλαδή κλαρίνου, βιολιού, λαγούτων και κρουστών (ντέφι, νταραμπούκα, νταούλι), με φωνητική «συλλογικότητά» εκεί όπου απαιτείται και σολιστική «εναλλαγή» των οργάνων στα αυτοσχεδιαστικά μέρη.
Το συγκρότημα αποτελείται από τον Δημήτρη Ρίζο στο κλαρίνο, τον Δημήτρη Ρίζο του Κλέωνα στο λαούτο, τον Γιώργο Κώτσικα στο βιολί, τη Μαριφένια Ρίζου στο λαούτο, τη Ματίνα Τζήκα στο τραγούδι και στα κρουστά και τον Δημήτρη Τσίπρα στο τραγούδι.
Ο Μάνος Μουντάκης, γιος του μεγάλου λυράρη και δάσκαλου της κρητικής μουσικής Κώστα Μουντάκη, «...του αείμνηστου πρωτομάστορα από την Αλφά Μυλοποτάμου - που τόσο σημαντικό έργο έχει αφήσει στην Κρήτη...», είναι ένας καταξιωμένος μουσικός με δική του προσωπικότητα... Έρχεται στο Βεάκειο για να μας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από ήχους της αγαπημένης μας Κρήτης, πλαισιωμένος από μια ομάδα έμπειρων μουσικών θα μας ταξιδέψει με τη συνοδεία της λύρας, του λαούτου και της κιθάρας...
Μαζί του οι μουσικοί:
Πέτρος Σαριδάκης - τραγούδι, λύρα, μπουλγαρί
 Γιάννης Πλυμάκης - λαούτο
 Χρήστος Τζελεπόπουλος - κιθάρα, κόντρα μπάσο
 Μυρτώ Αλεβίζου - κρουστά
Info:
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21:00'
Σημεία Προπώλησης: www.viva.gr, στο τηλέφωνο 11876, μέσω vivawallet & σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
 Λεωφ. Πολυτεχνείου 34
ώρες 10:00 – 14:00
Τιμές εισιτηρίων
 Προπώληση: 8 ευρώ
 Ταμείο: 10 ευρώ
''Λαλητάδες''
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Λαλητάδων κυκλοφόρησε τον Μάη του 2005 με τον τίτλο «Οι δρόμοι των λαλητάδων, τραγούδια και σκοποί της Ηπείρου, Τζουμερκιώτικη παράδοση» με 15 παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής. Ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο «Τραγούδια και σκοποί της Ηπείρου, Τζουμερκιώτικη παράδοση Νο 2» περιέχει 12 τραγούδια και σκοπούς της περιοχής.
Το όνομα ''Λαλητάδες'' βγαίνει από την παράδοση. Έτσι παλιά λεγόταν η ορχήστρα. «Θα έρθουν τα λαλούτα να παίξουν στο γάμο», «ήρθαν οι λαλητάδες για το πανηγύρι». Για το όνομά του συγκροτήματος ο Δημήτρης Ρίζος αναφέρει «ένα από τα τραγούδια που πάντα μας άρεσε και το λέγαμε ήταν αυτό των Λαλητάδων, ένα παλιό Ηπειρώτικο, όπως καταγράφηκε στις αρχές του αιώνα από την Μέλπω Μερλιέ με την κομπανία του Νίκου Τζάρα, «Αχ τι το κακό που πάθαμεν εμείς οι λαλητάδες...»

Από την Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Από την Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
Από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ' όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες.
Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ.
Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

ΟΓΑ: Συνεχίζεται η διανομή δελτίων των προγραμμάτων της αγροτικής εστίας 2016

Οι δικαιούχοι - κληρωθέντες των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την επιβεβαίωση κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους.
Έως τις 29/8/2016, θα μπορούν να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν, είτε οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ, τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο τουριστικό κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των δελτίων των εν λόγω προγραμμάτων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εμφανίζονται προεκτυπωμένα η επωνυμία και άλλα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο έκανε κράτηση ο δικαιούχος.
Με στόχο την απορρόφηση του συνόλου των δελτίων και, προκειμένου να επωφεληθεί, όσο γίνεται, μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων, που πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ, μετά την 31η Αυγούστου 2016 και, ειδικότερα, από 5/9/2016, τα αδιάθετα δελτία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που δεν παρελήφθησαν από τους κληρωθέντες δικαιούχους, θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους από τους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2016.
1. Πρόγραμμα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού
Όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού, αλλά δεν κληρώθηκαν ή κληρώθηκαν, αλλά δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι 31/8/2016, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αναδιανομή, αφού ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:
A. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ  κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών επιχειρήσεων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
B. Από 5/9/2016, καταχώρηση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΓΑ, από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.

