Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ε.Μ.Υ.: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και το βράδυ της Παρασκευής

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και το βράδυ της Παρασκευής.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου:
α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.

2. Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη σχεδόν τη χώρα οι οποίες την Παρασκευή σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Μικρή καθυστέρηση στην πληρωμή για το επίδομα τέκνων και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Με λίγες ημέρες καθυστέρηση θα δοθεί το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ στους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει ή υπολείπονται προηγούμενες δόσεις σε δικαιούχους αφού πληροφορίες θέλουν αντί για το διάστημα 25 έως 28 Φεβρουαρίου που είχε ανακοινώσει ο Διοικητής του Οργανισμού κ. Βεργίνης να καταβάλλεται αρχές Μαρτίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ίσως παρουσιαστεί μικρή καθυστέρηση στην πληρωμή για το επίδομα τέκνων και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ από το διάστημα που είχε αρχικά ανακοινώσει ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης και ήθελε να καταβάλλονται στους δικαιούχους από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ θα καταβληθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Παράλληλα σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ, τα οικογενειακά επιδόματα 2015 και τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από τέλος Μαρτίου αφού θα δοθεί η προκαταβολή χωρίς αίτηση Α21 όπως και πέρσι. Η προκαταβολή θα αφορά όσους πήραν το επίδομα τέκνων το 2014.
Για τα οικογενειακά επιδόματα δεν προωθούνται αλλαγές στα κριτήρια αλλά ούτε στα δικαιούμενα ποσά από την νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις:

Εθελοντική αιμοδοσία της τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου την Τρίτη 3 Μαρτίου και από ώρα 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα

Νάντια Βαλαβάνη: Φυλάξτε τις αποδείξεις μέχρι ... νεωτέρας

Οδηγίες προς φορολογουμένους να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις, έδωσε αναπληρωτής υπουργός υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, αναφέροντας σε συνέντευξή της την Κυριακή πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τις ζητούν ακόμη και αν με το ισχύον καθεστώς θεωρούνται «άχρηστες».
Θεωρητικά, από εφέτος δεν υπάρχει υποχρέωση συλλογής αποδείξεων με στόχο της κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου 9.500 ευρών των μισθωτών και συνταξιούχων, που ισχύει για τις δηλώσεις του 2016 (εισοδήματα του 2015).
Η προηγούμενη κυβερνημένη είχε «παγώσει» το μέτρο, καθώς προωθούσε σχέδιο επιβράβευσης της συλλογής αποδείξεων, χωρίς αυτό να συνδέεται με τις φορολογικές δηλώσεις.
Επί της ουσίας όμως στο θέμα αυτό το τοπίο είναι θολό!

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο, στον Γυμνότοπο Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (23-02-2015) το μεσημέρι στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 30 και 15 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό, στην καρότσα του οποίου υπήρχαν κλεμμένα αντικείμενα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν μεταβεί νωρίτερα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε εργοτάξιο εταιρείας στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν ατσαλένιες βέργες, ερπύστριες μπουλντόζας και διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος.
Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας. 

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων, στην Πεδινή Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (23-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για δύο διαδοχικές διαρρήξεις σε καφενείο και πρατήριο άρτου, στην Πεδινή Ιωαννίνων.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος μετά τα μεσάνυκτα της 23-02-2015, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές διαρρήξεις στην Πεδινή Ιωαννίνων, η πρώτη σε καφενείο, όπου εισήλθε, σπάζοντας την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και η δεύτερη σε πρατήριο άρτου, όπου προσπάθησε να εισέλθει με τον ίδιο τρόπο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
O δράστης προσήχθη χθες (23-02-2015) το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και ομολόγησε τις πράξεις του.
Μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Προειδοποιήσεις για τον παράνομο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας τους να αποφεύγουν τον στοιχηματισμό σε προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, οι διαχειριστές των υπό έρευνα προφίλ-ιστοσελίδων υποστηρίζουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του Διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά που ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης.
Στη συνέχεια, αποστέλλουν στους χρήστες κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής είτε από προπληρωμένες κάρτες, είτε από συναλλαγές μέσω εταιριών μεταφοράς χρηματικών ποσών.