Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, 31 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες χρωστούν οι Δήμοι της Ηπείρου

700.000 ευρώ τα χρέη του Δήμου Πωγωνίου

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη των Δήμων σε ιδιώτες.
Οι συνολικές οφειλές των ΟΤΑ ανέρχονται σε 882,6 εκ. ευρώ, ενώ οι Περιφέρειες χρωστούν 88,4 εκ. ευρώ.
Στα χρέη αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει ένας Δήμος, που δεν απέστειλε στοιχεία για το Σεπτέμβριο φέτος, αυτός της Κόνιτσας, ενώ με μηδενικά χρέη, χωρίς να διευκρινίζεται εάν απέστειλαν ή όχι στοιχεία, εμφανίζονται οι Δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Φιλιατών.
Οι άλλοι δεκαπέντε Δήμοι έχουν συνολικά χρέη 30.821.978 ευρώ.
Αναλυτικά:
Ιωαννίνων: 11.640.851 ευρώ,
Άρτας: 453.365 ευρώ,
Δωδώνης: 268.269 (στοιχεία Αυγούστου),
Ζαγορίου: 720.663,
Ηγουμενίτσας:1.955.299,
Κεντρικών Τζουμέρκων: 167.076,
Μετσόβου: 281.368,
Νικολάου Σκουφά: 502.391,
Πάργας: 3.657.629,
Πρέβεζας: 7.058.861,
Πωγωνίου: 700.000,
Σουλίου: 299.288,
Ζίτσας: 912.947,
Ζηρού: 1.987.407,
Βορείων Τζουμέρκων: 216.558.
Η Περιφέρεια Ηπείρου οφείλει 17.817.265 ευρώ.

ΟΑΕΕ: Αναστέλλει την καταβολή συντάξεων σε 1.600 συνταξιούχους


Οι συνταξιούχοι αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους.
Προκειμένου να προγραμματιστεί η επαναχορήγηση των συντάξεών τους, οι παραπάνω συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ προσκομίζοντας: το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ), οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης) και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, εξαιτίας της κατάστασης που, όπως αναφέρει, έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο και γενικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω των συνεχών περικοπών και των μέτρων που οδηγούν σε δυσλειτουργία των ΑΕΙ.

Η παραίτηση βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου.

Ζημιές σε όλη την Ήπειρο από τις καταιγίδες και τους ανέμους, κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Μέχρι την Κυριακή οι βροχές, ενώ θα κοπάσει ο αέρας.


Ζημιές και προβλήματα άφησε πίσω της, η πρώτη ημέρα κακοκαιρίας που πλήττει την Ήπειρο. Οι έντονες καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές κατολισθήσεις στο επαρχιακό και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, ενώ πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στην Πρέβεζα, λόγω κυρίως των ισχυρών ανέμων.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή, ενώ από Δευτέρα, ο χειμώνας θα δείξει το… σκληρό του πρόσωπο, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ζημιές…
Από χθες τα ξημερώματα λοιπόν, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, καθώς και η Πυροσβεστική, μαζί με τα συνεργεία των Δήμων βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των ισχυρών καιρικών φαινομένων.
Χθες, διεκόπη για κάποιο διάστημα η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Πρέβεζας, λόγω κατολισθήσεων σε δυο σημεία, στη θέση Γωνιά (που ήταν και τα σημαντικότερα), μετά τη σήραγγα στο Κεράσοβο και λίγο έξω από την Πρέβεζα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη Γωνιά, οι χείμαρροι «φούσκωσαν» και τα νερά βγήκαν στους δρόμους, αποκλείοντας την κυκλοφορία, με τους κατοίκους πάντως να είναι αναστάτοι, αφού όπως τόνιζαν, η βροχή μπορεί να ήταν δυνατή, αλλά δεν δικαιολογούνταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Στο Λεκανοπέδιο…
Σε ό, τι αφορά το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, υπήρξαν αρκετά προβλήματα σε κήπους και θερμοκήπια, καθώς και σε καταυλισμούς αθίγγανων.
Από χθες το πρωί, δεν υπήρχε σήμα στις τηλεοράσεις, ούτε το ραδιόφωνο λειτουργούσε, οι βλάβες πάντως αποκαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα. Παράλληλα, η παροχή ίντερνετ σε πολλά σημεία της πόλης κόπηκε, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει, κυρίως σε ό, τι αφορά το κόψιμο κάποιων δέντρων που είχαν πέσει.
Ακόμη, η πρωινή πτήση της Olympic Air έγινε κανονικά, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς Αθήνα εκτελέστηκαν κανονικά, με μοναδική εξαίρεση τα πρωινά, αφού εξαιτίας των κατολισθήσεων, οι οδηγοί άλλαξαν τη διαδρομή, μέσω της διασταύρωσης Σκλίβανης.