Μερόπη Τζούφη: Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων. Όσοι από εσάς πετύχατε στη σχολή που θέλατε σας εύχομαι να έχετε μια συναρπαστική συνέχεια στο ταξίδι των γνώσεων και όμορφα φοιτητικά χρόνια. Όσοι από εσάς δεν πετύχατε το στόχο σας, να θυμάστε ότι η ζωή είναι όλη μπροστά σας και ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Στο χέρι σας είναι να πετύχετε τους στόχους που θα βάλετε για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, το κοινωνικό σύνολο.»

Μερόπη Τζούφη

Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Τριήμερο προβολής Ηπειρώτικων προϊόντων στην Πρέβεζα στις 26-27-28 Αυγούστου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και κατόπιν αιτήματος ντόπιων παραγωγών με πιστοποιημένα και τυποποιημένα τοπικά προϊόντα, διοργανώνει στην Πρέβεζα έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2016, στο τμήμα του πεζόδρομου πλησίον των δικαστηρίων Πρέβεζας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 20 παραγωγοί και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, προβάλλοντας ένα μεγάλο εύρος τοπικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, αρωματικά βότανα, οπωροκηπευτικά, θαλασσινά, μέλι, κ.ά.. 
Επίσης, συμμετέχει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος προσφέροντας τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με υλικά των παραγωγών.
Όσοι παρακολουθήσουν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κώστας Τασούλας: Δήλωση για το κλείσιμο Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Νομό Ιωαννίνων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει κλείσιμο Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νομό Ιωαννίνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    

«Η σχεδιαζόμενη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικάς, του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου αυτή την περίοδο ειδικά που η εισαγόμενη εγκληματικότητα από την Αλβανία αλλά και η εγχώρια εμφανίζουν έξαρση, αποτελεί τεράστιο σφάλμα που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. 
Ήδη οι δήμαρχοι των Ιωαννίνων, της Κονίτσης και του Πωγωνίου διαμαρτύρονται έντονα για αυτές τις καταργήσεις και για την αγνόηση των αιτιολογημένων προτάσεών τους.  Ο κυβερνητικός σχεδιασμός συνιστά και περιφρόνηση των προσφάτων εκκλήσεων των κατοίκων και των εκπροσώπων όλων των χωριών της παραμεθόριας ζώνης του νομού μας που διατυπώθηκαν με την ευκαιρία πολλαπλών εκδηλώσεων που έγιναν τον Αύγουστο, οπότε και τα χωριά είχαν γεμίσει εποχιακά κόσμο ντόπιο και απόδημο.  Αυτές οι εκκλήσεις είχαν κύριο αν όχι αποκλειστικό περιεχόμενο την ενίσχυση της ασφάλειας και φύλαξης της περιοχής.    Είχα την ευκαιρία να επισημάνω τα παραπάνω σε σημερινή επικοινωνία μου με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα ζητώντας του να επανεξετάσει το σχεδιασμό για το νομό Ιωαννίνων, δεδομένου ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Δεν μπορεί την ώρα που λεηλατούνται εκκλησίες (τελευταίο παράδειγμα στους Χιονιάδες), διακινούνται ναρκωτικά, ρημάζονται κατοικίες και απειλούνται ζωές η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να απαντά με κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων.  Τα πράγματα με τον τρόπο αυτό θα φτάσουν από πλευράς ασφαλείας στο απροχώρητο.  Η Κυβέρνηση επιτέλους, όσο είναι καιρός, ας αναλάβει τις ευθύνες της  δίνοντας την ύστατη αυτή ώρα σημασία στις αιτιολογημένες και δίκαιες διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών του νομού Ιωαννίνων».