Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, τη Δευτέρα 15 και την Τετάρτη 17 Ιουνίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
1) Την Δευτέρα 15-06-2020:
Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα, κάμπος Ζίτσας, Μαθητική εστία Ζίτσας, Οινοποιείο Πράσσου, Οινοποιείο Γκλίναβου, Σακελλαρικό, Λίθινο, οικ. Μελισσίου, Βασιλόπουλο, Καστρί, Σιάνιστα, Ιερομνήμη, Δαφνόφυτο.
Β) Από ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Λευκοθέα, Κοκκινόχωμα, Δελβινακόπουλο, μάρμαρα Δερέκα.
2) Την Τετάρτη 17-06-2020:
Α) Από ώρα 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πωγωνιανή.
Β) Από ώρα 09:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Μαυρόπουλο, Χρυσόδουλη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Άνοιξε η πλατφόρμα στο Taxisnet για τις επιστροφές φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτων


Άνοιξε η πλατφόρμα στο Taxisnet για τις δηλώσεις Covid, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που απώλεσαν το 40% του εισοδήματός τους λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:
- Εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, υποβάλλουν δήλωση για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούνιο του 2020, μέχρι την 22η/6/2020. Για τυχόν μεταγενέστερη μείωση σε επόμενους μήνες, μέχρι την 20η ημέρα του μήνα που αφορά η μείωση.
- Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η δήλωση Covid υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλει τη "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας".
- Όταν η δήλωση υποβάλλεται για λογαριασμό του εκμισθωτή, από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, εκκαθαριστή κληρονομιάς διορισμένο από το δικαστήριο, εκτελεστή διαθήκης που διορίστηκε από το δικαστήριο ή από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, σύνδικο πτώχευσης σε περίπτωση πτώχευσης, προσωρινό διαχειριστή σε περίπτωση επιδικίας, μεσεγγυούχο σε περίπτωση μεσεγγύησης, επίτροπο ή κηδεμόνα ή δικαστικό συμπαραστάτη
σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ανήλικο τέκνο ή άτομο σε δικαστική συμπαράσταση, η υποβολή της γίνεται χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας του εκμισθωτή.
Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης Covid, τα στοιχεία εκμισθωτή, συνεκμισθωτή, μισθωτή καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου, ανακτώνται από την τελευταία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με την προσθήκη των κάτωθι στοιχείων που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον εκμισθωτή:

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Ιωαννίνων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν -56,1- γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου»

Συνελήφθη χθες (13-06-2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει ναρκωτικά με σκοπό να τα διαθέσει σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους -56,1- γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την προαναφερόμενη υπηρεσία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Υπουργείο Υγείας: Κανένας νέος θάνατος σήμερα, 9 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κανένας νέος θάνατος σήμερα, 9 νέα κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.121, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.
694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλεκτρονικά η διαδικασία για τη χορήγηση εξόδων κηδείας από τον e-ΕΦΚΑ


Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση, που καθορίζει την ηλεκτρονική διαδικασία για τη χορήγηση εξόδων κηδείας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- ΕΦΚΑ).
 Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση προβλέπει τα εξής:
 Ψηφιακός μετασχηματισμός της διαδικασίας χορήγησης εξόδων κηδείας
 Τα έξοδα κηδείας, σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του e-ΕΦΚΑ και εφόσον την ταφή ή αποτέφρωση αναλαμβάνει γραφείο τελετών, καταβάλλονται σε λογαριασμό του δικαιούχου, κατόπιν ηλεκτρονικής αιτήσεώς του και ηλεκτρονικής καταχώρισης της δαπάνης από το αντίστοιχο γραφείο τελετών.
 Τα έξοδα κηδείας, σε περίπτωση που δεν επιλαμβάνεται της ταφής ή αποτέφρωσης γραφείο τελετών, καταβάλλονται σε λογαριασμό του δικαιούχου, κατόπιν αιτήσεως και προσκόμισης των δικαιολογητικών του άρθρου 4 και όσων τυχόν απαιτούνται κατά την κείμενη νομοθεσία στο αρμόδιο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

Πρεμιέρα με την έκθεση των πανελλαδικών εξετάσεων, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου


Ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να διαγωνίζονται στο μάθημα της Έκθεσης και τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ να παίρνουν τη σκυτάλη για το ίδιο μάθημα την Τρίτη 16 Ιουνίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15-6-2020 - ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17-6-2020 - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-6-2020 - ΒΙΟΛΟΓΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22-6-2020 - ΦΥΣΙΚΗ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24-6-2020 - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-6-2020 - ΧΗΜΕΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Επιπλεγμένη σκωληκοειδίτιδα: Ποια συμπτώματα προειδοποιούν;


