Τρίτη 21 Μαΐου 2019

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Συνεχίζονται οι περιοδείες σε όλα τα χωριά του δήμου


Με δημότες των Τ.Κ. Αγίου Κοσμά, Βήσσανης, Ζαραβίνας (Λίμνης), Χρυσόρραχης και Νεγράδων συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» κ. Κων/νος Καψάλης στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης, ο κ. Καψάλης είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους κατοίκους για το πρόγραμμα της νέας 4ετίας και για τις δράσεις που τους αφορούν.
«Οι δημότες παραμένουν στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας και για την επόμενη θητεία. Δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να γίνει πιο ποιοτική η καθημερινότητα τους και τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη όλου του Δήμου» σημείωσε ο κ. Καψάλης συμπληρώνοντας ότι η τρέχουσα θητεία χαρακτηρίζεται από μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς και δράσεις που δίνουν ελπιδοφόρα απάντηση στην ερήμωση που απειλεί τα χωριά του Πωγωνίου.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο κ. Καψάλης και οι συνεργάτες του θα επισκεφθούν τις Τ.Κ. Κάτω Ραβενίων, Ρεπετίστας και Αρετής.

  
 
 

Γραφείο Τύπου

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Ανοιχτή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ζηκόπουλου Σταύρου στον Παρακάλαμο, την Τετάρτη 22 Μαΐου, ώρα 20:00


Ανοιχτή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου με τη Δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» κ. Ζηκόπουλου Σταύρου την Τετάρτη  22 Μαΐου, ώρα 20:00,  στον Παρακάλαμο.

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καραγιάννη Παναγιώτη στο www.tzourlakos.com


Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καραγιάννη Παναγιώτη  στο www.tzourlakos.com

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στο www.tzourlakos.com


Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη  Κωνσταντίνου  στο www.tzourlakos.com

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Τ.Κ. Δολιανών με το συνδυασμό «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ»


Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Τ.Κ. Δολιανών με το συνδυασμό «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ».

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (20-05-2019) στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 40χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καστοριάς, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Χθες αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για διακίνηση, κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη την Τετάρτη 22 Μαΐου, ώρα 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac


Κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα και υποψήφιου Περιφερειάρχη την Τετάρτη 22 Μαΐου, ώρα 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac.

Ενθουσιασμός και σε Γλυκή, Ποταμιά και Χόικα για τον Νικόλα Κάτσιο


Λίγες ώρες μετά την Κυριακάτικη μαζική ανοικτή εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Γαρδίκι, ο κύκλος των περιοδειών στις Τοπικές Κοινότητες του Αχέροντα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Γλυκή, την Ποταμιά και τη Χόικα.
Ελάχιστα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής, τα μηνύματα αισιοδοξίας και εκλογικής στήριξης για την παράταξη «Τόπος Αξιών» έρχονται πλέον από τους πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου στον Αχέροντα, το Σούλι και την Παραμυθιά. Η επιτυχία της ανοικτής εκδήλωσης του Ν. Κάτσιου το πρωί της Κυριακής στο Γαρδίκι δείχνει ότι οι πολίτες στη Δημοτική Ενότητα Αχέροντα έχουν πειστεί για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές της 26ης Μαΐου.        Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Τόπος Αξιών» έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τους πολίτες στη Γλυκή, την Ποταμιά και τη Χόικα. Συζήτησε μαζί τους τις δεσμεύσεις του προγράμματός του για τον πρωτογενή τομέα, την τουριστική ανάπτυξη, τη βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και το πώς θα μετατραπεί ο δήμος σε πραγματικό στρατηγικό σύμβουλο ανάπτυξης για τον κάθε συνδημότη.
Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, με βάση τις δεσμεύσεις της παράταξης του Ν. Κάτσιου τέθηκαν επί τάπητος όλες οι σκέψεις των συνδημοτών για μια σειρά τοπικά ζητήματα και συμφωνήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές να εντατικοποιηθεί η διαδικασία διαλόγου, ώστε ενόψει της 1ης Σεπτεμβρίου να γίνει έγκαιρα η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων που θα προκρίνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.
 «Δεν θα γίνει τίποτα εάν προηγουμένως οι τοπικές κοινωνίες και ο καθένας από εσάς δεν έχει συμφωνήσει. Το πρόγραμμά της παράταξής μας αποτυπώνει 100 υλοποιήσιμες προτάσεις που θα θέσουν σε εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο την πραγματοποίηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργεί ανάπτυξη, ευκαιρίες και δουλειές για όλους σε ένα δήμο πιο λειτουργικό πιο ψηφιακό, που θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον καθένα από εσάς. Όμως τις προτεραιότητες θα τις βάλετε εσείς. Ο λόγος σας για εμένα είναι συμβόλαιο!» τόνισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος και καταχειροκροτήθηκε από τους συνδημότες μας.
Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο εξωκκλήσι τους στη Σιταριά Πωγωνίου



Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο εξωκκλήσι τους στη Σιταριά Πωγωνίου.

Νικητής και σε Γκρίκα, Ψάκα ο Νικόλας Κάτσιος


Ελάχιστες ημέρες πριν τις κάλπες της Κυριακής, οι δημότες απ’ άκρη σ’ άκρη στις Δημοτικές Ενότητες Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα νίκης για την υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου και της παράταξης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 αρχικά στην Ψάκα και στη συνέχεια στην Γκρίκα οι πολίτες τον διαβεβαίωσαν, ότι έχουν κάνει την επιλογή τους και πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.
Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής κυριάρχησαν οι προτάσεις αξιοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας στην Γκρίκα, με τον Ν. Κάτσιο να επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του  για συντονισμό δράσης με τον Ο.Λ.ΗΓ. ώστε να δοθεί ζωή στο ΒΙΟΠΑ, ως τμήμα ενός διπολικού (με την Ηγουμενίτσα) Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village).
«Μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να προώθησε τον περασμένο Ιανουάριο τη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με την Εγνατία Οδό μέσω ανισόπεδου κόμβου, όμως το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεσμευόμαστε ότι, ως η επόμενη δημοτική αρχή θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, με σύγχρονες υποδομές, που θα μετατρέψουν τα 230 στρέμματα του ΒΙΟΠΑ σε πόλο έλξης για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας και θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία».
  Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας τόσο στην Ψάκα όσο και στην Γκρίκα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, οι κάτοικοι των περιοχών ανέδειξαν στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου και την ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού, με τον Ν. Κάτσιο να δεσμεύεται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 21χρονος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης


Κατασχέθηκαν δύο φυτά κάνναβης, διαδερμικά έμπλαστρα με ναρκωτική ουσία και ειδικός εξοπλισμός

Συνελήφθη, χθες (20-05-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.

Ειδικότερα, ο 21χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η καλλιέργεια κάνναβης, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, σε χώρο της κατοικίας του.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 21χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
·         δύο φυτά κάνναβης, ύψους -65- και -40- εκατοστών, τοποθετημένα σε γλάστρες,
·         ανεμιστήρας,
·         θερμόμετρο,
·         μετασχηματιστής, συνδεμένος με λαμπτήρα και ανακλαστήρα φωτός,
·         τρία διαδερμικά έμπλαστρα με ναρκωτική ουσία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Γαλίτσης Νικόλαος: Ανοιχτή επιστολή προς απανταχού Πωγωνίσιους

Αγαπητοί συνδημότες, ζητώ και πάλι τη στήριξη για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία δύσκολη περίοδο, σε μία 4ετία που θα έχει πολλές προκλήσεις αλλά και δυνατότητες.
Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω να συμβάλω κι εγώ, με το δικό μου τρόπο, στη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε το Πωγώνι να πάρει τη θέση που του αξίζει.
Την πορεία μου τη γνωρίζετε και σας ευχαριστώ για τη εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.
Με σεβασμό και εκτίμηση στο καθένα σας ξεχωριστά, ζητώ ξανά την ψήφο σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.
Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» πρέπει να συνεχίσει το πετυχημένο έργο της κι εγώ επιθυμώ να είμαι ο δικός σας συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια.
Σας ευχαριστώ.

Γαλίτσης Νικόλαος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου
Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου

Η κινητή Δανειστική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας στον Παιδικό και το Νηπιαγωγείο Καλπακίου


Την κινητή Δανειστική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας υποδέχτηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού Καλπακίου, στα πλαίσια προγράμματος φιλαναγνωσίας.
Τα παιδιά είχαν τη χαρά και την ευκαιρία να δανειστούν βιβλία και να πάρουν πληροφορίες από τους υπεύθυνους της Δανειστικής Βιβλιοθήκης για τη λειτουργία της.

