Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ": Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητα Κουκλιωτών Πωγωνίου ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ".

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα μπουν τα χρήματα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Στους λογαριασμούς οι πληρωμές για αιτήσεις έως 31 Οκτωβρίου

Η πληρωμή του ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί συνολικά την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους σταδιακά από το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται ανά πάσα στιγμή και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Αυξάνονται κατά 400, οι θέσεις συνοριοφυλάκων


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την αύξηση των θέσεων των συνοριακών φυλάκων κατά 400.
Ειδικότερα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπογράφεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και αυξάνει τις αρχικά προβλεπόμενες από το νόμο 2622/2019, 1.000 οργανικές θέσεις των συνοριακών φυλάκων, κατά 400.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η αύξηση των θέσεων των συνοριακών φυλάκων θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος (2020) κατά 6.729.000 ευρώ, για το έτος 2021 κατά 7.426.000 ευρώ, για τα έτη 2022 και 2023 από 7.536.000 ευρώ το κάθε έτος και για τα επόμενα έτη από 7.780.000 ευρώ.

Χάνι Δελβινακίου: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας για μεταφορά αλλοδαπών στην Αλβανία


Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 28 και 31 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (24-11-2019) στο Χάνι Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο μέλη της οργάνωσης.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντόπισαν χθες το πρωί στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (περιοχή Χάνι Δελβινακίου) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής -1.500- ευρώ, τρεις αλλοδαπούς, προκειμένου να μεθοδευτεί η προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Στη πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στη συνέχεια χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός, καθώς και τρεις ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε ξενοδοχείο μέχρι να μεταφερθούν στο εξωτερικό.
Από την ενδελεχή έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν τον ρόλο του οδηγού – μεταφορέα καθώς και της διευκόλυνσης διαμονής των αλλοδαπών σε δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς και αφού συμφωνούσαν το αντίτιμο για τη μεταφορά τους, οργάνωναν την προώθησή τους τόσο μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα όσο και εντός του αλβανικού εδάφους.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·  το χρηματικό ποσό των -1.940- ευρώ,
·  οκτώ κινητά τηλέφωνα,
·   το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών,
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αυξήσεις τις αποδοχές των μισθωτών λόγω αλλαγής στη φορολογική κλίμακα και τα νέα αφορολόγητα όρια


Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν  τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2020 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Οι αυξήσεις θα προέρχονται από τη μείωση της παρακράτησης φόρου και η οποία θα αγγίξει και στα 27 ευρώ τον μήνα ειδικά για όσους έχουν παιδιά και  από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου.
Η ενεργοποίηση της νέας κλίμακας και η αλλαγή στην έκπτωση φόρου που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών θα αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου 2020 την παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις.
Ειδικότερα, με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα μειωθούν από την 1η-1-2020:
έως 14,75 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 617 ευρώ κάθε μήνα και δεν βαρύνονται με παιδιά
έως 13,33 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 633 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 1 τέκνο
έως 16,67 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 650 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 2 τέκνα
έως 26,67 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 3 παιδιά.
Οι μειώσεις αυτές θα προκαλέσουν ισόποσες αυξήσεις στα καθαρά ποσά αποδοχών που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παραπάνω μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και τα νέα αφορολόγητα όρια που θα ενεργοποιηθούν από την 1-1-2020 προβλέπουν:
Νέα φορολογική κλίμακα: 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 15.00


Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 15.00  συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής: 
1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων  14ης/21-10-2019 (τακτικής)   και 15ης/7-11-2019 (έκτακτης) συνεδρίασης Π.Σ.
2. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Γ΄ τρίμηνο έτους 2019.
3. Έγκριση  7ης τροποποίησης προϋπολογισμού  Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2020
4. Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων, έτους 2019.
5. Έγκριση 2ηςτροποποίησης του προγράμματος τελών αδειών κυκλοφορίας & μεταβίβασης αυτοκινήτων  2019, Π.Ε. Άρτας
6. Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τους λογαριασμούς Βελτιωτικών Έργων Δημόσιων Ιχθυοτροφείων,  Π.Ε. Άρτας.
7. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Πάργας για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
8. Συζήτηση σχετικά  με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό  ζήτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών


Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η συλληφθείσα εμπλέκεται σε (9) περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή των Ιωαννίνων, της Λαμίας, της Λάρισας, της Καλαμάτας και της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας καθώς και σε τουλάχιστον (30) απόπειρες απάτης
Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 146.500 ευρώ
Συνελήφθη, προχθές (23-11-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 60χρονη αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με διάφορα τεχνάσματα.
Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απατών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για απάτες στην πόλη των Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 60χρονης, διακριβώθηκε η εγκληματική της δράση και συνακόλουθα, συνελήφθη κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, τη στιγμή που η 60χρονη παραλάμβανε από εξώπορτα οικίας σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, όπου την είχε εναποθέσει 71χρονη ημεδαπή, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί της με απατηλές προφάσεις.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους και προσποιούμενοι:
είτε τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι ένας στενός συγγενής τους (συνήθως τέκνο τους), εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου, απαιτούσαν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση,
είτε τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες (συνήθως γυναίκα) προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι η 60χρονη εμπλέκεται επιπρόσθετα σε εννέα απάτες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 08-08-2019 έως και 09-11-2019 και συγκεκριμένα:
την 08-08-2019 στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, όπου απέσπασε από 72χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ,
την 16-09-2019 στη Λάρισα, όπου απέσπασε από 66χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ και χρυσαφικά,
την 28-09-2019 στη Λαμία, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ,
την 29-09-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 79χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ,
την 05-10-2019 στην Καλαμάτα, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (52.000) ευρώ,
την 16-10-2019 στη Λαμία, όπου απέσπασε από 76χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ,
την 22-10-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ,
την 03-11-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 84χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ,
την 08-11-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 77χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (21.000) ευρώ.
Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον άλλους τριάντα (30) πολίτες στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.
Στην κατοχή της συλληφθείσας καθώς και σε έρευνα που έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Ιωάννινα όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των -1.675- ευρώ
το χρηματικό ποσό των -127- λεβ,
χρυσαφικά,
χειρόγραφες σημειώσεις,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.
Η συλληφθείσα, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για εμπλοκή της και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών της, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες:
να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.    

ΕΠΣΗΠ: Οι ημερομηνίες που σταματούν τα πρωταθλήματα για τις γιορτές


Η ΕΠΣΗΠ γνωστοποίησε στις ομάδες το πότε θα υπάρξει η χειμερινή διακοπή για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι κατηγορίες Α' και Β' Ερασιτεχνικής, θα σταματήσουν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου 2020.
Η Γ' Ερασιτεχνική θα σταματήσει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και οι ομάδες θα επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς ή το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιανουαρίου 2020 ή 25-26 Ιανουαρίου 2020.

Κεφαλά Μαρία-Αλεξάνδρα: Συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας εξαιτίας του προβλήματος πίνακες Ειδικής Αγωγής


Σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά  εξαιτίας του προβλήματος που ανέκυψε με ευθύνη του ΑΣΕΠ  και της προκήρυξης που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με  τον αποκλεισμό 1.213 υποψηφίων για διορισμό στην ειδική αγωγή εξαιτίας της μη καταβολής παραβόλου 3 ευρώ, διότι ενώ είχαν κληθεί σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ να δηλώσουν τράπεζα και ΙΒΑΝ, και αυτό έκαναν, δεν έγινε ανάληψη του αντίστοιχου ποσού από το ΑΣΕΠ, χωρίς ευθύνη των υποψηφίων, διότι η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ ενημέρωνε τους υποψηφίους ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η αίτηση τους καταχωρήθηκε με Αριθμό πρωτοκόλλου.
Προφανώς, πρόκειται για λάθος της πλατφόρμας το οποίο δεν θα «πληρώσουν» οι υποψήφιοι για αυτό και καταβάλλονται προσπάθειες του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας να κατανοήσει την ουσία του προβλήματος, να δώσουν την δέουσα λύση ώστε   να μην αποκλειστούν οι 1.213 υποψήφιοι, διότι ο αποκλεισμός δεν είναι εφάπαξ αλλά ισχύει για μία τριετία.
Η βουλευτής κ. Κεφαλά εμμένει στην επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε, διότι σύμφωνα με την νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας, το ΑΣΕΠ μπορεί να λάβει υπόψη του δικαιολογητικά τα οποία δεν θεωρούνται νέα, αλλά αποτελούν συμπλήρωση των ήδη υφιστάμενων δικαιολογητικών και η ύπαρξη τους συνέχεται με τα ήδη υποβληθέντα.
Με βάση την κατεύθυνση αυτή της νομολογίας ,δύναται να ξεπεραστεί το πρόβλημα και ευελπιστεί η βουλευτής σε ευήκοα ώτα πριν υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγή στο συμβούλιο  Επικρατείας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης που έγινε χθες σε βάρος ηλικιωμένου στην Πάργα Πρέβεζας


