Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Έρχονται διορθώσεις στους τόκους καταθέσεων

Για άνεργους, φοιτητές και ανήλικους

Στο ακουστικό τους για λίγες ακόμα ημέρες- σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών- θα πρέπει να περιμένουν, όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με φορολογικές επιβαρύνσεις από το πουθενά, λόγω μηδαμινών τόκων καταθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να φέρει τροπολογία, με την οποία θα ορίζεται ότι για περιστασιακά εισοδήματα- όπως οι τόκοι καταθέσεων- δεν θα συντρέχει λόγος ενεργοποίησης των ελάχιστων τεκμηρίων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι ανήλικοι, φοιτητές και άνεργοι, δεν θα κινδυνεύουν με ελάχιστο φόρο 300 ευρώ.
Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι φέτος θα πρέπει να δηλωθούν από το πρώτο ευρώ οι τόκοι καταθέσεων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ. Ειδικά όσον αφορά στους φοιτητές, εάν ο τραπεζικός τους λογαριασμός δεν έχει συνδικαιούχο τον γονέα και έχουν επίσης στο όνομα τους κάποιο Ι.Χ., τότε ξεπερνούν το όριο των 3.000 ευρώ και συν τοις άλλοις χάνουν την ιδιότητα του προστατευόμενου τέκνου!

Φθηνότερο για μια οικογένεια το πασχαλινό τραπέζι

Φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι μπορεί να στοιχίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι, με την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν στην "παγίδα" των μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές στα ίδια προϊόντα.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το ΚΕΠΚΑ φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για 8 -10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα θα στοιχίσει από 65,65 ευρώ έως 146,27 ευρώ, δηλαδή από 7,79% έως 12,85% φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.
Από την έρευνα του ΚΕΠΚΑ (η τιμοληψία έγινε τη Μ. Δευτέρα) προκύπτει ακόμη ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής που δεν θα προχωρήσει σε έρευνα αγοράς προτού προμηθευτεί τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, θα κληθεί τελικά να πληρώσει υπερδιπλάσιο ποσό.

Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων: Συνελήφθη ένας παράνομος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και κλοπή

Συνελήφθη, χθες (18-04-2014) αργά το απόγευμα στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες αργά το απόγευμα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν σε δύσβατο ορεινό μονοπάτι στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων τον 30χρονο να κινείται πεζός και να έχει στην κατοχή του ένα άλογο.
Μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), που έφερε δύο φυσίγγια στη θαλάμη
μία φυσιγγιοθήκη με δεκατρία (13) φυσίγγια
ένα μαχαίρι με λάμα μήκους (19) εκατοστών
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει λίγο νωρίτερα παράνομα στη χώρα, ενώ διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω κυνηγετικό όπλο είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 31-08-2013 έως 01-09-2013 από οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων Ιωαννίνων. 

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο διακινητές παράνομων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, χθες (18-04-2014) το βράδυ στη διασταύρωση Κεστρίνης Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι δύο διακινητές κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, δύο 21χρονες λαθρομετανάστριες, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, με τελικό προορισμό τη Λαμία, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 55χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, τα χρηματικά ποσά των (250) ευρώ και (2.000) λεκ Αλβανίας που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.