Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Άρτα: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού


Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέστηκε σε βάρος 24χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία για αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ για την αγορά, χωρίς όμως να παραλάβει το κινητό τηλέφωνο.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 20χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:
Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού,
Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς»,
Ειδικά σε περιπτώσεις πώλησης οχημάτων, σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουν τη διασταύρωση του αληθούς της πώλησης οχήματος-μοτοσικλέτας, την τεχνική εξέτασή τους (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας τους, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμό περίπτωσης κλεμμένου οχήματος-μοτοσικλέτας,
Να επιδιώκουν ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας,
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στα 8μηνα κοινωφελή προγράμματα


Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας, δίνεται παράταση στα συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ προβλέπεται και η παράταση της διάρκειας απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας στον ΟΑΕΔ για 3 μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι περίπου 30.000 απασχολούμενοι σε δήμους και περιφέρειες με τα 8μηνα κοινωφελή προγράμματα.

Μεγάλη Πανηπειρωτική εκδήλωση.( Φόρος τιμής στον δάσκαλο Σταύρο Καψάλη)

Φωτίου Θανάσης: Ευχαριστήρια επιστολή


Αγαπημένοι φίλοι και φίλες μου με την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών θέλω να σας μοιραστώ τη χαρά μου αλλά και το αίσθημα ευθύνης που νιώθω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου που με την ψήφο τους με κατέταξαν 1ο στην Δημοτική Ενότητα  Άνω Καλαμά και 4ο σε όλο το Δήμο Πωγωνίου.
Να ευχαριστήσω και όλους όσους δε μπόρεσαν να με στηρίξουν άλλα βλέπω στο πρόσωπο τους της εκτίμηση τους για εμένα.
Να συγχαρώ όλους όσους διεκδίκησαν μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο και είτε το κατάφεραν είτε όχι.
Προσωπικά έδωσα ένα ωραίο και τίμιο αγώνα.
Οι εκλογές για έμενα στα χρόνια που εμπλέκομαι είναι γιορτή της δημοκρατίας.
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενισχυμένο με καινούριες φωνές και είμαι σίγουρος πως όλοι θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό για το δήμο μας και τη καθημερινότητα των δημοτών μας.
Να ευχηθώ σε όλους καλή θητεία και σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο που μπορώ εκφράζοντας πάντα το κοινό συμφέρον. 
Οι εκλογές τελείωσαν αλλά με την καλή διάθεση για συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και τη πολύτιμη βοήθεια των υπαλλήλων του δήμου μας να συμβάλλουμε στην καθημερινότητα των πολιτών με την επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση με τους συνδημότες που ερχόμενοι τα καλοκαίρια δίνουν περισσότερη ζωή στα χωριά μας.

Άρτα: Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, χθες (07-06-2019) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δύο αλλοδαπών καθώς και σε περιβάλλοντα χώρα αυτής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (33,46) γραμμαρίων, έτοιμες προς διάθεση, κρυμμένες ανάμεσα σε χόρτα
συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,16) γραμμαρίων και
διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα κάνναβης
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώσε την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Αργύριο Γιαννίκη


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Αργύριο Γιαννίκη. 
Ο 39χρονος προπονητής, κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος της προπονητικής στη Γερμανία (Fußballehrer), το οποίο πήρε από μια εκ των κορυφαίων σχολών στον κόσμο, της Κολωνίας, πήρε πρώτα στα χέρια του, στην προπονητική του καριέρα, τις ακαδημίες της Karlsruhen (Καρλσρούη) προτού φτάσει, ως βοηθός του Καουζίνσκι, στη θέση του βοηθού προπονητή μέχρι την Μπουντεσλίγκα, στον πάγκο της Ινγκολσταντ, ενώ είναι επίσης κάτοχος διπλώματος UEFA Pro Coach και συνολικά αθροίζει 16 χρόνια προπονητικής καριέρας και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικό και νεανικό επίπεδο.
Αναλυτικά το προπονητικό του έργο ξεκινάει ως βοηθός προπονητή της U19 της Karlsruhen τη σεζόν 2007-08, προπονητής της U18 τη σεζόν 2008-09, προπονητή στην Κ23 τη σεζόν 2009-10, προπονητής της Κ19 τις σεζόν 2010-11-12.
Στη συνέχεια ανέλαβε βοηθός προπονητή του Markus Kauczinski και επικεφαλής προπονήσεων και ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας της Karlsruhen, από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, κάνοντας μία εξαιρετική πορεία με την ομάδα με αποτέλεσμα να μετακινηθούν μετά μαζί με τον Markus Kauczinski τον Ιούνιο του 2016 στην ομάδα της Ingolstadt και την πρώτη κατηγορία της Bundesliga.
Τον Οκτώβριο του 2017 ανέλαβε προπονητής της Rot - Weiss - Essen, της ομάδας της πόλης του Έσσεν, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν προπονητής της VfR Aalen.
Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ) ενώ η φιλοσοφία του στη δουλειά είναι να έχει πάντοτε σε προτεραιότητα την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και την βελτίωσή τους αλλά και την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.
Από σήμερα αναλαμβάνει προπονητής της Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, κατόπιν επιθυμίας του Πρόεδρου της ομάδας κ. Χριστοβασίλη αποτελώντας προσωπική του επιλογή και πρωταρχικός του στόχος για τη θέση του προπονητή.
"Καλώς ήρθες στον Π.Α.Σ. Γιάννινα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον πάγκο της ομάδας μας."

