Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κληματιά Ιωαννίνων: Συνελήφθη ο ένας από τους ληστές των ΕΛΤΑ Καναλλακίου

Συνελήφθη απόψε λίγο πριν από τις 9:00, ο ένας από τους δύο άνδρες που καταδίωκε από το απόγευμα η Αστυνομία και εκτιμάται ότι συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία την προηγούμενη εβδομάδα στα ΕΛΤΑ Καναλλακίου.

Η σύλληψη έγινε από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε περιοχή μεταξύ Κληματιάς και Ράικου, χωρίς να προβάλλει  αντίσταση. 

Έχουν υποβληθεί δύο εκατ. δηλώσεις-Στα 1.000 ευρώ ο μέσος φόρος

Με προβλήματα η πρόσβαση στο taxisnet

Oι φορολογούμενοι  που επιχειρούν να συνδεθούν με το taxisnet για να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αντιμετωπίζουν από το πρωί πολλά προβλήματα.
Περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρούν να συνδεθούν με την εφαρμογή για την υποβολή του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης Ε1.
Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί δύο εκατ. δηλώσεις κάτι που σημαίνει ότι υπολείπονται τέσσερα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά και πολιτιστικά μνημεία

Αποφάσεις για έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ηπείρου, αντιπλημμυρικής θωράκισης και πολιτιστικά μνημεία έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Κατακύρωση διαγωνισμών
Ειδικότερα, με αποφάσεις της Επιτροπής αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα παρακάτω έργα:
"Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων", προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Φούκας Δημήτριος του Θεοδώρου)
"Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Θεοδώριανα Άρτας", προϋπολογισμού   50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Παναγιώτης Κατερος ΕΔΕ)
"Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Καραδήμα - Δαφνούλα", προϋπολογισμού 170.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ζιάκκας Στέφανος του Κων/νου)
"Συντήρηση επαρχιακής οδού Σταυροσκιάδι – Δολό – Κακόλακος – Παλαιόπυργος – Κάτω Μερόπη", προϋπολογισμού 170.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)

100 εκ. ευρώ το χρόνο για νέους αγρότες μέχρι το 2020

Παράλληλα, μπαίνει φραγμός στις ενισχύσεις των μεγάλων εκμεταλλεύσεων με ανώτατο πλαφόν τις 150.000 ευρώ

Ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες με ετήσιο πριμ 100 εκ. ευρώ μέχρι το 2020 προβλέπει -μεταξύ άλλων- ο εθνικός φάκελος για τις άμεσες ενισχύσεις των Ελλήνων αγροτών, ο οποίος προωθεί τη διαίρεση της χώρας σε τρεις ζώνες (βοσκότοποι, εκτάσεις πολυετών και ετήσιων καλλιεργειών) με αναπροσαρμογές στις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων.
Όπως προβλέπεται, οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες που υπολογίζεται σε 50 εκ. ευρώ τον χρόνο, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος".

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ» από το ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

Στο Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής βρέθηκαν το Σάββατο, 7/6/2014, εθελοντές του ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ Ιωαννίνων, προκειμένου να συνεισφέρουν υλικά και ηθικά, σε δρώμενο που διοργάνωσε η δασκάλα, κ. Φωτεινή Παππά, για τον εξωραϊσμό του σχολείου.
Φέρνοντας μαζί τους χρώματα πλαστικά, σπρέι και πινέλα, ταξίδεψαν στην όμορφη αυτή ακριτική γωνιά της Ηπείρου, όπου γνωρίστηκαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τους μικρούς μαθητές του σχολείου, όλοι τους παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Επίκεντρο της όλης δράσης υπήρξε η εικαστική παρέμβαση ενός ακόμη φίλου του σχολείου, ο οποίος ανέλαβε να διακοσμήσει τον εξωτερικό του τοίχο, ζωγραφίζοντας εκεί, μαζί με τα παιδιά, ένα δέντρο - σύμβολο αγάπης, φιλίας και αδελφοσύνης.
Συγκινητική η ενεργή παρουσία των εκπαιδευτικών που, χωρίς δεύτερη σκέψη, μετέτρεψαν την αργία του Σαββάτου σε γιορτή χαράς, για χάρη των παιδιών.
Παρών στη δράση εκπρόσωποι του Δήμου, που φρόντιζαν για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου.
Οι εθελοντές του ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ δήλωσαν τη βούλησή τους να βρίσκονται στο πλευρό του σχολείου και των παιδιών της ΚΙΒΩΤΟΥ και για άλλες δράσεις στο μέλλον ενώ ευχήθηκαν το «δέντρο» τους να δώσει ρίζες, άνθη και πλούσιους καρπούς σε όλη τη δυναμική και δραστήρια σχολική τους κοινότητα.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό κ. Φωτεινή  Παππά για την πρωτοβουλία και τους υπεύθυνους της ομάδας Άρτος-Δράση κα Έφη Θεοδωροπούλου και κα Ανδρομάχη Μπενέκου.

