Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, για την συμπλήρωση 72 χρόνων από την απελευθέρωση της Κορυτσάς, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα μέλη της και τους φίλους της Ηπείρου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 με την ευκαιρία της 72ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
¨ Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας
(Δημητρίου Γούναρη και Μητροπόλεως)
ώρα 10.00΄ π.μ.
 Κατάθεση δάφνινων στεφάνων
στο Άγαλμα της Ηπειρώτισσας Γυναίκας του 1940
( συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Δημητρίου Γούναρη ) -
ώρα 10:30 π.μ.
(το άγαλμα ανηγέρθη υπό της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης το 1990 με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επέτειο του 1940 και τα 50χρονα από την ίδρυση της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης )
Ομιλία
Αίθουσα Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης
( Στρατηγού Καλλάρη 2 - παραλία -
τηλ: 2301-277-185 , email: estia_ep@otenet  )
ώρα 11:00  π.μ.
ομιλητής : κ. Απόστολος Τζιτζικώστας
Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Διακρατική Πρωτοβουλία Νέων: Σχέδιο «Προώθηση του Ευρωπαίου πολίτη μεταξύ των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ενθάρρυνση της ένταξης τους στην Ευρωπαϊκή κοινωνία "

To σχέδιο «Προώθηση του Ευρωπαίου πολίτη μεταξύ των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ενθάρρυνση της ένταξης τους στην Ευρωπαϊκή κοινωνία ", πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ηπείρου στην Ελλάδα με τις κύριες δραστηριότητες να πραγματοποιούνται από την 1 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2012.
Αυτή η διακρατική πρωτοβουλία νέων δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε δράση και συμμετείχαν 9 νέοι από την Ελλάδα και τη Λετονία.
Κατά τη διάρκεια πρωτοβουλίας νέων, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν πολλά σχολεία στα Ιωάννινα, στη Κόνιτσα και στην Πρέβεζα, προκειμένου να διανείμουν φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση αλλά και να δώσουν συμβουλές για το πώς θα συμμετάσχουν σε αυτό.
Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν, επίσης, τα κέντρα παιδικής μέριμνας στην Κόνιτσα και στα Ιωάννινα με σκοπό να προωθήσουν το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, να εξηγήσουν στους νέους που ζουν εκεί το πώς και το γιατί ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, αλλά και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να υλοποιήσουν σχέδια στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο Πύρρος για τη διαμονή μας, τα ΚΤΕΛ για την ασφαλή μεταφορά μας και το Eurodesk Ελλάδος για τα ενημερωτικά υλικά που μας παρείχε.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : www.youthcenterofepirus.org  
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Τέλη - φωτιά απειλούν τους ιδιοκτήτες σε «κόκκινους» δήμους

Έως και δέκα φορές πιο ακριβά


Έως και δέκα φορές πιο ακριβά Τέλη Ακίνητης Περιουσίας θα πληρώνουν όσοι έχουν στην κυριότητά τους ακίνητο σε κάποιον από τους δεκάδες, ανά την Ελλάδα, υπερχρεωμένους δήμους. Αυτό προβλέπει διάταξη του μνημονίου 3, με την οποία οι ιδιοκτήτες ουσιαστικά καλούνται να... συνεισφέρουν σε χρήμα, προκειμένου οι «κόκκινοι» Δήμοι να εξυγιανθούν οικονομικά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για χιλιάδες ιδιοκτήτες που ήδη πληρώνουν υψηλούς και δυσβάστακτους φόρους.
Δεκαπλασιασμός
Σήμερα, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διαμορφώνεται ανά Δήμο από 0,25 έως 0,35‰. Το ποσοστό αυτό, εφεξής, θα είναι δυνατό να αυξηθεί έως και 3‰, ανάλογα με την «μαύρη» τρύπα στον προϋπολογισμό των δήμων.

Μόνο ηλεκτρονικά το «πόθεν έσχες» από το 2013

Με στόχο τη δημιουργία μιας νέας βάσης δεδομένων από τη Γενική Γραμματεία Ηλεκτρονικών Συστημάτων για την καλύτερη δυνατή διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων νομικών και φυσικών προσώπων, από το 2013 οι φορολογούμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (δηλώσεις «πόθεν έσχες»).

Το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τις περιουσίες και τις αποταμιεύσεις όλων των Ελλήνων.
Εκτιμάται ότι περίπου 8,4 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τις μεταβολές που επήλθαν το 2012 στην ακίνητη περιουσία τους, αλλά και τις αποταμιεύσεις τους καθώς και τις συμμετοχές τους σε παντός είδους επιχειρήσεις.

2 .237 ευρώ η μέση απώλεια για κάθε νοικοκυριό

Το πολυνομοσχέδιο πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες καθώς καταργεί ακόμα και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας σε επιχειρήσεις που έβαλαν ή θα βάλουν λουκέτο. Η κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και άλλων παροχών θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια τουλάχιστον 150 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Πάνω από δύο μηνιάτικα ή 2.237 ευρώ κατά μέσον όρο αφαιρεί από το εισόδημα κάθε νοικοκυριού το πολυνομοσχέδιο με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και την αύξηση της φορολογίας με τον συνολικό λογαριασμό να φθάνει τα 8,950 δισ. ευρώ.
Στην πραγματικότητα, το κόστος των μέτρων είναι μεγαλύτερο καθώς, σύμφωνα με την έκθεση-αποτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για πολλές παρεμβάσεις δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εκτίμηση. Επιπρόσθετα δεν έχουν μετρηθεί οι απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λόγω της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 10% λόγω κατάργησης του επιδόματος γάμου, καθώς και η μείωση των προσαυξήσεων για υπερωριακή εργασία λόγω της ευελιξίας στο ωράριο απασχόλησης.
Το πολυνομοσχέδιο δεν «αφήνει στο απυρόβλητο» της εισοδηματικής αφαίμαξης καμία κοινωνική ομάδα καθώς καταργεί ακόμα και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας σε επιχειρήσεις που έβαλαν ή θα βάλουν λουκέτο. Ισχυρό είναι το πλήγμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Ποιοι απολύονται, ποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, ποιοι εξαιρούνται

Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας έχει ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου (επίορκοι και «διαθέσιμοι») και 25.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013.
Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Να καθησυχάσει τους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα απολυθούν, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται σε σημείωμα του υπουργείου, «η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».
Στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά άμεσα, εντάσσονται μόνο όσοι προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία επιλογής, ενώ, σημειώνεται ότι η διαδικασία ξεκινά με υπαλλήλους που δεν έχουν αξιολογηθεί ατομικά και, επιπροσθέτως, τονίζεται ότι «δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση η νομιμότητα των προσλήψεων αυτών – οι υπάλληλοι δεν στοχοποιούνται».