Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Διακρατική Πρωτοβουλία Νέων: Σχέδιο «Προώθηση του Ευρωπαίου πολίτη μεταξύ των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ενθάρρυνση της ένταξης τους στην Ευρωπαϊκή κοινωνία "

To σχέδιο «Προώθηση του Ευρωπαίου πολίτη μεταξύ των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ενθάρρυνση της ένταξης τους στην Ευρωπαϊκή κοινωνία ", πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ηπείρου στην Ελλάδα με τις κύριες δραστηριότητες να πραγματοποιούνται από την 1 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2012.
Αυτή η διακρατική πρωτοβουλία νέων δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε δράση και συμμετείχαν 9 νέοι από την Ελλάδα και τη Λετονία.
Κατά τη διάρκεια πρωτοβουλίας νέων, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν πολλά σχολεία στα Ιωάννινα, στη Κόνιτσα και στην Πρέβεζα, προκειμένου να διανείμουν φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση αλλά και να δώσουν συμβουλές για το πώς θα συμμετάσχουν σε αυτό.
Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν, επίσης, τα κέντρα παιδικής μέριμνας στην Κόνιτσα και στα Ιωάννινα με σκοπό να προωθήσουν το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, να εξηγήσουν στους νέους που ζουν εκεί το πώς και το γιατί ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, αλλά και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να υλοποιήσουν σχέδια στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο Πύρρος για τη διαμονή μας, τα ΚΤΕΛ για την ασφαλή μεταφορά μας και το Eurodesk Ελλάδος για τα ενημερωτικά υλικά που μας παρείχε.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : www.youthcenterofepirus.org  
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»