Παραμένει και σήμερα το Error στο taxisnet


Παρά τις βεβαιώσεις του υπουργείου ότι από σήμερα δεν θα υπάρχει πρόβλημα, μέχρι στιγμής το taxisnet βγάζει error σε όποια προσπάθεια φορολογούμενου να εκδώσει εκαθαριστικό ή αποδεικτικό ενημερότητας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μετά και την κατασκευή του γηπέδου (5Χ5) ιδανικός προορισμός τα Κτίσματα Πωγωνίου για τις σχολικές εκδρομές

Γήπεδο 5Χ5-Γήπεδο Μπάσκετ
Πέντε πούλμαν με πάνω από (200) ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Περάματος πραγματοποίησαν σχολική εκδρομή στα ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.
Το χωριό  βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Οδό προς Κακαβιά και έχει εύκολη πρόσβαση.
Οι εγκαταστήσεις του Μπάσκετ της Παιδικής Χαράς και των άλλων χώρων που συμπληρώθηκαν πρόσφατα με την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του ΓΗΠΕΔΟΥ (5Χ5) από τον Δήμο Πωγωνίου δημιούργησαν έναν ιδανικό χώρο στο κέντρο του χωριού, για ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. 
Οι προφυλασσόμενοι χώροι δημιουργούν την απαραίτητη ασφάλεια για τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά, και με το καταπληκτικό περιβάλλον δίνουν μια πολύ καλή πρόταση  για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών.
Γήπεδο Μπάσκετ-Παιδική Χαρά

ΟΑΕΔ: Τέσσερα νέα προγράμματα απασχόλησης για 35.000 ανέργους

Τέσσερα νέα Προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, από τον ερχόμενο Ιούλιο, θα δώσουν «ανάσα» σε 35.500 ανέργους.
Συγκεκριμένα: 
- Το πρώτο Πρόγραμμα, αφορά στη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας, μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25 έως 66 ετών.
Προβλέπεται επιδότηση 18 ευρώ ανά ημέρα και κατ' ανώτατο, τα 450 ευρώ τον μήνα για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο.
- Το δεύτερο Πρόγραμμα, αφορά στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων πληθυσμού.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά για απόπειρα κλοπής από οικία, στην πόλη της Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (09-06-2014) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 46 και 33 ετών, για απόπειρα κλοπής από μονοκατοικία στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε μονοκατοικία ηλικιωμένης ημεδαπής, έγιναν όμως αντιληπτές από τον γιο της ιδιοκτήτριας και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Έλεγχος 50.000 υπαλλήλων για πλαστά πιστοποιητικά

Υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρηστος Σταϊκούρας (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 1447/ 5.6.2014) καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για τουλάχιστον 45 με 50.000 υπαλλήλους του γνωστού ΠΔ Παυλόπουλου του 2004 (πάνω από 35.000) αλλά και Βάσως Παπανδρέου του 2002 (πάνω από 10.000).

Περιφέρεια Ηπείρου: Θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-05-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-05-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση και αποκατάσταση νερόμυλου στο Δ.Δ. Κοπάνης», προϋπολογισμού € 66.000,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-05-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-05-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση εθνικής οδού στη θέση Κτίσματα Πωγωνίου και τμήματος παράκαμψης Άρτας – κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού € 54.000,00 με ΦΠΑ.

Κανονικά από σήμερα η προμήθεια πιστοποιητικών μέσω του taxisnet

Λύθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση Θεοχάρη

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν κανονικά να προμηθεύονται μέσω του taxisnet πιστοποιητικά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α), αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας καθώς και αντίγραφα εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010-2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014.
Το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αποκαθίσταται από το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.