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑ, απάντηση στον Ἀλβανὸ πρωθυπουργὸ Σαλὶ Μπερίσα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἀριθ. Πρωτ. 96
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 29ῃ Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :
« Ὁ Ἀλβανὸς πρωθυπουργὸς Σαλὶ Μπερίσα μὲ τὰ ὅσα εἶπε ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς συμπληρώσεως ἑκατὸ (100) ἐτῶν ἀπὸ τὴν «ἀνεξαρτησία» τῆς Χώρας του, ἀποκάλυψε τοὺς κρυφοὺς πόθους καὶ τὰ ἀνόσια σχέδια τῆς Ἀλβανίας σὲ βάρος τῆς Ἑλλάδος. Εἶπε, δηλαδή, ὅτι οἱ Ἀλβανοὶ ἔχουν πάντοτε στὸν νοῦ καὶ στὰ σχέδιά τους τὴν «Μεγάλη Ἀλβανία», ποὺ θὰ περιλαμβάνῃ τὸ Κόσσοβο, μέρος τῆς FYROM, τὴν Φλώρινα, τὴν Καστοριά, τὰ Ἰωάννινα, τὴν Ἄρτα καὶ τὴν Πρέβεζα !

Βέβαια, αὐτὲς εἶναι πάγιες ἀπόψεις τῶν Ἀλβανῶν ποὺ κάθε τόσο τὶς προβάλλουν, ὅπως προβάλλουν καὶ τὸ ζήτημα τῶν διαβοήτων «Τσάμηδων». Στὴν προκειμένη περίπτωση, ὅμως, δείχνονται καὶ ἀχάριστοι πρὸς τὴν Ἑλλάδα, ἀπὸ τὴν ὁποία «χόρτασαν ψωμί», κατὰ τὰ τελευταῖα εἴκοσι χρόνια.
Ὁ Προκάτοχός μου, ἀοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κυρὸς ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ἔλεγε συχνὰ καὶ μὲ ἔμφαση, ὅτι «οἱ Ἀλβανοὶ δὲν ἔχουν μπέσα». Καὶ τὸ ἔλεγε μετὰ λόγου γνώσεως ...
Γι’ αὐτὸ δοκίμασα μεγάλη ἱκανοποίηση ὅταν πληροφορήθηκα ὅτι ὁ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν κ. Δημ. Ἀβραμόπουλο ματαίωσε - ἐξ αὐτοῦ τοῦ λόγου - τὸ ταξίδι του στὴν Ἀλβανία.
Ἦταν καιρός ! Γιατὶ μέχρι τώρα ἡ πολιτικὴ τῶν ἠπίων τόνων δὲν ἀπέδωσε καρποὺς καὶ μάλιστα, ὡς πρὸς τὸ φλέγον πάντοτε θέμα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ἀδελφῶν μας τῆς Βορείου Ἠπείρου. Συγχαίροντας τὸν κ. Ὑπουργὸ Ἐξωτερικῶν, δηλώνω ὅτι παρακολουθῶ ἀγρύπνως τὸ ἐθνικὸ θέμα τῆς Βορείου Ἠπείρου, καθὼς καὶ ὅλα ὅσα ἀφοροῦν στὸ Ἔθνος μας ».

(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως)

Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός δίκυκλου που παρέσυρε Νταλίκα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων–Άρτας, στη διασταύρωση Σκλίβανης

Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι είχαμε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Άρτας , στη διασταύρωση της Σκλίβανης , όταν διερχόμενη νταλίκα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά και παρέσυρε δίκυκλο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός και τον τραυμάτισε σοβαρά.
Στον τόπο του ατυχήματος έφτασε ασθενοφόρο για την μεταφορά του τραυματία στο Νοσοκομείο.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων


Συνελήφθησαν, χθες (29-11-2012) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 65 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών χαπιών και της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 1/2 Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής και ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου - Καρυές


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012
Πετσάλι - Ζίτσα (15:00)
Α.Ε. Γιάννενα - ΑΠΟΕΛ (15:00)
Μπισδουνάκι - Ανάργυροι (15:00)
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
Καρίτσα - Πανζαγορισιακός (11:00)
Βοτονόσι - Μάρμαρα (15:00)
Κεφαλόβρυσο - Καρυές (17:15)

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 η προθεσμία για την υποβολή του Ε9

