Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Ανακοίνωσε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου

Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, προτείνει το επόμενο διάστημα:
•24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.
•συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
•διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων, κλπ.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου κατά την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα.
Προηγείται από αύριο η διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων των καθηγητών σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, αλλά τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα για τους εργαζόμενους.
Από τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενο στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδείας αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ, κλπ.