Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για τα ανενεργά δικαιώματα οιναμπέλων

Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει όλους τους παραγωγούς που καλλιεργούν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ότι:
Σε εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στον αμπελοοινικό τομέα, τα ανενεργά δικαιώματα φύτευσης πρόκειται να διαγραφούν οριστικά μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ανενεργά δικαιώματα οιναμπέλων θεωρούνται τα δικαιώματα αμπέλων έκτασης μεγαλύτερης του ενός (1) στρέμματος, που έχουν δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά δεν συνοδεύονται από δήλωση συγκομιδής και δήλωση ΟΣΔΕ για δύο συνεχή έτη (2013-2014).
Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος να μειωθεί η συνολική έκταση των οιναμπέλων στην Περιφερειακή Ενότητα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Προκειμένου να μη χαθούν τα δικαιώματα αμπέλων που είναι δηλωμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν προβλέπεται η συνέχιση της καλλιέργειάς τους, οι κάτοχοί τους θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στην υπηρεσία μας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 9ης/07-04-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 07-04-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-03-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 9/07-04-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
376. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 68.000,00 με ΦΠΑ.
377. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ύδρευση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων λεκανοπεδίου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
378. Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο ύψος του Μονολιθίου» προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.
379. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου προς Κατάρα», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2015.
380. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων, πινακίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου Γεωργίου Οικονόμου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2015.
381. Απόφαση επί της από 17-02-2015 ένστασης της Κ/ΞΑΣ ΑΑΓΗΣ Α.Ε. - ΜΗΧΑΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε., αναδόχου του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας – Β' φάση», κατά της με αρ. πρωτ. 131400/14141/3-2-2015 Πράξης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου (τελική επιμέτρηση).
382. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Καλέντζι – Πηγάδια», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.

Έρχεται νέα προκήρυξη για 450 προσλήψεις κατηγορίας ΔΕ στην ΔΕΗ

Η επόμενη προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ θα αφορά 450 προσλήψεις για τεχνικές ειδικότητες στη ΔΕΗ και αναμένεται με αγωνία από χιλιάδες αποφοίτους ΙΕΚ και τεχνικών σχολών
ενώ αναμένεται ότι θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες
Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα αφορά 450 προσλήψεις κατηγορίας ΔΕ ενώ το προσωπικό που θα προσληφθεί θα απασχοληθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και θα επιλεγεί τόσο βάσει των τυπικών προσόντων του όσο και σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια τα οποία καθορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή.
Οι θέσεις θα αφορούν εργαζομένους δεκάδων τεχνικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων θα είναι Μηχανοτεχνίτες Σταθμών και Υποσταθμών, Τεχνίτες Ιμάντων, Ηλεκτροοξυγονοκολλητές, Μηχανοτεχνίτες και Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων, οδηγών-Μηχανοδηγών-Χειριστών.

Με προπληρωμένη κάρτα η επιδότηση για αγορά τροφίμων

Το γενικό πλαίσιο που θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει το μέτρο της επιδότησης σίτισης παρουσίασε χθες η αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξη τύπου.
Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης θα πιστώνεται με το ποσό της προβλεπόμενης κατωτέρω μηνιαίας επιδότησης, από την 1.4.2015 και μέχρι 31.12.2015. Το ύψος της παροχής θα είναι 70 € μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 € για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας,
«Εδώ είχαμε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα των κοινωνικών παντοπωλείων, των κουπονιών κοκ. Δεν θέλαμε να πριμοδοτήσουμε ένα είδος μόνο καταστημάτων τροφίμων. Θέλαμε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε όλη την αγορά. Δηλαδή σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο να ενεργοποιηθεί η τοπική αγορά» ανέφερε η κ. Φωτίου για την εφαρμογή του μέτρου
Πως θα λειτουργήσει:

Από τον σύλλογο διδασκόντων η επιλογή των διευθυντών στα σχολεία

Τέλος η διαδικασία της συνέντευξης

Βάσει προσόντων και ψηφοφορίας από τον σύλλογο διδασκόντων, αλλά και χωρίς συνέντευξη θα επιλέγονται στο εξής οι διευθυντές των σχολείων σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει ένα μεικτό σύστημα επιλογής των διευθυντών, που θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση προσόντων και εκλογικές διαδικασίες.
Οι εκλογές από τον σύλλογο διδασκόντων θα συνυπολογίζονται σαν μόρια σε ποσοστό (εκτιμάται γύρω στο 30%) για την επιλογή, ενώ τα υπόλοιπα μόρια θα προκύπτουν από τα προσόντα των υποψηφίων.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς, η εκλογή από τον σύλλογο διδασκόντων θα παίρνει τόσα μόρια όσα έπαιρνε παλαιότερα η συνέντευξη, ενώ θα προβλέπεται και ελάχιστο όριο ψήφων.

Γιάννενα: Τραγικό θάνατο για μία 43χρονη μετά από πτώση από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το βράδυ της Τρίτης μία 43χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματός, του 5ου ορόφου πολυκατοικίας  στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων και βρήκε τραγικό θάνατο.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο, δε μπόρεσαν να τη βοηθήσουν.
Η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Την υπόθεση έχουν αναλάβει αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Ρυθμίστηκαν σχεδόν 1 δισ. ευρώ οφειλών προς τα Ταμεία σε 12 ημέρες


Ποσό 21.751.934,01 ευρώ έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα, 12η ημέρα εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 21.222 οφειλέτες και έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 995.427.552,71 ευρώ
Τα συνολικά στοιχεία αφορούν το KEAO, καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από τις 2/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από τις 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.