Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Άρτα: Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Χθες (24-03-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 30χρονο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης και της υφαίρεσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Με βροχερό καιρό ο φετινός εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μονή Σωσίνου


Με βροχερό καιρό και το δριμύ ψύχος στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Παρόντες  το δημοτικό Συμβούλιο, και αρκετοί κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Ιωαννίνων στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου,  με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2015».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Λαϊκή βραδιά στο "Πέτρινο" (έναντι δημαρχείου Παρακαλάμου) με το μουσικό σχήμα «Άφωνο» το Σάββατο 4 Απριλίου

Ξεκινούν την Πέμπτη 26 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΙΚΑ για τη νέα ρύθμιση

Απαιτείται μόνο η υποβολή της αίτησης υπαγωγής και η προσκόμιση αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας του οφειλέτη.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου θα ανοίξουν οι «πόρτες» της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου. «Προσκεκλημένοι» θα είναι κοντά στους 550.000 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί έως τώρα σε καμία ρύθμιση.
Με επιστολή της διοίκησης του ΙΚΑ επισημαίνεται πως για την ένταξη στη ρύθμιση (ν. 4321/2015) απαιτείται μόνο η υποβολή της αίτησης υπαγωγής και η προσκόμιση αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας του οφειλέτη.
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα υποβάλλονται από τις 26 Μαρτίου 2015 απευθείας στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα κατά τόπο αρμόδια Περιφερειακά Κ.Ε.Α.Ο.
Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr ) έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία «Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης», η οποία επιτρέπει στον οφειλέτη να υπολογίσει τα στοιχεία της ρύθμισης ανάλογα με το ύψος της οφειλής (αριθμός δόσεων-ποσό δόσης) με χρήση εναλλακτικών σεναρίων.

Εισφορές 4 ετών καλούνται να πληρώσουν 120.000 μηχανικοί

Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί επισήμως

Απόφαση-βόμβα με την οποία 120.000 μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011 αυξημένες εισφορές στο Ταμείο τους εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί επισήμως από το ΣτΕ αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος", την έχει στα χέρια του το ΤΕΕ και έχει ανάψει φωτιά σε όλο τον κλάδο των μηχανικών.
Και αυτό γιατί ουσιαστικά τους υποχρεώνει να καταβάλουν αναδρομικά τις αυξημένες εισφορές που θεσπίστηκαν με το νόμο 3986/2011 καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι συνταγματικές, απορρίπτοντας την προσφυγή του ΤΕΕ που ζητούσε να μην ισχύουν οι νέες εισφορές λόγω αντισυνταγματικότητας!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 2ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2015 που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας το χρονικό διάστημα 5-9/10/2015.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, & του Δήμου Ζαγορίου για το έργο: «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής στη θέση “Αρκουδόβρυση” Μιτσικελίου», προϋπολογισμού 12.000,00 € και ορισμό δύο (2) μελών με τους αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, & του Δήμου Κόνιτσας για το έργο: «Αποκατάσταση οροφής κλειστού γυμναστηρίου Κόνιτσας (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 6.150,00 € και ορισμό δύο (2) μελών με τους αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ καταγγέλλει "μαϊμού" εράνους και οι πωλήσεις υπέρ του

Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ενημερώνουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.
Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν.
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής:
1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
2) η πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια.
3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. 
Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ. 26510 77010, 77020.

Επιμήκυνση ακρωτηριασμένων δακτύλων προσφέρει η μικροχειρουργική

Επιμήκυνση  των δακτύλων, που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό,  η οποία φτάνει το 35 με 40%  του εναπομείναντος μεγέθους τους δίνει σήμερα  η Ορθοπεδική μέσω της μικροχειρουργικής!
Το επιστημονικό  αυτό επίτευγμα  διευκολύνει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό δακτύλων, καθώς το χέρι τους γίνεται και πάλι λειτουργικό.
Θεαματικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου παρουσιάστηκαν  στο ετήσιο συνέδριο της AustralianHandSurgerySociety, το οποίο πραγματοποιήθηκε 4-7 Μαρτίου 2015 στο Hobart της Αυστραλίας.
«Η διατατική οστεογένεση- επιμήκυνση  εκτός από την κνήμη εφαρμόζεται πλέον με μεγάλη επιτυχία και στα  ακρωτηριασμένα  δάκτυλα»αναφέρει ο   Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης και συνεχίζει
«Με την επιμήκυνση  των δακτύλων  η παλάμη αποκτά  κινητικότητα  και το χέρι γίνεται εκ νέου λειτουργικό, καθώς ο ασθενής μπορεί να κρατά αντικείμενα, να τρώει, να πλένει το πρόσωπο του  κ, λ, π».