Απαιτητική είναι η διάγνωση της σκωληκοειδίτιδας και η διάκριση της απλής από την επιπλεγμένη, γεγονός που έχει επιπτώσεις στη διαχείριση της πάθησης. 
Κάθε χρόνο υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως. 
Επίσης, μεγάλο είναι το ποσοστό των ασθενών που λαμβάνουν, χωρίς να χρειάζεται, αντιβιοτικές θεραπείες για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Όμως, έχουν πλέον εντοπιστεί τα κλινικά και απεικονιστικά προεγχειρητικά χαρακτηριστικά που μπορούν να απαλλάξουν τους ασθενείς από ταλαιπωρίες.
«Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ένα επίμηκες στενό όργανο μέσου μήκους 7,6 εκ. που βρίσκεται στην άκρη του τυφλού, συνήθως στο δεξιό κάτω τεταρτημόριο της κοιλιάς και περιέχει λεμφοζίδια. Ωστόσο, μπορεί να εντοπιστεί σε σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή της κοιλιάς, ανάλογα με το εάν υπήρχαν αναπτυξιακά προβλήματα ή εάν υπάρχουν άλλες ταυτόχρονες καταστάσεις, όπως εγκυμοσύνη ή προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις» μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr). 
«Ο ακριβής ρόλος της εξακολουθεί να ερευνάται. Πιστεύεται ότι μπορεί να έχει ανοσοπροστατευτική λειτουργία και να δρα ως λεμφοειδές όργανο, ειδικά στα νεότερα άτομα. 
Ένα ποσοστό επιστημόνων υποστηρίζουν ότι έχει ρόλο αποθήκευσης "καλών" βακτηρίων του παχέος εντέρου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα αναπτυξιακό κατάλοιπο χωρίς λειτουργία», προσθέτει.

Μέχρι 22 Ιουνίου οι δηλώσεις των ιδιοκτητών για την έκπτωση στο ενοίκιο


Με ειδική δήλωση κορονοϊο, που θα κάνουν ως τις 22  Ιουνίου, θα κατοχυρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την μη φορολόγηση του 40% του ενοικίου που δεν εισέπραξαν και την αναπλήρωση του 30% της απώλειας εισοδήματος.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, για τις μειώσεις μισθωμάτων μετά τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των ίδιων μέτρων για την πανδημία, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν σχετική δήλωση μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα, που αφορά η μείωση.
Σε περίπτωση, που δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αυτή πρέπει να προηγηθεί της «Δήλωσης Covid».
Οι ενοικιαστές πρέπει μέχρι τις 26 Ιουνίου να δηλώσουν αν αποδέχονται ή όχι τη «Δήλωση Covid».

Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές από 15 έως και 28 Ιουνίου 2020


Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. η απόφαση  με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.36810 «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, από 15 έως και 28 Ιουνίου 2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Η απαγόρευση λειτουργίας αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:
1. Χώροι κατασκήνωσης, που φιλοξενούν παιδιά (ΚΑΔ 5530).
2. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου (ΚΑΔ 56.10.19.06), εξαιρουμένων των κυλικείων που ευρίσκονται εντός των θερινών κινηματογράφων.
3. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ 56.29.20.04).
4. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56.29.20.05).
5. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914), εξαιρουμένης της δραστηριότητας των θερινών κινηματογράφων.
6. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230).

Άμεση αποκατάσταση μαστού με τη μέθοδο BRELICS: Πιο φυσικό αποτέλεσμα και φυσική απόσταση των μαστών


Φυσικό αποτέλεσμα που διατηρείται και κατά την άσκηση ή την έντονη σωματική δραστηριότητα και έχει διάρκεια στο χρόνο. Αυτό εξασφαλίζει η άμεση αποκατάσταση μαστού με τη μέθοδο BRELICS που μας παρουσιάζουν ο κ. Ανδρέας Γραββάνης,  Διευθυντής της Μονάδας Πλαστικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής Χειρουργικής και ο κ. Βασίλης Βενιζέλος, Διευθυντής Μονάδας Μαστού - Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Metropolitan Hospital.
Tι είναι η μέθοδος BRELICS;
Η μέθοδος BRELICS (Breast Reconstruction with Epipectoral Lightweight Implants and Collagen Suit είναι μια νέα τεχνική αποκατάστασης του μαστού με προθωρακική τοποθέτηση νέας γενιάς ελαφρύτερου ενθέματος και βιολογικού πλέγματος κολλαγόνου που εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα από την Κλινική Μαστού και την Κλινική Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του θεραπευτηρίου Metropolitan.

Παραδοσιακά, η αποκατάσταση μαστού με ενθέματα περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης πίσω από τον μείζονα θωρακικό μυ μετά την ανάσπασή του. Η τοποθέτηση αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη κάλυψη του ενθέματος στο άνω τμήμα του μαστού έτσι ώστε, αφενός να ευοδωθεί η επούλωση και αφετέρου να μην διαγράφεται το ένθεμα κάτω από το λεπτό δέρμα της μαστεκτομής, ειδικά μετά τη δημιουργία αντιδραστική κάψας.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση πλέγματος για την καλύτερη κάλυψη και σταθεροποίηση του ενθέματος στον κάτω πόλο του μαστού βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα. Ακόμα όμως και έτσι, κάποια βασικά μειονεκτήματα της μεθόδου όπως η παραμόρφωση που παρατηρείται στον ανακατασκευασμένο μαστό όταν ενεργοποιείται  ο θωρακικός μυς στις καθημερινές δραστηριότητες και πολύ περισσότερο στην έντονη σωματική άσκηση, καθώς και το πιο φαρδύ cleavage (μεγαλύτερη απόσταση των μαστών λόγω ενέργειας των θωρακικών μυών), εξακολουθούν να υφίστανται. Επίσης η τοποθέτηση του ενθέματος πίσω από τον θωρακικό μυ μπορεί να συνοδεύεται και από κάποιο βαθμό λειτουργικής έκπτωσης του μυός και από δυσανεξία σε κάποιους ασθενείς.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση προσχηματισμένου βιολογικού ακυτταρικού πλέγματος κολλαγόνου το οποίο μπορεί να καλύψει εξ ολοκλήρου το ένθεμα  έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετούμε το ένθεμα σιλικόνης περιβαλλόμενο από το βιολογικό πλέγμα μπροστά από τον θωρακικό μυ, δηλαδή κάτω από το δέρμα της μαστεκτομής.