Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμελο Πάργας: Τραγικός θάνατος 47χρονου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραγικό συμβάν συνέβη λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε αγροτικό δρόμο του Θέμελου Δήμου Πάργας με τρακτέρ το οποίο οδηγούσε 51χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 47χρονος.
Διερευνώνται οι συνθήκες για το πως ο 47χρονος βρέθηκε στο έδαφος και καταπλακώθηκε από τη ρόδα του τρακτέρ.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τις συνθήκες του δυστυχήματος διερευνά η αστυνομία.

Εφημερίδα της Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος 2016)

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη- Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα για τη βιομηχανία SPIDER

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την υπόθεση της βιομηχανίας SPIDER N. ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε. που εδρεύει στα Ιωάννινα, μας εκπλήσσει δυσάρεστα.
 Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαν συζητηθεί στη σύσκεψη που είχε γίνει στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Νεφελούδη.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών σε αυτή, ήταν προϊόν επιθυμίας των εργαζομένων για την αναζήτηση λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρίας να καταθέσουν στο Υπουργείο επικαιροποιημένη πρόταση σχεδίου διάσωσης, την οποία θα επεξεργαζόταν  στο πλαίσιο διάσωσης κάποιων επιλεγμένων σημαντικών εταιριών, στις οποίες κατά δήλωσή του περιλαμβάνονταν και η SPIDER.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε άλλωστε, η κοινή πρόταση- συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του Υπουργείου και της Ομοσπονδίας Μετάλλου- να αναβληθεί ο προγραμματισθείς για τις 28 Σεπτεμβρίου 2016 πλειστηριασμός, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος διαβουλεύσεων.
Στο πλαίσιο της ειλικρινούς - όπως πιστεύαμε - συνεργασίας που είχαμε με το Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρούμε ότι θα έπρεπε και πρέπει να ανακοινωθούν οι πραγματικοί λόγοι υπαναχώρησης από την πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί.
Είναι παράδοξο το Υπουργείο Εργασίας, να δηλώνει ότι,  έστω και σε συμβουλευτικό- παρεμβατικό επίπεδο,  είναι αναρμόδιο για την επαναλειτουργία επιχείρησης και τη διάσωση θέσεων εργασίας και την ίδια ώρα να καλεί το ρόλο αυτό να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς.
Μια Αυτοδιοικητική Αρχή- είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος-  δεν έχει την αρμοδιότητα, ούτε τη γνώση για να αναλάβει ευθύνες σύνταξης μια τέτοιας πρότασης, σε αντίθεση με το Υπουργείο που έχει και την αρμοδιότητα και τη γνώση και την εμπειρία. Μια Αυτοδιοικητική Αρχή δεν έχει τη δυνατότητα νομοθετικών παρεμβάσεων ή και συνεργασίας με το τραπεζικό σύστημα    για ρυθμίσεις δανείων, πλειστηριασμών κλπ
Αυτό το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι, για αυτό απευθύνθηκαν στο Υπουργείο και ζήτησαν την πολιτική υποστήριξη  Περιφέρειας και Δήμου.
Εκείνο το οποίο δηλώσαμε, τόσο στη σύσκεψη όσο και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Νεφελούδη και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου,  είναι ότι εάν το Υπουργείο στην επεξεργασία αυτή χρειάζεται τη βοήθεια  Περιφέρειας και Δήμου,  ευχαρίστως να την προσφέρουμε. Δέσμευση που εξακολουθεί να ισχύει.
Οι φορείς της Ηπείρου, συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, θέλοντας να συνεχιστεί η λειτουργία επιχειρήσεων και να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, που στην περιφέρειά μας είναι δυσεύρετες.  Η μετακύληση, -από την πλευρά του Υπουργείου-της ευθύνης  στους τοπικούς φορείς, δεν λύνει το πρόβλημα.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Εργασίας, θέτει ζήτημα "απεγκλωβισμού των εργαζομένων από την εταιρεία", ώστε να σχεδιάσει "σε ένα σαφές πλαίσιο" τις δράσεις του.

ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Αγροτικός Αστέρας, Καλλονή στο 4ο όμιλο της Β' φάσης του κυπέλλου Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των οκτώ ομίλων της Β' φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.
Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2015-16:
1ος όμιλος: ΠΑΟΚ, Λάρισα, Τρίκαλα, Ελευσίνα η Ζάκυνθος
2ος όμιλος: Ολυμπιακός, Πλατανιάς, Χανιά, Σπάρτη
3ος όμιλος: Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης
4ος όμιλος: ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Αγροτικός Αστέρας, Καλλονή
5ος όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Άρης, Αιγινιακός
6ος όμιλος: ΑΕΚ, Κέρκυρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία
7ος όμιλος: Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Καλλιθέα, Πανθρακικός
8ος όμιλος: Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κισσαμικός, Πανσερραϊκός
Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 25-27 Οκτωβρίου και η δεύτερη στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί εντός έδρας την Ξάνθη και τα άλλα δύο ματς με Αγροτικό Αστέρα και Καλλονή θα τα δώσει εκτός έδρας.

