Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Κλείνει το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουνίου η Ιόνια οδός στον κόμβο Αντιρρίου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απόψε στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο Αντιρρίου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ιστών οδοφωτισμού.
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου από τις 22:00 το βράδυ, έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Α/Κ Αντιρρίου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Αντίρριο.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με προορισμό το Αντίρριο θα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Γαβρολίμνης) και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, θα οδηγούνται στην περιοχή του Αντιρρίου.

ΕΟΔΥ: Κανένας θάνατος σήμερα, 11 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχουν καταγραφεί 11  νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, ενώ δεν υπάρχει κάποιος νέος θάνατος.
Συνολικά οι νεκροί είναι 183 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.068.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη γενικού γραμματέα του δήμου


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 161 του Ν. 3584/2007 ‘’Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΦΕΚ 143/Α΄/28.6.2007) για την κάλυψη θέσης Γενικού Γραμματέα του Δήμου, καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση
με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους.
Οι ενδιαφερόμενοι /νες θα πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
1. Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/07 (άρθ. 11 έως ως 17).
2. Πτυχίο ή Δίπλωμα σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.
3. Εμπειρία σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά καθώς και βιογραφικό τους σημείωμα, θα κατατίθενται μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στην έδρα του Δήμου στο Καλπάκι (αρμόδιος κ. Μέτσιος - τηλ. 26573 60114) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπενθύμιση για τη λήξη προθεσμίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2020


Σε συνέχεια της από 13.05.2020 Ανακοίνωσης, υπενθυμίζεται στους γεωργούς ότι τη Δευτέρα 15.06.2020 λήγει η προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το τρέχον έτος, ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της.
Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι γεωργοί που είτε δεν έχουν υποβάλλει ακόμη είτε δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτηση τους, να το πράξουν άμεσα.
Σε διαφορετική περίπτωση, για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή μέχρι την Παρασκευή, 10.07.2020, θα επιβάλλεται κύρωση επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων) ενώ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Προσωρινές κυκλοφοριακές στο τμήμα του εθνικού δικτύου Πρέβεζας-Αγίου Νικολάου Αιτωλοκαρνανίας


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ξεκίνησαν από τις 6 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος του έτους, τέθηκαν σε ισχύ από την Αστυνομική Διεύθυνσης Ακαρνανίας λόγω εργασιών για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού εθνικού δικτύου που αφορούν και όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Αγίου Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας.
Οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού θα πραγματοποιηθούν τμηματικά και σε θέσεις περιορισμένης έκτασης ενώ οι περιορισμοί αφορούν την χρήση του πλάτους οδοστρώματος καθώς και την επιβολή περιορισμών ως προς τα όρια ταχύτητας των οχημάτων. 
Οι εργασίες που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των πιο επικίνδυνων σημείων του συγκεκριμένου οδικού άξονα στον οποίο έχουν καταγραφεί αρκετά τροχαία ατυχήματα.
Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής αναμένονται μέσω του μεγάλου έργου της διπλής σύνδεσης Λευκάδας με τον άξονα Ακτιο-Αμβρακία.
Το έργο περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο είναι το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και το δεύτερο το Βόνιτσα-Λευκάδα. 
Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ουσιαστικά μιλάμε για την αναβάθμιση των 2 υφιστάμενων τμημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Με την κατασκευή του έργου θα αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στη σύνδεση του νησιού με το Αεροδρόμιο του Ακτίου (από όπου προσγειώνονται δεκάδες τουριστικές πτήσεις από όλη την Ευρώπη) αλλά και με την Ιόνια και Αμβρακία Οδό. 
Στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου αγωγού ύδρευσης που θα λύσει επίσης το θέμα της παροχής νερού στο νησί της Λευκάδας.

Μαρία Κεφάλα: Ερώτηση για τη στήριξη της Αργυροχοΐας των Ιωαννίνων


Την Αργυροχοΐα των Ιωαννίνων, που ιστορικά και για ολόκληρες δεκαετίες κρατούσε ζωντανή την οικονομία της πρωτεύουσας της Ηπείρου, αναδεικνύουν με κοινή Eρώτηση οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
          Δυστυχώς ο κλάδος της Αργυροχοΐας την τελευταία δεκαετία χτυπήθηκε ανελέητα από την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα πολλά εργαστήρια να βρεθούν σε δεινή οικονομική κατάσταση.  Η προμήθεια των πρώτων υλών επιβαρύνει σοβαρά τους αργυροχόους καθώς προπληρώνουν χωρίς ωστόσο να διαθέτουν τα δημιουργήματά τους.
          Η ζημία που έχουν υποστεί είναι τεράστια και οι δύο Βουλευτές Ιωαννίνων ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων ώστε να μειωθεί ο Φ.Π.Α στις πρώτες ύλες  και ταυτόχρονα να στηριχθεί ο κλάδος αντίστοιχα και στο πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των τουριστικών Επιχειρήσεων.