Καστανή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου με παραδοσιακό φαγητό, στη Καστανή Πωγωνίου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 10-06-2019 έως 16-06-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 10 έως 16 Ιουνίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (10-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (11-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (12-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (13-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (14-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (16-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (10-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Τρίτη (11-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (12-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (13-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (14-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σαββάτο (15-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά-Ραδοβίζι-Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (10-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (11-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (12-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία - Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (13-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Παρασκευή (14-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαρια.
Σάββατο (15-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (10-06-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια
Τρίτη (11-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (12-06-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος-Ν. Σινώπη-Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό–Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (13-06-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (14-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (15-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (10-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (11-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (12-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (13-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (14-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (15-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Γιάννη Τζομάκα


Μια βραδιά, ανοικτή για το κοινό συνδιοργανώνουν η ART APPEL GALLERY και το Δικηγορικό Γραφείο EVANGELATOS - ELMALIS - PAPANASTASOPOULOS, EEP LEGAL, την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 20:00,  στην ART APPEL GALLERY, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι με ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Γιάννη Τζομάκα, με τίτλο "Cagey Psycho-dynamics". Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, Ιστορικός Τέχνης και μέλος της A.I.C.A. και ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος Διευθυντής και επόπτης του Επιστημονικού Προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Ο Γιάννης Τζομάκας γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Ναύπακτο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών του Πολυτεχνείου Πατρών. Η ενασχόλησή του με την Τέχνη ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια. Αρχικά με την λογοτεχνία κι ύστερα με την ζωγραφική.

Το 2013 και το 2014 εκδόθηκαν δυο απ’ τα μυθιστορήματά του, και ταυτόχρονα άρχισε να πειραματίζεται με το χρώμα και τους καμβάδες και συνεχίζει από τότε αφοσιωμένος στην ζωγραφική απόφαση την οποία πήρε σκεπτόμενος ότι μια ζωή δίχως όνειρα κι ελπίδες, δεν είναι παρά μόνο μια λέξη τριών γραμμάτων κι έκτοτε καταπιάνεται με την ανθρώπινη φιγούρα και το ανθρώπινο πρόσωπο, αναζητώντας την ύπαρξη και τον σκοπό της ζωής. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, το
2018  «ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ» Depot Art Gallery, Αθήνα και το 2019  «Cagey Psycho-dynamics» Art APPEL gallery, Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα και Ευρώπη. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, όπου αναπτύσσει την θεματική του πάνω στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «εξερευνώντας τα τελευταία χρόνια το θέμα του κοινωνικού κανιβαλισμού στην σύγχρονη κοινωνία, κατέληξα στην άβολη θέση της ατομικότητας, και στο κατά πόσο μπορεί ο καθένας μας να διαχειριστεί ορισμένες συνθήκες στην καθημερινότητά του και όχι μόνο.
Έτσι, παρά τον κίνδυνο που ελοχεύει στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, κατέστησα σαφές στον εαυτό μου, πως η μελέτη περιορισμένων, στα όρια της ασφυξίας χώρων, είναι ικανή συνθήκη ώστε ο καθένας μας να υποδουλωθεί στις προτροπές των άλλων, και κατά μια έννοια να αλλοτριωθεί άμεσα, απ’ όλα όσα ενδεχομένως προσπαθεί να αποφύγει για μια ζωή δίχως να το συνειδητοποιήσει, οδηγούμενος σε κάποιο εφιαλτικό, ή και υπαρξιακό αδιέξοδο. Παράλληλα, αντιλήφθηκα, πως αυτό δεν είναι απαραίτητα η μοναδική πλευρά του νομίσματος, παρά μόνο το ήμισυ.

Aρθροπλαστική γόνατος & ισχίου; Mόνο με το πιστοποιημένο ρομποτικό σύστημα Mako® της Stryker


Πονάτε στο γόνατο ή το ισχίο και αυτός ο πόνος σας περιορίζει, σας εξουθενώνει, σας αναγκάζει να μειώσετε τις δραστηριότητές σας; 
Ο ιατρός σάς μίλησε για ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου με το σύστημα Mako. Και αναρωτιέστε. 
Γιατί Mako; Πού υπάρχει εγκατεστημένο το συγκεκριμένο σύστημα; Τι παραπάνω κάνει το Mako σε σχέση με άλλα συστήματα; Έχετε ερωτήσεις. Έχουμε τις απαντήσεις.
Τι περισσότερο προσφέρει το Mako;
Το Mako είναι ορθοπαιδικό ρομπότ, αλλά δεν είναι όλα τα ορθοπαιδικά ρομπότ Mako… Αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι τα περισσότερα ορθοπαιδικά ρομπότ καθορίζονται σε σχέση με αυτό (… σαν Mako). 
Το αναγνωρίζουν δηλαδή ως το gold standard (πρότυπο) σύστημα για τη μερική ή ολική αρθροπλαστική γόνατος και την αρθροπλαστική ισχίου.
Μόνο το Mako του οίκου Stryker (ΗΠΑ) βασίζεται σε εξατομικευμένο σχεδιασμό του χειρουργείου βάσει αξονικής τομογραφίας και διαθέτει το λογισμικό που θα επιτρέψει στο χειρουργό να πραγματοποιήσει τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασµό, ροµποτικά υποβοηθούµενη προετοιµασία των οστών για να υποδεχτούν τα εµφυτεύµατα και ροµποτικά ελεγχόµενη τοποθέτηση των εµφυτευµάτων, µε αποτέλεσµα υψηλή ακρίβεια, µείωση των επιπλοκών και μακροχρόνια αποτελέσματα.
Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον ασθενή;