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης που έγινε χθες το πρωί σε βάρος ηλικιωμένου στην Πάργα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες (24-11-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος της ημεδαπής γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου, χθες το πρωί στην Πάργα, οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένου όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και (35) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ποια επιδόματα δεν κατάσχονται από την εφορία

Πέρα από το ΚΕΑ, το οποίο βοηθάει περισσότερες από 400.000 οικογένειες υπάρχουν πάρα πολλά επιδόματα που δεν κατάσχονται από την ΑΑΔΕ.
Με τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν αγγίξει τα 5,3 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει το στενό μαρκάρισμα στους οφειλέτες που γύρισαν την πλάτη στις 120 δόσεις και εντείνει τις κατασχέσεις βάζοντας στο χέρι τα χρήματα που βρίσκει στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων χρωστούν στο Δημόσιο.
Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές κατά το παρελθόν που η ΑΑΔΕ έχει κατασχέσει επιδόματα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ακατάσχετα. Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία η Εφορία απαγορεύεται να προχωρήσει στην κατάσχεση συγκεκριμένων ποσών και επιδομάτων.
Ειδικότερα, ακατάσχετα είναι:

Ο αφόρητος πονόδοντος που δεν έχει καμία σχέση με τα δόντια σου


Η Μαρία Π. απολάμβανε το δείπνο με τον σύζυγό της όταν, για  πρώτη φορά, αισθάνθηκε έναν ελαφρύ πονόδοντο - όπως νόμιζε - στην αριστερή πλευρά της κάτω γνάθου της.
«Ένιωσα κατά τη μάσηση έναν μουντό, ήπιο πόνο στα πίσω δόντια μου. Σκέφτηκα ότι εμφανίζω πονόδοντο και την άλλη μέρα τηλεφώνησα στον οδοντίατρό μου για ραντεβού. Μου είπε ότι ένα από τα παλιά σφραγίσματά μου θέλει αλλαγή» περιγράφει η Μαρία Π., 55 ετών, εκπαιδευτικός και μητέρα δύο παιδιών.
«Αντικατέστησε το σφράγισμα και μου είπε ότι ο πόνος θα υποχωρήσει. Αλλά ο πόνος δεν υποχώρησε. 
Ξαναπήγα στον οδοντίατρο, ο οποίος μου είπε ότι θα μπορούσε να είναι και το διπλανό δόντι, στο οποίο επίσης υπήρχε σφράγισμα. Χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στις επόμενές μου επισκέψεις έκανε απονεύρωση σ’ ένα από τα δύο δόντια μου, πιστεύοντας ότι υπάρχει κάποια φλεγμονή.
Για κάποιες μέρες, και ενόσω  έπαιρνα παυσίπονα για τα δόντια μου, αισθανόμουν λίγο καλύτερα. 
Δύο εβδομάδες αργότερα, και ενώ ήμουν έξω με συναδέλφους, ξαφνικά, ένιωσα έναν απίστευτα οξύ πόνο στην αριστερή μεριά του προσώπου μου. Ένιωσα κυριολεκτικά σαν να κοβόταν το δέρμα μου και το φαγητό μου έπεσε από το στόμα. 
Δεν μπορούσα να μιλήσω και δάκρυα κύλαγαν στα μάτια μου. Όταν ο πόνος υποχώρησε κάπως, πήγα να δω τι είχε τραυματίσει το πρόσωπό μου. Αλλά δεν φαινόταν τίποτα, δεν υπήρχε αίμα ούτε κάποια σημάδια τραυματισμού.
Οι επόμενοι μήνες ήταν δραματικοί. Έκανα πολλαπλές οδοντικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Και ο πόνος χειροτέρευε. Μερικές φορές, απλές δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα ή ακόμα και η ομιλία ήταν αρκετές για να μου προκαλέσουν πόνο, ο  οποίος άλλες φορές διαρκούσε ελάχιστα, και ήταν σαν να περνά ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άλλες διαρκούσε περισσότερο, ίσως λεπτά, που εμένα, όμως, μου φαίνονταν αιώνες. Τη μια στιγμή μιλούσα σ’ έναν φίλο, την επόμενη είχα δάκρυα στα μάτια από τον πόνο».