Ορισμός νέας προθεσμίας χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτηρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 15/10/2016



Ανακοινώνεται ότι, στις 22-04-2019 δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. η με αριθ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ/23/Α321/09-04-2019 (ΑΔΑ: 61ΤΨ465ΧΘΞ-Χ64) που αφορά Προθεσμίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτηρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 15η Οκτωβρίου 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί  και δεν έχουν ολοκληρώσει την αποκατάσταση τους με  χορήγηση των δόσεων της  Στεγαστικής Συνδρομής,  θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση  μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 31-12-2019) στον Τ.Α.Σ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ στην Κοζάνη και στην ταχυδρομική διεύθυνση «Περιοχή Ζ.Ε.Π. Κοζάνης Τ.Κ. 50100» λόγω αρμοδιότητας του, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς ή στους κατά τόπους Δήμους με την υποχρέωση της διαβίβασης των αιτήσεων από τους Δήμους  στον Τ.Α.Σ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους υπαλλήλους του Τ.Α.Σ. Κοζάνης: Γκιάτα Αθανάσιο τηλέφωνο 2461350152, fax 2461053142 και e-mail giatasa@apdhp-dm.gov.gr , Χαστά Κωνσταντίνο τηλέφωνο 2461350229, fax 2461053142 και e-mail xastaskon@apdhp-dm.gov.gr , Ζήση Αθηνά τηλέφωνο 2461350229, fax 2461053142 και e-mail zisiat@apdhp-dm.gov.gr

Με μεγαλειώδη συγκέντρωση στα Ιωάννινα σφραγίστηκε η νίκη Ριζόπουλου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, την κεντρική του προεκλογική ομιλία στα Ιωάννινα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών του που είχε κατακλύσει την αίθουσα της εκδήλωσης.
Ο Σπύρος Ριζόπουλος μίλησε για την υποψηφιότητά του, για το «σχέδιο e» - το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ηπείρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 26 Μαΐου ο λαός της Ηπείρου θα στείλει ένα καθαρό και περήφανο μήνυμα. Θα φωνάξει #ΝισάφΑλέκο και θα διώξει από την εξουσία την κλίκα των ξεπεσμένων βάζοντας τέλος στην εποχή της μιζέριας, της στασιμότητας, της πολιτικής μελαγχολίας.
Αφού περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ανέπτυξε το όραμά του για την Ήπειρο, έδωσε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο η Ήπειρος θα αναπτυχθεί και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Τον ομιλητή προσφώνησε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Βούλγαρης. Όπως τόνισε είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Ριζόπουλου εδώ και 35 χρόνια. Ο Σπύρος Βούλγαρης που ήταν στη ίδια θέση, στον ίδιο χώρο το Φεβρουάριο του 2018, στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του Σπύρου Ριζόπουλου στα Ιωάννινα εξέφρασε τη χαρά του γιατί η χθεσινή συγκέντρωση ήταν υπερδιπλάσια εκείνης της πρώτης.

Στη σύντομη αναφορά του περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο Σπύρος Ριζόπουλος με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά έφτιαξα από το μηδέν μια ανεξάρτητη παράταξη η οποία διεκδικεί την Περιφέρεια Ιωαννίνων.
Επίσης ο Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε τους υποψήφιους των Οριζόντων Ηπείρου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
•        ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
•        ΒΛΕΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) του ΑΛΕΞΙΟΥ
•        ΒΟΥΡΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
•        ΓΙΑΓΚΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ) του ΛΑΜΠΡΟΥ
•        ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ ΕΛΠΙΔΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
•        ΓΟΥΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΘΕΟΦΙΛΟΥ
•        ΔΑΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
•        ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
•        ΖΑΡΑΝΓΚΑΛΗΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤ του ΣΠΥΡΟΥ
•        ΚΑΪΑΦΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
•        ΚΑΛΙΑΜΟΥΡΗ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
•        ΚΑΝΑΒΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
•        ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
•        ΚΙΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
•        ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
•        ΚΛΗΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
•        ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του ΚΟΣΜΑ
•        ΚΡΑΜΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΠΕΡΙΚΛΗ
•        ΛΩΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
•        ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
•        ΝΟΥΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
•        ΠΑΓΩΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
•        ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
•        ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΟΛΓΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
•        ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
•        ΠΑΠΠΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ) του ΚΩΝ/ΝΟΥ
•        ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
•        ΡΑΪΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
•        ΣΙΔΕΡΗ ΑΘΗΝΑ του ΛΕΩΝΙΔΑ
•        ΣΙΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
•        ΣΛΟΥΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
•        ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
•        ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
•        ΤΖΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
•        ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΩΝ/ΝΟΥ

"Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία": Ανοιχτή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Νικόπουλου Ιωάννη στο ΚΔΑΠ Παρακαλάμου, την Τρίτη 21 Μαΐου, ώρα 20:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Ιωάννης Νικόπουλος θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 20:00 κεντρική προεκλογική ομιλία στο ΚΔΑΠ Παρακαλάμου.
Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες εκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως: 
Γραφεία Ταυτοτήτων
• Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 
• Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)
• Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00 
• Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 
Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. 
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr  / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά. 
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Συγκέντρωση νίκης για τον Νικόλα Κάτσιο στο Γαρδίκι


Ηχηρό μήνυμα νίκης έστειλε από το Γαρδίκι ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου 2019 σε μια μαζική συγκέντρωση πολιτών που έφτασαν από κάθε γωνιά της Δημοτικής Ενότητας Αχέροντα, ανέλυσε τις δεσμεύσεις του προγράμματος του για το Γαρδίκι, τη Γλυκή, την Αγορά, το Μανδρότοπο, την Ποταμιά, το Σκάνδαλο και τη Χόικα.
Η ανοικτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο έξω από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου και χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και δυναμισμό, ενώ στο ακροατήριο υπήρχαν συνδημότες όλων των ηλικιών στοιχείο χαρακτηριστικό για την παράταξη νίκης του Ν. Κάτσιου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» μιλώντας στους πολίτες έδωσε το έναυσμα για κλιμάκωση του αγώνα στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου και ζήτησε από τους συνδημότες να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, ώστε ο δήμος Σουλίου με όχημα τη λαμπρή του ιστορία αλλά και το δυναμικό του μέλλον, να γίνει πρωταγωνιστής ανάπτυξης, κερδίζοντας ταυτόχρονα και τη μάχη της καθημερινότητας.
Ειδικά για τη Δ.Ε. Αχέροντα ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την εμπέδωση όρων ισόρροπης και ισότιμης ανάπτυξης και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Από την 1η του Σεπτέμβρη, ο Αχέροντας θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής στο δήμο Σουλίου. Ως νέος δήμαρχος δήμου Σουλίου θα δώσω και πάλι ρόλο στο πρώην δημαρχείο Αχέροντα.
Το δημαρχείο θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του σε όλους τους δημότες και θα γίνει και πάλι το κέντρο για τους πολίτες από τη Δ.Ε. Αχέροντα».
Παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του προγράμματός του για τη Δ.Ε. Αχέροντα παρουσίασε αναλυτικά τις πτυχές ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που δημιουργεί  νέες προοπτικές προόδου, ευκαιρίες και δουλειές για όλους σε ένα περιβάλλον πιο παραγωγικό, πιο λειτουργικό πιο ψηφιακό, που θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον κάθε συνδημότη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στη διάρκεια της ομιλίας του φανερά συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου ανέφερε ότι: «Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ στο Γαρδίκι μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, μας δείχνει το δρόμο για μια καθαρή νίκη την Κυριακή, από τον πρώτο κιόλας γύρο των δημοτικών εκλογών και μας υποχρεώνει από τις 27 Μαΐου σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης που θα βάλει τέλος στην υστέρηση που δυστυχώς εμφανίζει η Δημοτική Ενότητα του Αχέροντα».
Αναφερόμενος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Σουλίου υπογράμμισε ότι: «Ως παράταξη έχουμε τη βούληση, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, ξέρουμε τον τρόπο και ως η επόμενη δημοτική αρχή με γνώμονα αυτές τις 100 δεσμεύσεις θα πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι μπροστά!»
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση και των 41 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής για τους οποίους ο Ν. Κάτσιος δήλωσε ότι: «Έχω δίπλα μου την καλύτερη ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και αυτοί θα αποτελέσουν την επόμενη δημοτική αρχή».

