Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 4Χ4-Πεντάσφαιρος ο Α.Σ. Καλπακίου – Ισόπαλη η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μέσα στην Πρωτόπαππα

*Με μια μέτρια εμφάνιση και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ξεπέρασε την αντίσταση του Π.Α.Ο. Αετού Μ. Περιστερίου επικρατώντας με 1- 0.
Το γκολ που χάρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη και την μοναξιά της πρώτη θέση στον Αγροτικό Αστέρα, σημείωσε ο Άμρο.

*Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αετό Πρωτόπαππας και τη Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, σε ένα καλό και σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι, μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων.
Στο β' μέρος η Πρωτόπαππα έφτασε κοντά στο γκολ, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες.
Η Πρωτόπαππα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Χαρίση Γιάννη στο 73' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής
Θύελλα Ελεούσας - Α.Ε. Καμποχωρίων: 5 - 0
Πρωτόπαπα - Πωγωνάτος: 0 - 0
Ασβεστοχώρι - Αμπελόκηποι: 4 - 3
Καλπάκι - Σταυράκι: 5 - 2
Πανφρουριακός - Αμφιθέα: 0 - 3
Δαβάκης - Ζωοδόχος: 1 - 2
Περιστέρι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 0 - 1
Περίβλεπτος - ΠΑΟ Κόνιτσας: 0 - 1
Αγία Μαρίνα - Νησί: 2 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)

1. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 12
2. Θύελλα Ελεούσας: 10
3. Περίβλεπτος: 9
4. Ασβεστοχώρι: 9
5. Αγία Μαρίνα: 7
6. Καλπάκι: 7
7. Πρωτόπαπα: 7
8. ΠΑΟ Κόνιτσας: 7
9. Αμφιθέα: 7
10. Πωγωνάτος: 5
11. Ζωοδόχος: 5
12. Σταυράκι: 4
13. Νησί: 4
14. Αμπελόκηποι: 3
15. Περιστέρι: 2
16. Πανφρουριακός: 1
17. Δαβάκης: 0
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων και η πώληση του Παρακαταθηκών

Άρθρο του δικηγόρου Χρήστου Πέτσου

"Με αφορμή την πρόθεση πώλησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο δικηγόρος Χρ. Πέτσος γράφει για μία σημαντική νομική παράμετρο, που έχει αμεληθεί και αφορά τις συμβάσεις στεγαστικών δανείων του Ταμείου"

Με αφορμή την είδηση της ιστοσελίδας σας περί πρόθεσης της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού κλάδου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), θα ήθελα να επισημάνω μια νομική παράμετρο στις συμβάσεις στεγαστικών δανείων του Ταμείου με τους δημοσίους υπαλλήλους, που έχει κατά τη γνώμη μου αμεληθεί.
Όπως είναι γνωστό το ΤΠΔ από την ίδρυση του είχε ως σκοπό τη στήριξη της στεγαστικής πολιτικής με τη χορήγηση δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας από υπαλλήλους ή συνταξιούχους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, ενώ για το σκοπό αυτό του παρασχέθηκε η νομική δυνατότητα να παρακρατά τη μηνιαία δόση του δανείου από τον μισθό του δανειζόμενου υπαλλήλου, προνόμιο που σχεδόν εξάλειφε τον κίνδυνο επισφαλειών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι επιτέθηκαν απρόκλητα σε αστυνομικούς, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες

Συνελήφθησαν, σήμερα (16-09-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 25 ετών, οι οποίοι, κατά τη διαδικασία της σύλληψής τους, επιτέθηκαν απρόκλητα σε αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους.

Ειδικότερα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να επιληφθούν σε επεισόδιο που έλαβε χώρα σε καφετέρια – μπαρ στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από καταγγελία 24χρονου αλλοδαπού για απρόκλητη σωματική επίθεση σε βάρος του από τους δύο συλληφθέντες.
Εκεί, μόλις οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τους δύο αλλοδαπούς, ο 27χρονος χτύπησε έναν αστυνομικό με γυάλινο μπουκάλι, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι ενώ ο άλλος χρησιμοποιώντας τη ζώνη του παντελονιού του, επιτέθηκε σε άλλον αστυνομικό.
Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή σιδερογροθιάς και σουγιά στον αγώνα ποδοσφαίρου Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π

Ο ίδιος είχε διαπράξει λίγο πριν τον αγώνα ληστεία σε ανήλικο ημεδαπό, αφαιρώντας του τη φανέλα της ομάδας του και ένα κινητό τηλέφωνο


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα και των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και αποτροπή τέλεσης και προετοιμασίας εκνόμων ενεργειών κατά τη διενέργεια των αγώνων ποδοσφαίρου, συνελήφθη χθες (15-09-2011) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους.
Ειδικότερα, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Π.Α.Σ. Γιάννινα – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στο Εθνικό Στάδιο « Ζωσιμάδες», κατά τον έλεγχο που διενέργησαν αστυνομικοί στους φιλάθλους που εισέρχονταν στο γήπεδο, εντοπίστηκε ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε πάνω του:
*μία σιδηρογροθιά
*ένα πτυσσόμενο σουγιά, μήκους δεκαπέντε (15) εκατοστών.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος λίγο νωρίτερα στην πλατεία «Πύρρου» στα Ιωάννινα είχε προσεγγίσει 15χρονο ανήλικο ημεδαπό και με την απειλή σιδηρογροθιάς, του είχε αφαιρέσει τη φανέλα της ομάδας του και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς, ο οποίος αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κατηγορία της ληστείας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΛΜΕ: Ανακοίνωσε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου

Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, προτείνει το επόμενο διάστημα:
•24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.
•συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
•διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων, κλπ.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου κατά την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα.
Προηγείται από αύριο η διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων των καθηγητών σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, αλλά τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα για τους εργαζόμενους.
Από τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενο στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδείας αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ, κλπ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο'' διοργανώνει Ηπειρώτικο Πανηγύρι, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στην πλατεία Σουρμένων στις 20:00

 

Έρχεται ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013

Πόσα θα πληρώνουμε με την καινούργια κλίμακα


Έναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, που θα απλοποιήσει τη φοροεισπρακτική διαδικασία και θα εντάξει όλες τις κατηγορίες ακινήτων που βρίσκονται εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση και, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να εισπράττει το κράτος «λιγότερα από περισσότερους».
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», τους δύο βασικούς φόρους που επιβαρύνουν σήμερα την περιουσία των Ελλήνων, ενώ δεν υπάρχει σκέψη ούτε για κατάργηση των τελών και των φόρων που εισπράττουν οι δήμοι, αλλά ούτε και να υπάρξει ριζική αλλαγή στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
Ακόμη, «κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η απόφαση να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αλλά να επεκταθεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός σε όλη την επικράτεια και σε κάθε είδους ακίνητο, όπως είναι για παράδειγμα τα αγροτεμάχια.
Άλλωστε και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης είχε δηλώσει προσφάτως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την αύξηση των υφιστάμενων τιμών ζώνης αλλά την επέκταση του συστήματος εκεί που δεν υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός.
Παράδειγμα 1ο
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά και θα υπολογίζεται επί του συνόλου της οικογενειακής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι με αφορολόγητο 100.000 ευρώ έγγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% δεν θα επιβαρυνθούν με φόρο.
Η αξία της περιουσίας θα προκύπτει από άθροισμα του συνόλου των ακινήτων για κάθε φυσικό πρόσωπο και στη συνέχεια θα φορολογείται με βάση τη νέα κλίμακα. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Θα φορολογηθεί ως εξής: για τα πρώτα 100.000 ευρώ μηδέν φόρος για τα επόμενα 100.000 ευρώ 100 ευρώ φόρος και για τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ 400 ευρώ φόρος. Σύνολο: 500 ευρώ.
Παράδειγμα 2ο
Με την εφαρμογή του αφορολογήτου ορίου 100.000 ευρώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που έχουν μόνο μία κατοικία δεν θα επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει με το χαράτσι της ΔΕΗ. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει διαμέρισμα δεκαετίας 110 τ.μ. στο Περιστέρι αντικειμενικής αξίας 82.500 ευρώ. Για το χαράτσι της ΔΕΗ θα πληρώσει 440 ευρώ, ενώ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο.
Μικρότερο φόρο θα πληρώσει κάποιος που έχει νεόδμητο διαμέρισμα στο Μαρούσι 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 216.000 ευρώ. Το χαράτσι θα του έρθει εφέτος 900 ευρώ και ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013 θα ανέλθει σε μόλις 132 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ε.Μ.Υ.: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή, αλλά αργότερα ο καιρός το απόγευμα θα παρουσιάσει ύφεση

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όχι απλά φθινοπωρινό αλλά χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή.

Την Κυριακή στα Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Στις νοτιότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην Εθνική Οδό Αντίρριο-Ιωάννινα

Τις εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και αποκατάστασης των φθορών στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων επέβλεψε το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Νίκος Υφαντής.
Οι εργασίες εντάσσονται στο μεγάλο «πακέτο» έργων που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας.

Ο  κ. Υφαντής βρέθηκε στις εργασίες που γίνονται κοντά στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στο σημείο μετά την έξοδο της Περιμετρικής Αγρινίου προς την Αμφιλοχία όπου αποκαταστάθηκε μεγάλο μέρος των φθορών στο οδόστρωμα.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, δίνει προτεραιότητα στην συντήρηση του εθνικού δικτύου, ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών. Ας μην ξεχνούμε ότι έχουμε ένα από τα προβληματικότερα και πιο αναχρονιστικά οδικά δίκτυα στη χώρα, συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχών παρεμβάσεων», τόνισε σε δήλωση του ο κ. Υφαντής προσθέτοντας ότι «με την εν εξελίξει μεγάλη παρέμβαση της Περιφέρειας σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα καλύπτεται ένα σημαντικό κενό καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, το εθνικό δίκτυο είχε χρόνια να συντηρηθεί και το γνωρίζουν καλά αυτό οι οδηγοί».

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Σταματάμε την καταστροφή, οργανώνουμε την ανατροπή»

Τους 8 στόχους του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη βήμα της ΔΕΘ.


«Δημοκρατικό και πατριωτικό» προσκλητήριο για να μπει τέλος στις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, το βράδυ του Σαββάτου, από το βήμα της 77ης ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το κοινωνικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική παράταξη στη κυβέρνηση του Μνημονίου». Χαρακτήρισε «επικίνδυνη αυταπάτη» την επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος που επιδιώκει η τρικομμματική κυβέρνηση, τονίζοντας την ανάγκη για ακύρωση του Μνημονίου και αντικατάστασής του από ένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
«Να ενώσετε μαζί μας τις ευαισθησίες σας, τις προσδοκίες σας και τα οράματά σας. Γιατί τώρα είναι η ώρα: Να σταματήσουμε τη καταστροφή, να οργανώσουμε την ανατροπή» είπε χαρακτηριστικά. «Θα βγάλουμε την Ελλάδα από τη κρίση. Θα φέρουμε την αισιοδοξία, την ελπίδα και το χαμόγελο στο βασανισμένο λαό μας. Η νίκη – όσο δύσκολη κι αν προσπαθήσουν να την κάνουν – θα είναι δική μας» τόνισε.