Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Συνάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τους Ηπειρώτες Βουλευτές, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΠΣΕ και μετά από πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές της Ηπείρου καθώς και όσους κατάγονται από αυτήν, έγινε συνάντηση την Τετάρτη 17/6/2015 στην έδρα της ΠΣΕ, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν οι Γιάννης Μπαλάφας Αντιπρόεδρος Βουλής ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Ν.Δ. ΑΘΗΝΑ, Γιάννης Στέφος ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Μερόπη Τζούφη ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Όλγα Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑ, Βασίλης Τσίρκας ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑ, Γιώργος Στύλιος Ν.Δ. ΑΡΤΑ, Μάριος Κάτσης ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, Βασίλης Γιόγιακας Ν.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ. 
Ο Γιάννης Καραγιάννης ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αντιπροσωπεύτηκε από συνεργάτη του γραφείου του και μηνύματα έστειλαν ο Χρήστος Κατσώτης ΚΚΕ Β ΑΘΗΝΑΣ που βρισκόταν σε επιτροπή της Βουλής, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο Κώστας Τασούλας Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Στέργιος Γιαννάκης Ν.Δ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και Κώστας Μπάρκας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ που απουσίασαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β και Ειδικότητας 2 Ομάδων Α & Β, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου 2015

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β και Ειδικότητας 2 Ομάδων Α & Β  κ.κ. Μιμηγιάννης Σωτήριος, Ντόβας Σταύρος, Γεώργιος Αγγουράκης, Ervin Shaholli, Δημήτριος Φασούλης, Ευριπίδης Ντιναλέξης, Νεκτάριος Μπουραζάνης, Ανδρέας Νίκου, Ιωάννης Νίκου, Βασίλειος Σούρλας ,Ιωάννης Κάλλιας, Δημήτριος Τσατσαρώνης, Γεώργιος Κουτσοσπύρος, Δημήτριος Μητρογιάννης, Γεώργιος Μπαλαμπέκος, Μιχαήλ Ράρρας, Προκόπιος Μπρέζιος, Νικόλαος Γραμμενιάτης  θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου 2015, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα σχετικά παράβολα εξετάσεων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού για κλοπή από κατάστημα στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή από κατάστημα στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κατά το τελευταίο έτος, αφαίρεσε από το ταμείο καφενείου και πρατηρίου υγρών καυσίμων, χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Μπιζάνι Ιωαννίνων: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (18-06-2015) αργά το απόγευμα στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 42χρονου και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (5) έως (30) εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του
μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (1,1) γραμμαρίων
δύο (2) ναρκωτικά χάπια.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Hπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, ώρα 21:00 στο Άλσος Βέικου

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για τη χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό

Την υπόσχεση να επισκεφθεί την Ήπειρο τον προσεχή Οκτώβριο έδωσε η Αν. Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και στον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη για την Τουριστική Ανάπτυξη κ. Στράτο Ιωάννου, στη  σύσκεψη  που έγινε στην Αθήνα με τους Περιφερειάρχες της χώρας με αντικείμενο τη χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό.          
Ο Περιφερειάρχης   και ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκαν στη σημαντική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τομέα του τουρισμού, έχοντας βασικούς στόχους την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διασύνδεση του θερινού με τον ορεινό τουρισμό και της στήριξης- προώθηση; των τοπικών προϊόντων, κάνοντας ειδική αναφορά στο καινοτόμο έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»,  Η Αν. Υπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία Υπουργείου- Περιφέρειας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τις στοχεύσεις και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου.  
ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το έργο "Εθνική Στρατηγική για το Τουρισμό" που παρουσίασε η Αν. Υπουργός στους Περιφερειάρχες αποτελείται από δύο άξονες: Το "Πενταετές Σχέδιο Δράσης" και το "Ελλάδα - Εικόνα και Ταυτότητα".

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»



Στις 23 Ιουνίου θα αναρτηθούν οι βαθμοί των Πανελλαδικών στα σχολεία και την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Τέλος στην αγωνία  των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών αφού οι βαθμοί των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν την Τρίτη 23 Ιουνίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από εγκύκλιο του υπουργείου.
«Την Τρίτη το πρωί, οι  Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι της Τρίτης 23-6-2015 οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΟΠΑΙΘ» αναφέρει το υπουργείο. 
Ήδη τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Παιδείας εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Άρτα, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράνομη οπλοχρησία, αντίσταση και παραβάσεις περί ενδοοικογενειακής βίας

Συνελήφθη χθες (17-06-2015) το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράνομη οπλοχρησία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από σχετική καταγγελία για επεισόδιο σε σπίτι στην πόλη της Άρτας, μετέβησαν στην ανωτέρω οικία, όπου κατά την είσοδό τους, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι από τον 30χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Ακολούθως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον 30χρονο δράστη.
Ο παθών αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο δράστης διακομίσθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.