Φωτίου Θανάσης: Ανοιχτή επιστολή προς απανταχού Πωγωνίσιους


Φίλες και φίλοι Πωγωνίσιοι 5 ημέρες έμειναν για τις εκλογές με καθαρή την συνείδηση μου και κοιτάζοντας σας στα μάτια θέλω να σας καλέσω να με τιμήσετε με την ψήφο σας, ακόμη θέλω να ευχηθώ στους απόδημους Πωγωνισίους που θα παρευρεθούν στα χωριά μας αυτές τις ημέρες καλό δρόμο να έχουν και τους περιμένουμε με χαρά να μας κρίνουν δίκαια, είμαι σίγουρος ότι όπως πάντα όλα θα κυλήσουν ομαλά και την άλλη ημέρα είτε εκλέγουμε κάποιοι από εμάς τους υποψηφίους είτε όχι, όλοι μαζί θα είμαστε για το Πωγώνι μας!!!

Φωτίου Θανάσης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου
Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Συνεχίζονται οι περιοδείες σε όλα τα χωριά του Δήμου


Με δημότες των Τ.Κ. Αγίου Κοσμά, Βήσσανης, Ζαραβίνας (Λίμνης), Χρυσόρραχης και Νεγράδων συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» κ. Κων/νος Καψάλης στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης, ο κ. Καψάλης είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους κατοίκους για το πρόγραμμα της νέας 4ετίας και για τις δράσεις που τους αφορούν. 

«Οι δημότες παραμένουν στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας και για την επόμενη θητεία. Δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να γίνει πιο ποιοτική η καθημερινότητα τους και τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη όλου του Δήμου» σημείωσε ο κ. Καψάλης συμπληρώνοντας ότι η τρέχουσα θητεία χαρακτηρίζεται από μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς και δράσεις που δίνουν ελπιδοφόρα απάντηση στην ερήμωση που απειλεί τα χωριά του Πωγωνίου.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο κ. Καψάλης και οι συνεργάτες του θα επισκεφθούν τις Τ.Κ. Κάτω Ραβενίων, Ρεπετίστας και Αρετής. 

Γραφείο Τύπου

6 απλά βήματα για να προστατέψετε την υγεία του προστάτη σας!


Ο προστάτης ονομάστηκε από τον Ηρόφιλο, Έλληνα γιατρό της Αλεξάνδρειας, του 3ου π.X. αιώνα. Αυτός περιέγραψε έναν αδένα σε σχήμα και μέγεθος κάστανου που βρίσκονταν μπροστά από την κύστη, «προΐστατο της κύστης». Κατόπιν με την επίδραση της ανδρικής ορμόνης, της τεστοστερόνης, φτάνει το βάρος 20 περίπου γραμμαρίων. Τόσο διατηρείται για 20-25 χρόνια μέχρι να αρχίσει να ξαναμεγαλώνει από την ηλικία των 40-45 ετών. Ο προστάτης αδένας αναμένεται να είναι διογκωμένος στους μισούς άνδρες άνω των 60 και σε 8 στους 10 άνω των 80 ετών.
Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη
Η αύξηση του μεγέθους του προστάτη με την πρόοδο της ηλικίας ονομάζεται Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ). Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι η ΚΥΠ δεν είναι καρκίνος ούτε οδηγεί στην εμφάνιση καρκίνου (ο οποίος μπορεί βέβαια να συνυπάρχει με την ΚΥΠ), όπως μας ενημερώνει ο Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Στυλιανός Κοντός MD, PHD, FEBU, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου (www.urologyclinic.gr).
Συμπτώματα
Το «στραγγάλισμα» της ουρήθρας δυσκολεύει τη ροή των ούρων. Ο άνδρας το βιώνει σαν καθυστέρηση έναρξης ούρησης, αργή ροή ούρων, διακοπτόμενη ούρηση και τελικά αίσθημα ατελούς κένωσης κύστης.
Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρη αδυναμία κένωσης κύστης, επίσχεση ούρων δηλαδή. Λόγω της ατελούς κένωσης της κύστης ο ασθενής αναγκάζεται να ουρεί συχνά ακόμα και να διακόπτει τον ύπνο του για να ουρήσει (νυκτουρία). Την ημέρα υπάρχει συχνουρία (πάνω από 10 φορές ημερησίως).