Άνοιξε η εφαρμογή Ε9 για τις τροποποιητικές δηλώσεις

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή από τους φορολογούμενους των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τη διόρθωση λαθών που τυχόν υπήρχαν στοιχεία ακινήτων τους και επηρέασαν και το ύψος του ΕΝΦΙΑ του 2016.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να γίνει η προετοιμασία για την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής, η εφαρμογή του Ε9 στο TAXIS δεν θα είναι διαθέσιμη σήμερα για το διάστημα από τις 14.30 έως και 18.00 μμ. Νωρίτερα σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σοφία Σεχπερίδου είχε προαναγγείλει ότι το άνοιγμα της εφαρμογής ηλεκτρονικής υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 θα γίνει, αν όχι σήμερα, τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι αρκετοί φορολογούμενοι αναμένουν το άνοιγμα της ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 προκειμένου να διορθώσουν λάθη που υπήρχαν σε παλαιότερες δηλώσεις Ε9 που είχαν υποβάλει με βάση τα οποία υπολογίστηκε και ο ΕΝΦΙΑ του 2016. 

Λίθινο Ιωαννίνων: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το απόγευμα στο Λίθινο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα σε παραποτάμια περιοχή στο Λίθινο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο 32χρονος από τους αστυνομικούς, να καλλιεργεί σε αγροτεμάχιο δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους (1,23) και (1,63) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και αποσπάσματα φυτού κάνναβης, συνολικού βάρους (59,8) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 49χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης είκοσι έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Βράβευση του Πατέρα Αντώνιου της «Κιβωτού του Κόσμου», την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου,  θα βραβευτεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, για την τεράστια κοινωνική του προσφορά, στα πλαίσια του θεσμού Ολύμπια 2016, που διοργανώνει το Ζάππειο Μέγαρο.
Ο θεσμός αυτός αναβιώνει μετά από 100 χρόνια και στον πατέρα Αντώνιο απονέμεται ο χρυσός κότινος για την κοινωνική του προσφορά.

Η επίσημη τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρήση πλαστού εγγράφου

Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρήση πλαστού εγγράφου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Συνάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι της «Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων», Βαγγέλης Σταμάτης, Γιάννης Μπούτζας, Άγγελος Ζώνιος και Νίκος Ζάψας, και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας και Ν. Ιωαννίνων, Βασίλης Τσίρκας, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε.
Στη συνάντηση αναπτύχτηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας που χρήζουν αντιμετώπισης και η επίλυσή τους θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα τέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης της 2ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Καλέντζι-Πλάκα-Άγναντα-Πράμαντα.
Ο Γενικός Γραμματέας, αφού συζήτησε διεξοδικά τα θέματα με τα μέλη της Ένωσης, διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν σε θετική κατεύθυνση.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης με όλους τους βουλευτές του Ν. Άρτας και Ν. Ιωαννίνων και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία και στήριξη στα ζητήματα που τέθηκαν. Επισημάνθηκε, εκτός από το θέμα της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Καλέντζι- Πλάκα – Άγναντα – Πράμαντα, η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν μελέτες επισκεψιμότητας και ανάδειξης των φυσικών μνημείων των Τζουμέρκων, η έλλειψη σήμανσης από τους οδικούς άξονες των νομών πέριξ των Τζουμέρκων και το θέμα της περαιτέρω προβολής της περιοχής ως τουριστικού προορισμού σε επίσημες σελίδες φορέων της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης της χώρας.
Τα Τζουμέρκα αποτελούν μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας με παρθένα αλπικά δάση και μοναδική ομορφιά φυσικού κάλους και οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στη λογική της ήπιας ανάπτυξης και της περαιτέρω προβολής της περιοχής, με προσοχή, χωρίς παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν την αισθητική του περιβάλλοντος.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών στην Άρτα

Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, για τη διάπραξη της ληστείας ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και τρείς ακόμη συνεργούς του

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 40χρονης και ενός 21χρονου, που έγινε χθες (28-09-2016) αργά το βράδυ, στην Άρτα.
Για την υπόθεση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δύο ακόμα ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 22 ετών και έναν συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες αργά το βράδυ, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, στο οποίο διεξαγόταν εμποροπανήγυρη, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν στους δύο παθόντες (πωλητές χαλιών) και με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από την 40χρονη χρηματικό ποσό.
Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συνεχίζονται.

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»