Γιατί πρέπει να δώσεις ένα όνομα στην «αρνητική» εσωτερική φωνή σου;

Φωτογραφία: James Scott / unsplash.com

Για να διαχειριστούμε καλύτερα τις σκέψεις μας, πρέπει κάποιες φορές να είμαστε πρόθυμοι να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να πειραματιστούμε μαζί τους.

Μια από τις πιο θεμελιώδεις αλήθειες για την κατανόηση του μυαλού μας, είναι η εξής: δεν είμαστε οι σκέψεις μας.
Συχνά ταυτιζόμαστε πολύ έντονα με αυτά που σκεφτόμαστε και αυτά που μας λέει η εσωτερική φωνή μας. Ακούμε έναν ψίθυρο στο πίσω μέρος του μυαλού μας να μας λέει: Δεν είσαι αρκετά καλός/ή, δεν σου αξίζει αυτό ή είσαι αποτυχημένος/η και έχουμε την τάση να εκλαμβάνουμε αυτές τις δηλώσεις ως αδιαμφισβήτητα αληθινές.
Ωστόσο, οι σκέψεις έρχονται και φεύγουν χωρίς να γνωρίζουμε από πού ακριβώς προήλθαν.
Ίσως κατά την παιδική ηλικία σας να ακούγατε τους γονείς σας, τους δασκάλους σας ή άλλες φιγούρες εξουσίας να σας λένε ότι «δεν είστε αρκετά καλοί» και τώρα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, το ίδιο το μυαλό σας επαναλαμβάνει την ίδια δήλωση η οποία έχει ριζωθεί βαθιά στον τρόπο που σκέφτεστε.
Όμως, αυτή η σκέψη δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα το ποιοι είστε. Μπορεί να είναι απλώς ένα υποπροϊόν της ανατροφής, του περιβάλλοντος σας ή μιας συγκεκριμένης κατάστασης που βιώσατε στο παρελθόν.
Η «γνωστική εκτόνωση» είναι μια διαδικασία εκμάθησης του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να αποδέχεστε τις σκέψεις σας, ενώ ταυτόχρονα να αποστασιοποιείστε από αυτές.
Αυτή αποτυπώνεται καλύτερα μέσω της χρήσης ορισμένων μεταφορών για τις σκέψεις μας, όπως «νιώθω ένα σύννεφο να με ακολουθεί παντού» ή «οι σκέψεις μου με κατακλύζουν». Αυτές οι μεταφορές μας δείχνουν ότι οι σκέψεις μας μεταβάλλονται συνεχώς. Είναι προσωρινές εμπειρίες με τις οποίες ούτε χρειάζεται να ταυτιστούμε, αλλά ούτε και να προσκολληθούμε σε αυτές.
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποστασιοποιηθείτε από τις σκέψεις σας είναι να δώσετε ένα όνομα στην αρνητική εσωτερική φωνή σας.


Δώστε ένα όνομα στην αρνητική εσωτερική φωνή σας
Η απόδοση ενός ονόματος στην αρνητική εσωτερική φωνή σας, βοηθάει στην αποστασιοποίηση από αυτήν μέσω της δημιουργίας μιας ξεχωριστής ταυτότητάς της.
Θα μπορούσατε να της δώσετε ένα απλό όνομα, όπως «Δημήτρης». Έτσι, όταν πιάσετε τον εαυτό σας να κάνει σκέψεις, όπως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό ή δεν είσαι αρκετά καλός/ή, μπορείτε απλά να φωνάξετε νοερά: Σταμάτα, Δημήτρη! ή Όχι σήμερα, Δημήτρη!
Ακούγεται λίγο ανόητο, ωστόσο μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ διασκεδαστική και αποτελεσματική τεχνική για την καλύτερη διαχείριση των σκέψεών σας.
Συχνά ακούμε ανταγωνιστικές φωνές μέσα στο κεφάλι μας να μας λένε ποιο είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε. Όλοι βιώνουμε κατά κάποιον τρόπο το φαινόμενο να νιώθουμε ένα αγγελάκι και ένα διαβολάκι πάνω από τους ώμους μας. Γι’ αυτό είναι συχνά πιο εύκολο να το αντιμετωπίζουμε ως μια κωμική στιγμή, παρά ως μια βαθιά και τραγική προσωπική σύγκρουση.
Με αυτόν τον τρόπο, διδάσκουμε στον εαυτό μας ότι μπορούμε να κάνουμε μια σκέψη χωρίς να πρέπει να την πάρουμε πολύ σοβαρά ή προσωπικά. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με κάθε σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό.
Αν θέλετε να εξελίξετε αυτήν την ιδέα λίγο περισσότερο, μπορείτε να γράψετε μια ολόκληρη συζήτηση μεταξύ του «θετικού» και του «αρνητικού» εαυτού σας.
Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποστασιοποιηθείτε από τις σκέψεις σας, αλλά επίσης, θα αποτελέσει μια πολύτιμη άσκηση ενδοσκόπησης, η οποία μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες ιδέες και λύσεις στα προβλήματά σας.
Θα μπορούσατε επίσης, να αποδώσετε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και μια φωνή στον «αρνητικό» εαυτό σας μαζί με την ονομασία του. Δώστε του σάρκα και οστά σαν να είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που ζει μέσα στο κεφάλι σας.
Για παράδειγμα, μπορείτε να ζωγραφίσετε τον «αρνητικό» σας εαυτό όπως τον φαντάζεστε. Όσο πιο συγκεκριμένα τον αποτυπώσετε, τόσο πιο εύκολο θα σάς είναι να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε σε ψυχολογικό επίπεδο τις αρνητικές σκέψεις που κάνετε.
Επίσης, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να αλλάξετε τον τόνο της αρνητικής εσωτερικής φωνής σας.
Ένα απλό τέχνασμα για να μη σας επηρεάζουν τόσο οι αρνητικές σκέψεις σας, είναι να μετατρέψετε την αρνητική εσωτερική φωνή σας σε κάτι ανόητο ή αστείο, ώστε να την αποδυναμώσετε. Είναι δύσκολο να πάρετε μια αρνητική σκέψη στα σοβαρά, όταν την ακούτε με την φωνή του Ντάφι Ντακ ή του Γκόλουμ.
Για να διαχειριστούμε καλύτερα τις σκέψεις μας, πρέπει κάποιες φορές να είμαστε πρόθυμοι να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να πειραματιστούμε μαζί τους. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι να αποδώσουμε μοναδικά ονόματα, πρόσωπα και φωνές στις σκέψεις μας.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το PsychologyNow.gr

Ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας με 31 εκατομμύρια ευρώ


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιαστικής στήριξης που παρέχει το Υπουργείο στους πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προχώρησε στη δέσμευση ποσού ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.
Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα της οποίας το κοπάδι παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα.
Διευκρινίζεται ότι για τα νησιά στα οποία δεν λειτουργεί τυροκομική μονάδα, αίρεται η υποχρέωση παράδοσης γάλακτος.
Σε δήλωση του ο Υπουργός επισημαίνει τα εξής:

ΟΑΕΔ: Με ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού


Από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα πρέπει να υποβάλουν το αίτημά τους για ραντεβού.
Το ραντεβού γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ, δηλώνοντας το λόγο προσέλευσης και το αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης(ΚΠΑ2).
Ακολούθως, θα λαμβάνουν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) ή τηλεφωνική κλήση και θα καλούνται για προσέλευση στο ΚΠΑ2 σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2. Οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν ή να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας, να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας και να δηλώνουν την παρουσία τους. Συνολικά, περισσότερες από 40 e-υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι συνεντεύξεις ανέργων με εργασιακούς συμβούλους θα συνεχίσουν να διεξάγονται, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή τηλεδιάσκεψης και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία, μέχρι νεωτέρας.

Υπέρταση: Mήπως το «παίρνω χάπια» δεν φτάνει


Πολλές φορές οι γιατροί ρωτάνε: «Έχετε πίεση;» και η απάντηση που ακούνε είναι: «Παίρνω χάπια». Αμέσως μετά η μέτρηση δείχνει ότι η υπέρταση δεν είναι ρυθμισμένη, όχι τουλάχιστον όσο θα έπρεπε. 
Και αυτό γιατί το υπερτασικό άτομο, μετά τη χορήγηση των χαπιών από τον ειδικό γιατρό έχει κόψει την επαφή με αυτόν, πιστεύοντας ότι το πρόβλημα λύθηκε. Κοντά σε αυτή τη στάση που αφορά πολλούς υπερτασικούς ασθενείς, τις μέρες της πανδημίας προστέθηκε και η αποφυγή των απαραίτητων εξετάσεων και των επισκέψεων στο γιατρό από φόβο για τον νέο κορωνοϊό. Ενώ η υπέρταση, είτε από μόνη της, είτε ως υποκείμενο νόσημα, απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα στην αντιμετώπισή της, όπως επισημαίνει ο Εμμανουήλ Καλλιέρης, Διευθυντής Καρδιολόγος στο Metropolitan Hospital.
Τι είναι η υπέρταση;
Όταν μιλάμε για υπέρταση αναφερόμαστε σε τιμές αρτηριακής πίεσης πάνω από τα φυσιολογικά όρια. Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών που μεταφέρουν αυτό το αίμα από την καρδιά στα διάφορα όργανα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης που έχουν υιοθετηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Υπέρτασης, η ταξινόμηση της πίεσης για τους ενηλίκους είναι η εξής:
Ιδανική πίεση: συστολική πίεση κάτω από 120 mmHg και διαστολική κάτω από 80 mmHg.
Φυσιολογική πίεση: συστολική πίεση 120-129 mmHg και/ή διαστολική 80-84 mmHg.
Υψηλή φυσιολογική: συστολική πίεση 130-139 mmHg και/ή διαστολική 85-89 mmHg ή και τα δύο.
Υπέρταση: συστολική πίεση πάνω από 140 mmHg ή διαστολική πάνω από 90 mmHg ή και τα δύο.