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9 από τους φορολογούμενους οι οποίοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη, η σχετική προθεσμία που εξέπνεε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου παρατείνεται έως το τέλος του έτους.
Για τους φορολογούμενους που θα καταθέσουν το Ε9, η ΓΓΠΣ έχει δώσει κάποιες διευκρινίσεις:
1. Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων, έντυπο Ε9, για το έτος 2012;
Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012 έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2011 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.
2. Ποιες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012 υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο και ποιες υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΟΥ;

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 1/2 Δεκεμβρίου, και ο Α.Σ. Καλπακίου υποδέχεται το Ασβεστοχώρι (Καλπάκι - Ασβεστοχώρι 1/12-15:00), η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος υποδέχεται το Δαβάκη (Πωγωνάτος - Δαβάκης 2/12-15:00), εκτός έδρας αγωνίζεται ο Αγροτικός Αστέρας (Ζωοδόχος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2/12-15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ –Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΖΩΟΔΟΧΟΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012
Καλπάκι - Ασβεστοχώρι (15:00)
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
Αγ. Μαρίνα - Αμφιθέα (11:00)
Σταυράκι - Περίβλεπτος (15:00)
Νησί - Πρωτόπαπα (15:00)
Αμπελόκηποι - Ελεούσα (15:00)
ΠΑΟ Κόνιτσας - Περιστέρι (15:00)
Πωγωνάτος - Δαβάκης (15:00)
Καμποχώρια - Πανφρουριακός (15:00)
Ζωοδόχος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (15:00)

Κόβουν τα σταθερά τηλέφωνα λόγω οικονομικής κρίσης τα ελληνικά νοικοκυριά

Κόβουν ακόμη και τις δαπάνες για το σταθερό τους τηλέφωνο οι Έλληνες συνδρομητές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από το περασμένο καλοκαίρι και μετά οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι διαπιστώνουν ότι λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, μία στις δύο γραμμές που διακόπτονται αφορούν τη σταθερή τηλεφωνία, σύμφωνα με Τα Νέα.
Στην πλειονότητά τους πρόκειται για απλές γραμμές τηλεφώνου οι οποίες δεν εξυπηρετούν συνδέσεις Internet. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό αποσυνδέσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις.
Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Διαδικτύου στα ελληνικά νοικοκυριά.
Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Μεγάλη συνάντηση και γιορτή Ηπειρώτικης νεολαίας στην Π.Σ.Ε., την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μεγάλη συνάντηση και γιορτή Ηπειρώτικης νεολαίας στην Π.Σ.Ε Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 7:00 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έγινε κιόλας 75 χρονών! Σε μια τέτοια ηλικία, αντί να εξαντλείται σε νοσταλγικές αναπολήσεις της ένδοξης και πολύκαρπης πορείας της, διψάει για το μέλλον με εφηβική ορμή. Γιατί το ξέρει καλά, το μεγάλο όπλο της δεν είναι μονάχο του το μεγάλο έργο της αλλά η δυνατότητά της να το συνεχίζει σε μέλλοντες διαρκείας.
Η Πανηπειρωτική ανήκει στα εκατοντάδες μέλη της - τις Αδελφότητες, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες. Και, μέσα από εκεί, ανήκει, πάνω από όλα, στον ανθό της Ηπειρώτικης νεολαίας, το μόνο σίγουρο διαβατήριο της Ηπείρου και της Ηπειρώτικης Αποδημίας για το μέλλον.
Η Πανηπειρωτική ανοίγει αποφασιστικά τη λειτουργία της σε κάθε νέα, σε κάθε νέο Ηπειρώτη απόδημο. Δεν θέλουμε να καμαρώνουμε τους νέους μας μόνο ως χορευτές ή θεατές στις μεγάλες μας εκδηλώσεις, θέλουμε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν κάτι από το δικό τους όνειρο μέσα τους, να σχεδιάζονται και να οργανώνονται από τους ίδιους. Έτσι θέλουμε τη νεολαία μας σε κάθε πτυχή της ζωής της Πανηπειρωτικής, όχι δέκτες και αποδέκτες όσων γίνονται από άλλους για εκείνους αλλά μεγάλους πρωταγωνιστές στη ζωή και τη δράση μας.
Καλούμε κάθε νέο απόδημο Ηπειρώτη στη μεγάλη συνάντηση νεολαίας τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.
Οι ίδιοι οι νέοι Ηπειρώτες να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας πως θέλουμε τη νεολαία στην Πανηπειρωτική και την Ήπειρο, τι και πως μπορούμε να κάνουμε μαζί στα θέματα που μας ενδιαφέρουν, με τους τρόπους που εμείς θέλουμε. Στον πολιτισμό (τη μουσική και το χορό, το σινεμά και το θέατρο) και στον αθλητισμό, στις σπουδές και τη δουλειά ή την ανεργία μας, στο περιβάλλον και το διαδίκτυο, παντού υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Και, αν τα κάνουμε μαζί, θα γίνουν πολύ πιο καλά και πολύ ομορφότερα.
Στις 10 Δεκεμβρίου δεν θα κουβεντιάσουμε μόνο. Ή, μάλλον, θα κουβεντιάσουμε και με τον δικό μας τρόπο. Με μουσικές, με χορούς και με τραγούδια, με μια γιορτή νεολαίας! Γιατί ένα τέτοιο ξεκίνημα, αξίζει να το γιορτάσοιυμε 10 Δεκεμβρίου, το ταξίδι ξεκινάει! Τι λέτε, συνταξιδεύομε;

