Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Νικητής και σε Γκρίκα, Ψάκα ο Νικόλας Κάτσιος


Ελάχιστες ημέρες πριν τις κάλπες της Κυριακής, οι δημότες απ’ άκρη σ’ άκρη στις Δημοτικές Ενότητες Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα νίκης για την υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου και της παράταξης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 αρχικά στην Ψάκα και στη συνέχεια στην Γκρίκα οι πολίτες τον διαβεβαίωσαν, ότι έχουν κάνει την επιλογή τους και πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.
Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής κυριάρχησαν οι προτάσεις αξιοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας στην Γκρίκα, με τον Ν. Κάτσιο να επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του  για συντονισμό δράσης με τον Ο.Λ.ΗΓ. ώστε να δοθεί ζωή στο ΒΙΟΠΑ, ως τμήμα ενός διπολικού (με την Ηγουμενίτσα) Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village).
«Μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να προώθησε τον περασμένο Ιανουάριο τη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με την Εγνατία Οδό μέσω ανισόπεδου κόμβου, όμως το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεσμευόμαστε ότι, ως η επόμενη δημοτική αρχή θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, με σύγχρονες υποδομές, που θα μετατρέψουν τα 230 στρέμματα του ΒΙΟΠΑ σε πόλο έλξης για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας και θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία».
  Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας τόσο στην Ψάκα όσο και στην Γκρίκα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, οι κάτοικοι των περιοχών ανέδειξαν στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου και την ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού, με τον Ν. Κάτσιο να δεσμεύεται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί.