Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι της «Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων», Βαγγέλης Σταμάτης, Γιάννης Μπούτζας, Άγγελος Ζώνιος και Νίκος Ζάψας, και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας και Ν. Ιωαννίνων, Βασίλης Τσίρκας, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε.
Στη συνάντηση αναπτύχτηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας που χρήζουν αντιμετώπισης και η επίλυσή τους θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα τέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης της 2ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Καλέντζι-Πλάκα-Άγναντα-Πράμαντα.
Ο Γενικός Γραμματέας, αφού συζήτησε διεξοδικά τα θέματα με τα μέλη της Ένωσης, διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν σε θετική κατεύθυνση.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης με όλους τους βουλευτές του Ν. Άρτας και Ν. Ιωαννίνων και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία και στήριξη στα ζητήματα που τέθηκαν. Επισημάνθηκε, εκτός από το θέμα της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Καλέντζι- Πλάκα – Άγναντα – Πράμαντα, η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν μελέτες επισκεψιμότητας και ανάδειξης των φυσικών μνημείων των Τζουμέρκων, η έλλειψη σήμανσης από τους οδικούς άξονες των νομών πέριξ των Τζουμέρκων και το θέμα της περαιτέρω προβολής της περιοχής ως τουριστικού προορισμού σε επίσημες σελίδες φορέων της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης της χώρας.
Τα Τζουμέρκα αποτελούν μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας με παρθένα αλπικά δάση και μοναδική ομορφιά φυσικού κάλους και οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στη λογική της ήπιας ανάπτυξης και της περαιτέρω προβολής της περιοχής, με προσοχή, χωρίς παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν την αισθητική του περιβάλλοντος.