Υ.Γ. Η γιορτή μας είναι δικιά μας, είναι ρεφενέ! Φέρνουμε μαζί μας ιδέες, προτάσεις, μουσικές, όργανα, χορό, κέφι! Φέρνουμε και φωτογραφίες και video και τα αγαπημένα μας links για να τα μοιραστούμε με προβολές την ώρα της γιορτής μας! Και από εμάς εξαρτάται αν η γιορτή μας γίνει party ή γλέντι ή και τα δυο ή κάτι άλλο, τελείως καινούργιο! Κάτι που θα ξεκινήσει στις 10 του Δεκέμβρη όμορφα σαν ένα άξαφνο καλοκαίρι μες στο χειμώνα, κρα;τώντας για πολλά καλοκαίρια και πολλούς χειμώνες ακόμα.
Η Π.Σ.Ε. βάζει το πανέμορφο χώρο της για τη γιορτή μας, με μηχανήματα ήχου για να παίξουμε τις μουσικές μας και να προβάλουμε τις εικόνες μας, μαζί με κρασί, τσίπουρο και αναψυκτικά να πιούμε στην υγειά της. Ανεπιβεβαίωτες φήμες τάζουνε και πίττες Ηπειρώτικες - θα δούμε! Θα δούμε αλλά και θα μιλήσουμε, θα πιούμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα γλεντήσουμε παρέα.
Και, μέχρι τότε, ας μη διστάσουμε να ζαλίσουμε τα τηλέφωνα της Πανηπειρωτικής και όσων τρέχουν κιόλας για τη γιορτή μας

Για περισσότερες πληροφορίες
Αλέξανδρος Λαμπρίδης: 6973342114
Νίκος Ζέκης: 6955804646
Κώστας Κωνής: 6944180264
Μαρίνα Τζάκου: 6948190291
Κώστας Ζηκόπουλος: 6974796855
Ελένη Ντάσιου: 6945970192
Νίκος Τζιότζιος:6977391470
Γιώργος Κωτσαντής: 6979917949

Μπαίνει ο χειμώνας.
Χειμώνας στον καιρό, βαρυχειμωνιά στην κρίση.
Καιρός καλοκαίρι!
Για το καλοκαίρι της Ηπειρώτικης νεολαίας

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-0

Το πρώτο βήμα με το γκολ του Γιάκου, για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου έκανε ο ΠΑΣ που επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού στους "Ζωσιμάδες".
Σε ένα «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΣ, ο οποίος με την ορμή από τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έκλεισε στα καρέ του τον Πανσερραϊκό και πήρε τον έλεγχο του ματς.
Το γκολ του Γιάκου στο 22ο λεπτό ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο μέρος οι Σερραίοι πήραν τα πάνω τους και άρχισαν να πιέζουν.
Έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Τσούτση και Ανάκογλου.
Ένα «χαζό» φάουλ του Κιάσσου και η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε, ο ΠΑΣ απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα και την ψυχολογία, έφερε το ματς στα μέτρα του, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και τελικά κράτησε έως τέλους το 1-0 που του δίνει το προβάδισμα για τους 16 της διοργάνωσης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ταμπάσης, Λίλα (74' Τσουκαλάς), Αυγενικού, Τοπούζης (61' Ντε Βινσέντι), Κεϊτά, Οικονόμου, Γιάκος, Βίλα, Ρουμπουλάκος (82' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Νικλητσιώτης.
Πανσερραϊκός: Κουτζαβασίλης, Τριανταφύλλου, Κιάσσος, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Παρασκευαΐδης, Σιάκκας, Ανάκογλου, Τσούτσης (76' Τσιμίκας), Κόντος (82' Γιαννόπουλος), Σερέκας (89' Ράνιτς).